Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• danielh2

tag

válasz PEPE85 #33 üzenetére

Ja vagy úgy, én HSDPA kártyában matekoztam. 3,6-os vagy főleg 7,2-es HSDPA kártya meg nem 9e-be kerül hivatalosan
    A 2 év aláírásában én is egyetértek, azért írtam h 1 év jó kompromisszum lehet

• danielh2

tag

válasz 1430 #27 üzenetére

Köszönjük,

Tehát ha vki holnap bemegy egy T üzletbe, és vásárol egy 5Gb-os internetet 1 évre, akkor egyfelől az 5Gb 8Gb lesz egy éven át, és feb végéig nincs havidíj
    Ha 8-assal teszi ugyanezt akkor meg 11 lesz hasonlóan.

Ez így helyes?

Érdemes lenne egy FAQ-t összeütni a Nagy T Topicba ezzel kapcsolatban, mert nem volt világos az ilyen olyan bónuszok, díjelengedések, pluszforgalmak, emelések rendszere, de most már kezd tisztán látni sztem mindenki

• danielh2

tag

válasz PEPE85 #20 üzenetére

A független adatkártya amúgy mennyi volt? Garancia, stb. van rá? Gyárilag független vagy csak külföldről behozott unlockolt? Mert én nagyon alaposan végignéztem a marketet ősz elején, és legális forrásból 60 alatt nem láttam új független adatkártyát 3,6-osat. Csak használt/külföldről behozott kikódolt/mutyizott volt, "bolti garanciás" meg hasonló.

• danielh2

tag

Na nézzek csak meg egy kicsit közelebbről

Ugye azt már párszor írtam itt-ott és továbbra is tartom, h jelen piacon nem vall perspektivikus gondolkodásra a 2 év hűség aláírása. A szükséges eszközök viszont külön, függetlenül nagyon drágák (60e és beyond) ezért egy 1 éves hűség jó kompromisszumnak tűnik

Nézzük mennyibe kerül évesítve a 3 szolg: (5GB)

Tré: 8*5790=46320+alap USBmodem 1 évre 12900==59220
    Voda: 12*5000=60000+alap USBmodem 1 évre 15000==75000
    Pancsi: 6*5900=35400 + 6*2995=17970 == 53370, és ehhez hozzájön még az eszköz költsége (telefon vagy modem vagy adatkártya) már ha valakinek nincs

Trénél feltételeztem h mind a 4 hónap ingyenességet kihasználja a júzer

És ha ehhez hozzávesszük, h pancsi 2008 vége előtt nem ígér 7,2-t, hogy vodka szakad, gyenge lefedettségű, stb (a korlátlansága pedig relatív), akkor egyértelmű tré vezető szerepről beszélhetünk ár és minőség tekintetében is

Amúgy a +3GB pontosan mire vonatkozik? Az 5790-es csomagra is jár (ami előtte 2G volt most pedig 5G) vagy csak a "régen is" 5G-re (ami vmi 9500 volt)? mert ez számomra sem egyértelmű.

A kisebb csomagok problematikájához annyit tennék hozzá, h feltűnő ár/érték aránytalanság van a kisebb csomagok kárára, ezért nem jósolok igazán nagy jövőt ezeknek a 30/80 MB-os csodáknak. Csak mobilról (HSDPA alatt) netezve a havi 2G-t tartom reálisnak, ebbe már belefér h streaming tartalmakat is nézzen/hallgasson alkalomadtán a júzer (persze nem a Tré röhejes 1900/10 óra mobiltvjére gondolok)

Az áttörést az hozhatná meg, ha lakossági piacon és többi szolgnál is megjelennének az ilyen "all-in-one" csomagok, mint a Yodafon Presztízs. A koncepció igen jó, bár említett csominger esetén a megvalósítás hagy kivánnivalót maga után (ld KrE kolléga kálváriáját a terminálon a fenti csominger kapcsán)

És annyit mondanék, h továbbra sem replacement a HSDPA a drótos netnek, a nem garantált sávszél (a szó szoros értelmében vett best-effort szolg.) és a magas késleltetés miatt is (nemcsak a magasabb ár miatt). Sztem lehet h csak a 4G technológiák fogják majd tudni a drótos netet teljesértékűen kiváltani (bár azt nem tudom, h ott a latencyt csökkenteni tervezik e vagy csak a speedet növelik)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés