- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
laposonly11
senior tag
válasz
#54625216 #88 üzenetére
Nem elég hogy egy hardver kézi konzolnak néz ki, annak is kell lennie!
Egy csomó konzolos csak be szeretné rakni a lemezt vagy kártyát amin a játék van és játszani, de sok PC-s is ezért vesz + ban konzolt mert nem kell driverekkel és patchekkel babrálni. Egy konzolon a telepítés és patchelés is automatikusan történik és ritkán, vagy inkább soha nem találkozol fagyásokkal vagy rendszerösszeomlásokkal, itt viszont más a helyzet.
Ha megkérdezed a célréteg 10-30 éves konzolost, a legtöbbje azt sem tudja mi az hogy textúra vagy felbontás egy PC játék menüjében (de gyakran játszó PC-ek sem tudják mi az hogy pl. HBAO vagy FXAA, arról már nem is beszélve amikor guberálni kell a neten javításokért). Sokan egy driver, patch felrakását is ismerőstől kérik és még lehetne sorolni.
Na mármost ez nem egy konzol amin a jól optimalizált Skyrim Ultra beállításokkal stabil 30 frammel fut mint a Switchen, hanem csak high beállításokkal 20 frammel szaggat ahogy azt videoban láttam és ahogy b. itt korábban már említette.
Ott van még az exkluzívok kérdése! A PS VITA konzol, a rengeteg exkluzív címmel, főleg rpg-k amiket PC-n sosem, fogunk látni, a Switch is konzol egy Zeldával. Marioval stb. ami szintén sohasem lesz PC-n.
Ez viszont csak egy túl drága gamepadba zsúfolt PC és még csak nem is fog erre senki külön optimalizálni!(Arról már nem is beszélve hogy konzolon a 4GB ram az olyan mint PC-n a 6-8GB mivel ott rendszeresen meg van oldva a memóriatörlés problémája, addig PC-n vegyél + ramot elv működik, a hardver teljesítményéről már nem is beszélve! Konzolokon 1-2 éven belül el szokták érni a közel 99% VGA optimalizációt, addig PC-n programozók szerint egy 60% már örülhetsz, de az is csak kiemelt címeknél: Need fro Speed, Fifa, Battlefield, Call of Duty stb... ha nálad szaggat, marad a vegyél erősebb VGA-t!
)
-
válasz
#54625216 #88 üzenetére
Szerintem aki ennyiért vesz egy ilyen egyedi gépet, az pont, hogy tisztában van vele mit és mire vásárol. Ez eléggé specifikus célhardver. Nem akarlak / szeretnélek meggyőzni semmiről. Máshogy látjuk ezt a dolgot, ahogy nézem alapvetően a konzolokra is máshogy tekintünk. Ez nem feltétlenül probléma, főleg ennél a masinánál nem. Eléggé megosztó már most.
-
válasz
#54625216 #86 üzenetére
szerintem nagyjából egyetértünk, bár 2 szer elolvasva se értem minden részletét a kommentednek, ezért nem tudom hogy egyetértünk e.
"Tetszik vagy sem, ha egy termék a konzolpiacon akar részesedést elérni, akkor a konzolokkal versenyez, nem a PC-kkel."Ez a"tetszik vagy sem " dolog nem így működik, mert te ezt itt kijelented, általános igazságként. Ez egy PC és PC játékra van kitalálva . A konzolokra külön portoknak és írnak játékokat arra szabott irányítással és arra a hardverre szabott grafikával, ennél itt nincs szó.
Aki PC játékokkal akar játszani annak ez alternatíva lehet, kérdőjellel, konzoloknak nem igazán. Szerintem. -
válasz
#54625216 #83 üzenetére
"Az erős hardver semmit nem számít a konzol piacon, ha nem jár együtt a játékélmény minőségi javulásával. Csak a PC-s játékipar jellemzője, hogy megírjuk a programot szarul optimalizálva, a user meg upgradelje a gépét, ha játszani akar."
A lényeg benne van a hozzászólásodban,kiemeltem. Ez PC ,nem konzol, a játékok futtatása szempontjából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Reklámblokkolók topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Renault, Dacia topik
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest