- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
"AMD-re visszatérve: Lehet, hogy hülyeség 6-8GB-os kártyát elvárni, de tény, hogy ha ez az irreális elvárás a piacon akkor flagship-re kevés a 4GB. A tesztek alapján viszont elég jól helytáll, szóval a fanyalgást nem értem. Technikailag pedig mindenképp nagy előrelépés. Máshol már kifejtettem, nem részletezem. Fogyasztásban, de főleg nyák/hűtésben új dimenzió szvsz."
OK, "elég jól helytáll" a kártya, de egy csúcskártyától, ami ráadásul a számozás helyett külön nevet kap a nagyobb hype kedvéért, ez csak félsiker. Az abszolút csúcson csakis az egyértelmű első hely lehet teljes siker. Amikor kijött, a 290X, ha paraszthajszállal is, de tudta is teljesíteni ezt az akkori Titannal szemben, szerintem most is ez kellett volna lenni a célnak.
Őszintén szólva én a Fury X nyers számítási kapacitása (shaderek, órajel) láttán magabiztos vezetést vártam, a Titan X előtt. Nem így lett, és így a kisebb nyák, vízhűtő, HBM legfeljebb csak szépítő gólokat jelentenek.Nem tudom, mi hibádzott a jobb eredményhez: kiforratlan driverek? kevés a 4GB? kiegyensúlyozatlan a grafikus feldolgozó egységek aránya? skálázódási határra ért a GCN?
Ha driverprobléma van, az előbb-utóbb megoldódik; a HBM2-vel pedig remélhetőleg nagyobb VRAM-ot is tudnak majd a tokozás alá csomagolni, ha jön az utód generáció.
Ha viszont a ROP, blending, stb egységek számával van gond, akkor az AMD csúnyán eltaktikázta magát. Ahogy olvastam, a GPU lényegében egy mm2-rel sem lehetett volna már nagyobb, hogy elférjen az interposeren a RAMokkal együtt. Ez esetleg azt is jelenti, hogy a kevesebb több lett volna, 4096 shader processzor helyett mondjuk "csak" 3328, de fért volna mellé még az esetlegesen alulméretezett egységekből - így hozhatta volna kb ugyanezt a teljesítményt, miközben nincs a túlfűtött hype.
Az utolsó költői kérdésbe bele se merek gondolni, mert az nagyon sötét jövőt festene az AMD-nek.Kétségtelen, hogy a HBM nagy dobás, a jövő útja, és a fogyasztáscsökkentő hatása leginkább a csúcskártyáknál érvényesül; de lehet, hogy mégis Fierynek van igaza (#27), és eggyel kisebb kártyán kellett volna bevetni - de szerintem a marketingosztály ezt nem engedte volna...
-
Raysen623
addikt
Teljesen korrekt az észrevételed. Nekem egy 2Gb-os kártyám van és FHD-ra is bőven elegendő. Bár a következő VGA-mat 4Gb-osnak terveztem, az árak miatt jobbnak látom egy konzol megvételét, amin szintén megvannak azok amivel jelenleg játszom. Mindenesetre hosszú menet lesz ez nálam.
Ami a HBM-es Radeont illeti, páraknak teljesen mindegy mit csinálnak a vörösök, úgyis köpködnek és fikáznak. Tipikus ha van rajta sapka akkor azért, ha nincs akkor azért verjük meg a nyulat esete.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Kuponkunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Sapphire R7 250 1GB
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest