Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fogalmatlan

újonc

Amit hiányolok az ilyen cikkekből:

- milyen technológiák és hogyan támogatják a HDR-t ? Pl.: edge lit LED tv-k esetében is állítják, hogy HDR kompatibilis a készülék, csak azt nem értem hogy fog egy a kép szélén megvilágított készülék rendes HDR képet adni ? (szerintem sehogy, max valami olyasmi effektet lehet képes kiizzadni magából, mint a Philips ambilight, csak épp most nem kifelé a készüléken kívülre, hanem befelé...)
    - a full led háttérvilágítású készülékek nagyjából kikoptak a piacról pedig ezzel lehetne még valamit javítani a dolgon (nekem egy vagy 6 éves 42" LG full led-es tv-m van local dimming technológiával, ami kis túlzással talán a HDR előfutára is lehetne - de legalábbis az egyik fontos összetevője -, jó tudom nem támogatja még a metaadatok feldolgozását, blabla, de a lényeg szerintem tényleg ez lenne, hogy képes legyen minél kisebb területen belül is nagy fényerőkülönbséget produkálni a tv. Épp ezt tartom furcsának, hogy a led-es - nem OLED - tv-k közül még a csúcskészülékek is edge lit-esek lettek mostanában :(.
    Szóval valaki magyarázza el, mert lehet én nem értek hozzá eléggé: az OLED-en kívül van ennek a HDR-nek bármi értelme ?
    Mert szép is meg jó is az az oled, csak most nincs felesleges 1-2 millám tv-re (bocs a 40-50" már nem hoz lázba a 4K-hoz legalább egy 60-70" tv-t lenne érdemes venni szvsz)

Új hozzászólás Aktív témák