Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Dare2Live #174 üzenetére

"mondjuk Win7 telepítés után az első dolgom, kikőni az aero animokat... amik csak az időt lopják+zavarnak melómhoz, szorakozásomhoz semmit nem tesznek hozzá, csak csicsa."

Na és? :) Ha hozzátesz a felhasználói élményhez, akkor miért baj, hogy csicsa? Szerintem nem egy hátrány, ha szép a GUI, céltól függetlenül - én munkára is használom a Windows 7-et, és eszem ágába nem jutna kilőni az Aero-t, mert nekem pl. bejön.
    Ilyenről eddig kevésbé hallottam, hogy általános felzúdulás lett volna az Aero miatt... biztos vannak felhasználók, akiknek nem tetszik, de ne felejtsd el, hogy ez olyan dolog, ami két-három kattintással lazán kikapcsolható. Így tehát azok a felhasználók is elégedettek lehetnek, akik nem szeretik (pl. Te).

"uez a metro. Desktopon semmi +t nem látom, hogy hozna, csak zavar, időt lop."
    Nem ugyanez, nagyon más. Mert a Metro UI egy erőltetett valami volt, ami olybá tűnik, a felhasználók többségének (nem pedig kisebbségének, mint az Aero esetén) nem jön be. És nem két-három kattintással kilőhető valami. Ráadásul volt ellenkezés miatta bőven, úgyhogy erre igazából számítani lehetett, hogy nem fogja túlzottan beváltani a hozzá fűzött reményeket, és nem fog felhasználó elégedettséget okozni.

Azt viszont nem látom be, mit értesz azalatt, hogy "időt lop". :)

===

(#117) bambano :

"egyrészt notebook, nem laptop"
    Ezt most nem értettem, ez miért is számít jelen esetben?
    Amúgy azzal teljesen egyetértek, hogy az nem lehet érv, hogy na majd biztos jó lesz valakinek, aki taperolós monitorral rendelkező hordozható számítógépet cipel magával.

=================

(#91) Tikakukac :
    "Ja, már azt hittem valamit jobban tudsz, de akkor az van, hogy Te nem használsz/tad mondjuk az msn-t így nem szívtál vele és így szórod az áldást."
    Bocs, hogy belevauvauzok, de azé' nem az MSN-probléma a legnagyobb gond a Windows nyóccal. :D

=================

(#97) Tirexi :
    "Csilivilli effektek kellenek vagy használhatóság? Nem értelek titeket mintha nem is ugyan azt az OS-t használnánk."
    Nem értem, miért kellene, hogy a kettő kizárja egymást? Egy szép GUI, egyszerű és gördülékeny használhatóság, ez a kettő nyugodtan megférne egymás mellett.
    Nem attól fog valaki érteni a számítógépekhez, mert minimalista felületet használ. :N

"Az ablak áttetszőség azért lett kivéve állítólag, hogy kímélje a laptop és tablet akksikat."
    Tök jó, de ha az én laptopom akksija az Aeroval együtt is jól bírja, akkor hadd használjam már, ha nekem úgy tetszik. :) És akkor nem is beszéltem még az asztali PC-kről, ahol ez nem lehet érv.

=================

(#101) oO7 :
    "a laptop az gyakorlatilag egy billentyűzetes táblagép... kijelzőméret szempontjából és távolság szempontjából ideális tapizós eszköz..."
    Hehe, ezt remélem viccnek szántad. :D

=================

(#50) Tirexi :

"Az mondjuk már más tészta, hogy valaki nem ért hozzá és nem tudja mit hol keressen. Akkor ott már nem Win hibáról beszélünk."
    Uhh, na ezt az "érvet" remélem nem gondoltad komolyan. Az állításod alapján mindaz, akinek valamilyen okból nem tetszik a Windows 8, az egy dilettáns gyökér (pl. amikor én virtuális gépen használtam, és zavart, hogy a képernyő szélét nehéz eltalálni az új felületen való navigáláshoz, bizonyos funkciók eléréséhez (azzal együtt, hogy én általában igyekszem mindent gyorsbillentyűkkel elérni, de feltűnt azért ez a para), akkor nyilván az azért volt, mert hülye voltam hozzá).

Én egyébként az összes előnyét elismerem a Windows 8-nak (pl. erőforrás-kímélés), ezzel együtt a használat során nagyon nem győzött meg. Nem azért, mert eleve utálni akartam, mert az divatos, hanem azért, mert tényleg nem volt bejövős; a Windows 7-nél viszont tényleg az volt az első élmény, hogy na ezt most eltalálták.

=================

(#71) Rhino666 :
    "Vagy mitől vársz megváltást, a Buguntutól? :DDD"
    Jaj ne má'... Én alapvetően Windows-felhasználó vagyok, de nem szeretem az ilyen Linux-lenézéseket. Nagyon kellemes felület látható pl. Debian+KDE-felülettel (meg nyilván még nagyon sok más Linux-disztribúcióval, GNOME-mal is).
    De jóindulatúan feltételezem, hogy nem gondoltad komolyan a UNIX/Linux-fikázást, mert az amúgy is tök értelmetlen és kilátástalan vitához vezetne a topicban. :)

Új hozzászólás Aktív témák