Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz hcl #100 üzenetére

Próbáltam már mindenféle puhább anyaggal, olaj, zsír, stb, az eredmény ugyanaz volt, pár óra - nap után újra elkezdte rázni a gépet. A fémszálak előtt volt benne alufólia is pici csíkra vágva, de 1 hét után újra előjött a hiba, szétszedtem, kikopott belőle, szinte az egész eltűnt. :F Ahogy láttam datasheet-ben, 3600RPM körül megy átlagosan a venti, ha játszok a gépen, nem minden anyag bírja ezt... :DDD Azért gyári állapotában is kibírt több mint 5 évet, és szinte mindig napi 12+ órában megy.

törölt tag

Sziasztok! Egy laptopban teljesen meghalt a venti, olyan szinten, hogy elég durván rezgett tőle az egész gép, olajozás, stb nem oldotta meg. Újat venni már nem akartam bele, az egész nem ér annyit. Sok kísérletezés után rájöttem egy megoldásra. Nagyon vékony vezetékből (pl USB) pár fémszálat kihúztam, méretre vágtam, és betettem a venti álló részébe, ahol forog a tengely. Olaj helyett kapott egy nagyon kevés hűtőpasztát. A rázás megszűnt, talán egy picit jobban szorul, főleg hidegen nehezebben indul el, de ha megy, szinte hangtalan és hűt rendesen. Nem tudom, meddig bírja így, ha kikoptatja, rakok bele megint, már 2 hónapja hibamentes. :C

Új hozzászólás Aktív témák