- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SheriffHUN #112 üzenetére
Jók ezek a zárt ventik :S
-
-
válasz
SheriffHUN #108 üzenetére
Szeretjük a szétszedhetetlen cuccokat
-
válasz
SheriffHUN #106 üzenetére
Nem ismerem ezt, egy 9600GT-vel jártam így - ha nem férsz a venti tengelyéhez, akkormarad a forgórész alá fújt kontaktspray, vagy ilyesmi.
-
-
-
-
-
-
Hát, ha a tiéd károsodás nélkül szétesik...
Általában szokott lenni egy műanyag gyűrű hátul, ami belefogja a tengelyt, de neked azt írtad, tömör a hátulja, szóval simán lehet, hogy nem egyszerűen szedhető szét. Saját felelősségre nyugodtan
Ja, a videón olyan vinti van, amin nincs semmilye összefogó elem, úgy könnyű
-
-
-
-
-
-
Ez nagyon kész, a fehér tengelyes venti
Amúgy én azt tapasztaltam, hogy a szigetelőszalagok alapvetően manapság szarok, már csak ezért sem használom
Egyébként ez a kiegyensúlyozatlanság hasonló dolog mint amikor vízszintes a venti tengelye, mert úgy az egyik fele nagyobb terhelést kap a csapágynak. Ami venti függőlegesen lefele vagy felfele néz, az sokkal tovább bírja!
-
A szigetelőszalag pár napon belül lerepül, tapasztalat
Amúgy jobb ventiken van lezáró gumi is, de azok is beállnak olajozás után megfelelő idővel
Ami sz*r az sajnos sz*r, a régi AT-s ventid meg gondolom még nem 1 évre lett kitalálva. Nekem is van ilyenem, egy IBM tápból lett bontva, 10+ éves (IBM P1 volt a gép...) és nem kért még egy csepp olajat sem, ellenben halk. -
Na, a kis képeket kijavítotam, a nagyokat majd melóhelyről, ahonnan sávszél is van
Bocs hogy eddig tartott, szétvertem véletlenül a Linuxom -
válasz
Dr. Romano #72 üzenetére
Ufffffff... Ha egyszer időm lesz...
Dj-beat -et kéne ütni mert kezdenek eltűnni a képek... -
válasz
kételkedem #70 üzenetére
Az is egy megoldás csak drágább
-
-
-
Nem írtam hogy ha beolajozod akkor sokáig fogja bírni, csak azt hogy amíg pénze nem lesz az embernek, ki nem nyit a kedvenc boltod, stb. addig jó.
Azt is leírtuk a topicban hogy étolaj nem szerencsés. Még jó hogy a kacsazsírt nem mondta senkiBár nekem pl. november elején került bele a mostani előlapi venti a gépembe, barátnőm gépéből lett kiszedve (ő full cserélt mindent, persze siklócsapágyasra). Beolajoztam, és azóta nem kellett hozzányúlni. Hangja azóta sincs. Majd ha lesz akkor kap olajat vagy zsírt, mi lesz kéznél. Vagy lecserélem, mert az ő gépéből 4db jött ki, most aok tartalékok.
Néha sokáig bírják ezek a felújított dögök, néha nem. Ne várjon senki csodát.A maglev ventik még elég drágák szoktak lenni, persze nem vitatom hogy sokkal jobbak mint a siklócsapágyasak.
-
-
-
-
Egy részében ott a pont. Főleg abban hogy miért ilyen szarok a ventik "alacsony színvonalú gyártástechnológiából adódóan" Főleg ezért... A por miatt is, de igazából nem vagyok én abban olyan biztos hogy a lapátok porosodása annyira szétverné a csapágyat. Persze közrejátszhat.
Egyébként bele is írtam a végére hogy nem megoldás az olaj, csak átmenetileg. Néha ez az átmenet elég hosszú tud lenni + ha nincs más lehetőség akkor jól jön egy újraélesztett venti
(Sóhereknek meg pláne jó
)
(Azt én is tudtam mondjuk hogy porkohászati úton készül a csapágy - hát még a winyócsapágyak, azok csk a durva szerkezetek
- de a cikk szempontjából nem volt olyan lényeges hogy ezzel húzzam az időt, sokan már ilyen hosszút sem olvasnak el.)
@3.Aragorn : Olyasmi zsírra gondol itt mindenki
@twollah : Ott a pont a grafitos zsírral. Viszont egy kép lapján ilyet levonni hogy nem kell úgy nekiugrani a szerelésnek... Kicsit előre alkottál ítéletet a kollegáról vagy mi. A szerelésnek (ha olvastad a notis cikkeimet) én sem úgy ugrok neki hogy nyomás, hanem óvatosan. Valaki más több 10 ezres cuccánál nincs hibázás.
@commanDOS : Szerinted a ventillátorok cspágya (siklócsapágy) finom szerkezet?
Utolsó dzsunka gagyi a 90%-a amit lehet kapni ilyen házhűtőnek meg hasonlónak... Már amelyik ilyen noname-ként kerül a polcra... Amit a képeken látsz az egy Raidmax venti, "márka" - hű, kibírt vagy 1.5 évet, és ugyanaz a 0 boyolultságú (és gondolom minőségű) szerkezet mint egy bármilyen noname.
Persze érdekes lenne tudni hogy egyes "márkás" hűtőkön milyen kavarók vannak, mert a GFX Chilla-n meg az Igloo 5750PWM -en simán rámondom siklócsapágyas van... (Aztán ha nem, az csak jó)@bambano : Na ja, pár hetet is, csak aztán tényleg szorulás van
-
-
-
-
-
-
-
Ez jó
@twollah : OK, kijavítom...
Bevinnék pár Noctua-t a melóhelyemre, ha azt a pormennyiséget bírják 5 évig megállás nélkül...@3.Aragorn : A golyós ventiél sem az lenne ördöngösség hogy bezsírozd (én is szereltem / jelenidő biciklit) hanem hogy megtaláld a darabokat amik szétgurulnak gondolom
Valaki írhatna tapasztalatokat aki szerelt már golyóscsapágyas ventit, mert érdekelne engem is. -
-
Na ja akinek van szilikonolaja
Nekem sose vót'
Mondjuk a régi Intel hűtők siklócsapágyasok voltak, az újak szerintem golyósak
@nuri : Zsír is jó, de gépzsír legyen...
@viraga : Köszi, kijavítom ha lesz időm
@14adam, eziskamu : Étolaj tényleg avasodik, régen mi is kipróbáltuk, de egy idő után kezdtek úgy beállni az így kezelt ventik hogy öröm volt nézni... Inkább nem csináltam ilyet 1-2 eset után mert volt hogy a user gépe majdnem megsült... (P3-as prociventi...)
(Bár mondjuk a marhájának csak az tűnt fel hogy szirénázik néha a gép, de nem szólt volna... csak amikor elkezdett fagyogatni is...) -
Ázni? Mibe? Anyám
Amúgy a WD40 is jó lehet, Bluegene-nek bevált, én meg még nem próbáltam.
A "csak a tengelyre fújni" azért nem túl jó mert nem nagyon folyik be a tengely mellé... Persze a semminél jobb. Amíg nem tudtam hogy szét is lehet szedni ezeket, én is így csináltam.
-
válasz
HUNNIA1920 #1 üzenetére
Jah, bocsi, neked elfelejtettem
Golyós csapágyast még nem mókoltam, mert egyrészt nem kellett, amikor meg lehetett volna (melóhely) akkor meg siettem, és inkább kicseréltem az egész hűtőt, mert az egy procihűtő volt és a több kiló portól már alig forgott...
Szóval megnéztem az a golyócsapágyast, deelsőre nem jötem rá hogyan esne szét, meg aztán a Silent Knightos cikkben írta valaki hogy nem is jó ötlet, gondolom szétgurulnának a kis golyók aztán vadászhatnál...
-
Nemtom, nekem kevesebb pénzem mint időm
Pedig időm sincs sok, és amúgy így sem kell túl gyakran olajozni.
A mostani ventik hónapok ótaa gépemben vannak, és ami nem a procihoz vagy a vga-hoz járt az mind olajozott. Egyhez sem kellett még hozzányúlni (barátnőm full kicserélt a gépében minden ventit, azokat kaptam meg, és tettem az enyémbe).
Mondjuk a gép 1-2 hetente amikor takarítunk akkor kiporszívózódik + most már rendes házam van (CM Elite 331) amiben legalább elöl van porszűrő.A legdurvábban sz*rok azok a kis 4 centisek amúgy, amik mobil rackbe meg ilyen helyekre kellenek, 1-2 hónapot ha kibírnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest