Hirdetés
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 13 Ultra - can't touch this
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
shift+ő
senior tag
válasz
Mardel92
üzenetére
Alapból a V9s ROM-ban nincs beállítva egy APN sem, és automatikusan nem konfigurálja, megoldás:
Beállítások. A Call alatt a Továbbiak --> Mobilhálózatok --> Hozzáférési pontok nevei
Itt beállítod a szolgáltatódat.
A vodafone megy fejből:
- Név: Vodafone (ez mindegy)
- APN: internet.vodafone.netÉS már megy is a 3G.
-
gaben1117
senior tag
válasz
Mardel92
üzenetére
0-24-ben repülő üzemmódban van. Jelenleg sim kártya sincs benne. Szóval ez nem lehet a gond. A futó alkalmazások között is ki szoktam lőni mindent mielőtt lerakom. Wifi-t is kikapcsolom.
@andyTM: nincs a gépben SD kártya. Ebben az esetben is lehet ilyen probléma.
Joestone féle CM10 4.1 van rajta egyébként. Múlt héten gyalultam nullára a gépet és raktam fel rá.
Főképernyőre van kirakva 5 kis widget, amivel lehet kapcsolgatni wifit, bluetootht, fl
ényerőt stb. Ezek ébresztgethetik a tabot? -
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
Már nézegettem , elméletben mivel az android linux alapú némi bűvészkedéssel működhet.
A V9S ICS rommal kapcsolatban :
Már elég régen leszedtem a ZTE.ru oldaláról a teljes csomagot. Addíg míg nincs fent a kernel forrása nem tudok mit kezdeni vele , mivel a 7" és a 10" ebben különbözik .
A kamera modulok simán berakva JB alá szintén nem működnek , mivel a kernel is más. -
-
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
Ötletem sincsen mi okozhatja . Nálam nem jött elő FC és rajtad kívűl még egy valaki panaszkodott az xda-n phone.apk fc-re .
Nagyobb baj , hogy a grafikus résszel is gondok vannak . Olyan funkciókat használna amik nincsenek a mi kernelünkben. Vagy új kernel vagy a drivereket kell teljesen átírni.
-
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
Az a gyanúm , hogy a videodrivereken kell faragni. A logcatban túl sok erre utaló jel nincsen , de a flash esetében is teljesen szétesik a kép .
A kamerával idáig eljutok . Ezután eldől. Arra már elég , hogy a google translate elindul , de a kamera app még nem.
09-07 22:48:12.310: D/CameraHAL(2451): CameraHAL_GetNum_Cameras: loading libcamera at 0x40018414
09-07 22:48:12.310: I/QualcommCameraHardware(2451): Found a matching camera info for ID 0
09-07 22:48:12.310: I/QualcommCameraHardware(2451): HAL_getCameraInfo: orientation = 0
09-07 22:48:12.310: D/CameraHAL(2451): CameraHAL_GetNum_Cameras: loading libcamera at 0x40018414
09-07 22:48:12.310: I/QualcommCameraHardware(2451): Found a matching camera info for ID 1
09-07 22:48:12.310: I/QualcommCameraHardware(2451): HAL_getCameraInfo: orientation = 0
09-07 22:48:12.310: V/CameraHolder(2573): open camera 0
09-07 22:48:12.310: I/QualcommCameraHardware(2451): Found a matching camera info for ID 0
09-07 22:48:12.310: I/CameraService(2451): Opening camera 0
09-07 22:48:12.310: D/CameraHAL(2451): qcamera_device_open: name:0 device:0x2a02d9cc cameraId:0
09-07 22:48:12.310: D/CameraHAL(2451): loading libcamera at 0x40018414
09-07 22:48:12.310: I/QualcommCameraHardware(2451): openCameraHardware: call createInstance
09-07 22:48:12.310: I/QualcommCameraHardware(2451): openCameraHardware:Valid camera ID 0
09-07 22:48:12.310: I/QualcommCameraHardware(2451): QualcommCameraHardware constructor E
09-07 22:48:12.310: V/QualcommCameraHardware(2451): MMCameraDL: E
09-07 22:48:12.310: V/QualcommCameraHardware(2451): Open MM camera DL libeomcamera loaded at 0x4001989c
09-07 22:48:12.310: V/QualcommCameraHardware(2451): MMCameraDL: X
09-07 22:48:12.310: V/QualcommCameraHardware(2451): startCamera E
09-07 22:48:12.310: V/QualcommCameraHardware(2451): loading liboemcamera at 0x4001989c
09-07 22:48:12.320: V/QualcommCameraHardware(2451): openCamera : E
09-07 22:48:12.430: V/QualcommCameraHardware(2451): openCamera : X
09-07 22:48:12.430: V/QualcommCameraHardware(2451): startCamera picture_sizes 0xa72f2590 PICTURE_SIZE_COUNT 13
09-07 22:48:12.430: V/QualcommCameraHardware(2451): startCamera preview_sizes 0xa72f2600 previewSizeCount 12
09-07 22:48:12.430: V/QualcommCameraHardware(2451): startCamera X
09-07 22:48:12.891: I/AwesomePlayer(2451): setDataSource_l('/system/media/audio/ui/camera_click.ogg') -
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
A chrome hibája nálam már nincs jelen. Igaz teljesen új buildet használok. Azt hiszem a 0827 től kezdve már rendben van a chrome , de lehet , hogy a 0826 ban is ok. (a 0827 még nem publikus , mert a wifi ki-bekapcs ugyan jó , de már másodszor nem lehet elindítani a wifi tethert. ) Ráadásul most a kernelt is elkezdtem piszkálni , a v68 kerneléből és a v71b kerneléből pakolgatom bele a hibajavításokat .

-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
Mardel92
üzenetére
Hát egyenlőre ok de majd az idő megadja a válszt, a wifi-t elengedi bármely beállításnál sajna, nem tudom miért, pedig azt lóttem, hogy mindig ragaszkodjon hozzá és a gyenge hálózati eldobást is kikapcsoltam!
Jó majd odafigyelek jobban az idegen szavakra, bár látok itt olyant is aki regelés helyett reggel!
Lehet egyszerű figyelmetlenség! 
-
Szabónagymer
aktív tag
válasz
Mardel92
üzenetére
Le van mentve a lista is, és a kép a dokkolóról. Azt viszont borzasztóan nehezen tudom elképzelni, hogy ne hajtson meg legalább egy egeret, vagy pendrájvot. He ez így van valóban, hogy csak dokkolóvaaal képes rá, rettentő durcás leszek és tuti eladom!

Vettem egy ezer éves 7" tabot, WonderMedia WM8650 néven. Ez egy olyan gagyi kis tab, hogy még ami az őskövület 2.1-es androiddal futó x8-on elfut app, annak fele nem fut rajta. De a készülék kezeli az egeret, billentyűzetet, pendrájvot. Szintén csak egyetlen rendszer csatlakozója van, de ügyesen tartozik hozzá egy adapter, amin van egy eternet, és két usb aljzat. Ha ezt egy évelején még 100 ezer ft-ot érő gép nem tudja, csak dokkolóval, az rohat nagy mocskosság a forgalmazótól, jelen eseteben a vodától.
Azért ez már nagyon szemét marketing húzás lenne....
Majd kisérletezek... -
CsZoji
csendes tag
-
Stevee83
aktív tag
válasz
Mardel92
üzenetére
Valami gond van a fórum motorral folyamatosan bejelentkeztet meg hiába írom meg amit akarok, nem megy ki... na de a lényeg, fent van a cm9

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget főleg Joestone-nak és Mardel92 kollégának
Az elmúlt egy napban szereztem sok új ősz hajszálat és nagyon sokat tanultam 
-
sularan
csendes tag
válasz
Mardel92
üzenetére
kezdem érteni a dolgot visszaraktam a v03a romot ahogy le volt irva mivel abba lehet felrakni a cwm-et és ugy felrakni az uj romot ahogy irtad a v03a-n stabilabb a cm9-es rom. Nos miután sikerrel jártam a reinstallal el akartam kezdeni a cm9 felrakását de mikor nyomtam neki 1 reboot bootloader-t ujra indult ahogy kell azóta a gépem nem ismeri fel a tabot bootloaderbe, pedig a driver telepítve van igy nem tudom a további parancsokat kiadni. valami ötlet erre?. Pedig a windows frissítési naplójába benne van a driver
-
sularan
csendes tag
válasz
Mardel92
üzenetére
igaz nagy a gép és nem a legkifinomultabb a kamerája
lehetne jobb is de ha nincs kam akkor nincs vieo kép skyp vagy msn közbe mivel akkor ugrik az első kam is
bár ez még mindig részlet kérdés
. Nos szivesen telepítgetnék de ahogy korábban irtam lefutott az első pár parancs igy meglett a super user program fent van a busybox amit engedélyeztem de ettől még nincs rootom és nincs recovery-m ami nélkül nem tudok telepíteni. Feltaláltam magam igy az alap szervizmenübe be tudok lépni de flash felrakásához kell a cwm amire nem találok leirást hogy kell felrakni ill parancssort és zippet is hiányolok.Amugy nem nehéz felrakni a romot magát ha már kész a root meg fent van a recovery de amig azok nincsenek kicsit nehézkesen megy a dolog
. -
sularan
csendes tag
válasz
Mardel92
üzenetére
Nagyon kezdő vagyok tab dolgokba az első root és egyéb 1 X8-on történ ott még sokkal egyszerübb volt minden
azért vágok bele a dologba mert sok jót olvastam hogy hogy gyorsabb lesz a tab lehet húzni a procit grafikán javítottak sokat stb többre értékelem a főzött romokat mint amit a gyártó valaha is kiad
. megnéztem amit irtál de kicsit elrettend a tudat hogy nincs BT, kamera és a wifinél újra indul. Nagyon sokat használom a wifi-t és a kamerát is mivel elég jól összedobta a zte a gépet
. -
sularan
csendes tag
válasz
Mardel92
üzenetére
köszönöm a hasznos infókat a drivert kézilkeg kellett telepítenem az nem okozott gondot megcsináltam az első lépéseket kicserélte a bootot és megvan a superuser app a busybox engedélyezve lett azon bellül pár dolog kivételével installed lett jópár dolog ami aggaszt hogy a remount parancsot failednek irja és a többi parancsot sem csinálja meg elméletileg az utolsó 3 parancs lenne a művelet vége erről is kérhetek kis infót? ez fontos a művelethez? vagy kihagyható? ha kell akkor miért lehet failed?
Köszönöm a segtítséget
-
Janaboy
veterán
válasz
Mardel92
üzenetére
Működik nekem is és én nem vagyok regisztrálva!

@Joe: Érdekes jelenséget vettem észre az új buildben a wifivel kapcsolatban! Van hogy elindítom a youtube-t vagy a marketet és azt írja ki, hogy nincs kapcsolat (holott a jobb alsó sarokban ott van a full wifi térerő) és rányomok, hogy újra, akkor meg működik minden szépen!
-
-
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
Az új mpdecision a htc pyramid ból származik és ennek van olyan funkciója , hogy amikor kikapcsol a kijelző kikapcsolja az egyik proci magot. Az eredeti ezt nem tudta így aztán amikor az új kernel elindult nem futott ez a szolgáltatás ezért aztán lehetett nagyobb a fogyasztás.
Készül az újabb build , ma valószínűleg az új touchos recovery kerül fel (2.1.8 verzió), ha minden jól megy holnap pedig lesz új cm9 build.
-
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
Elvileg ez a wifi driver szépen gyorsan csatlakozik , és alvás esetén nem alszik el a tab úgy hogy nem ébred fel , illetve stabilan kell tartsa a kapcsolatot.
Ha ráböksz a méret frissítése gombra akkor rendesen kiírja a méretet.
Az advanced alatt található egy fájlkezelő is benne.
A mount alatt pedig ki lehet választani , hogy a belső vagy a külső sdre történjen a mentés vagy onnan akarunk telepíteni. Ez volt amit kapcsolgattál.Ha a recoveryben nem lesz gond akkor megy fel majd a cm9 blogba .Addíg csak tesztverzió míg nem mondjátok , hogy rendesen működik .
-
Janaboy
veterán
válasz
Mardel92
üzenetére
Igaz, hogy le volt írva, de már annyit olvastam, elbizonytalanodtam!

De úgy látszik, hogy tovább legyen bonyolult most XP alá nem tudom felrakni a drivert, egyszerűen úgy érzem magam mint egy idióta
Már két drivert is leszedtem a fórumból de egyik se tartalmazza azt a pid számút, ami nekem van..
USB\VID_19D2&PID_0292...így se az MTP, se a HSUSB driver nem települ..már kézzel is próbáltam adni, de mivel nincs ilyen pid szám benne, persze nem talál semmit..
Kajak én vagyok a hülye?
-
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
A H betű a HSPA adatkapcsolat jelölése . HC alatt azt hiszem 3G+ jelent meg.
Közben látom ezt már megválaszolták.
@ganjamamma :
Ha megy az adb akkor fel kell tudjad tenni a belső tárhelyre amit kell.
Ha gyári recovery van akkor nem fog menni belőle a cm9 install. Elsőnek kell egy cwm hozzá.
adb reboot bootloader és mehet a cwm install . Ha felment akkor belépsz a cwmbe. és vársz egy kicsit ,míg adb -n keresztül látszik a gép.
Ha látszódik akkor adb push cm9.zip /data/media
(ahol cm9=értelemszerűen a cm9 zip fájljának a neve)
Ha lefutott akkor már mehet is az install zip from sdcard. -
gps76
őstag
válasz
Mardel92
üzenetére
En tegnap fentebb vettem az alapfrekvenciat,de ugyanugy beragad az alvokaba. Nemtudom mitol lehet,de az opera mobilnal 3-4 lap megnyitasa kozben is kikapcsolt.
Nemcsak bekapcsolt wifivel csinalja,mert en amikor elaltatom repulomodba szoktam tenni,es ott is ez volt,hogy nem eledt fel.Nekem T-s kartyaval(ketfelevel is) hibatlanul megy,de ez a fagyi nagyon rosszkor jon gepeles kozben.
-
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
Már működik a hanghívás . Teszteltem a fülest csatlakoztatva is , meg az nélkül is .
A blogon már filóztam , egyszer csak rászánom magam és megcsinálom.
A jelenlegi build sajnos nem alkalmas emberi fogyasztásra , mert még a jövő hét is logol meg debuggol, hogy átrágjam magam a gsm részen. -
Drack
csendes tag
válasz
Mardel92
üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy bebootolok cwmrecovery-ből, az ugyanaz, mintha elindítanám a hangerő fel-el, nem? Onnan telepítettem a cm9-et már vagy 30x, de egyszer se akarta az igazat
Vissza szeretném tenni az alap 3.2-t, vagyis nem az alapot, mert tudom, hogy arra még nincs visszaállító, csak, hogy ne a gördeszkás droid jöjjön be, hanem a régebbi rendszer. Ezt nem lehet megcsinálni? -
sittes79
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
Én csak felraktam próbának, miután csináltam egy full mentést a 3.2-ben, ha kell ténylegesen a 3G akkor visszateszem, de nagyon nem akaródzik, mert annyival jobb. Tényleg sokkal gördülékenyebb, nem ragad be, nem lép ki a böngésző, nálam olyan gond van 3.2-nél operaban, hogy egyszer csak eltűnik a kurzor és nem látom, amit gépelek, na ilyenkor falhoz vágnám. CM9-ben ez NINCS!!
Jó lenne egy dual boot igen, meg kell kérdezni a Mestert!
Lehet elküldtem priviben is bocs, sőt 2x!

-
joestone
addikt
válasz
Mardel92
üzenetére
Próbáld ezzel a recoveryvel.
Fordítottam újat , mert nekem is állandóan megfagyott mentés közben.
7" CWM recovery
10" CWM recovery -
törölt tag
válasz
Mardel92
üzenetére
„Valamit azért csak csináltak a srácok a szervizben.”
A jelek szerint annyit, hogy telepítették a frissítést. Ez a V03a-Jan build úgy tűnik, (majdnem?) mindenkinél megoldotta az esetleges korábbi gondokat, típushibákat.
Sőt, a frissítés utáni egyhetes tapasztalatom alapján most már majdnem biztos vagyok benne, hogy egy kicsivel kevesebbet is fogyaszt a gép, óránként néhány százalékkal gazdaságosabban használja az akksit! Ennek különösen örülök, mert korábban kb. 4-4,5 órát, most inkább kb. 6 órát bír folyamatos használat mellett (17-18% merülés óránként a korábbi 22-25% helyett). Legalábbis nálam egyértelműen szignifikáns a változás.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Játékfejlesztés
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(kicsit fáradt vok, sry)