- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Petester
senior tag
válasz
tibcsi0407 #108 üzenetére
Na pont ezaz, hogy még semmit nem tettek le az asztalra, de már attól hangos a fórum, hogy visszatért a Nokia.
Egyelőre kiadtak egy telefon, csak kínai piacra. De arról van bármi infó, hogy pl. Európába mikor és hogy fognak jönni? Ki fogja forgalmazni, ki fogja adni a támogatást hozzá? Szerviz?
Abban semmi negatív hozzászólás nincs, ha valaki a száraz tényeknél marad. Majd az MWC után okosabbak leszünk, addig minden más csak spekuláció.
A felállás maga nekem is tetszik, eddig a legjobb telefonjaim Nokia vonalon voltak és üdvözölném, ha minőségi terméket tennének le az asztalra, normális háttérrel, de egyelőre több a kérdőjel, mint a tény. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Petester #107 üzenetére
Nem tudhatjuk, hogy milyen lesz a leosztás és hallgatnak-e majd rájuk. Az is lehet, hogy igen, az is, hogy nem.
Ezért vagyok már rosszul a sok negatív hozzászólástól, mert senki sem tudja, hogy mi fog ebből kisülni, csak jósolgat.
Nekem tetszik a felállás, de lehet én tévdek. Idővel kiderül. -
Petester
senior tag
válasz
tibcsi0407 #105 üzenetére
Szóval az ex Nokia mókusok a fej, Kína a nyak és arra fordul a fej, amerre a nyak forgatja...
-
ClioRS
őstag
válasz
ZavaBalazs #87 üzenetére
Van köze, csak nagyon nem annyi, mint régen. (értem a felállást, nem kell elmagyarázni
)
Ha van eszük, akkor nem minden szarra engedik meg rárakni a Nokia nevet. A Foxconn meg szerintem rendelkezik elég tapasztalattal, hogy tudjon normális telefonokat csinálni. -
Petester
senior tag
válasz
tibcsi0407 #101 üzenetére
Ezt eddig is tudtam, de ettől még ennek semmi köze a két vállalatnak egymáshoz. Kik alapították a HMD-t? Valamikori alkalmazottak? Mennyi részesedése van benne a Nokiának? A Jollát is ex Nokia mérnökök álmodták meg, mégse sütik rá, hogy ugyan az a cég.
-
Petester
senior tag
válasz
tibcsi0407 #97 üzenetére
"Nem áll ez olyan távol a Nokia szituációtól"
A Nokia mennyi értéket tesz bele a neve alatt kiadott telefonokba? Nem kötekedésként írom, tényleg érdekel, mert eddig nekem az jött le, hogy semennyit. És ha tényleg semmit, akkor eléggé messze van a BB és a Nokia szituáció egymástól. -
RaveForce
veterán
válasz
tibcsi0407 #97 üzenetére
A bb-nek ezt a sorsot talan mar 2013ban 4eve leirtam, aztan jottek a fanok detto mint itt
de egy BB meg mindig inkabb BB marad mint a nokia, meg ha faj is egyeseknek, egy ikonpakkot nem neveznek unikum szoftveres fejlesztesnek. Komolyan. Ha eloasnak a meegot, ha a az ms-tol megvennek a pureviewt, akkor tenyleg nyomokban lehetne mondani, hogy ez nokias, es mashol nincs, na de most.. kapnak a kinaiak egy kinai telefont nokia logoval..(mert senki ne almodjon arrol, hogy besetal a telekomhoz es megveszi dominoba')
-
tibcsi0407
félisten
válasz
RaveForce #96 üzenetére
Benne van a cikkben. A TCL fogja árusítani, tervezni és gyártani a BB mobilokat. A szoftvert (elvileg) a BB hegeszti majd rá és a szoftveres support is a BB dolga lesz.
Nem áll ez olyan távol a Nokia szituációtól és egyáltalán nem kizárt, hogy mind a kettő jól fog működni. -
RaveForce
veterán
válasz
tibcsi0407 #95 üzenetére
Nem nagyon kovetem bevallom, de ott is szetzavartak az addigi gardat es (kozel)nulla know-how maradt a BB nev mogott? Nem hiszem.. bar ha belegondolok a termekeikbe.. a tcl amiatt kicsit "genya", hogy hw-t tekintve nem igazan ad mozgásteret, de azert a bb sw-ket nyilvanvalo hogy nem a tcl-es kiskinaiak hegesztik ossze
bar eselyes, hogy addig epitik le a bb mernokgardat hogy alig marad valami beloluk... pedig par honapja meg milyen kizartnak tartotta mindenki hogy a kanadaiak kinai kezre passzoljak a szedret.. :/
-
Crafter32
őstag
Mindenki örül, hogy visszatért a Nokia androiddal csak te nem.
Az MA, mint szakmai lap sem azzal kezdi minden cikket, hogy a köze sincs Nokia új telefonokat ad ki. De te az első mondatodban leírod, mert hát "senki" nem tudja itt. Ugyanez csináltad Blackberrynél is. Csökkenő eladások, csőd közeli helyzet, OS10 kuka stb, linkkel illusztráltad minden pozitív hangvételű cikket, nehogy már jó legyen bárkinek is végig olvasnia történik jó is.
Örülünk, hogy a Nokia visszatért! Hiába írod nem tért. Ott a logo a telefonon fizikai valóságban. Ki mit csinál háttérben, nem érdekli a tömeget. -
Воланд
titán
válasz
ZavaBalazs #91 üzenetére
-
ZavaBalazs
őstag
költői túlzás volt, nem kell felkapni a vizet.
wolanddal a fedélzeten akkor is tudnám, ha nem akarnám
-
válasz
ZavaBalazs #87 üzenetére
De azért tudod ki gyártja ezt a Nokiát?
Kellemetlen ha nem
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ZavaBalazs #87 üzenetére
Nem kicsit erős ez a kijelentés. Egy Doogee-t hogy lehetne a Foxconn-nal egy lapon is említeni?
-
ZavaBalazs
őstag
"a felhasználóknak volt jó Nokia telefonjuk amit szerettek, ezért várják."
hát de épp erről van szó, hogy mivel rohadtul semmi köze nincs hozzá...
ennyi erővel várhatnák teszem azt a doogee y6-ot is megváltóként.
disclaimer: esetleges doogee fanokat nem akartam megsérteni, épp ez jött szembe valamelyik kínai kacatos webshop hírlevelében
-
törölt tag
-
Érdekes, én pl nem azért várom mert Nokia, hanem mert Foxconn és FIH...
Ez meg se fordul az állandó "szakmai stáb " fejében, aki leoltja itt azokat, akik várják a Nokiát?
-
ClioRS
őstag
válasz
RaveForce #79 üzenetére
Az meg sem fordul a fejetekben, hogy van aki érti, hogy ez nem az a Nokia, mégis örül neki? A cégnek van valamennyi köze azért a készülékekhez, még ha csak 10% is, a felhasználóknak volt jó Nokia telefonjuk amit szerettek, ezért várják.
A Blackberry sem az a BB ami régen volt (és akkor mi van, ha nem?) mégis jó androidos készülékeik vannak. -
RaveForce
veterán
Habar sose ertettem hogy te nokia fan/hater; wp fan/hater; ms fan/hater vagy-e, de most maximalis egyetertes... komolyan lassan ott tartunk hogy egy szakmai forumon van par ember aki tudja mi tortenik a szinfalak mogott, aztan jon a tomeg hogy mennyire varta hogy visszaterjen a nokia az androiddal.. "szakmai fórum" lassan ez lehetne egy onironikus fajdalommal teli gunynev itt..
-
madd dogg
senior tag
Tetszik vagy sem, innentől kezdve ez A Nokia. Nincs más Nokia, jogosan használják a nevet, ez az Egy Nokia.
De az Apple-nél, Samsungnál vagy más gyártónál sem azok dolgoznak már mint 5-10 éve, szóval ha nagyon belemegyünk, akkor az sem az az Apple már. Ezért értelmetlen az érv.
-
-
törölt tag
sziasztok..nem tudjátok véletlenül miért kell mindig újra indítani a vibert?...állandóak kódot kér pár naponta /microsoft lumia/
-
-
-
Nettó 16GB-os szófordulatot nem igazán értem, mivel nem teljes egészében ennyi a tárhely, így ez inkább bruttónak felelne meg.
-
Matada2.3
veterán
Nem tudom mennyire lenne jó, ha itthon is felbukkanna ez a vásárlóknak, akik csak a Nokia márkanevet látják. Mennyire számít az, hogy ugyan úgy néz ki mint a többi. Kíváncsi leszek a fogadtatásra.
-
no1r
őstag
tetszik, nem tetszik, a tenyek akkor is tenyek.
ennek semmi koze a Nokiahoz, se minosegben, se tamogatasban vagy fejlesztesben.ez egy kinai tucat, nokia felirattal. a sok hulyenek jo lesz.
(a tobbit meg majd meglatjuk) -
Wesder
titán
Azt màr biztos nem làtta -
vicze
félisten
Ugye az megvan, hogy a Nokia 6 képe van berakva és dobtak hozzá kockával egy specifikációt?
Vannak olyan csodák, hogy csak na a Rumor mill kategóriában... -
Wesder
titán
válasz
Naughty9011 #53 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy ez egy Foxconn lesz Androiddal.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #47 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármiben is különbözni fog a mostanitól, egy ikon pack van most rajta és annyi, azt leszámítva AOSP, nyilván majd kiegészül a Google Appokkal.
Még mindig kérdésese, hogy az a nemzetközi forgalmazás mikor fog létezni. Ugye se partnerek, se semmilyen elosztó hálózatuk, support nincs nyugaton, így meg azért még időbe fog telleni. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
tony_snow #30 üzenetére
Egyszerűen arról van szó, hogy ez egy Foxconn készülék, ennyi és ha valaki megveszi akkor elsősorban a név miatt fogja megtenni, nem pedig azért mert olyan kiemelkedő lenne. Nokia már a launchert se adja mint az N1-nél, és befejezték annak a fejlesztését is.
Bár ez így volt a régi Nokia készülékekkel is szóval nem sok minden változik igazából.
Egy odabiggyesztett név semmire se garancia, se SW supportot se megfelelő HW support úgy néz ki nem lesz hozzá, így pedig sima tucat készülék, magasabb áron, mint a hasonlóak. -
slimshady
senior tag
Nem is meglepo. A Blackberry mezei felhasznaloknak a magas ar mellett semmi extrat nem nyujtott. Regota latszott, hogy vergodnek csak. A Xiaomi meg nem tudhatja tartani a jelenlegi arakat ha be akarnak torni a nemzetkozi piacra, dragabban viszont senkinek sem kell, akkor mar inkabb ismert markat vesz az ember ha nincs vagy csak marginalis az arkulonbseg.
-
slimshady
senior tag
Maga a telefon meg lehet igenyes de a belsot tekintve szerintem ez nem az a kategoria ami itt a legtobb forumozot erdekel.
A flagship meg odebb van. Nekem spec nem kell semmi egyedi. Legyen egy vizallo, csucs komponenesekbol jol osszerakott telefon utos kameraval versenykepes aron. A software lehet tolem pure Android is. Majd feltelepitem az appokat amik kellenek. Ennyi.
-
tony_snow
tag
válasz
Juhaszatti #33 üzenetére
Na, mondtam simán lehet tévedek.
Tehát akkor aki tesztelte az nem állította azt, hogy igénytelen szar, viszont valaki aki még élőben sem látta, az tudja, hogy igénytelen szar. Ok.
-
cal84
tag
Igen meg folyamatosan védted a windows mobilokat, csak a számok nem téged igazoltak, most meg, hogy a nokia androiddal jött vissza és úgy néz ki a dolog, hogy van rá igény ez valamiért neked nagyon fáj. Kész vicc az a windows mobil még a microsoft alkalmazottak is lecserélik [link]
-
_drk
addikt
Jöjjenek a tesztek! Akkor majd meglátjuk.
Nekem annyi kéne hogy jó masszív telókat dobjanak ki.
Átlagos felhasználásra.
635-öm mai napig mindent kibírt, pedig látott már párszor betont!
3310 4ever!!!44!!! -
tony_snow
tag
Én úgy tudtam még hivatalosan nem mutattak be készüléket, de simán lehet tévedek.
Én azért megvárnám az első teszteket ahhoz, hogy ilyen magabiztosan kijelentsek bármit, főleg a minőségre vonatkozóan. Nyilván ez már nem az a Nokia lesz, de ettől még lehet, hogy minőségi telefonokat fog piacra dobni.
Nem sértés, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy te valami miatt baromira haragszol a Nokiara és örülnél, ha nem lennének sikeresek. -
Воланд
titán
Jaja, pl éveken keresztül meséltem, hogy mi lesz a BB-vel (megszabadul az egész mobilgyártástól, meg nullára teszi a saját mobilos os-ét), meg a Xiaomi-val (kb semmire nem fogja vinni Kínán kívül), aztán ezekből a "mesékből" is valóság lett. De majd a Nokia, elnézést, a Foxconn Nokia név alatt majd jól letarolja a világpiacot.
-
Wesder
titán
válasz
ZavaBalazs #22 üzenetére
Elkerülte a figyelmemet
-
törölt tag
válasz
ZavaBalazs #22 üzenetére
Hát, többnyire én negatív véleményeket olvastam róluk, az elég gyenge hardver, és nem valami meggyőző szoftveres működés. De ez a 6-os széria lényegében ahhoz hasonló lesz. Az eredeti Lumiák sem adtak ebben a kategóriában semmi extrát, a mostani próbálkozás sem lesz annál gyengébb első ránézésre, de inkább én azt remélem, hogy sokkal jobb lesz, és nem bukik meg.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
#16820480 #19 üzenetére
az 520 tényleg remek telefon volt, az 530 viszont egy retek, a többivel nem találkoztam személyesen.
wesder: olvasd el a cikket, még külön le is van írva:
A belső memória nettó 16 GB-osnak tűnik, amiből a GFX szerint 9 GB lesz elérhető.
mondjuk a cikkíró utánanézhetne a bruttó/nettó fogalmak jelentésének, de érted.
-
Воланд
titán
válasz
tony_snow #17 üzenetére
Világosan látszik az eddig kikerült információkból, meg a már bemutatott készülékből, hogy ez a Nokiás próbálkozás semmi egyedit nem fog mutatni, szimplán csak a nevet próbálja meglovagolni a Foxconn. Ezek után szvsz nyugodtan lehet az igénytelen szar jelzőt használni.
-
atike
nagyúr
válasz
Rigormortiis #12 üzenetére
...vagy pld ütős fotós képesség... PureView anno... Nokia 808....
-
ericssonfan2
tag
Hát ennél már valamivel nagyobbat kéne villantani manapság...
-
atike
nagyúr
válasz
Rigormortiis #5 üzenetére
Én magam is azt mondtam, hogy a név el fogja adni... De nem mindegy, hogy mit...
Nem mindegy, hogy milyen szájíze lesz utána az embernek. De ha csak ilyen tucattelefont fognak kidobni a névvel akkor csak a szűk márkafanatikus réteget fogják megérinteni. Ha esetleg valami extra, valami különleges, valami egyedi is tudna lenni akkor az is számolna velük aki a telefont komplexen vizsgálva veszi meg... Mert valljuk be ezek a paraméterek nagyon nem fognak senkit lenyűgözni.
-
Rigormortiis
veterán
Az a szerencséjük, hogy nem minden hidat felégetve tűntek el. Az itthoni gyakorlatban például eddig is a Jabyllben kerültek szervizelésre a magyar Nokia készülékek, és ez a cég (gyár) meg mindig a helyén van.
Pont ezért vannak remek helyzetben. Minden kapcsolatuk megvan, ami ahhoz kell, hogy ismét betörjenek, és kinai részről a tőke is rendelkezésre áll.
De csak ismételni tudom magam. Így kell csinálni. Elárasztani a piacot elfogadható ár/érték arányú készülékekkel, pár ismerős feature-val (mondjuk ismerős ikonkészlet vagy hasonló), szervízháttér, szolgáltatói kapcsolatok adottak, es ennyi.
-
Воланд
titán
Jé, milyen meglepő, hogy a Foxconn Nokia név alatt csak az igénytelen szarok kidobására képes.
Ezért érdemes volt licencelni a nevet.
-
Wesder
titán
8GB belső mi a fa....???
-
Obyboy
addikt
válasz
Rigormortiis #5 üzenetére
És ha az elfogadható ár/érték arányú megfelelő minőségű készülék mellé megfelelő supportot is tudnak biztosítani akkor az emberek nem is fogják megbánni, hogy újra Nokiát vettek.
-
atike
nagyúr
Jó ez amúgy, hogy egyből sokféle telefont hoznak...? Nem jártak volna jobban, ha előbb visszatérnek valami nagy dobással és utána szépen lassan bővítik a palettát...?
Így még a név sem nagyon fogja eladni ha tucattelefon dömpinget csinálnak...
Persze ne legyen igazam...
-
törölt tag
Akkor most jöhet egy 5"-os AMOLED, 4GB memória és 3000-es akku, a többivel kapcsolatban már nincs is igazán nagy elvárásom...
-
Obyboy
addikt
Úgy tűnik a Nokia szeretne visszarobbanni a mobilgyártók közé.
Ha LineageOS-sel a fedélzeten dobnák piacra a készülékeket garantált lenne a sikerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest