Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Welcome to the real world!
Bárkin is megy keresztül a garanciális ügyintézés a szerviztől pénzt soha nem fogsz látni. Kérhetsz cserére jogosító igazolást, de ettől még a kereskedő nem köteles visszaadni a pénzt, csak akkor, ha már az adott típus nem kapható.
Én is végigjátszottam ezt, és inkább ráfizettem a boltban, csak szabadulhassak ettől a nem túl jól sikerült készüléktől. -
Celtis
veterán
válasz
Leonardo91 #788 üzenetére
Nekem anno az akku kalibrálás segített, mert utána nagyobb valószínűséggel ébredt fel készenlétből a tab. Az viszont biztos, hogy nem a ROM okozza/javítja meg.
A wifi szerintem beállítható, hogy menjen-e készenléti módban. Ha mégsem sikerül, akkor próbáld meg ezt az alkalmazást telepíteni:
https://play.google.com/store/apps/details?id=opotech.advancedwifilockfree&hl=enTalán ez attól is megóv, hogy magától kikapcsoljon a tab.
-
Celtis
veterán
válasz
sfbukfenc #641 üzenetére
Ezek a problémák nálam is ugyanígy jelentkeztek.
A két dolog szerintem annyiban összefügg, hogy töltés közben is amikor eléri a 77%-ot, akkor azt hiszi, hogy 100% és ezért a töltés kikapcsol. Rövid használat után persze rájön, hogy csak 7x%-on van. Ilyenkor tovább lehetett tölteni, amíg elérte a tényleges 100%-ot.Kíváncsi leszek, hogy végül sikerül-e megoldani a problémát.
-
Celtis
veterán
válasz
kelzsoca #616 üzenetére
Speedshopban vettem, utána elvittem a Gubacsi útra. Másfél hét után a Gubacsi úton az említett használt cseredarabot kaptam. Mivel ez még rosszabb volt, mint amit leadtam, ezért másnap visszavittem a Gubacsi útra, ahol csereutalványt kértem és kaptam.
Tehát a kifogásolt cserekészüléket a Gubacsi úti Wayteq márkaszervizben kaptam. Más is írta itt, hogy az ugyanott csereként kapott készülék ugyanúgy helytelenül jelezte ki az akkumulátor töltöttségét.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy semmi problémám nem volt azzal, hogy a cserekészülék nem új. Ha lett volna, a szervizben azonnal jeleztem volna.
-
Celtis
veterán
válasz
kelzsoca #609 üzenetére
Speedshopban vettem, és a Wayteq központi szervizbe vittem vissza a Gubacsi útra. Végül ott kaptam a csereutalványt is.
A cseredarab bontott dobozban volt. Lehet, hogy abban amiben leadtam a régit, nem tudom. A zacsija gyűrött volt, fólia nem volt rajta. Tehát nem új volt. De ezzel az égvilágon semmi probléma nem lenne, ha egy javított, tesztelt és kifogástalan példányt adnának. Esetemben azonban a korábbi hiba ugyanúgy fennállt, és további komoly gond is volt a készülékkelA másik amit furcsállottam, hogy az előzetes érdeklődésre a szerviz kizárta a SW problémát, és azóta is bevizsgálásra bekérik a hasonló hibát mutató készülékeket. Mégis miután bevittem a cseredarabot, és bemutattam, hogy mi a hiba vele, a szervizes láthatóan nem lepődött meg, csak annyit mondott, hogy hát ez az Android rendszer még fejlesztésre szorul.
Most akkor SW hiba vagy nem SW hiba?A csereutalvány kiállítása viszont zökkenőmentes volt. Eljárás tekintetében a szerviz egyébként teljesen korrekt.
-
Celtis
veterán
válasz
kelzsoca #602 üzenetére
A hiba a szokásos:
- akkuszint használat közben véletlenszerűen felugrik 100%-ra
- ugyanez töltés közben azt okozza, hogy a töltés kb. 77% valós szintnél leáll
- ugyanez azt is okozza, hogy az akkuidő kijelzés lenulláz
- készenlétben időnként kikapcsolTegye fel a kezét, akinek egyik hiba sem jött, soha.
A gond az, hogy hiába kaptam csereutalványt, a hatályos törvények szerint a kereskedő nem köteles visszadni a pénzt, csak akkor ha nem tud ugyanolyan terméket adni. Esetemben tudott volna, ezért igencsak diszkont áron sikerült beszámíttatnom a Wayteq-et.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Miután a szervizben kicserélt tablet ugyanúgy össze-vissza jelezte ki az akku töltöttségét, viszont újabb hibákat is produkált, az xtab-100s nálam be is fejezte rövid pályafutását. Inkább ráfizettem, de lecseréltem egy concordera. A különbség nem az 500M RAM és hasonlók, hanem ég és föld. Bye-bye Wayteq!
-
Celtis
veterán
válasz
kelzsoca #563 üzenetére
A másik topicban láttam, hogy teszteltél 100is-t is. Elég sokat tudunk már a különbségekről, de nekem még nem egyértelmű, hogy teljesítményben hogy viszonyul a két készülék egymáshoz.
Ezzel kapcsolatban van tapasztalatod vagy valami mérésed?
Például a 100s-en a nem youtube videók szaggatnak (pl. indavideo). A 100is lehet ilyen szempontból jobb? -
Celtis
veterán
válasz
Tomy Yayo #464 üzenetére
Újat kaptál, de ugye az is hibás, ha a bizonytalan akku állapot kijelzést nézzük.
Nekem a kalibrációval a készenlét hiba ugyan megszűnt (még álandóra kapcsolt wifivel ellenőrizni fogom). Viszont az akku töltöttség és akku használati idő kijelzés teljesen megbízhatatlan. Ráadásul töltésnél sem garantált, hogy 100%-ig tölt. A végeredmény,hogy fogalmam sem lehet az akku aktuális töltöttségi szintjéről.
Lassan szerviz látogatás lesz belőle, de kevés esélyt látok mind a javításra, mind a hibátlan készülék cserére. -
Celtis
veterán
válasz
sfbukfenc #439 üzenetére
Köszi. A router wifi beállításainak hangolása után és a legjobb vételi helyen sikerült max 15/3,5 Mbites sebességet elérni a upc speedtest oldalán.
Fájl átvitelnél továbbra is 9,5 Mbit a max. Egy 10 gigás fullHD rip megnézéséhez ez sajnos kevés. Az 1:05 perces részlet kereken 100Mbyte és ez 1:25 perc alatt jön le, vagyis percenként 20 másodpercet áll a film. Vagy áttöltöm előre az SD kártyára vagy leszedem gyengébb felbontásban is. Mindkettő macera.Vajon ez hardver limitáció (és ha igen, akkor wifi vagy CPU) vagy szoftveresen van esély a gyorsításra?
-
Celtis
veterán
Hülye kérdés, de még töltőre volt dugva, amikor megnyomtad a kalibráló gombot?
Én ugyanis az akku állapot kijelzéssel továbbra is szívok, ezért próbáltam többször is a kalibrációt. Egyszer kézzel töröltem a kalibrációs fájlt (elvileg ugyanezt csinálja a progi is), de akkor épp nem volt töltőn. Utána egyből és stabilan jött a készenlét hiba.
Ezután megismételtem már a programmal és rádugott töltővel a kalibrálást, és azóta megint hibátlan, pedig órákra hagytam készenlétben.Ez az egész olyan x-aktás, nem értem, hogy bizonyos dolgoknak mi közük egymáshoz, de hátha...
Az is fura, hogy ha 4150mV-nál 100% az akku töltöttség, akkor a folyamatos csökkenés után hogy a manóba jelez újra 100%-ot mondjuk 3800mV-nál?
-
Celtis
veterán
Mekkora wifi sebességet tudtok elérni? Nekem elvileg 65 Mbites a link, de -50dB-es jelszintnél is jó ha 8 Mbittel tud letölteni a helyi hálózatról (NAS).
Így pont szaggatnak a filmek. Biztos az átviteli sebességgel van a gond, mert SD-re másolva simán megy a lejátszás. -
Celtis
veterán
Pontosan. Én is a készenléttel szenvedtem újkora óta, de a kalibrálás óta bármikor próbáltam, azonnal feléledt a készenlétből, soha nem kellett újrabootolni. Meg is lepődtem, hogy senki nem reagált erre a dologra.
Mondjuk én is óvatos vagyok, mert még nem lehetek 100%-ig biztos a gyógyulásban, mert korábban is volt, hogy egy ideig megjavult. Illetve még az egyéb akkuval kapcsolatos problémák sem szűntek meg teljesen.
A kalibráló program az akku feszültségét is kiírja. Teljesen feltöltött akkunál javasolja a kalibrációt. Mivel néha kisebb feszültségnél is 100% töltöttséget jelez a gép, addig kell töltögetni (esetleg kicsit meríteni majd újratölteni) amíg olyan 4100-4200mV-ot el nem éri a feszültség, ekkor kell a kalibrációt végrehajtani.
Ettől tapasztalatom szerint a készenlét probléma egycsapásra megoldódni látszik, és reményeim szerint az akkuszint anomáliák is megszűnnek, vagyis nem fog teljes töltöttség után 77%-ot, majd merülés után 100%-os szintet megjeleníteni.
Még az akkuról eltelt üzemidő kijelzésem nem jó, de remélem az is megjavul egy-két teljes töltés-merítés ciklus után. -
Celtis
veterán
Ár/érték arányban szerintem rendben van a készülék. Nem túl gyors, nem bír túl sokat az akkuja, kicsit nyöszörög a háza, de azért a pénzért nem rossz vétel. A kijelzője nagyon szép, a 4:3-as képarány netezésre, olvasásra szerintem sokkal kényelmesebb, mint a sokkal gyakoribb 16:10-es méret.
A helyedben még megnézném a Concorde tab 9.7IPS-t is. Hasonló áron több szempontból jobb paraméterekkel, de bluetooth nélkül. -
Celtis
veterán
Nektek hány Volt az akkufeszültség teljes feltöltés után? 4 fölött vagy 4 alatt?
-
Celtis
veterán
Az akku kalibrációs adatokat lehet törölni valahogy, és ezzel újrakezdeni a kalibrálást?
-
Celtis
veterán
Hát sokan írták hogy nem kapcsol vissza készenlétből. Olyan nekem még nem volt, csak kicsit késleltet, megnyomom párszor még a bekapcsolót utána feléled.
És hogyan éled fel? Minden program nyitva és abban az állapotban, mint amikor készenlétbe került vagy Wayteq felirattal indulva kapcsol be?
Indavideo sem szaggat?
Azt tapasztaltam hogy néha nem tudja mi van, 100-70% között ugrált, de a kalibrálást érdemes elvégezni, ne érje az embert meglepetés.
Stimmel. A kalibrálást hogy csinálod?
-
Celtis
veterán
válasz
sfbukfenc #310 üzenetére
Többünknek van ugyanilyen gondja.
Határozottan állíthatom, hogy sem a ROM frissítés, sem a 4-5-szöri töltés-kisütés ciklus nem oldja meg a problémát.
Nekem néha ugyan látszólag megjavul, de azután újrakezdi.Pont most küldtem egy mailt a Wayteqnek. Remélem érdemben válaszolnak.
-
Celtis
veterán
válasz
FreedomHUN #291 üzenetére
Sajnos ez így nem igaz. Kb. 5 feltöltésen vagyok túl, de még mindig bizonytalan a készenlét. Hol működik, hol nem. Teljesen szabálytalanul.
Arra is kíváncsi lenék, hogy az akkumulátor használati időt honnan számolja, mikor nullázza. Erre sem sikerült rájönnöm..
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Eddig két játék írta ki, hogy nem kompatibilitis a géppel, ezért nem indul. Legutóbb a GT Free+. Próbálgattam a Chainfire3D-t, de bármelyik plugint kiválasztva ugyanaz az eredmény.
Jó valamire ez a Chainfire egyáltalán?
Tudtok ajánlani valami jó autóversenyzős játékot, amit a gyorsulás szenzorral lehet irányítani? -
Celtis
veterán
Helyesbítek, megint nem működik a készenlét. Most teljesen kikapcsol pár perc után, az infraport LEDje sem világít. A hócipőm kezd tele lenni vele. A 8 napból már kifutottam. Remélem további töltések után tényleg megjavul, habár nem értem mi köze lehet hozzá.
Ettől eltekintve elég jó kis gép.
-
Celtis
veterán
Most teljes feltöltés után is működik a készenlét, és végre az akkuszint is 100%-ról indult lefelé.
De azért van még kérdésem- A kijelző beállításokban amit jelent a képernyő kikapcsolása x idő után beállítás? Nálam ez alapból egy perc, de a beállítástól teljesen függetlenül 10 másodperc után sötétedik a kijelző, és újabb 30 másodperc után készenlétbe kapcsol a kütyü.
- Készenlétben kb. mennyi időt alatt merül le az akku? Létezik, hogy egy napon belül?
-
Celtis
veterán
válasz
FreedomHUN #239 üzenetére
Kétszer vagy háromszor. Most is töltődik, de lehúztam kipróbálni és most működik a készenlét. A fene sem érti.
-
Celtis
veterán
Ahogy írtam, már én is felraktam azt a ROM-ot.
Az akku töltöttség kijelzés elég összevissza működik nálam is. Töltésnél 70% környékén egyszer csak közli, hogy feltöltött, majd rövid használat után újra csak 70%-on van. Tovább használva akkuról, egyszer csak 100%-ot jelez.
-
Celtis
veterán
Csak nekem van bajom a készenléttel?
Most tesztelgettem. Kb. 1,5-2 perc után már nem tudom visszahozni a készenlétből a készüléket. Látszik, hogy nem kapcsol ki teljesen, mert az infraport LED-je világít, de ha röviden megnyomom a bekapcsológombot, akkor az is elalszik.Gyakorlatilag, ha 2 percig nem nyúlok a készülékhez, akkor csak újra bekapcsolással (reboot) lehet üzembe helyezni. Nektek is így működik vagy csak az enyém hibás?
A képernyő kikapcsolás 1 percre van állítva. Ez a default.
-
Celtis
veterán
Felraktam a ROM frissítést és a többi javasolt dolgot is.
Nem értem a készenlét működését. Korábban állandóan kikapcsolt a készülék, most készenlétben marad, de leszívja az akkut. Rádugva a tápot meg azonnal kikapcsolt. Valaki el tudná magyarázni hogyan is van ez? És hogyan lehet készenlétbe kapcsolni úgy, hogy ne fogyasszon? -
Celtis
veterán
A wifi tulajdonságoknál 5mbit-et ír, de valójában nagyobb az elérhető sebesség. Ez mennyire normális?
Hálózati megosztást hogyan lehet böngészni?
-
Celtis
veterán
Nektek volt fólia a kijelzőn? Szerintem én egy használt példányt kaptam. A táp zacsija is jól láthatóan már bontva volt. Mondjuk ez legyen a legnagyobb baja.
Egész délután nyüstöltem, és elég jól bírta az akkuja. Ekkor felraktam egy mérőt, ami kiírja százalékban is a töltöttséget. 32% volt, de utána perceken belül elkezdett vészesen leesni.
Gyorsan le is szedtem, hátha az új app meríti. Még böngésztem pár percet, de aztán ki is kapcsolt.
Tényleg ilyen, hogy végén gyorsabban merül az akku? -
Celtis
veterán
Na megjött. Az első benyomások vegyesek. Jobb a minőségérzet, mint vártam. Sem túl vastagnak, sem túl nehéznek nem érzem. A képe nagyon szép, viszont ez tényleg IPS kijelző lenne? kb. 45 foknál jól láthatóan elszürkül a fehér kép. A színek nem torzulnak, de a kontraszt elég gyatra lesz.
Annak idején néztem a (nem IPS-es) Xoom-ot, de szerintem nem volt rosszabb, ha épp jobb nem volt. -
Celtis
veterán
válasz
knyitogato #152 üzenetére
Engem is az érdekelne, hogy végülis mennyire vállalható tablet ez az xTab 100s?
Látom van meghibásodás bőven, de a használhatósága milyen? -
Celtis
veterán
válasz
krisztian922 #93 üzenetére
Az ára is lejjebb ment ötezerrel.
Mondjuk ha úgysem kapható, akár ingyen is kínálhatnák.
-
Celtis
veterán
Ez már vicc. Milyen alternatíva jöhet szóba?
Android, 10'', 4:3 IPS?
-
Celtis
veterán
válasz
Stauffenberg #60 üzenetére
Én már januárban megrendeltem a speedshopnál. Többször beszéltem velük telefonon és mindig teljes meggyőződéssel állították, hogy a megadott időben érkezik a cucc. Legutóbb pénteken hívtam őket és mondta a srác, hogy aznap délután(!) egészen biztosan érkezik. Ehhez képest rátettek még két hetet. Ez már tényleg szánalmas.
Ja igen, azért válaszoltam a postra, mert nekem pont ez az "élhetetlen" képarány tetszik. Ráadásul androiddal, szóval ipad kizárva.
Remélem azért késik mert útközben a dzsunkán épp átszerelik a processzort és a RAM-ot erősebbre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest