Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
szp1
addikt
Érdekes : éppen most zajlik az almás konferencia SF-ban és a MA-án egy sort nem írnak róla....Igaz, ott nem hangzott el a kijelzőmérettel kapcsolatban semmi bombasztikus hír ( eddig még ).
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Integra
titán
én érzem csak úgy, hogy egy mutáns kezű van a képen? ilyen hosszú hüvejk ujj a világon nincsen a többi ujjhoz képest..
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Arcképgyáros
i tepsi
-
B1T3
addikt
válasz Totheground #8 üzenetére
Alul kisujjal kitámasztva (számomra) nem instabil más fogással, ráadásul a 4,65" minden része elérhetővé válik. Csak szokni kell kicsit, de az iPhone-oknál (egyelőre) erre nincs szükség, szóval érthető a véleményed.
-
joey04
titán
ahogy láthatod, elsősorban a fórumra gondoltam. azt tényleg nem kötelező megnyitni. igaz a hírekben sem értek egyet, pl. gs3 pletykáknál is sokkal unalmasabb volt a sok nyafogást olvasni, mint a nyilvánvaló álhíreket.
én pl éppen a napokban fejtettem ki, hogy átestek az oldalak a ló túloldalára. Ha kevesebb dolgot szellőztetnének be, sokkal jobban ráharapna az ember. Most itt a kijlező méret. Volt már 3,99, 4, 4,1, most meg 4,08". Valóban unalmas, de szimplán megoldom annyival, hogy csak átfutok rajtuk felületesen és kész. teszem hozzá mivel már állandósult a MA 1-2 napos "késése" így lassan minden hírt csak átfutok, hogy van-e valami újdonság benne.
[ Szerkesztve ]
-
-
MortalVenoM
tag
"...fém hátlappal érkezik majd, mely nem csak a 7,9 milliméteres vastagság elérését teszi lehetővé, de a belső komponensek hőjét is jobban elvezeti."
felesleges... az ipad3nál is a user keze faszán elvezeti azt a negyven pár fokot
-
vanhalen
senior tag
Ez jó, ez tetszik
(#79) big-J: Mi értelme van Kiszel Tündének? Eladja a bulvár bullshit-et. Az Apple köztudottan az utolsó pillanatig (keynote) tagad mindent, titokban tart mindent, mondjuk a núltkor nagyszerű flémkeltő rizsát olvastam pont itt HP-n ennek ellenkezőjéről, hogy így meg úgy szándékosan "szivárogtat" a kis genyó Tehát: Ha nincs hír, akkor az "apple fanok" csak azért veszik, mert előre be vannak "hülyítve", meg "csak hype" ha van hír, az meg főleg találgatásokról szól (hasraütés szerűen) lehet rajta csámcsogni és "hülye Apple mér szivat minket" dumát nyomni, vagy "na már megint szivárogtat a kis alattomos Apple, marketingből jeles" stb stb. Bulvárosodunk (ill. már aki)
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Ha jól értem pont azért, amit leírt. Érdekelni érdekelné, csak nem a bullshit meg a flame meg a sok ugyanarról szóló, ráadásul jó eséllyel kamu baromság.
Én pl. átérzem a szitut, mert én is így vagyok vele, hogy maga a termék érdekelne, de tele van a mindazösszes tököm a:
- bulvárral
- "egy elemző a reggeli szarás közben rájött, hogy lehugyozta a kezét is, tehát xy termék/cég jövője 25 évre előre[...]" típusú cikkekkel
- irreális marhaságokkal (holo-lézerkijelzős-féregjáratos-jaffa-kree-kétmilliméteren-hathétüzemidővel-vényóc-ezerlóerő-64terabájt (ez főleg iphone, galaxy s, htc aktuális csúcs-pletykáknál jön elő))
- tuti tippekkel, amik soha nem jönnek be ("olyan vékony lesz, hogy lefotózod vele a f@szod és már le is borotválta") ("hatvanmagos soc lesz benne, mert a mars magasan jár" -mér vazeg, hol járjon, a pincében?!)
- és azzal, hogy nincs semmi, amivel ezeket a kategóriákat el lehetne különíteni az érdemleges infók/hírektől, mivel -nyilván- minden cikk kattintásgenerátoros címet kap.Szóval, a lényeg, hogy nagyon jó lenne ezeknek egy külön kategória, mondjuk bullshit-bulvár, egy kis ikonnal, és akkor olvasás nélkül át lehetne ugrani.
A fórum egy külön kategória, én szórakozni szoktam belenézni a legtöbbe
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
dani3l
őstag
Nem lehet valahogy kulcsszora szürni ezeket a hireket? Mar kisorvad az agyam ennyi hülyesegtöl.. Hetente minimum 2 Apple hir csak a kijelzöröl mar kisse unalmas, raadasul a kommentek is minden egyes alkalommal ugyanazok..
-
V B A
aktív tag
Lehetetlen, hogy 16:9 legyen a képátló hiszen az távolabb esik az aranymetszéstől mint a 3:2! Mit szólna ehhez Steve! :-)
-
SteveJobs
őstag
válasz lsebestyen #66 üzenetére
Nem szokásom hazudni ,attól függetlenül kedvenc telom az iphone.
-
SteveJobs
őstag
Olvastátok,hogy zavargások voltak a gyárba meg milyen körülmények között dolgoznak az emberek.Szóval amig mi várjuk a szép telefont addig emberek halnak meg.Viccet félre téve ez olyan véres gyémánt!!!
-
Dany007
veterán
válasz lsebestyen #63 üzenetére
Ja, hát úgy szívás az tény. De hát gondolom majd ha kijön az új csatlakozó szabvány akkor majd ahhoz lesznek új készülékek hozzávaló dokkolóval.
Tudod, Apple életérzés, vegyél újat kétévente. -
Dany007
veterán
válasz lsebestyen #61 üzenetére
Úgyérted, hogy a dokkolós hi-fit meg hasonlókat?
Biztos lesz hozzá valami átalakító. Szvsz ha megoldható. -
lsebestyen
addikt
Szerintem az már nagyobb gáz, h más csatlakozót fog kapni. Aki megvette súlyos pénzekért a kiegészítőket, az most szopóka.
-
Dany007
veterán
válasz Maxentius #59 üzenetére
Mire gondolsz? Rendszer működése? Bár még nincs ilyen telefonom, de a videókon nem látok semmi problémát. Plusz ha kijön rá az ICS állítólag még gyorsabb lesz.
Igazából jelenleg egy LG P500-am van. Ha annál komolyabb nekem az már bőven elég.
iPhone-t csak akkor választanék újra megint, ha lenne valami áll-leesős "mutatvány", mint amilyen számomra az első volt (de még akkoris kéne az a 4 col ). -
Blyan
félisten
válasz szőröscica #47 üzenetére
Ilyenkora azonnal megkeresel engem, és én megoldom.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
Olvastam, de nem is azt írtam, hogy a cikk szól a szélesítésről, azt mondtam ,hogy minimális szélesítéssel megoldható, hogy
a: képarány ne változzon
b: a méret is kezelhető maradjon EGY kézzel, kényelmesen.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Pubilol
tag
Akkor ezek szerint baromi nagy lapátkezem van, mert még a bal felső sarkot is elérem a jobb hüvelykujjammal
-
őstag
na már megint egy új iphone
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
szőröscica
addikt
válasz #13260800 #33 üzenetére
A múltkorában lehetőségem lett volna lecserélni a HD7-esemet egy i4S-re gyakorlatilag nulla forint ráfordításával. A kijelző aprósága miatt mégsem léptem meg. Én tudnék értékelni egy nagyobb kijelzőjű iPhone-t.
Vagy megvárom a WP8-at, ahol végre lesznek normális felbontások is, nem csak ez a 480*800.
-
ng0ofy
KORREKTOR
16:9?
Nice. Bejött ez a trend és most mindenhová el fog jutni. Biztosak lehettek benne, hogy nem fogja meggondolni magát az apple, mert több érv is szól a 16:9 mellett. Egyik az, hogy multimédiás szempontból kényelmesebb. Másik, hogy elegánsabban fest. Harmadik, hogy később, amikor az IOS és a IDesktopOS egybe lesz gyúrva win8 példáját követve, kompatibilis lesz a méretarány, nem kell többször tervezni a felületeket. Negyedik, hogy az alapterülete kisebb ugyanakkora szélesség vagy magasság mellett(ki merről nézi), tehát olcsóbb előállítani. Öt: Az ergonómiája valóban jobb, bármit állít bárki, mivel a kezünk hosszúkás tárgyak fogására (faág) rendezkedett be.
Személyes véleményem: olvasni marhára rossz 16:9-en, mert vagy rövid a sor vagy kevés. Mivel én inkább olvasok, ezért nekem rossz lesz. Viszont azt látom, hogy a jövő a multimédia és nem az olvasás, a kölkök már alig tudnak olvasni, már érettségire is videókból meg a youtuberól készülnek, tehát az apple ismét nem marhaságot csinál. Mondom ezt úgy, hogy gyűűűlölöm, mint a bajt és felgyúúújtanám az egészet!
Lapátkezesek: Nem feltétlenül lapátkezed van, egyszerűen lehet, hogy ügyesebb vagy az átlagnál és mivel még értesz is hozzá nem félted annyira a kütyüt. Tehát nem egész tenyérrel szorítod (: Látok néha olyan telefon fogásokat "átlagemberek"nél, pláne nőknél, hogy sírva fakadok a készülék helyett, mert kifacsarják belőle a szilíciumlevet szinte.
Más: vanhalen, veszekedtetek itt a gyerekmunkán. Ha nem érted a viccet ne hülyézz másokat. A viccben volt két humoros és egyben komoly dologra is utalás, minden vicc alapja igazság és ha akarod, ha nem, ez ebben a helyzetben is így van. Ennyire nincs humorérzéked?
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
válasz Nandivagyok #41 üzenetére
ez egy elemző agymenése, nem almás hír.
-
szp1
addikt
Na, gőzerővel indul az almás hype. Lecsengett a SGS3 hírözön, most kell valami új konc a geekeknek...
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Mr President
senior tag
Személy szerint én örülnék a fém hátlapnak. Anno nagyon tetszett a 2g-nek is a hátlapja. Nem is beszélve arról hogy a fém nem reped meg olyan hamar mint az üveg.
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
Nandivagyok
aktív tag
Mindig röhögnöm kell ezeken az almás híreken. 26%-kal nagyobb kijelző. 0.235%-kal vékonyabb készülékház. 200%-os memória kapacitás Biztos nehéz lenne odaírni hogy 3.5-ről kb 4'-ra nőtt, de így nagyobb a wow faktor. Aztaaaa 26%!
(tudom hogy a cikk számszerűen is említi)[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
semmi ilyen nincs megerősítve. utoljára a 3Gs-t jelentették be WWDC-n, de nem jellemző a dolog.
a kijelzőmérethez, arányhoz hozzászólva, nekem végül is nem lenne akkora tragédia egy 16:9-es megoldás, de akkor is jobban tetszene, ha a mostani 4:3-as vonalat vinnék tovább, mondjuk 4 colon. őszintén szólva tippem sincs, milyen szempontokat vesznek figyelembe a tervezésnél, a 16:9 talán jobban kézre esik, a 4:3 viszont szerintem! praktikusabb és szebb.
-
Blyan
félisten
Becslésem alapján a készülékház 5-6 mm-es szélesítésével megoldható a képernyő arány növelés. (ez a kép egy 14"-os, 1280x800-as laptopon méretazonos) És ne feledd, itt az i4s házát is ésszerűtlenül nagyítottam, szóval a 5-6mm lehetne akár 4-5 is.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Jhonny06
veterán
De várom már a hétfőt, hogy vége legyen a sok faszságnak ami itt a találgatásokkal megy..
-
Tényleg igaz az a hír, hogy hétfőn jön az új iPhone?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Dany007
veterán
Hehe, na jó de akkor hogy növeled a kijelzőt? Vékonyabb kávával?
Sz.tem az Apple túltesz az ilyen kötöttségein és követni fogja a trendeket ha nem olyan brutális mértékben. Ergo a 4 colos kijelzőt azért meg kéne lépniük mindenképpen. Ha úgy tetszik mindenáron.Én speciel jelenleg két okból nem vennék iPhone-t. Az egyik a szoftveres kötöttségek a másik meg a kijelzőméret. Persze ezt majdnem kompenzálja a sebessége, zökkenőmentessége de mégsem. Inkább küzdök androiddal, de legyen meg a 4 col, számomra szebb design, olcsóbb ár.
-
törölt tag
Nem értem minek növelnék a kijelzőt. Teljesen jó ez a méret.
-
Mappa
addikt
"a jelenlegi üveglapnál 0,96 milliméterrel vékonyabb fém hátlappal érkezik majd"
remélem nem
nem kötelező megadni
-
Blyan
félisten
Ez így marhaság szerintem. Mert hogy a 4 évvel korábbi generációt nem támogat egy program, az egy dolog és nincs benne meglepő.
De ha a tavalyi, dual core i4s-t nem támogat egy progi csak mert megváltozott a képarány az akkora face palm, hogy a holdról látszana.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Nem feltétlenül.
Már ma is vannak olyan progik iOS-re amik csak mittomén 3GS-től felfelé elérhetőek és sima 3G-re meg nem. Igaz ez jelen esetben a gyengébb hardver miatt van.
Hát ezentúl meg majd lesz egy rakás progi, ami majd csak az új iPhone-ra elérhető - a képarány miatt - a többire meg nem.
Persze nem mondom azt, hogy ez jó dolog, de sok választásuk nincs. -
vanhalen
senior tag
"Fő, hogy van humorérzeked, öreg. Imádom a hasonszőrű, szemellenzős apple drukkereket, akik személyes sértésnek veszik, ha valaki szájára veszi az IPHONE nevet. Nyugodj meg, két évig nekem is volt Iphone-om, csak aztán szerencsésen elmúlt, szövődmények nélkül..."
Túlmagyarázod.. Egy szóval nem minősítettem az Apple-t/se jót, se rosszat nem írtam róla: így lettem Iphone-os apple "drukker"? Én csak szimplán lehülyéztelek, minek ebbe ennyi mindent belemagyarázni Egyébként tényleg roppant humoros a gyerekmunka, felléphetnél vele egy stand-up comedy-ben (öreg)
(#20) lacix76: biztos ők főzik a ROM-ot
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Így viszont ezentúl két felbontásra is meg kell írni a progit, ami jó esetben sem sok meló, viszont dupla tesztelési idő, dupla mennyiségű készülékre van szükség a teszteléshez, stb.
És így kezd el széttagolódni az iOS is...
És ezután, majd jön a 7colos iPad, még egy külön felbontással, meg a következő nagy iPad is legyen akkor már 16:9-es, stb, stb...[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Dany007
veterán
válasz donceleger8 #3 üzenetére
Ez csak a felbontásnövekedésből adódik. Nagyon nem tudnak mit kezdeni vele ha növelni akarják a kijelzőt (és vele együtt a felbontást is). Illetve képarányváltozás na. Nem (csak) a felbontás, hanem a képarányváltozás a lényeg. Ezért nem tudnak mit kezdeni vele.
De nem baj, max a régi appok nem mennek full screenben addig amíg át nem írják őket. -
-
Reignman
aktív tag
-
waccamár
senior tag
szerintem meg teljesen felesleges ezen vitatkozni, 1. úgysem mi döntjük el, 2. úgysem lesz kiszivárogtatva semmi a keynote-ig, ezek csak találgatások, hónapok óta.
-
Cyberpunk
félisten
Én nem szetetem a 16:9-et mobilban, nem filmezni akarok rajta. Böngészésnél ez hátrány.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
zfor
csendes tag
Szerintem kizárt, hogy megváltoztatnák a képarányt.
A pohár nem félig üres, vagy félig teli. Inkább kétszer akkora, mint amekkorának lennie kéne. Microsoft: "You've got questions. We've got dancing paperclips."
-
MODERÁTOR
Nem ázsiai gyerekeken, hanem nőkön. Unisex készülék.
Szinte biztos, hogy baromság a 16:9, ilyen marhaságokat kitalálni. Minden ami eddig az Apple ökoszisztémát meghatározta 3:2 képarányra épült. Két fekete csík pedig nem alternatíva továbbra sem annál a cégnél, ahol selyemkendővel szokás lehelgetni a régi modellt, ha valamit változtatni akarnak rajta.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Maxentius
addikt
A fogásváltás gyorrsaságán és kényelmén múlik az egész, nem feltétlenül a kéz nagyságán. Normál fogással a 3,5"-3,7" lehet a maximum, kisujjas megtámasztással viszont a 4,3" is vállalható.
Mondjuk itt az iPhone-on furcsa lenne 16:9-es kijelzőt látni.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
Blyan
félisten
Egyetértek.
Ráadásul azért is faszság, mert az i4(s) egész készülékházát átérem egy kézzel, pedig nagyon átlagos kézméretem van. Szart sem ártana egy 5 milliméteres szélesítés, mert kb annyit kellene a házon növelni, hogy a 4"-os képátló meglegyen.
Szerintem marhaság.
[ Szerkesztve ]
-
oszi666
őstag
válasz donceleger8 #3 üzenetére
alul felul fekete csik alatt miz ertesz?
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
sagit
veterán
válasz [Anduriel] #1 üzenetére
még a note-on is simán elérem a bal alsó sarkot
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Blyan
félisten
Ez a kép egy faszság. [link]
Azt feltételezi, hogy az új iphone 3:2-es 4"-os kijelzővel 20%kal szélesebb lenne... ami egy bullshit szerintem.
-
vicze
félisten
válasz [Anduriel] #1 üzenetére
Jó hát ez attól függ, hogy kinek mekkora alien ujja van.
-
donceleger8
őstag
Minden megjelenítőn az a fő cél, hogy eltüntessék az alul-felül fekete csíkot. Az Apple meg most vezeti be!
Teljesen felesleges! De majd mindjárt leszólnak, hogy mit képzelek!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
BDave
őstag
És akkor még nem is beszéltünk a nano-SIM-kártyával megtakarított rengeteg helyről! Levegős lesz ez a típus...
[ Szerkesztve ]
-
[Anduriel]
aktív tag
Ez az ábra szerintem baromság, most próbáltam ki a 4,3"-os RAZR-omon és a jobb hüvelyujjammal nagyon kényelmesen elérem a bal alsó sarkot, de még a bal felsőt se kényelmetlen megérinteni.
''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Exkluzív órák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest