- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibro5
senior tag
sziasztok, tegnap telepítettem freenast és gondom van a pluginekkel, nem tudok semmit telepíteni, hibaüzenetet kapok:
('Connection aborted.', ConnectionResetError(54, 'Connection reset by peer'))
Ez mitől lehet? -
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Úgy látom hogy elég halott a topik, de hátha tud valaki segíteni.
Kérdésem az lenne hogy a freenas fent van, qbtorrent plugin is, viszont ahogy a videokba látom a services menüben nekem nincs benne. Mit rontok el? Segítséget válaszokat előre is köszönöm -
Caipi
tag
Sziasztok,
Még egy kérdésem lenne. Van olyan Win7, Win8 alapú program,amivel böngészhetőek az UFS/ZFS fájlrendszerű vinyók, ha rádugom a gépre?Köszönöm,
Caipi -
Caipi
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
FreeNAS 9.2.1.9-em van. Cserélnem kellet a rendszer HDD-t. A rendszervinyó mellett van egy 2 TB vinyóm, ahol UFS rendszerben a dolgaink vannak.
Most, hogy újrahúztam a rendszert, újra kellene csatolnom ezt a vinyót.
Hogyan tudom megtenni, anélkül, hogy a meglévő fotóink, egyebek elvesznének róla? (Attól tartok, hogyha rosszul csinálom, leformázza, és ezt szeretném elkerülni)
Köszönöm,
Caipi -
-
Dexter74
tag
Üdv!
Kérem szépen segítsen valaki.
Megcsináltam ezt:
"Először is telepítés. FreeNAS-t telepíteni annyiból áll, hogy letöltjük az image fájlt a projekt honlapjáról (esetemben 8.0.4 verzió, és az x64.img.xz végződésű fájl kell), kicsomagoljuk (Windowson 7zip), és kiírjuk egy USB stickre (ezt pl. az ImageWriter nevű progival tehetjük meg Windowson)."De ettől még nem lett boot-olható a pendrive-m. Valamit elbénáztam?
-
vipisti
tag
A kiegészítőkkel nem foglalkoztam. Röviden utánanéztem anno, hogyan lehetne Apache-ot és MySQL-t tenni rá, de aztán maradtam a localhostnál. A kulcsszó itt is a Jail.
@Fecogame: az 1G RAM kevés, ha ZFS-t akarsz, akkor min 4G kell. A proci nem annyira lényeges, az E-350 se mondható erőgépnek
-
800MHz-es gép, 1GB rammal, már legalább 10 perce telepít, szóval az nem mindig 1 perc az a telepítési idő
-
Imco
őstag
A transmission nevű progi elvileg alkalmas a torrentezésre.
Az allshare,ra nem találtam semmit!
Nekem nem jött össze a 8.3-ban, valószínűleg azért mert egyáltalán nem értek hozzá.
Magyar közösség nem igen van. Az angolon a 8,3 még friss, és valamiért nincs a service-be a torrent kliens.Esetleg ha valakinek sikerül, leírhatná a menetét. Talán egyszer még kap egy esélyt!
Fájó szívvel, de teszem vissza windowst. -
Imco
őstag
Az alábbi videót csináltam végig és minden megy. Illetve kívülről még nem próbáltam.
Viszont nekem is az volt a problémám, hogy a saját gépről ment, viszont a kliensekről nem tudtam felszedni.A torrent kliensről is van videó, de a service menü alatt nincs kliens!
-
Coc@s
őstag
Időközben variáltam kicsit és most újrakezdtem.
A lényeg, hogy adminként be tudok logolni, létrehozott userként nem.
Elvileg mindent a leírás szerint csináltam.
FTN-n kéri a usernevet pw-t de nem tudok kapcsolódni.
Tallózva a hálót, egyelőre nem látom win8 alól.
Az angol leírás szerint telepítve van egy torrent kliens Transmisson "néven", d eén sajna nem látom ott a grafikus felületen, ahol kéne lennie.
A 8.3.0-t tettem föl egyébként.
Jópár probléma, remélem, apránkét a végére érek majd. -
vipisti
tag
@Coc@s
@Imco
Kapásból nem tudok válaszolni, s most nincs időm utánanézni. Jövőre megnézem, tudok-e segíteni, ha még aktuális.
@Iggyboy
A Browsable to Network Clients opciót mindenképp csekkold. Emellett autorizáció nélkül is elérhető alhálón a megosztás (már ha kevésbé adsz az adatbiztonságra, érzékeny adatoknál nem javasolt). Ha nem jön össze, neked fogok tudni segíteni, de most rohanok. -
Coc@s
őstag
Az imént telepítettem a FreeNAS-t.
Én szeretném elérni routeren túlról is.
Elvileg működik a ni-ip-s dinamikus dns, de egyelőre nem érem el.
Milyen portokat kell a ruterben forwardolni, hogy elérjem kívülről is? -
Iggyboy
csendes tag
Szia tudnátok segíteni, mert én is most installáltam fel a freenasomat de sajna addig nem tudok eljutni, hogy az általam megadott mappát más gépeken el tudjam érni.
Hogyan, merre? Van ezzel kapcsolatban valami részletes tutorial a neten?
Van egy win7 Home Premium gép és egy Win XP Pro-s gép. Van egy android tabletem is, de az igazából mellékes a két wnidózos rendszernek kellene tudnia használni a tárhelyet, amit eddig még nem sikerült megszólaltatnom. Látni látják a megosztott CIFS mappát, de írni nem tudják. -
Imco
őstag
-
Imco
őstag
Nos, ma megcsináltam.
Müködik, a leírás alapján simán megy a 8.3. kb egy fél óra alatt sikerült beüzemelni.
Sajnos itt el is akadtam mert csak a saját gépemről látom.
A hálózat többi gépe nem látja.Megyek olvasni az eredeti leírást, hátha okosodom.
Köszi még 1x!
-
Imco
őstag
Megérdemelsz egy köszit!
Valami hasonló megoldást keresek!
A leírásod tetszik!Tehát, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Philips LCD és LED TV-k
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest