- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
válasz
#06658560 #58 üzenetére
Én is CAD-ezem alap szinten, de idáig még ekkora modellel nem volt dolgom ami pl az R9 290-en gondot okozott volna a 4GB GDDR5-tel (természetesen most a 980Ti-n sem)...de hát ha ennyire komolyan nyomod akkor neked ott van a W9100 16GB VRAM-mal
(csak vicc persze az 1,2 milkós árával...bár ha ebből élsz megérheti hosszú távon)
Fiery: "Az erdeti terv szerintem az volt, hogy beelozik a Titan X-et vele, megtamogatjak egy csomo Mantle jatekkal (amik ugye nem keszultek el, legalabbis egy reszuk nem), amiket raadasul igyekeznek ugy optimalizalni, hogy a 4 GB VRAM 4K-ban se legyen szuk keresztmetszet. Ez, ebben a formaban egy nagyon eros csomag lehetett volna, csak ugye lenyegeben minden ponton el lett szurva az egesz"
Csak egyetérteni tudok, elég hihetőnek tűnik hogy ez történt (makes sense ahogy az angolok mondanák)
-
csatahajós
senior tag
Azt írtam, hogy a konkurencia GDDR5-je (de lehet akár az AMD GDDR5je is), nem konkrét kártyát írtam, de köszönjük Emese
Mellesleg ha csak az 1.52-vel számolok akkor is a 4GB HBM egységnyi idő alatt nagyságrendileg akkora adat/textúra mennyiséget tud átmozgatni mint a 980Ti 6GB GDDR5-je, mindkettő 100%-os kihasználtság és hatásfok mellett (ami persze csak papíron lehetséges).
-
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós #18 üzenetére
Még valami idevágó Abutól, mert már lejárt a szerk. idő:
"A 4 GB nem lenne valós probléma. A konzolokon 300 MB-nyi területre benyomnak olyan textúrázórendszert, ami PC-n megesz 3 GB-ot. Itt nem a memóriával van a probléma, hanem a WDDM 1.3-mal. Pontosan erre a problémára reflektál a WDDM 2.0 virtuális modellje. [link]
Az egyetlen probléma az lenne, hogy hogyan add el az embereknek a 4 GB-ot, mint mennyiséget, amikor korábban arra törekedett a marketing, hogy ez kevés. Nagyon sok ember nem érti, hogy az aktuális problémák jelentős része szoftveres eredetű."Az utolsó mondat a lényeg azt hiszem. A HBM1-es AMD kártyát megfelelően csak egy HBM1-es nV kártyával lehetne összevetni, nincs sok értelme a 6/12 GB-os GDDR5-höz méricskélni így keretek közt de irreleváns a méret egyelőre...
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
"Hát figyelj, a memóriaigényes játékokban a mérések szerint is ott a mikrolag, ezen nincs mit magyarázni."
kinek a mérései szerint és honnan tudják hogy ebben a RAM a szűk keresztmetszet és nem a GPU valamelyik része vagy akár a driver?
"Ha a textúrák 4.5 giga helyet igényelnek, ott mindegy milyen gyorsan küldöd az adatot, akkor se fér be 4gb-ba."
nah ez a ferdítés mert így nem igaz - a VRAM dinamikus és nem statikus, máskülönben HDD-nyi RAM méretű kártyák kellenének vagy csak állóképeket lehetne megjeleníteni
; de mint fentebb is írtam a VRAM teljesítmény nem csak a méretből áll, hanem a sebesség és az interface áteresztő képesség együtthatója is befolyásolja(meg még más faktorok is, de mondjuk kb ez a 3 a fő).
Gondolom te sem választanál egy 4GB DDR2-es VRAM-ú kártyát szemben egy 1 GB GDDR5-ös kártyával, akármekkora textúra méretről is beszélünk - no a mi példánkban a Fiji a GDDR5 és a konkurencia a DDR2, persze erősen kisarkítva és sokkal kisebb különbséggel, de talán az autós példa helyett így érted mire gondolok.
-
csatahajós
senior tag
Szerintem ez azért kicsit félrevezető így. A RAM méret önmagában semmit nem jelent RAm sebesség és interface áteresztő képesség nélkül. Amit írsz ez pont olyan mintha azt írnánk hogy egy személyautó is eltud vontatni egy 20 tonnás utánfutót mert az is van 500 LE mint egy TurboStar - igen csak éppen se nyomaték se erőátviteli rendszer ami ezt lehetővé tegye.
mivel a 4GB HBM RAM ami a Fijin csücsül közel dupla olyan sávszélességre képes mint a konkurencia GDDR5-je mindamellett h elvileg a RAM felhasználási metódusa is jobb így a relatív teljesítmény különbség messze nem olyan nagy mint ami a tároló méret-különbségből következne (sőt ugye az AMD szerint még jobb is).
Írom mindezt egy 980Ti-vel a gépemben, de én biztos h nem írnám le a Fijit a 4GB RAM méret miatt (vagyis nem ez miatt ha egyáltalán).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest