Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
"Azt nem tudom mennyire lett volna szerencsés korlátozott WP8-nak nevezni a 7.8-at, mert előbb utóbb elterjedt volna a teljesen más keret híre, és kaptak volna hideget meleget, hogy akkor minek hívják 8-nak.
"
Pontosan. Itt van a kutya elásva, lehet ugyan utólag kommunikációs hibának minősíteni, hogy a MS nem az Apple módszert követte, és nem azt mondta, hogy nesztek, itt van mindenkinek a WP8, de bizonyos készülékeken korlátozott funkcionalitással, hanem önleleplező módon WP7.8-nak nevezte a WP7-es frissítést, de az biztos, ha nem így tett volna, sokkal nagyobb botrány lett volna belőle.
Másrészt viszont az is nehezítette volna ezt a fajta kommunikációt, hogy a WP8-ready készülékek a WP8-al egy időben jöttek, nem volt miről frissíteni.
Esetleg egy olyan parasztvakításos módszert választhatott volna, hogy először a WP8-ready dual core-os cuccokat kihozzák egy egy-az-egyben WP7 felületű, NT kernelű WP8-al (egyszerűség kedvéért nevezzük pre-WP8-nak), aztán kihozzák egyszerre a WP7-es készülékekre a WP7.8-at, a pre-WP8-ra meg az igazi WP8-at, ami a felhasználók számára ugyanazt az eye-candy-t nyújtja, és egységesen WP8 frissítésnek nevezik mindkettőt
Dehát kommunikációból még van mit tanulniuk az Apple-től
-
azopi74
addikt
Szerintem a felhasználót marhára nem érdekli, hogy kinek a sara.
Vagy gondolod, megnyugtatta volna a WP7 vásárlókat, ha kiadott volna a Nokia egy sajtóközleményt, miszerint elvileg ugyan fel lehetne tenni a WP7-es készülékekre is a WP8-at, de különböző okokból mégsem teszik ? -
azopi74
addikt
Hát, ha ráugrott minden 1 GB + RAM-os WP-s felhasználó letölteni 2,5 GB-t... :-)
PS: na már kint van a "vadonban" is, ez nem tartott sokág.
Amúgy kinek sikerült megtörni a marketplace titkosítását? Erről nem is olvastam cikkezést, csak észrevettem, hogy tavaly év végén egyszer csak elkezdtek feltűnni az új WP-s címek a torrent oldalakon.
-
azopi74
addikt
Hogy 525-ön megy-e jó kérdés, gondolom igen, mert az volt a fő oka, hogy beletették az 1 GB RAM-ot, hogy menjenek rajta az AAA+ játékok.
Hiszen csak annyiban különbözik a MSM8227 a 8960-tól, hogy a CPU magok 1,5 GHz helyett 1 GHz-en van hajtva, de gondolom, úgyis inkább GPU limitált a játék, az Adreno 305 meg kábé egy szinten lehet az Adreno 225-tel, nem? -
azopi74
addikt
De azt a téglalapot több módon is lehet kerekíteni
Érdekes módon más gyártók le tudták (sőt, a perelgetés / betiltósdi óta a Samsung is le tudja) máshogy kerekíteni azokat a fránya sarkokat ....
Igen, sokat lehetett viccelődni a lekerekített sarkokon, de az is tény, hogy az S2 és társai generációt szinte hajszálpontosan ugyanúgy kerekítették, mint az iphone-t, de szerintem a Galaxy ACE a legbrutálisabb, ott még a méretek is szinte megegyeztek a 3G-vel és 3GS-sel, simán össze lehetett őket keverni távolabbról nézve (sőt, laikusoknak közelről is...
).
-
azopi74
addikt
Egy hónapból azért ne akarjunk tendenciát gyártani, főleg, hogy teljesen kilóg a korábbi trendvonalból...
Bár azt vártam, hogy némileg meg fog torpanni átmenetileg az üzletág átadásának idején a lendület, egyrészt azért, mert a Nokiát már nem érdekli annyira a dolog, a MS pedig még nem tudja érdemben befolyásolni a dolgokat, másrészt a Nokia brand-től való megválás is okozhat zavarokat (bár ennek hatását későbbre vártam)
És hát azt is hozzá kell tenni, hogy nem volt Q4-ben semmi jelentős új termék, a phabletek még mindig nem jelentenek tömegigényt, a "kisebb", 4,5-5 inch közötti modellek népszerűbbek, ráadásul az olcsóbbik tesó, az 1320 nem is volt még decemberben kapható. Sőt, gyakorlatilag felső kategóriában 2012 novembere óta nem volt semmi (az 1020 is rétegigény, a 925 pedig nem más, mint egy külsőleg csinosított 920), alsó kategóriában pedig április óta.
Márpedig a Lumia 520 lendülete előbb utóbb ki fogy fogyni (szerintem már ennek a jelei mutatkoztak többek között) -
azopi74
addikt
Kicsit off, de érdekes látni a Kantar adatain, hogy záródik be lassan az iOS és WP közti olló (sőt, több helyen már be is előzte, vagy nagyon közel van hozzá - természetesen nem az USA-ra vagy Ázsiára gondolok)
Bár ez nem csak a wp részesedésének növekedésének köszönhető, hanem az ios hanyatlásának is. -
azopi74
addikt
válasz
aprokaroka87 #263 üzenetére
"Hidd el nagyon könnyű olyan appot irni szerintem WP-re is ami mocskos szándékkal készült."
Persze tudom a választ előre, minek támadjanak egy 5-10%-os részesedésű rendszert? - Le sem sz*rják. De akkor mi az a 3% Symbian? - biztos még három éve kezdték írni az exploitot, és kellett hozzá egy kis idő...
-
azopi74
addikt
válasz
negyedes #261 üzenetére
Hát én nem tartom valószínűleg (legalábbis nem olyan típusú file-kezelő, amikhez androidon hozzászokhattunk )
Ahhoz a jelenlegi sandbox elvet kéne teljesen feladni, (vagyis, hogy minden app csak a saját maga által managelt file-okhoz fér hozzá), és azt nem fogják (legalábbis merem remélni) .
Nagyon remélem, hogy nem engednek a "szirén-hangoknak", és nem csinálnak a WP-ből is biztonságilag egy PC-s desktop Windows szintű szemetet, kár lenne elrontani a végén, amit nagy nehezen sikerült megalapozni...Akinek desktop Windows szintű "szabadság" ,sebezhetőség és szétszabhatóság (sz=b) kell, annak legyen ott az Android, éljen azzal, de a WP-t ne rontsák el, könyörgöm...
-
azopi74
addikt
Annyit meg még hozzátennék, egy a biztos, amit senki nem vitathat:
2012: 13,3 millió Lumia összesen
2013: 30 millió Lumia összesenA 126 %-os növekedést azért elég nehéz bukásként értelmezni, még a 39%-os okostelefon piaci növekedés mellett sem...
-
azopi74
addikt
A lényeg, hogy év közben sokféleképpen lehet értelmezni egy-egy mobilszolgáltató vagy viszonteladó és a Nokia közötti szerződést, és így sokféleképpen lehet megállapítani azt, hogy mikor keletkezett az árbevétel, mikor került ténylegesen értékesítésre a készlet.
Alapvető elv, hogy akkor, amikor a kockázatok átszállnak a vevőre. De mivel évközi adatok úgysem auditáltak, negyedéves adatoknál lehet kozmetikázni, elszámolni olyan bevételeket vevőköveteléssel szemben, amik nem
biztos hogy az adott időszakban realizálódnának audit esetén.Év végén viszont már nincs semmi mozgástér, az év végi adatokat már kíméletlenül auditálják, így ha év közben némi bevételt (és így természetesen eladási darabszámot) "előre hoztunk", azt év végén kell benyelni mínuszos előjellel.
A konszolidált 7%-os árbevétel növekedés (continued + discountinued együtt) és a 22% szintén konszolidált vevőkövetés csökkenés mindenképpen magyarázatra szorulna, (biztosan felbérelték az ukrán maffiát a követelések bevasalására
, ha nem tudnánk, hogy a szolgáltatók és retailerek csak akkor szoktak fizetni (és ez általában szerződésbe is van foglalva), ha már ők is túladtak a készleten.
Így persze érthető a dolog, de ebből csak azt lehet leszűrni, hogy igenis nőtt a végfelhasználók felé történő értékesítés Q3-Q4 között, (meg persze azt, hogy az auditálatlan évközi jelentéseket és forgalmi adatokat azért sose vegyük készpénznek - de ezt eddig is tudtuk, és ez minden gyártóra igaz, nem csak a Nokiára...)
Vagyis teljesen más irányból, mint az AdDuplexes csóka, nem a statisztikailag mért adatokra, és azok matematikai elemzésére, hanem kizárólag a Nokia által közzétett adatokra és azok pénzügyi elemzésére hagyatkozva is ugyanarra a következtetésre lehet jutni,. mint ő ...
-
azopi74
addikt
"A 8.2 valós Nokia adat vs. 10+ hasra ütés ne zavarjon senkit"
Látom, nem érted, mi a különbség a szolgáltatókhoz/retailer-ekhez leszállított és a ténylegesen, végfogyasztóknak eladott darabszám között
Az is Nokia adat, hogy Q3 árbevétel 2,76 Mrd EUR, Q4 Net Sales 2,63 Mrd EUR a discontinued operations alatt (ez ugye 5%-os csökkenés).
Continuing operations alatt (tehát NSN, HERE és patent-troll Advanced Technologies üzletág együtt) ugyanez Q3 2,94 Mrd-ról Q4 3,48 Mrd-ra, er 18%-os növekedés.És ezt állíts szembe a szintén Nokia adat 3,72 Mrd EUR-ról 2,9 Mrd EUR-ra csökkenő (22%-os csökkenés!) konszolidált vevőállományra , aztán próbáld értelmezni...
-
azopi74
addikt
Szerintem egész prózai ok is közrejátszik, Q3-ban a Devices & Services még a Nokia saját üzletága volt, így határozott érdeke volt kozmetikázni az adatokat (a lehetőségek tárháza végtelen a revenue recognition alkalmazásánál, főleg negyedéves, nem auditált jelentés esetében - mindenki ezt csinálja, ha pillanatnyi érdeke ezt diktálja), Q4-ben viszont már discontinued operations alatt fut az üzletág, és már nem az ő fia-borja úgyse, túladtak az üzletágon, magyarázza a bizonyítványt a Microsoft, no meg Q4-re akkor is muszáj helyre rángatni az adatokat, mert az év végi adatoknak már a valóságot kell tükrözni, mert a Form-20F-et már auditálják, így a korábbi negyedévek kozmetikája ellentétes irányban sül el Q4-ben.
Ezt támasztja alá, ha megnézzük a mérlegadatokat (Statement of Financial Positions) Q3-ban és Q4-ben.
VEvőkövetelések (Accounts Receiveable) 3,7 Mrd-ról 2,9 Mrd-ra csökkent.
Aki ért egy kicsit a számokhoz, az tudja, hogy ez mit jelent -
azopi74
addikt
"Ezt egy Mozilla, vagy egy RIM, vagy egy Canonical nem tudja megtenni."
Canonical nem tudja megtenni. LOL
Hát igen, sok lóvé kell az űrutazásokra, meg a sugárhajtású repülőgépre. Biztos egyre kevésbé tudja finanszírozni az Ubuntu által 10 éve folyamatosan termelt veszteséget.
Kínjában nem tudja már Shuttleworth, hogy mire csessze meg az első Dotcom lufi idején besöpört kaszinónyereményét -
azopi74
addikt
Nem csak a Samsung pólósak. Ünnepek előtt bementem egy magenta színű mobilszolgáltató üzletébe, kislányomnak venni valami belépő szintű telefont. Persze szinte eldöntött tény volt a Lumia 520 (ráadásul akkor akciós is volt, valami 29k huf körül volt), de azért, gondoltam megkérdezem, milyen droidos telefonok vannak ebben az árkategóriában, lehet, hogy valamiről lemaradtam, meg aztán gyerek is odavolt a Pou-ért, (mondtam neki, hogy ott a Mou, dehát minden osztálytársa Pou-val nyomul... )
Na a lényeg, hogy az eladó csajtól kérdeztem, hogy milyen androidos domino-s ajánlatok vannak az alsó kategóríában , meghallotta a másik pultnál éppen semmit tevő ragyás képű eladó srác, és rögtön elkezdett tüsténkedni (bár kutya nem kérdezte), érdeklődött, hogy kinek lesz, milyen célból, milyen árkategóriában stb... Nem értettem teljesen, hogy mit akar, meg azt sem, hogy mi köze hozzá, de azért kissé vonakodva válaszoltam, mert akkor még jókedvemben voltam. Aztán elkezdett Xperia E-t, Galaxy Youngot, valami Alcatel csodát, meg hasonló szemeteket sorolgatni a listájából, mondtam, hogy jól van, akkor köszönöm szépen, ne is mutassa be őket, ezek szerint nincs új a nap alatt, kérek egy Lumia 520-at. Na ezután elkezdte fikázni a Nokia-t meg a WP-t (semmi értelmeset nem mondott, csak nyomta magából azt a szokásos baromságot, amiket itt a fórumon hallani a véristván szakértőktől, nem sorolom fel, úgyis mindenki kívülről fújja a mantrát). Na ezen a ponton már nem nagyon voltam se türelmes, se udvarias, az eladó csajok csak félhangosan mosolyogtak, úgy lealáztam két perc alatt szerencsétlen srácot, aki úgy égett, mint a Reichstag, - nem volt persze nehéz dolgom, mert nagyon nem volt képben a dolgokkal, keverte a RAM-ot a tárhellyel, az ARM v7-et a Cortex A7-tel, a Snapdragont a Kraittal, a wp-t érintő hülyeségeiről nem is szólva, szinte minden mondatába bele lehetett kötni.
Végül megköszöntem a társalgást, és kisétáltam.
(megvettem végül egy másik üzletben a cuccot ) És ez nem egy Samsung pólós fizetett promóter volt, hanem egy T-Mobile alkalmazott! Gondoltam, hogy dobok egy mailt a T-Mobile-nak, hogy azért tudjanak róla, hogy milyen módon ijesztik el a vásárlókat egyes alkalmazottai, de nem volt hozzá se kedvem, se energiám. Meg nem akartam bántani szerencsétlent, kapott így is eleget.
-
azopi74
addikt
válasz
blade zte #38 üzenetére
A Nokia eddig is a csúcs SoC-ot rakta mindig a csúcskészülékeibe, amit az aktuális WP verzió épp elbírt. Szóval pont a MS volt a hunyó abban, hogy nem tudott a Nokia beszállni a droidos gyártók által diktált specifikáció-háborúba. Persze a Nokia se pushingolta nagyon a MS-t ebbe az irányba, hanem inkább a másikba , (gyengébb vasakon is menjen a WP, vegyen vissza a követelményekből, hogy az 150 USD alatti piacra is betörhessen).
Nem hinném, hogy olyan nagy művészet volt betenni a 4 magos Krait támogatást a GDR3-ba, hiszen maga a kernel elvileg 64 magos CPU-t is támogat
Szerintem inkább az Adreno 330 WP driveréhez kellett idő . (Ezért is tartom irreálisnak, hogy az 1820-ban Snapdragon 805 ketyegjen, Adreno 420-al )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Mobile Wolrd Congress alkalmával megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóján mutatja be idei nagyágyúit a Microsoft és a Nokia.
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Óvodások homokozója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest