- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
"A shader"többletet" az aszinkron shaderrel kívánnak kamatoztatni (csak ehhez nem ártana nagyobb részesedés)"
Bocs, nem biztos, hogy jól értem... minek a magasabb részesedése nem ártana?
"Hardware.fr szokta egész korrekten lemérni az egyes feldolgozók teljesítményét."
Aha, tényleg szép teszt. Kár, hogy nem tudok franciául
-
ukornel
aktív tag
"AMD-re visszatérve: Lehet, hogy hülyeség 6-8GB-os kártyát elvárni, de tény, hogy ha ez az irreális elvárás a piacon akkor flagship-re kevés a 4GB. A tesztek alapján viszont elég jól helytáll, szóval a fanyalgást nem értem. Technikailag pedig mindenképp nagy előrelépés. Máshol már kifejtettem, nem részletezem. Fogyasztásban, de főleg nyák/hűtésben új dimenzió szvsz."
OK, "elég jól helytáll" a kártya, de egy csúcskártyától, ami ráadásul a számozás helyett külön nevet kap a nagyobb hype kedvéért, ez csak félsiker. Az abszolút csúcson csakis az egyértelmű első hely lehet teljes siker. Amikor kijött, a 290X, ha paraszthajszállal is, de tudta is teljesíteni ezt az akkori Titannal szemben, szerintem most is ez kellett volna lenni a célnak.
Őszintén szólva én a Fury X nyers számítási kapacitása (shaderek, órajel) láttán magabiztos vezetést vártam, a Titan X előtt. Nem így lett, és így a kisebb nyák, vízhűtő, HBM legfeljebb csak szépítő gólokat jelentenek.Nem tudom, mi hibádzott a jobb eredményhez: kiforratlan driverek? kevés a 4GB? kiegyensúlyozatlan a grafikus feldolgozó egységek aránya? skálázódási határra ért a GCN?
Ha driverprobléma van, az előbb-utóbb megoldódik; a HBM2-vel pedig remélhetőleg nagyobb VRAM-ot is tudnak majd a tokozás alá csomagolni, ha jön az utód generáció.
Ha viszont a ROP, blending, stb egységek számával van gond, akkor az AMD csúnyán eltaktikázta magát. Ahogy olvastam, a GPU lényegében egy mm2-rel sem lehetett volna már nagyobb, hogy elférjen az interposeren a RAMokkal együtt. Ez esetleg azt is jelenti, hogy a kevesebb több lett volna, 4096 shader processzor helyett mondjuk "csak" 3328, de fért volna mellé még az esetlegesen alulméretezett egységekből - így hozhatta volna kb ugyanezt a teljesítményt, miközben nincs a túlfűtött hype.
Az utolsó költői kérdésbe bele se merek gondolni, mert az nagyon sötét jövőt festene az AMD-nek.Kétségtelen, hogy a HBM nagy dobás, a jövő útja, és a fogyasztáscsökkentő hatása leginkább a csúcskártyáknál érvényesül; de lehet, hogy mégis Fierynek van igaza (#27), és eggyel kisebb kártyán kellett volna bevetni - de szerintem a marketingosztály ezt nem engedte volna...
-
ukornel
aktív tag
Kisebb kártyákon a 2-4 GB VRAM nem lenne korlátozó tényező, de nagy kérdés az ár...
#15 t72killer
Sávszél szempontból áldásos lenne, de sajnos rendszermemóriaként még súlyosabban korlátozna egy nem kellően méretes HBM modul.
Nem tudom, a HBM2 mekkora kapacitást tesz majd lehetővé egy értelmes méretű interposeren, de 8-16 GB alatt nem is érdemes gondolkodni szerintem. -
ukornel
aktív tag
Részlet az Anandtech a GTA V-ös tesztjéből:
"What’s happening here is a combination of multiple factors. First and foremost, next to Shadow of Mordor, GTAV is our other VRAM busting game. This, I believe, is why 99th percentile performance dives so hard at 4K Very High for the R9 Fury X, as it only has 4GB of VRAM compared to 6GB on the GTX 980 Ti. But considering where the GTX 980 places – above the R9 Fury X – I also believe there’s more than just VRAM bottlenecking occurring here. The GTX 980 sees at least marginally better framerates with the same size VRAM pool (and a lot less of almost everything else), which leads me to believe that AMD’s drivers may be holding them back here. Certainly the R9 290X comparison lends some possible credit to that, as the 99th percentile gains are under 20%." -
ukornel
aktív tag
+1
Pont én is ezt kezdtem írni, de szerencsére frissítettem, így csak csatlakoznék ehhez a véleményhez.
Az Anandtech tesztjében én is inkább visszaesést várnék a felbontás növekedésével, amennyiben a 4 giga korlátozna. (Lehet, hogy ez csak felületes vélemény.)#5 Sinesol
Ha viszont úgy van. ahogy írod, azt jelentené, hogy az elharapózó memóriakímélő eljárások (pl színtömörítés) teszik lehetővé, hogy több játék alatt a felbontás növelésével erősödjön a kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest