- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Ezt alátámasztandó én is tapasztaltam a különbséget a 8 és 10 bit-es BD rippek között egyazon csapaton belül.
Sehol sem mondtam hogy nincs, csak azt, hogy nem biztos, hogy a különbség indokolja a mobil eszközök kizárását mint lehetséges lejátszó eszközöket. De amúgy meg én tényleg elsősorban a TV-ripekről beszéltem, az 1+ giga/epizódos BD ripeknél valamennyire látom én is a létjogosultságát (legalábbis látnám, ha lenne normális 8-bites verzió is mellette, de jellemzően nincs).
CG inkább tanulna meg enkódolni mintsem tiszta remuxot csinálni BD raw-ból. Yousei-Raws ezerszeresen felülmúlja a CG minőségét, sokszor ugyanakkora vagy kisebb fájlméretben.
Na látod ebben lehet igazad van, Yousei-Raws féle verzióhoz nekem is volt szerencsém, és azok tényleg jellemzően jók. Mondjuk én évek óta (2-3) nem szedtem már le Coalgirls releaset, akkor az idő megszépítette az emlékeket.
-
julius666
addikt
Elég ha csak pl a Gosick-ot megnézed. Ég és föld a különbség 8 & 10bit között.
És az biztos hogy a 10 bitnek köszönhető? Nem lehet, hogy csak a 8 bites encode 4-5 éves (ugye azóta az x264-en rengeteget csiszoltak), ne adj isten valami gyors, de gyengébb minőséget produkáló beállításokkal lett készítve, míg a 10 bites meg jóval újabb?
Azmeg hogy egyes csapatok felfújják a fájlméretet, főleg a FLAC audiónak köszönhető
Annak is, bár a videó rész jobban megdagadt. De ha megnézed a TV-ripek is nőttek, pedig ott nem jellemző a flac. És ez a legjobb csapatokra is igaz.
vagy simplán nem tudnak enkódolni, mint a CoalGirls banda...
CoalGirlsék volt hogy nem is enkódoltak, csak remuxolták a BD rawot
Végül is annak is van létjogosultsága amit ők csinálnak (kompromisszumok nélküli, "legjobb verzió"), bár szerintem is túlzás. -
Male
nagyúr
-
julius666
addikt
Én is nagyon örülnék neki, de nem lesz. Viszonylag sok tranzisztort igényelne a megvalósítása, a valós igény meg rá (itt főleg az ipar oldaláról beszélek, nem a végfelhasználókról, bár nagyon ott sem más a képlet) marginális. A gyártóknak nagyon nem fűlik hozzá a foga, annyira, hogy nagyon úgy néz ki a H265/HEVC esetében sem lesz 10 bites támogatás.
Egyébként ha engem kérdezel, az animés release groupoknak nagy hiba volt felugrani erre a 10-bites vonatra, valóban van valamennyi minőségbeli különbség (a sötétebb jeleneteknél látszik leginkább), de a fájlméretek átlagban jellemzően inkább nőttek mint csökkentek szóval ez a gyakorlatban nem jelent meg, a források meg 8 bitesek (főleg a nem ritkán alapból szar TV rawok esetén felesleges az utólag 10 bitessé alakítás).
A hardveres dekódolás elvesztése a hétköznapokban használt gépek lassacskán nagyobbik részére (ugye kb. az összes mobil számítástechnikai eszköz nem tudja ezeket normálisan lejátszani) szerintem sokkal nagyobb probléma, mint az a kis minőségbeli javulás amit hoz a +2 bitnyi mozgástér a tömörítőnek.
-
Male
nagyúr
Bitráta * a videó hossza = fileméret (+némi többlet)... az egyéb beállításokkal eléred hogy szebb lesz vagy rondább a tömörítés, de ez a file méretén már nem változtat, azt a bitráta határozza meg. (természetesen a valós bitráta, ami nem feltétlenül egyezik meg a beállítottal)
-
Badman 4ever
őstag
Ez főleg az animéseket érinti, de sok filmet látok már 10bit-es H.264-el kódolva.
Te vagy az én megmentőm, már egy hete keresem rá a megoldást, hogy mi a pokolért nem működik a DXVA némely H.264 videónál, amikor Media Player Classic - Home Cinema-val játszom le őket (ráadásul épp anime-kről van szó). Megnéztem a videók tulajdonságait, 10 bitesek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged