- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aron1988
tag
válasz
TheBikerider #35 üzenetére
Soha nem volt nekem egy flagship telefonom se.. ZTE Blade - Lumia 520- Galaxy S4 mini volt az eddigi telefon karrierem
Utcán fekvő részeget, meg vízórát lefotózni ez is tökéletes.
-
-
fi:zi'k
nagyúr
Ne foglalkozz vele, csak trollkodik. Már egy múltkori hírnél is írta, hogy saját bevallása szerint sem ért a témához. Ha tényleg igaz, akkor ez továbbra is csak trollkodás, ha nem akkor meg pláne.
(#10) DemonDani
Vhol jogos az észrevétel, köszönöm is, de én rétegező technológiát írtam.(#1) ROBOTER
Igen, akkor modulba mehet a szenzor. -
Á, boldogan meg fogják tenni, végre egy egész jó indok, hogy az ember miért kukázza a tavaly vett drága mobilját!
Persze tény, nem az alsó kategóriában fog ez megtörténni, de ha jönnek a 4K@60fps-es videók mindenhová, mint norma... -előbb vagy utóbb lépni kell mindenkinek. Sok gyártó az ujját fogja nyalogatni, mert van valami megint, ami kelleni fog a népnek, amiért megint a zsebükbe fognak nyúlni.
Majd hamarosan jön az az idő, hogy senki nem akar olyan mobilt venni, ami nem tud 4K-ban felvenni...
ps.:ennek a monitorokat és tévéket gyártók is örülni fognak -amíg 1080p-ről vagy 2K-ról az emberek nem váltanak fel 4K-ra, addig az érdeklődésük a 4K@60fps-es mobilokra is mérsékeltebb marad. Kéz a kézben sokan fognak itt örülni. Persze legalább mi is kapunk valami jót... -kezdetben persze nagyon drágán.
-
bteebi
veterán
Azt nem fogják megtenni, mert akkor nem tudnának felárat kérni a nagyobb belső tárhelyért. Én már annak is nagyon örülnék, ha egy átlag telefonban 32 GB ROM lenne, a felső kategóriában meg 64 GB minimum. Néhány év múlva majd talán létre is jön... Mindenesetre akár így, akár úgy, a FHD @240 fps rendkívül tárhelyigényes lesz. Nem csak egy nagyon jó szenzor és SoC kell majd hozzá, hanem egy kellően gyors háttértár is, bár még ez utóbbi a legegyszerűbb feladat; valószínűleg 15-20 MB/s írási sebesség elég lesz hozzá - már az is kb. 1 GB/perc
.
-
bteebi
veterán
Eléggé rendben van, sőt. A videós tudása meg pláne szimpatikus. FHD 240 fps-sel... nem gyenge
. Ha tudná folytatni a skálázódást, akkor HD-n 480 fps is kijöhetne belőle. Tovább nem folytatom
.
#3: Leegyszerűsítve, röviden: nagyon nincs igazad. Egy jó mobillal (közel) ideális fényviszonyok között nagyon szép képeket lehet készíteni. Nyilván sohasem lesz DSLR szintű, de a fizikai korlátokból adódóan ez azt hiszem érthető.
-
brek666
tag
De bizonyítóak teljesen..De tessék akkor ezzel baby:[link]
Ez egy full sötét köztér egyetlen fényforrás a több tíz méterre lévő lámpa...
Tudom ,hogy neked még ez sem lesz elég ezért be is fejezem a veled való társalgást.
Totálisan maszatolsz félrebeszélsz ebben a hszedben is.. -
Örni
senior tag
Bele sem gondolok hány mega 1 másodpercnyi 1080p 240 fps... Viszont lehet, hogy megy neki a HD 480 fps is.
-
Aron1988
tag
Oh ne aggódj, olvasom én a kommenteket! A #7-es komment képei nem bizonyíték erejűek, mert az LG egy full kivilágított utcán készült, a Samu meg egy full sötétben.
Átlag felhasználó számára: S3 90%-ban megfelel minden igényre, egy S7 pedig 120%-osan
Professzionális fotós számára? S3 30%-ban felel meg, S7 pedig 40%-ban.
Nem tudom jobban szemléltetni a mondanivalómat.. évekkel ezelőtt kihoztak viszonylag jót a telók kamerájából, most meg már nem tudnak igazán újítani, mert fizikai képtelenség. Pocakos középkorú kütyümániás apukák meg már úgyis sokadik Canon tükörreflexesüket használják, ha nekik annyira, de annyira nélkülözhetetlen a profi minőség.. átlag usernek fősulis jegyzetet, vagy kisgyereket a homokózban fotózni meg arconpörögve elég évek óta minden flagship képminősége..
Bár szerintem értitek ti a mondanivalómat, csak kell valami önigazolás, amivel bemagyarázhatjátok magatoknak, miért cserélitek 12 havonta a 240ezres telefont.
-
Robert07
aktív tag
Viszont maga a szenzor/lapka kombinacio meg nem eleg a 240fps-hez 1080p-ben, mert ahhoz meg kell egy eleg eros SoC hogy tomoriteni is tudja, olyanrol pedig meg nem tudok, ugyhogy lehet ez lesz az uj snapdragonban.
-
helixP
nagyúr
Hagyjátok Aron1988-t, általában bekomenntel valami irdatlant, aztán többet sosem látjuk. Reagálni nem fog
Kíváncsi vagyok, ki fogja először beletenni a telefonjába. Egy ilyet már simán lehet vinni nyaralásra minden körülmények között.
-
Balint1408
aktív tag
Jól hangzik.
-
atike
nagyúr
Vajon fogja-e valaki használni...? Mármint a telefonos vonalon... Na meg mikor fogja....?
-
Lacika25
tag
Teljesen egyet értek Veled. Nekem van DSLR-em és LG G4-em is.
A DSLR-hez 70-300mm-es lencsém van. Széles kép készítéséhez a G4 nagyon jó. Nem mondom, hogy nem szeretnék a kamerához egy profi széles lencsét is de egyenlőre a mobil is elég. Persze vannak határai, de szerintem nagy fejlődésen mentek keresztül a mobiltelefon kamerák. -
DemonDani
addikt
Ez a rétegző szenzor nem túl elegáns fordítás, inkább a rétegeltnél maradjunk a "stackedből" eredően.
-
ROBOTER
addikt
Nem kizárólagos, de tipikus mobiltelefon szenzorméret:
1/3,2'': 15,5 mm2
1/3''-os: 17,3 mm2A hírben:
1/2,3''-os: 28,5 mm2
Persze vannak ettől jóval nagyobbak, mint pár PureView (nyilván az nem 6mm vastag).
Ami itt kérdés, hogyan érték el a 6mm-es modulvastagságot. Nagyobb a képszög? (akciókamerás jelleg)
-
brek666
tag
Totálisan rosszul látod.
S3 hoz egy G4 pl ég és füld.Sőt komolyabb kimondottan fotozásra szánt eszközökkel is bőven felveszi a versenyt egyszerü userek kb nem is tudnak különbséget tenni sok esetben....
Bőven vanb még lehetőség fejlődni.
s3 éjszaka:[link]
g4 éjszak:[link]És a g4 uyge itt full automata modban..MAnualban még ennél is jobb
Az nem lát fejlődést aki nem akar illetve sznob elitista fotós és nem bírja elviselni,hogy a drága dslr kameráját
megközelítik a mobilok... -
Peat76
őstag
Na végre egy álmom válik valóra, egy szenzor amivel 1080p-ben 240 fps-el lehet bárhol ki****ott látványos videókat rögzíteni! Galaxy S8 remélem jövő tavasszal meg is kapja!
-
Aron1988
tag
Szerintem az iPhone4S és a Galaxy S3 magasságában ez a mobilfényképészet elérte a fizikai korlátait. Lehet itt bűvészkedni a számokkal, meg félhomályban készült fotókat hasonlítgatni tavalyi modellekéhez, de lássuk már be, soha nem fogunk igazán jó képeket készíteni ekkora méreten. Parasztvakítás, hogy el lehessen a 270ezres telefonról mondani, hogy mekkora előre lépés. iPhone4 óta csak hangyabokányi reszelgetés van évről-évre.. (Siri, ujjlenyomat olvasó, force touch, jobb vaku). Hol van már az olyan innováció, mint a 2.3-as Galaxy S2, és a 4.0-ás S3 között? Ja, persze fejlődtünk, most már szemöldökráncolás nélkül ki merik írni címlapra egy 80ezres Sony telefonra, hogy belépőkategóriás ár.. Nevetséges..
-
ROBOTER
addikt
A csúcskategóriában sem ritka 1/3'' - 1/4'' után az 1/2.3'' eléggé pozitív. A fullHD 240fps jól hangzik.
Szerk: a hír szenzorról szól, a méret meg már modulról (objektívvel), és a 6mm nem is vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest