Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Almárium.
Egy iPod volt, nem érte volna meg a ráfordított időt. -
tDr1v3r
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Sajnos csak ez az óra tetszett, ha 35-38 mm lenne nyilván jobban örülnék, de abba a méretbe nincs olyan óra ami nekem tetszik.
(#327) mufi: Az én kezemet fényképeztem le.
Nem sértett meg. -
mufi
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Nem lehetne mellőzni a személyeskedést meg a sértegetést? Honnan tudod, hogy ez az ő keze?
-
Kasya
nagyúr
A tobbi ceg is raszallt Twitteren a hasonlitasra.
-
tDr1v3r
veterán
Maga az órafej akkora mint a csuklóm.
Elég vékony vagyok (ektomorf, 53 kiló, sejtheted...), legkisebb szíjméreten használom de nemigen zavar a mérete. Vékony pulóver és ESD köpeny mellett nemigen tűnik ki, meg úgy isten igazából nem is érdekel. Nagy, kész, így tetszik.Nyárra meg amúgy is hízni és gyurmázni akarok...
-
Kasya
nagyúr
-
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Csak nem az applenel.
Kicserélt termékre nekem 3 hónapot adtak, amikor közöltem hogy a magyar jogszabályok nem ezt írják elő, kedvesen mondta hogy forduljak a felügyeleti szervekhez. -
kissan4
csendes tag
Hát, azért kezd látszani a mozgolódás:
http://www.hwsw.hu/hirek/53686/google-store-chromebook-pixel-notebook.html
http://technet.hir24.hu/hirek/2015/03/11/javaban-zajlik-a-legujabb-usb-forradalom/
http://www.androidcentral.com/google-says-look-out-more-usb-c-chromebooks-and-android-phonesSzerintem már idén karácsonyra tele lesz a MediaMarkt usb-c -s telefonokkal, tabletekkel, notebokokkal...
-
oszi666
őstag
ez a felhő a jövő dolog ott bukik, hogy még mindig csak a jövő, nem a jelen. Asztali gépeken, ahol van mindig net ott oké, tök jól működik, én is napi szinten használom a onedriveot. De amint pl az okostelómmal elhagyom a wifi zónát, lövöm is ki a francba, ilyen adatforgalmi díjak mellett. És akkor még nem beszéltünk vidékről, ahol normális mobilnet is alig akad. Az eszközök nagyon fejlődnek, de valahogy az infrastukúra mintha lassabban cammogna.
-
tDr1v3r
veterán
Nem én bitchingelem tele a topikot.
Figyelj, nem gáz ha utálod az Apple-t (én a Samsungot utálom), de ne szard már tele a topikot a gáznál gázabb önigazolásaiddal ha lehet. Én se fröcsögöm tele se ezt, se a többi okosóráét azért mert számomra csúnya a buta MVMT órámhoz képest.Ez a "Talán "megengeded" hogy más véleményem legyen,és talán nem kötelező együtt bégetnem azokkal akiknek még a körte is alma formájú,ugye?" meg kicsit megmosolyogtatott. Szerintem engedd el a témát addig amíg rád nem ragad egy-két jelző mint Touch-ko-ra.
-
NGA
addikt
Azért én ebben nem hiszek ennyire. Micro USB pendrive-ok is elvétve akadnak, pedig lassan minden hordozható kütyün az van. Külső vinyónak tökmindegy, mert ott kábel van, egér meg megmarad sima USB-snek, A TV-ken legkorábban ha meg tud jelenni, az 2016 tavasza.
(#312) Tejföl: Belerakhattak volna egy miracast-ot is.
-
Tejföl
tag
Vagányan néz ki az új macbook, habár nekem a 12 col már kicsi lenne. Igaz a mostani 13,3-as sem hatalmas.
Csatik hiánya nem nagy gáz, habár én is külső vinyót használok. Ugyanakkor ezzel biztosítják azt, hogy majd rá leszel kényszerítve hogy megvedd az apple tv-t is ha külső kijelzőt szeretnél használni. Főleg hogy mostmár azt is olcsóbban adják majd. -
henrik1
tag
-
kissan4
csendes tag
Kicsit utánaolvastam ennek a Type-C USB-nek és elég egyértelműnek tűnik, hogy ez a jövő. Persze az lehet, hogy egy ilyen port kevés egy eszközre, de ez nekem nem számít, örülök, hogy az Apple ezt meglépte, mert valószínűleg így egy éven belül elterjed majd az új szabvány. Egy-két hónapon belül jönnek majd a type-c -vel szerelt pendrive-ok, egerek, külső vinyók, mindenféle eszközök, karácsonykor már kaphatóak lesznek az első type-c -vel szerelt led tv-k, jövő nyáron pedig már nem lesz olyan telefon, tablet, laptop vegy tv, amin ne usb-c csatlakozó lenne. Persze szívás, hogy a meglévő eszközök miatt egy ideig adapterezni kell majd, de igazából a legtöbb eszköz ma már inkább eldobható, mint hosszútávú befektetés. Egy 2-3 éves pendrive, egy tavalyi usb-s egér...ezek mind fogyóeszközök, amik szinte semmilyen értéket nem képviselnek egy-két év után. 2017-ben már nem lesz a boltokban egyetlen olyan eszköz sem, amin a mai, megszokott, hagyományos usb csatlakozó lenne. Szerintem.
-
ak76
senior tag
Majd ha ÉN kezdek el személyeskedni,és pszichológust javasolni,totál idegeneknek,akikről semmit nem tudok,akkor talán megfontolom a javaslatodat.
Talán "megengeded" hogy más véleményem legyen,és talán nem kötelező együtt bégetnem azokkal akiknek még a körte is alma formájú,ugye?
A többi pedig netto személyeskedés,amit nem én kezdtem,sőt,nem is folytattam.
Erről ennyit. -
ak76
senior tag
válasz
Totheground
üzenetére
Ok,te győztél!

-
ak76
senior tag
válasz
Totheground
üzenetére
Semmit sem árul el,mint írtam,direktbe tolom,mert tetszik ahogy pörögtök a témán,magasról teszek rá hogy néz ki egyik,másik okosóra,mivel a gyártók az egyik leghaszontalanabb,legfeleslegesebb eszközt prezentálják "személyében",ahelyett hogy az akkumulátorok élettartamán/kapacitásán ügyködnének,vagy a rendszerek bugmentességén,simaságán törnék magukat.
Ha pedig objektív akarok lenni,és a zenphone mellé teszem a felcicomázott iWatch-ot bőrszíjastul,mindenestül,akkor sem változik a véleményem,előbbi inkább óraszerű,utóbbi kétpálcás céllövöldei bóvli.
Ja,iPadról gépelek,BB-t használok,az asszonynak Droidja van,sőt,S40-es is van a háztartásban,nagyifon funkcióban. -
Totheground
addikt
Mint korábban idéztem, az a 18 óra viszonylag intenzív használatot jelent. Egyébként több, de már kezd unalmas lenni.
Az arany változat meg közel sem a cigány bling kategória, ahogy a telefon/tabletből semm. Egyeltalán nem harsány. De csak pazarlom az időmet, az, hogy sikerült a sport editionről egy csillogó bemutatótermi képet lőni aztán mellétenni egy beállított, bevilágított képet összehasonlításként, sokat elárul. -
ak76
senior tag
Direktbe nyomom,komolyan,a legjobb mulatságok egyike ahogy a fanboyok egyből ugranak,mint akinek viszket a talpa,nyilvánvaló hogy mind a kettő vacak bazári bóvli,az androidos okosórák,meg az Apple termékei is,csak amíg az előbbi nem próbálja a bullshitgenerátor összes variációjával etetni a plebszt,addig az alma úgy tolja ezeket a panelokat hogy a fentebb említett generátor kiakad,nem beszélve a 10K-s "bodzaszedő edition" verzióról.
Kifinomultságról,meg átgondoltságról beszélgetünk egy 18 óra készenléti időt produkáló 100K-ért vesztegetett "E" hulladék apropóján,mi ez ha nem kabaré?
-
Touch-ko
őstag
válasz
Pirosász
üzenetére
Pl vicze kommentje mi ha nem szemelyeskedo? Nana, hogy ezekre nem fogok kedvesen reagalni. Amugy rohadtul zavaroak azok az"emberek" akik mindenfele tapasztalat nelkul fikaznak ugy altalaban mindent. Mar ebbena topcban is hulyeztek le, csak azert, mert en az Apple termekeit valasztom.
Szerinted ez normalis?
Meglatjuk milyen hatassal lesz az iparra az Apple Watch. Nem fog annyira elterjedni mint az iPhone, az tuti. Mivel iPhone kell a hasznalatahoz.
Am elorelathatolag nagyobb az erdeklodes, mint az eddigi Androidos orakra.. -
zdanee
őstag
Hát nagy élvezet lesz azzal a Core M procival... Kb, mint egy netbookon Photoshopozni. Elindul a program? El. Használni lehet? Ha kötélből vannak az idegeid, talán...
A kollégának teljesen igaza van, az új MacBook 12 gyakorlatilag az iPad Pro, azoknak van, akik kinőtték az iPadjüket, de egy rendes géppel sem csinálnának nagyon mást, mint facobookoznak, netflixet néznek és megírnak pár e-mailt. Teljes értékű OSX-et futtat, jár hozzá billentyűzet, de ugyanúgy a funkciót korlátozza a design és a hordozhatóság oltárán. Ahogy egy iPadbe se dugnál nagyon semmilyen perifériát, úgy ebbe sem. Persze, vannak adapterek, de iPadhez is. Méretben, üzemidőben is egy tablethez áll közelebb, mint egy "normális" notebookhoz (normális alatt a workstation-t értem, nem a konzumer Acer-t), és a célközönség is azonos. A CoreM proci azért fontos ebbe a képletbe, hogy hangtalan hűtése lehessen, ez fontos a tablet feelingnek, egy iPad felhasználó undorodni fog az aktív hűtéstől. -
vicze
félisten
Nem is abba kötöttem bele, pusztán a szokásos habzó szájba, tényleg hihetetlen durva ellenség képe van.

Amúgy nekem nagyon nem tetszik a sima bőr, ami a Moto-n és a iWatch-on is van, sőt kifejezetten igénytelen, ha van benne varrás az sokkal elegánsabbak hat. Szóval összességében a Apple Watch ugyan azzal a kiszereléssel is rosszabbul néz ki számomra mint a ZenWatch.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Pirosász
üzenetére
Pedig én vártam hogy lépnek egy olyat ami beindít valamit.
Nem egyszerű téma ez. A mai generációk nem hordanak órát, én sem, leszoktak-tunk a "viselhető" eszközökről. A gyártók most próbálják valahogy visszahozni, de látszik, hogy egyelőre nem találják a módját.
Ami az aksi-idő részkérdést illeti, nem tudom, hogy ez tényleg akkora probléma vagy sem, mint azt sokan írják. Elvégre az okostelefonok sem bírják addig, mint a régi mobilok, de ezzel nincs is különösebb probléma, hisz legfeljebb gyakrabban kell az eszközt tölteni. Simán megszokta a felhasználói kör ezt a korábban égbekiáltóan nagynak tűnő problémát. Talán a viselhető eszközöknél is megismétlődik ez, ki tudja.
-
nemlehet
őstag
válasz
bandras0226
üzenetére
Ok, tehát akkor van ipad 170k-ért aminek az alternatívája új MB 470k-ért?
Te ezt röhögés nélkül le bírod írni? De most komolyan szerinted ez rendben van, hogy félmisiért egy tablet funkcionalitását kínálják+fizikai billt? De a 600 vs 1300 dolláros összevetés se hangzik sokkal jobban.... -
Pirosász
aktív tag
válasz
Touch-ko
üzenetére
Nem kell komolyan venni.Én röhögök az egészen.Mostanában ez megy mindenhol,csak te ilyen szerződéses troll kaszaboló vagy.Olyan hősiesen harcolsz.
Nem adod fel.
A témához meg:Hát az Apple órája sem fogja elterjeszteni az okos órákat szélesebb körben szerintem.Pedig én vártam hogy lépnek egy olyat ami beindít valamit.Inkább valamiféle "luxus" érzetű termékként akarják eladni,nem is technológiai kütyüként.Ez okos döntés.Így sikeresebb lehet,mintha csak kiadták volna simán,de az iparágat nem forradalmasítja.Na kaszabolhatsz.Felhúztam a tűzfalat.
-
joey04
titán
válasz
fordfairlane
üzenetére
igen ezt is írtam hogy ha nem tetszik nem kell megvenni van más választás cégen belül is. nekem a magsafe kéne pluszba rá. engem ezzel a géppel kapcsolatban az érdekel hogy mennyire lesz lagos, mert erősebb retinás gépen sem folyékony a rendszer sajnos...

-
Egyszerű... Aki azt mondja, nincs túlárazva pl az iphone, az mivel magyarázza hogy globálisan a Q4-ben eladott okostelefonok 82%-a android volt (a maradék 18%-on osztozott az alma és a wp), és mégis a 21 milliárdos profitból 19 az almáé volt. Nyílvánvalóan nincs nagyon súlyos profit minden egyes készüléken, ha már 180 milliárd dolláron üldögél a cég.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Pirosász
üzenetére
Inkabb azok vannak szolgalatban, akik olyan butasagokat irnak, hogy a fejemet fogom. Nehanyuknal latszik, hogy halvany fogalmuk sincs bizonyos dolgokrol, am kritizalni tudnak..
Am latom TE is megerkeztel. Nem vagyok katona, nemtudom miert irkalsz nonsense dolgokat.
Tudod, Apple hir van, aztan jonnek fikazni, mindent jobban is tudnak

-
ak76
senior tag
"kicsit drágább mint a többi okosóra, de annyival kifinomultabb és átgondoltabb is"
"kifinomultabb és átgondoltabb".......

Ezzel a "10 zenés kvarcóra" best of 80's évek designel?
Láttál már Lg Watch R-t,vagy Asus zenwatch-ot,esetleg Moto360-ast,neadjisten Gear S-t?
Utóbbi kivételével kb mindegyik fele annyiért adja azt amit az alma,dizájnban meg kb KO-val ütik ki. -
henrik1
tag
válasz
Pirosász
üzenetére
ez egyébként egy Apple termékekről szóló hír, miért különös, ha olyanok is írnak ebbe a topikba, akik rendelkeznek Apple-eszközökkel? nem tartod inkább azt furcsának, h azok járnak át mindig fikázni, akiknek nincs Apple által tervezett és eladott készülékük? nem olyan ez, mintha teszem azt diszkósként a rokkerek fórumába járva szidni a Tankcsapdát? csak mert sztem ez igencsak beteges tevékenység.

-
Dany007
veterán
válasz
Touch-ko
üzenetére
"semmivel sem kevésbé innovatív és jövőbemutató (unikornisfos) ez a megoldás, ha odaraknak a másik oldalra egy normál usb-t.
-Megtehettek volna. Pont mint hogy CRT monitort es floppy meghajtot is beleszerelhettek volna."Most jól értem, hogy te a normál USB portot a CRT monitorhoz meg a floppyhoz hasonlítod?

-
Touch-ko
őstag
válasz
QwErTy42
üzenetére
`Csak azért írtam Eizot, hogy ne feltétlenül valami gagyi Samsungot vagy LG-t írjak, ami minden második (ha nem több) háztartásban elérhető.`
-Akkor a peldad volt a rossz mert az Eizo belepo modell ara joval tobbszorose a tucat Samsung, LG-k aranak..Ra tudsz kotni, bar akkor nem tudod tolteni. Szerintem nem nagyon fog senki 10 oran keresztul Excel tablazatot szerkeszteni (csak azert sem, mert az atlag user inkabb az ingyen a gephez kapott Numbers app-ot hasznalja)
Kepet pont ki tudod loni a TV-re. Csak 20K-s Apple TV kell hozza (440.000-es gep megvasarlasakor 20K nem nagy osszeg, bar amugy sem az) esetleg AirPlay-en keresztul, vagy rakotod kabelen keresztul, ami siman megoldhato. Bar Apple TV eseten mar a MacBook-ra sincs szukseged.
Ez a problema is meg lett oldva.`A csatlakozó bevezetése örömteli és üdvözölendő, ellenben azt nem fogod fel, hogy nem lett volna semmivel sem kevésbé innovatív és jövőbemutató (unikornisfos) ez a megoldás, ha odaraknak a másik oldalra egy normál usb-t.
-Megtehettek volna. Pont mint hogy CRT monitort es floppy meghajtot is beleszerelhettek volna. -
alkatraz3000
őstag
Egy nagyon olcsó megoldás a monitorra való kiterjesztesre pl az Apple TV3.
-
Dany007
veterán
"mert ezek a készülékek már ezer éve átlépték az átlagfelhasználók igényküszöbét, csak az számít"
Az lehet, de átlagfelhasználó vesz egy iPad-et és ugyanott van teljesítményben, külsőben, mobilitásban, akku időben. Olcsóbban! Egyedül a fizikai bill hiányzik maximum.
A cikk a végefele már tényleg átment trollkodásba, de azért az elején szépen megfogalmazták ezt a divat dolgot...
-
Touch-ko
őstag
Ideznek a cikkbol:
`Aranyszínű, de gyorsan merül`
-10 pras akksija van, ami nagyon jonak szamit.`Ha már az elődök, azokat is felturbózták, a ráncfelvarrásnak hála persze a Macbook Air és Pro ára rögtön megugrott.`
-A MBA es a MBP nem az elodei az uj gepeknek. MacBook-ot 2011-ig gyartottak (MB White)
Erdekessegkeppen ezeken a szamitogepeken kozel 100.000 forintnyi AFA van. Gondolom errol szinten az Apple tehet. Valamint arrol is, hogy Mo-n az emberek sz.rert-h.gyert dolgoznak. Ez tenyleg az Apple hibaja
Valamint a HUF rohadt gyenge, gondolom errol szemelyesen Tim Cook tehet. Furcsa, hogy nyugatabbra nem kell evekig sporolni egy Mac-re. Erdekessegbol leirnam, hogy nalunk a netto atlagfizetes eleg a 2 darab alapszintu gep megvetelere es meg marad is penzed...A kedvencem:
` A felhasznált anyagok minősége, a csak a termékeinél használt, zárt operációs rendszer és felület, az árak, és az elnevezések mind erre utalnak. `
-A felhasznalt anyagokat mas ceg termekeinel is megtalaljuk
Zart OS?
Ez 31 eve igy van meg a MacOS 1.0-val kezdodott.`Az, hogy a körülötte futó helyiek egyike sem jut soha ilyen előnyhöz - egyszerűen nem engedhetik meg maguknak - látszólag mellékes.`
-A holgy teszteles celjabol hasznalta a SportWatch-ot. Szerintem egy ilyen versenyben lehet csak igazabol felmerni, hogy a felkeszulesben mennyire segitett az ora informaciokat nyujtani.Ennyit az origo cikkjerol.
-
henrik1
tag
mert ezek a készülékek már ezer éve átlépték az átlagfelhasználók igényküszöbét, csak az számít, h "fasza legyen", rendesen menjen a net, esetleg a géppel könnyedén meg tudják vágni a családi/nyaralós/haverokkal partyzós videókat, illetve ha már ezeket teljesíti, akkor lehetőleg legyen minél könnyebben hordozható, és sokáig bírja az aksi. akinek pedig ennél nagyobb igényei vannak, az vesz MBP-t, viszon'hallásra.
egyébként az origós cikk szépen átsiklik olyan apróságok felett, mint a megreformált touchpad és billentyűzet, de hát baszni rá, a lényeg, h mocskos Apple.
-
h3lios
addikt
válasz
Touch-ko
üzenetére
Akkor reagálva a két Hsz-re egyben. Te sarkítasz, de nagyon. 44 (a VGA csati + a nyomtató egyben).
+ USB adapter, amiből nem árt ha rögtön többet is veszel Az akumlátorok/elemek költségét is nyugodtan számold ide, mert az is ezzel járó költség. Az Apple tartozékok ugyanis híresen szarok. Rengetegen jönnek be hozzánk szifon töltőért, mert szétesik a gyári fél -1 év után (még sokat mondtam). Ha ugyan ezt tudja a VGA adapter, akkor az nem lesz olcsó mulatság.Egyébként a tárhelyes mizériához meg annyit, hogy b.szhatod ha csinálhatsz egy újat, de tök üres lesz. Ezzel még nem jutottál közelebb ahhoz, hogy az adott esetben terrányi sorozatokat / családi albumokat / kis kutya fülét meg tudd nyitni a gépeden.
Az Apple store-os eladó megkérdezheti, de ezek a gépek nem csak ilyen helyeken lesznek elérhetőek. Egy MM, vagy külföldi hipermarketekben nem fog ott állni 1 ember és azt ecsetelni, hogy beszopod, ha nincs átalakítód.
Azt pedig továbbra sem értem, hogy miért nem fért rá legalább 2,3 ilyen új csoda csatlakozó. Mert, hogy már ez is oké lenne (nem) valamilyen szinten. De itt egy komplett USB Hubot kell venned, hogy rá tudj dugni 1 pendrivet, 1 vga-t és egy töltőt. Ha pl. prezit akarsz róla tartani. Azért ez nem egy nagyon elrugaszkodott igény.
És itt még ott a kérdés, hogy ha ennyi elosztón keresztül töltöd a cuccot, az mennyire lesz hatékony.
És itt vissza is kanyarodtunk az első ponthoz, ezt nem fogod megoldani 44 ezerből.... -
fordfairlane
veterán
A csatlakozás szerintem továbbra is heterogén marad. A töltés marad vezetékes, az adatátvitel pedig jellegétől függően vezetékes vagy nélküli. Például a gyors adattárolóra mentés (gyengébbeknek: pendrive) marad vezetékes, és sokáig kiegészítő adattárolási technika marad.
A kiegészítő perifériáknál is megfigyelhető, hogy a vezetékes technológiák makacsul tartják magukat (bill., egér). Például, mert ezek az eszközök nem igényelnek kiegészítő tápellátást, ami előnyös tulajdonság.
Az USB type C azért nagy ötlet, mert egyesíti az adatkapcsolatot a töltéssel, és nyílt szabvány. Egy-két hónapja írtam, hogy az Apple jobban tenné, ha gyorsan felkarolná ezt a csatit, és piaci elsőként dobna terméket, amin ez van. Ez bejött, és örülök neki, nagy potenciált látok ebben, viszont a fentiek miatt jobban örültem volna, ha több csatlakozót tesznek a gépre. Akár a hátára is kerülhetne csatlakozó, persze másfajta zsanérszerkezettel.
Ja, és szerintem semmi gond, hogy ez a gép ennyire extrém lett, hisz gyakorlatilag csináltak egy új termékosztály neki. Akinek nem tetszik, vesz mást, pl. Airt vagy Prot, vagy egy Latitudeot.
-
QwErTy42
addikt
válasz
Touch-ko
üzenetére
Csak azért írtam Eizot, hogy ne feltétlenül valami gagyi Samsungot vagy LG-t írjak, ami minden második (ha nem több) háztartásban elérhető.
Nem elrugaszkodott példa, hogy egy subnotit otthon az ember szívesen kikötne egy monitorra képeket, videókat nézni vagy éppen egy nagyobb excell-t meghegeszteni. Esetleg csak azért rakják ki normál méretű képernyőre, hogy ne vakuljon meg a felhasználó 12"-on (mert napi 5+ órában csak arra jó). Arról nem is beszélve, hogy egy tv-re sem tudod kikötni ha megnéznél rajta egy rész sorozatot.A csatlakozó bevezetése örömteli és üdvözölendő, ellenben azt nem fogod fel, hogy nem lett volna semmivel sem kevésbé innovatív és jövőbemutató (unikornisfos) ez a megoldás, ha odaraknak a másik oldalra egy normál usb-t. Ez szimplán a vásárlókkal való kibaszás, semmi más.
Az almába pont az a szerethető, hogy vannak apró, ötletes megoldásai, amik felhasználóbarátak, míg most pont az ellenkezőjét sikerült ezzel összehozniuk. -
Touch-ko
őstag
PC-rol valtani Mac-re:
"Bemegy 1 store-ba és vesz egy Macbook-ot. Otthon meg látja, hogy semmit nem tud csatlakoztatni. Felhő tárhely hiányában mit csináljon ? Szerinted neki mi lesz a véleménye arról, hogy a családi képeket sem tudja megnézni a fél millás eszközön."
Elmegy az Apple Store-ba, megkerdezi az eladot, az elado nagyon szivesen elmagyarazza neki a dolgokat. Sot igazabol meg kerdezni sem nagyon kell, mert
Felho tarhely kerdese:
Ezt megint elszabtad, mert az elso bekapcsolaskor a szamitogep automatikusan felajanlja az iCloud szolgaltatast. Pont ott, hol megadod a neved, jelszavad, stb.. Letre tudsz hozni Apple Acoountot egybol. Latod, ebbol latszik, hogy olyan dolgokat kifogasolsz, amihez nem is ertesz, mert ha tudnad hogyan mukodik, akkor nem irnal le ilyen peldakat..Vasaroltal mar brmit is Apple Store-ban? Mi rengetegszer, es mindannyiszor megkerdezte az elado, hogy van-e valami kerdesunk a termekkel kapcsolatban. Persze nem az iPhone leather case-re gondolok...
Masreszt pedig lepesrol lepesre le van minden irva az elso bekapcsolaskor, ha tudsz olvasni, akkor nagy gond nem lehet.
-
Dany007
veterán
Nem.
Arra gondoltam, hogy a design es a divat meg a kulsosegek mar mar fontosabbak, mint a belso tudas es a hasznalhatosag.
Lasd az elobb emlitett peldat h kap egy iPad funkciokkal / lehetosegekkel biro laptopot fel millioert... De legalabb van arany szinben es par mm-rel vekonyabb... -
joey04
titán
azzal nyitottam az itteni első kommentemben hogy jelenleg valóban van hátránya... tehát nem tagadom, hogy problémás. az apple agresszív módon hagyja el az elavult dolgokat. ezt lehet nem szeretni, és ha dealbreaker valakinek akkor vegyen mást. én sem vettem addig szifont amíg nem tudta a 3g-t.
-
Touch-ko
őstag
Miert tudatlan valaki, aki wireless eszkozoket hasznal? Ezeknek mi a kapcsolatuk egymashoz?
100k egy adapterre? Nezd meg a magyar arakat, amik a legdragabbak, ott 27.990-ert megkapod.
100 k helyett 28k.. Nagyon tajekozott vagy.most neztem az arakat, ma mar $60-ert kapsz wireless nyomtatot. (16.000 forint Canon)
28+16=44. Tehat nem 100K ahogy irtad. Ez ma a masodik teves keijelentesed. Ergo kevesebb mint felaron meg tudod oldani a prblemat, amit te felhoztal peldakent..Gondolod, mjd kiadnak egy ilyen vekony gepet 4 USB-vel, hogy evente majd kivegyenek egyet
hogyne...Emlekszem, mikor a floppy-t kihagytak, akkor az volt hasonlo problema, aztan evekkel kesobb mar senki sem hasznalta, mert a file meret megnovekedett.
A uzerek nem szopnak, mert csak az veszi meg, akinek 1 csatlakozo eleg. Bakker, haazert veszed meg ezt agepet, mert 22 kulonbozo dolgot akarsz rakotni akkor valami nem tiszta nalad. Egyertelmu, hogy nem fogod tudni megoldani.
Ez a gep NEM erre lett kitalalva..
Nem hiszem el, hogy felnott embernek azt kell megmagyarazni, hogy nem olya gepet veszel, ami nem elonyos szamodra, hanem olyat, ami kielegiti az igenyeidet. Ha ezt te nem tudod megerteni, akkor sajnalom, de en sem fogom tudni neked elmagyarazni, mert nekem ehhez se turelmem, se mefelelo, specialis vegzettsegem sincs..A wireless megoldasok a jovo. Ha tetszik, ha nem, ez van.
Te nyugodtan szopj a kabelekkel, en megoldom mindezt kabelek nelkul. -
henrik1
tag
jah persze, ki is emelem a kedvenc részeimet belőle:
"Aranyszínű, de gyorsan merül"
jah, 9 óra alatt elmerül a szemét.
Topmodell luxusórával Afrikában
A rendezvény egyik legszürreálisabb pillanata volt talán, amikor azt figyelhettük a képernyőn, ahogy Christy Turlington Burns egykori modell egy jótékonysági félmaratonon vesz részt Tanzániában. Karján persze ott figyel az Apple Watch, amely segítette, hogy teljesítse a távot. Az, hogy a körülötte futó helyiek egyike sem jut soha ilyen előnyhöz - egyszerűen nem engedhetik meg maguknak - látszólag mellékes.hát igen, mennyivel luxusabb is egy 360 dolláros óra, mint a többi 300 dolláros.
de a lényeg, ez mindent visz:
Az Apple a kiváltságosok termékeit gyártja, a kiváltságosok márkája lesz. Olyan lesz ez, mint a Lopott idő című filmben: a gazdagok felvásárolják az időt, míg a gettóban minden egyes percért kétségbeesett harc folyik.

hát igen, már látom is a kétségbeesett harcokat, a géppuskaropogást, és a sok-sok halált a fölénk tornyosuló, gonosz Apple fenyegető árnyékában.
-
-
Dany007
veterán
[link] Azert nem kicsit van benne igazsag...
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
-
h3lios
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
Majd olyan lesz, mint a Mekiben.
"Dupla USB adaptert adhatok hozzá ? Esetleg VGA -t ? "
"És az feláras -e ?"
"Mindössze 200$ és ezeket ajándékba adjuk hozzá"
"Akkor nem köszönöm".Csak ameddig ott megeszed a sajtburgert dupla Bacon nélkül, itt a hülye hazaér és addig erőlteti a pendrive-ot, ameddig bele nem sikerül dugni az USB C portba.

-
-
anubys1984
aktív tag
Egyszerűen gyönyörű az új MacBook. Ráadásul vékonyabb és könnyebb még a 11-es air-nél is. Ami viszont felfoghatatlan számomra, az az egyetlen egy usb-port. A jelenlegi gépemen kettő van és az is vészesen kevés, ráadásul ennél a legtöbbször a töltő fogja elfoglalni.
-
h3lios
addikt
válasz
Touch-ko
üzenetére
Bocs a dupla HSZ-ért de erre reagálnom kell.
"Egyik ok, pl aki ilye monitort hasznal, az valoszinuleg ert a dolgokhoz"
De tegyük fel, hogy valaki PC-ről vált MAC-re és nem egy Geek beállítottságú illető. Bemegy 1 store-ba és vesz egy Macbook-ot. Otthon meg látja, hogy semmit nem tud csatlakoztatni. Felhő tárhely hiányában mit csináljon ? Szerinted neki mi lesz a véleménye arról, hogy a családi képeket sem tudja megnézni a fél millás eszközön. Még csak csatlakozót sem adnak hozzá gyárilag, mert ebbe a vételárba és haszonkulcsba nem fér bele.
Ebből lesz a fogyasztói elégedetlenség, persze nagyon innovatívan. -
h3lios
addikt
válasz
Touch-ko
üzenetére
Akkor vegyél meg hozzá minden Wifi-s eszközt a lakásba és élj a boldog tudatlanságban.
Veszel fél milláért 1 notit és még egy 100-ast ki kell adni adapterekre / wifis hálózati eszközökre stb.-re ? Neked ez normális ?
Egyébként pont ahogy mondod. Szépen sorban el lehet hagyni a csatlakozókat, de nem 1 csapásra.
Úgy értem először kiadják egy normál USB-vel és 1 USB -C-vel. (ami pl. a töltést szolgálja.)
Máris lespórolták a tápot, újdonság is van, de a usereket se szopatják szájba.Egyébként valaki kérdezte még nemrég, hogy mi az előnye az 1 db USB C csatinak.
3 jó érvet mondj és elfogadom, hogy igazad van. Az nem érv, hogy mindent elérhetsz Wifi-n ez nem pozitívum, hanem csak opció. Aki nem szeret elemmel meg akksikkal szarakodni, annak ez bődületes hátrány.
Hajrá, kezdheted. -
Touch-ko
őstag
válasz
QwErTy42
üzenetére
A jelen a cloud szolgaltatas, a wireless storage.
Szerinted aki Eizo monitort hasznal, az fog ilyen MacBook-ot venni? Most komolyan, ez a pelda olyan, mintha egy autoteszt forumba beirnam a kovetkezot:
Aham, es akkor a Ferrari Italiaval hogyan fogok 6 embert szallitani? Vigyunk mar kicsit tobb komolyagot a forumba!A valasz, sehogy. Aki Eizo monitort vett az valoszinuleg tobb okbol sem fog olyan gepet venni, amit nem lehet normalisan rakotni. Egyik ok, pl aki ilye monitort hasznal, az valoszinuleg ert a dolgokhoz, tehat ne fog olyan gepet venni amin nincs eleg kimenet. Masreszt azok altalaban nagy teljesitmenyu gepeket hasznalnak, mert az Eizo nem netezesre, FB-ra, alap foto, videovagasra valo..
Eizo-hoz vegyen Eizo minosegu es tudasu gepet..Nem hinnem, hogy valamelyik Eizo tulaj emiatt tevedesbol MacBook-ot venne, amit kesobb nem tud hasznalni..
-
Dany007
veterán
De, pedig problémás, mert a jövőről beszéltek egy a jelenben piacra dobott gép kapcsán.
A felhő megkérdőjeles. Annak, amire most használják többnyire elmegy. De azt nehezen tartom elképzelhetőnek a közeljövőben, hogy általánossá válna, mint adattárolási forma.Most gondolok itt arra pl, hogy mennyibe kerül vajon 2TB adattárolás 99,99%-os rendelkezésre állással. Mert mondjuk ezt 20-30 ezer forintért meglehet kapni HDD formájában. És szinte biztos, hogy gyorsabb, mint az átlag internetelérések.
Az ő kérdése szerintem arra irányult, hogy milyen olyan eget rengető abban, amiért megérte feláldozni a normális elterjedt csatlakozási formákat...
De most komolyan, jön egy haver, egy ügyfél és nem tudom rádugni a pendrive-ját a laptopra átalakító nélkül? Azért ez vicces... -
Touch-ko
őstag
Igen, a jelenben elunk, viszont ha senki sem kezdi el ezeket a dolgokat elhagyni, akkor sosem tortenik valtozas. Ez mar tobbszor kiderult.. Ez egy lepes. Vagy hogyan gondoltad a lepest? Eloszor van 3 USB aztan 2USB aztan csak egy USB aztan a MacBook-ban is talalhato USB-C?
Akar tetszik, akar nem, a technologia ma mar adott, hogy mindent wireless-en keresztul meg lehet oldani.
Az utolso bekezdesedet pedig kijavitanam:
Az a szerencse, hogy itt a sokhulyehater mindig talal valami kifogast, hogy X dolog miert nem jo. Az elmult evekben itt a forumon vannak olyanok, akik szerint semmi hatassal nincs a ceg a mai technologiara, valamint soha semmi jot, innovativat ne mutattak be. Tudod az IDEZLEK sok hulye!Ha megnezed, legtobbszor az altalad csak "fembe csomagolt szar" utan mennek a tobbi gyartok. Kivancsi leszek mennyire fog megvaltozni az okosorak piaca is. Vajon annyira, mint a szamitogepek, az mp3 lejatszok, az okostelefonok, az ultrabook-ok, a tabletek, az all in one gepek piaca a "fembe csomagolt szar" miatt..
-
joey04
titán
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
ha az egész beszélgetést olvastad volna, ezt nem írtad volna le.
-
alkatraz3000
őstag
válasz
QwErTy42
üzenetére
Akkura általában minden gyártó csak korlátozottan vállal garit. De egy macbookban az ritkán hal meg amigyis. Asszem arra csak 1 év van, az 1 év szavatosság meg nagyjából ugyanaz. Múltkor voltam icentrebe es a mellettem álló ürgétől szo nélkül átvettek egy 1,5 éves iPhone 5-öt, es mondtak hogy kapja az újat.
-
QwErTy42
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
De miért nem két év jótállás? Ha jól sejtem a szavatosság egy megkurtított dolog.
Ha másfél év múlva megdöglik az akksi vagy az ssd, akkor mi van? -
alkatraz3000
őstag
-
QwErTy42
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Azt mondd meg kérlek, hogy hol!
Apple store magyar oldalán 1 év jótállás van.
Sőt! Az összes kiskernél vagy akárcsak a hülyevagyok boltban, mindenhol 1 év jótállással árulják az összes Apple terméket, beleértve a telefonokat, táblagépeket, monitorok, laptopokat... mindent. -
nemlehet
őstag
Akik azt hajtogatják, hogy ez a jövő el tudnák mondani miért JÓ az egyetlen csatlakozó? Persze innovatív, meg haladni kell, ok ok. De konkrét praktikus okokat soroljatok fel csak 3-at. Mert akik húzzák a szájukat elmondták, hogy miért nem jó döntés. Szeretnék hallani ellenpéldákat az innováció, meg jövő szavakon kívül....
-
sultansmith
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Nem, az feláras extra.

-
NGA
addikt
buvartacsko hol marad el? Csak nem lett valami baja?
-
Touch-ko
őstag
válasz
Robertoq
üzenetére
Igen, ativ book9 es a MacBook kozott eleg nagy kulonbseg van. Vajon mind a ketto gepben egyarant nem talalhato mozgo alkatresz?
A Samsung memoriabol 4GB-t tesz a gepbe es 128-as SSD-vel szallitja. A MacBook-ban ezzel szemben mindenbol eppen a duplaja talalhato meg.
Az ar ugyanaz, $1300-tol indul, az egyiken Windows8 fut, a masikon pedig Yosemite.. -
-
joey04
titán
válasz
Menthirist
üzenetére
Ha lenne rá most pénzem én is megvenném, a szívás ellenére is, mert a többi pozitívum nálam többet ér.
-
-
Touch-ko
őstag
válasz
Robertoq
üzenetére
Igen, ativ book9 es a MacBook kozott eleg nagy kulonbseg van. Vajon mind a ketto gepben egyarant nem talalhato mozgo alkatresz?
A Samsung memoriabol 4GB-t tesz a gepbe es 128-as SSD-vel szallitja. A MacBook-ban ezzel szemben mindenbol eppen a duplaja talalhato meg.
Az ar ugyanaz, $1300-tol indul, az egyiken Windows8 fut, a masikon pedig Yosemite.. -
joey04
titán
Röviden:
Új MacBook
Szerintem nagyon ütős lett, és nem a konkrét specifikáció miatt, azzal nem nagyon szoktam törődni olyan szempontból, hogy pár éve volt egy 2 magos i3 procis MacBook-om, ami fürgébb volt mint a frissen telepített asztali gépem 4 magos i5-ös procival. Az új USB-C valóban hátrányokkal jár, kár is tagadni, de az Apple régen is ezt az utat választotta, hogy ráerőltette a piacra az elavult dolgok kivezetését. Ez az early adopterek számára valóban jár némi kellemetlenséggel, kár is tagadni, de hosszabb távon helyes hozzáállás. Ami miatt ütős az az új billentyűzet, az új trackpad (ami már eddig is magasan a legjobb volt a piacon), a kialakítás, a fanless hűtés, az akksi idő. Szóval az nálam nem mérvadó, hogy van hasonló gép olcsóbban, vagy ilyen áron erősebb, szerintem általában megéri azt a pluszt az adott gép pénzben amit az Apple elkér. És akkor átvezetnék...
Apple Watch
Itt is ezt érzem, kicsit drágább mint a többi okosóra, de annyival kifinomultabb és átgondoltabb is. Több szót erre nem pazarolnék, mert ettől függetlenül én nem veszek ilyet. Az arany verzió áráról pedig...
Új árazás
Az Apple Watch Edition is hasonló a retina iMac-hez, vagy a Mac Pro-hoz. Vagyis az Apple legdrágább eszközei vannak a legkevésbé "túlárazva". Csak ugye ezeknél van a legnagyobb felhördülés, mert mint a WD-ben a zombik mindig a leghangosabb csörömpölés felé fordulnak, úgy a haterek is a legmagasabb árakra ugranak rá. Ami viszont valóban sok(k), az pl. az iPhone árának emelkedése. A 245 ezres ár már valóban horror, főleg, hogy csak 16GB. A 6 plusról már nem is beszélve. Bár lehet csak meglátták az S6 árazását, és úgy voltak vele ez tarthatatlan, főlé kell lőni árban (is).

-
Touch-ko
őstag
válasz
Robertoq
üzenetére
Touch-ko
őstag
válasz
Robertoq
üzenetére
Mert milyen munkára jó? Műszaki és nagyobb erőforrásokat igénylő feladatokra nem, sem a proci, sem a vga miatt. Céges ökoszitsztémába se igazán, nem zárható, drága kiegészítők garmadája kellene hozzá. Intenzívebb fotó vagy video feldolgozásra sem. Akkor mi marad?
Dany007: nem... egy mid 2012-es 13-as macbook pro-t nyúzok munkában (i5), házilag upgrade-elt rammal (8 gigára) és ssd-vel (256GB). A kijelzőt leszámítva normálisan elég munkára, bár persze több usb meg monitor kimenet jól jönne, mert így is elosztózok. Az ennél újabb macbook pro-n talán már van két monitor kimenet is, ami nagyon jól jönne. Jó lenne egy retinás változat, de ahhoz hogy ugyanezt a kiépítést az ember megkapja, fél évvel ezelőtt még mindenképp jó fél misit ott kellett volna hagyjon a boltban. Jó, ez nem macbook pro amiről a cikk szól, hanem csak sima macbook, de a tendencia sajnos terjedni szokott más területre is.
Szóval lehet macbook pro-val is dolgozni, ha legalább némi minimális funkcionalitást biztosít. Sajnos az új macbookok egyre kevésbé teszik ezt. -
Dany007
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
"Szóval a fenti macbook max levélírásra meg blogolásra jó mint munka."
Ez így igaz. Neked akkor egy PC-re lenne szükséged.
Jó, talán egy normális laptop is megoldható, de nálam már a külső monitor rákötése is necces (illetve csak nem tetszene).
De így mégis lenne egy Apple macbook-od sok százezer forintért, amin netezni meg blogolni tök jól tudnál! És menő lennél, mert elköltesz egy kisebb vagyont, hogy tudjál netezni illetve hogy kiválts egy iPad-et.
-
henrik1
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
szóval ha a te munkádhoz nem megfelelő, akkor csak levélírásra és blogoláshoz jó. ez ám a szép gondolatmenet.

-
perpill kábel nélkül hivatalosan nem lehet iphone-ra vagy ipad-re buildelni xcode-ból, csak hack-ekkel úgy ahogy...
ergo most, ahogy két eszközre buildelek egyszerre, kell a két kábel, és a két usb csatlakozás. + az egér (mert nem szeretem a ledobálós wireless egeret) + a táp + az UTP kábel és a külső monitor átalakító. Plusz még a túloldalon a kensington lock (ami ahogy nézem hiányzik az új macbookból, ami nem is csoda, nem nagyon óvna semmitől, ha papírszerűen ki lehet tépni az alu házból)plusz rendszeresen kell kapcsolat pendrive-al vagy külső vinyóval.
Nekem ez kell a munkához...
Szóval a fenti macbook max levélírásra meg blogolásra jó mint munka. -
henrik1
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Én egy csomó olyan embert ismerek, akik sosem akarnak nagy képernyőt kötni a laptopjukra. Meg nagy adattömeget mozgatni.
Igen, ilyen is létezik.
Egyébként ez ugyanannak a témának az ezredik epizódja: az Apple úgy érzi, h ideje valamit a múzeumba küldenie (floppy, optikai meghajtók...), és emiatt megy a hiszti. Emlékszem, pár éve még mindenki bluray írókat akart az iMacekbe, volt is nagy felháborodás, amikor száműzték a DVD-t.

szerk: látom közben más is megemlítette ezeket, szóval a történtekre nem csak én emlékszem így.
-
QwErTy42
addikt
-
h3lios
addikt
válasz
Touch-ko
üzenetére
"Egyszeruen ez a jovo."
De a jelenben élünk és jelenleg ez a userek szánt szándékkal való megszopatását jelenti ennek a gépnek az esetében. Miért nem lehet lépésről lépésre haladni ? Szépen lassan ezt-azt lehagyni és időt adni az embereknek ameddig megszokják.
Az autó iparban is érdekes lenne, ha fognák a gyártók és hirtelen csak elektromos és hidrogén üzemű autók lennének. És akkor mondhatnák, hogy ez innováció b+ ez a jövő. Senki nem venné meg őket.
Csak itt van szerencséje az Apple-nek, hogy a sokhülyefan ott van nekik, aki a fémbe csomagolt sz.rt is megvenné tőlük, ha ott virít rajta az Apple logó. -
QwErTy42
addikt
Úgy látszik számodra ismeretlen fogalmak a "tervezett elavulás" (értsd kellő minőségben gyártani és nem túl jót) és a "fogyasztói társadalom".
Azért nem fog működni nagy valószínűséggel, mert az alkatrészek gyártásánál nem az volt az elsődleges szempont, hogy elmenjen 5 évig, hanem hogy az új modell bevezetéséig illetve a garancia lejártáig elketyegjen.Ezt még véletlenül sem az ősök tervezték (mint a Destinyt), hogy évezredek múlva is működjön... -
Touch-ko
őstag
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Valoszinuleg rafert volna. Esetleg a masik oldalara es akkor a jack-et lejebb tettek volna. Am belulrol minden ki van belelve akkumulatorral tehat belul is lett volna hely neki. Egyszeruen ez a jovo. Ezzel pedig vitatkozni egyszeruen ostobasag.
Ma amikor mindent el tudsz intezni wireless az Apple ugy gondolta, hogy meglepik ezt a lepest.
Epp ugy, mint anno a floppy elhagyasat, nemreg az optikai meghajtok elhagyasat.
Ezzel a geppel pedig a sok csatlakozot a geprol.Bar egy szerintem meg elfert volna, ezt mint felhasznalokent irom. Viszont ez a gep nagyon jo lett meg igy egyetlen csatlakozoval. Ha pedig vannak wireless cuccaid, ergo nem zavar a csatik hianya, akkor Te is igy gondolhatod.
-
Dany007
veterán
válasz
nemlehet
üzenetére
Persze, mert én kezdtem volna feszegetni a határokat. Bár ez is nevetséges, hiszen mindössze 1,5 méterre akarom használni a bill-t + egeret nem egyenes vonalban a vevőre, de így már problémás.
Plusz a "gamer" vez.nélküli bill-t akartam gamingre használni. Na mindegy.A semmi előny egyébként tényleg így van. Gyakorlatilag méretcsökkenésen kívül tényleg semmi. És nem is az, hogy nincs előnye, de ráadásul hátránya van.
Majd amikor a "szegény" júzer azon agonizál mit hova dugjon vagy hogyan váltsa ki az eddig meglévő perifériáit jusson eszébe, hogy "de legalább 2mm-rel vékonyabb".

-
flexxx2
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
főleg ha el akarod adni !
Elég vékony vagyok (ektomorf, 53 kiló, sejtheted...), legkisebb szíjméreten használom de nemigen zavar a mérete. Vékony pulóver és ESD köpeny mellett nemigen tűnik ki, meg úgy isten igazából nem is érdekel. Nagy, kész, így tetszik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez 31 eve igy van meg a MacOS 1.0-val kezdodott.