Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fordfairlane

veterán

válasz legiaap #84 üzenetére

Nincs túl nagy probléma az ünnepek elüzletiesedésével???

Nem azt írtam, hogy nincs probléma az ünnepek elüzletiesedésével, hanem hogy nincs különösebb problémám a Valentin nappal. Én csak annyit írtam, hogy a Valentin nap sem kivétel, és képmutatás szempontjából nem áll rosszabbul, mint más ünnepek. De ha már itt tartunk, minek mérgelődjek azon, hogy másoknak nem olyan tartalmasak az ünnepek, mint nekem,és képmutatóak?

Nem baj, hogy utána hónapokig gürizik és zsíros kenyéren él, hogy visszafizesse a hitelt...az már mellesleg ugye?

Ez az ő baja, ő választása. Én nem vásárolok erőn felül ajándékokat.

• fordfairlane

veterán

Szerintem nincs túl nagy probléma a Valentin nappal, az ünnepek túllihegése, elüzletiesedése nem új, és nem csak a Valentin napra jellemző. Az sem Valentin napi specialitás, hogy többeknél felszínes, a karácsony, a szeretet ünnepe is sokszor művi, egész éves nemtörődést próbál pótolni. A Valentin napi ünnep még új, szokatlan az idősebb generációknak, amelyik még nem ebben nőtt fel. Én szeretem az ilyen "szokatlan" napokat, néha jó, ha kicsit kizökkent valami pozitív hangulatú dolog is a normál kerékvágásból.
    Ami az ajándékozási kényszert illeti, egy bizonyos intelligenciaszint felett szerintem ezt akár így, akár úgy, de fel lehet dolgozni. :)

Új hozzászólás Aktív témák