- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na máris van egy bug. Vagy feature?
A képeket nem lehet se középre, se jobbra igazítani, mert görgetősek (gondolom CSS overflow: auto; miatt). Meg lehetne csinálni, hogyha meg van adva igazítás, akkor ne legyen a kép görgethető?
-
Hasek
Közösségépítő
-
Hasek
Közösségépítő
Üdv!
Azért írom ide észrevételemet, mert sejtésem szerint ez az új értelmező kavart be a következő esetben. Itt hamarabb észreveszitek.
A képregényes írásomban, épp megjelentettem az új részt és miután rányomtam az okéra, a részt követő minden új bekezdést linkre varázsolt, méghozzá arra az egy részre irányuló linkre. Ezt a következő képpen tette:
a kijelölt részt szúrta be, mindenhova.
A bejegyzést szándékosan nem módosítottam. Ha az illetékesek igényt tartanak rá, meg lehet nézni kivül/belül. Amennyiben ez megtörténik, vagy éppen nincs rá szükség, kérlek értesítsetek, mert akkor javítanám a bejegyzést.
-
cousin333
addikt
Na, akkor majd én (megint)...
Jól látom, hogy a smiley-k ("arcocskák"
) kódjai is megváltoztak (előnyükre)?
Előbb is mondhattam volna, de egy formázási lehetőséget hiányolok: az idézetet. OK, hogy ott a "válasz" gomb, de azon belül is több mondatra, bekezdésre akarnék időnként reagálni, szóval jobb külön-külön.
Nem kellene feltétlenül egyedi megjelenés, esetleg lehetne összefűzve is az eddigiekből. Például én az idézett szövegeket idézőjelbe teszem, mindezt dőlt és OFF stílussal, így:
"Na, azt hiszem ennél az orbitális nyugalomnál, ami itt van, más nem is bizonyíthatja jobban hogy ismét tökéletes munkát végeztem"
Jó lenne, ha nem kellene ennyit kattintgatni, csak egyet...
-
Panther
HÁZIGAZDA
Na, azt hiszem ennél az orbitális nyugalomnál, ami itt van, más nem is bizonyíthatja jobban hogy ismét tökéletes munkát végeztem
-
babicsbalu aláírása görgethető, így elég furán néz ki.
-
nyunyu
félisten
Lehet kerni olyan opciot, hogy az automatikus tageliras javitast juzer szinten ki lehessen kapcsolni?
Szokas szerint /i-vel zartam le egy kepet, erre a hozzaszolas levegere rakta ki a hianyzo /img-et, igy eleg erdekesen nezett ki a vegeredmeny
Masik: preview nem lesz?
Akkor legalabb a hozzaszolas elkuldese elott atnezhetnem, hogy elirtam-e valamelyik taget/szmajlit, 5 perces szerkesztesi limit nem mindig eleg a hosszu szosszeneteim ellenorzesere+kijavitasara, plane, ha tobb eliras is van. -
Hugo85
aktív tag
Tárgytalan, bocsi...
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
-
Nem maradhatna az a teszt-oldal továbbra is?
A próba topic-ot részben kiváltatná! -
marcias
őstag
Tetszik, ahogyan a programkód meg lett oldva.
Viszont most nem szürkül el, ez miért van? -
Ööö, a hozzászólásban lévő szmájlik miért lettek lejjebb tolva pár pixellel? Vagy csak én vagyok helikopter?
-
hú, élesítetted is?
[kukacoskodás]
látom, szépen elrendezted, hogy betűstílusokat módosítók, meg aztán formázást módosítók, aztán a link, majd a bekezdés formázók, de nem lehetne a link meg a kép gombot vissza tenni az első sor végére? úgy megszoktam már ottmeg a félkövéret és a dőltet is fel kellene cserélni
[/kukacoskodás] -
nyunyu
félisten
Felkover meg Dolt gombot nem lehetne az eredeti sorrendre visszacserelni?
(ha mar az osszes szovegszerkesztoben Bold, Italic, Underlined a sorrend)Engem ugyan nem erint, mivel kezzel irom a kodokat, de a szememet zavarja.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Igen, bocsi. Javítva.
DraXoN: Az eredeti kérdésre visszatérve: az a baj, hogy nincs telepítve neked az a font amit megadtam a fájlfeltöltőhöz, és így egy szélesebbet használ a böngésződ, amitől túl nagy lesz az input. (Sajnos a CSS-ből méretezés meg nem működik, ezzel már egyszer szívtam egy sort.
)
-
DraXoN
addikt
Közben kiestem a szerkesztési (most meg egy telefon is volt, így a kiegészítés is csúszott kicsit) időből a kép elérésével addig vacakoltam.. nem értettem először miért nem jó és akkor láttam csak, hogy rossz a rendszer által beszúrt cím.
[L:/dl/upc/2009-11/10/16479_y3rg9ntul6omjkv7_nevtelen.jpg][IMG:/dl/upc/2009-11/10/16479_y3rg9ntul6omjkv7_nevtelen.thumb.jpg][/IMG][/L]
ezt rakja be az utolsó képre, de a korábban feltöltött képemhez is ilyesmi kódot rak be a rendszer.
-
DraXoN
addikt
Most már jónak tűnik
Bár nem teljesen ehhez tartozik (bár új hozzászólás részen van, de a képbeküldésnél), de ha nem gond akkor küldenék még 1 képet:
Ezen a képen csak annyi a lényeg (azon kívül, hogy a korábbi rész már jó), hogy a tallózás gomb egy része a képfeltöltésnél kilóg (be is kereteztem), de ez már régóta ilyen.na ez érdekes most nem tudok képet a képfeltöltőn keresztül berakni .. rossz a link (manuálisan átírtam)
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Psychonaut #64 üzenetére
Csak a
és
"került a helyére", a másik kettőhöz nem nyúltam.
...És kint van élesben a cucc!
-
ngabor2
nagyúr
pedig már teljesen hozzászoktam a :t-hez. a
meg még egy darabig mást fog jelenteni... bár valójában eredetileg az lenne, ami most.
-
-
válasz
Psychonaut #64 üzenetére
Pfühh, akkor már a
is lehetne :$, meg a
:S.
-
Psychonaut
veterán
Megváltoztattad a
kódjait?
-
Egy ph bug (?) kérdés:
Nem tudom hol kellene kérdeznem, vagy szólnom róla, de az email-es értesítőim nem működnek a ph-n. Sem az, hogy hozzászóltak egy témához/hirdetéshez, sem az, hogy privát üzenetem jött. Egyáltalán semmilyen értesítőt nem kapok, hiába van beállítva és kipipálva az értesítés kérése. (Levélszemetek között sincs az értesítő email...)
Ez azért kellemetlen, mert nem veszem észre idejében a hozzászólásokat, privátokat és így nem is tudok rájuk válaszolni, ami miatt engem néznek komolytalannak. Tudsz rá esetleg megoldást? Vagy mit tegyek, változtassak hogy működjön?
Ha esetleg már máshol ki lett tárgyalva a kérdés és elkerülte a figyelmemet, akkor elnézést kérek, de nem találtam meg a választ a keresővel.
szerk: Hogy témába vágó is legyek, nekem tetszenek az új módosítások. Főleg a több bekezdést módosító frissítések.
-
A bekezdés arra jó, hogy új bekezdést nyiss, ami default igazítást kap (ez a fórumban a sorkizárt, de máshol akár más is lehet)
tehát akkor az normális, hogy bekezdésen belül nem lehet pl jobbra igazítani? (sőt a [P
]-t le is konvertálja smileynak)
na hogy a szerkesztésemet miért postolta el újnak, arra azért kíváncsi lennék
-
Panther
HÁZIGAZDA
Na, még valaki bugot? Senki többet?
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
banderasz77 #52 üzenetére
Igazából itt a hiba a vodanetben van... hibásan tömörít valamit. De tudod mit, töltsd le nekem a HTML-t és CSS fájlokat amikor hibásan jelenik meg az oldal, és megpróbálom megtalálni mi a baj.
-
banderasz77
addikt
Inkább arra kellene odafigyelni, hogy Voda-nettel is rendesen menjen az oldal....ne kelljen trükközni, ami ráadásul csak részmegoldás és ugyan úgy s.ar....
-
Typhoon47
senior tag
Respect!
-
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
És direkt nem működnek a jelenlegi formázógombok? Tehát ha rákkattintok mondjuk a Félkövér gombra, nem történik semmi. Gondolom a javascripttel lehet valami. Egyébként semelyik sem működik (FF3).
Sőt, mintha globálisan nem lennének scriptek a PH-n, mert a hozzászólás után sem visz tovább, hanem az a felirat van a végtelenségig, hogy "katt ide ha nem akarsz várni". -
userChrome.css-ben van ez:
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");
.tabs-newtab-button {display: none}
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);
@-moz-document domain("prohardver.hu") {
#page { background-color:#F2F1E7 !important; margin:0 auto !important; position:relative !important; text-align:left !important; width:984px !important; }
}meg ne kérdezd mit csinál, lövésem nincs már
meg a Greasemonkey-ban van 1280px-re széthúzó script, de a scrollbar annak letiltása után sem jön elő
-
Firefox 3.5.5
a régi értelmező által formázott szövegekben ott is van a scrollbar (pl tlac #33-as hsz-e ebben a topikban, ott is látom)
de az újjal nincs talán ezért is hittem bugnaktesztelgettem: (továbbra is Lorem Ipsum)
monospace formázás - nincs scrollbar
monospace formázás, plusz a szövegbe beszúrtam egy-t - lett scrollbar
programkód - se smileyval, se anélkül nincs scrollbaregyébként ha jól értem:
monospace - nem állítja át a formázást, monospace betűk, vannak smileyk
programkód - nem állítja át a formázást, monospace betűk, nincsenek smileyk
konvertálatlan - autoformat, proporcionális betűk, nincsenek smileyk -
cousin333
addikt
Például könnyen lehetne beállításokra mutató közvetlen címeket linkelni, vagy akár hozzáadható gombokat is. Csak egy kattintás, és ott van az eszköztáradon. Nem élet-halál kérdése, de egy hasznos kényelmi eszköz, ami - ismétlem - korábban elérhető volt, a fejlesztések után pedig nem...
-
Panther
HÁZIGAZDA
Az [M] tag valójában nem csak monospace fontot csinál, hanem megtartja a teljes formázást (tehát a sortöréseket, space-eket) is. Ez szándékos, csak sajnos a nevéből / tooltipjéből nem derül ki. Szívesen fogadunk javaslatokat a jobb elnevezésre / tooltipre
Egyébként neked milyen verziójú a Firefoxod? A legújabb meg kéne hogy jelenítsen egy vízszintes scrollbart is a hosszú sor miatt.
MOD: A bekezdés arra jó, hogy új bekezdést nyiss, ami default igazítást kap (ez a fórumban a sorkizárt, de máshol akár más is lehet). A lényeg hogy ugyanolyan bekezdés lesz, mintha magától generálta volna a motor, csak ott ahol te szeretnéd. Így pl lehetséges sorköz nélkül új bekezést nyitni.
-
-
a bekezdés gomb pontosan mire is jó?
-
Panther
HÁZIGAZDA
IMG: olyat nem lehet csinálni a BBcode szintaxissal, hogy alt/title taget adj a képnek, ami megjelenik ha fölé viszed az egeret, az ittenivel pedig ilyet is lehet. Butítani nem sok értelmét látom.
CODE: a C tag épp most lett kétfelé bontva: az M lett a monospace font + as-is, a C pedig az hogy nem figyeli, nem konvertálja belül a további kódokat. Így külön is használható a két funkcionalitás, együtt pedig épp azt adják amit a régi C (avagy CODE).
QUOTE, COLOR: Ilyenek nálunk egyelőre egyszerűen nincsenek, így hát nincs hova szabványosítaniKérdés hogy ha már ezek nem egyeztethetőek össze, akkor érdemes-e az L-t URL-re, a kettőspontot meg egyenlőségjelre cserélni.
-
Peter Kiss
őstag
Valóban az egyszerűség (szabványosság?) miatt lenne klassz. Emellett van pl. BBCode kiegészítő a Firefox-hoz, amellyel még egyszerűbb az ember dolga.
Világos, hogy a RIOS saját fejlesztés, így nyilván saját eszközök kerülnek bele, ami nem baj, csak sok kötözködő jár erre (élükön velem).
Egyébként a képaláírásos rész tetszik. -
nyunyu
félisten
[img]kep linkje[/img] (NEM pedig [img:link ][ /img]
[code]courier szoveg mindenfele formazas, tordeles nelkul, as is[/code]
[quote=ki irta@mikor]idezet[/quote]
stb...
Egyebkent kattinthato kepet+feliratot, ha jol emlekszem, akkor igy lehetett egymasba agyazni:
[url=nagy kep link][img]thumbnail link[/img]felirat[/url]
Jut eszembe, mennyit szorakoztam azzal, hogy ha trivialis volt a valasz, de nem akartam kapasbol linket adni, akkor a szoveg koze rejtettem a linket, fekete szinnel szedve
Tessek [url=www.google.hu][color=black]keresni![/color][/url]
Ilyenkor csak akkor szurta ki a szemedet a link, ha veletlenul rahuztad az egeretSzerintem azert kertek a BBCode-ot, mivel a forummotorok tobbsege ezt hasznalja, igy ha valaki sok helyen forumozik, akkor nem kell az eltero szintaxis miatt szopnia.
(Mint nekem az elso idokben, honapokig bajlodtam az itteni l: meg img taggel. Meg most is felrecsuszik neha a kezem a szmajlikkal, illetve keveslem az itteni kinalatot)
De mivel itt is vannak hagyomanyok, aztan a sok PH fuggo keze mar nagyon raallt az itteni furcsa szintaxisra, meg nyilvan fenn kell tartani a mar meglevo hozzaszolasok megjelenithetoseget, a parancsertelmezobe nem a mostaniak helyett, hanem MELLE kene rakni a BBCode szabalyait is, hogy mindenkinek jo legyen.
Nyilvan mivel a [C ] meg a [code] ugyanazt csinalja, ezek egymas szinonimai, az lenne az igazi, ha barmelyiket le lehetne zarni [ /C]-vel vagy [/code]-dal is
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Peter Kiss #17 üzenetére
Milyen eltérések vannak azon kívül, hogy a linkeknél "L:" van az "URL=" helyett? Amúgy pl BBcode-ban nincs lehetőség képfeliratot csinálni, ha jól látom.
Illetve: miért lenne jobb ha úgy lenne? -
Dany007
veterán
"ehetséges lesz több bekezdést egyszerre formázni, illetve nem fog gondot okozni a keresztben-lezárt kódok használata sem."
Köszönjük, a többivel együtt!
-
emitter
őstag
az hasznos lenne a linkekhez, hogy ha pl a szövegben a köv. szót akarom linkké alakítani: "prohardver.hu", akkor automatikusan felismerje h itt webcímről van szó. Így amikor kijelölöm, és a Link gombra nyomok, akkor rögtön bemásolhatná a prompt-ablakba a http:// után. Könnyű felismertetni, mivel "." van benne. De legalább a www-vel vagy http://-vel kezdődő szövegeket berakhatná automatikusan a link URL-jébe..
szerk: lásd gmail szerkesztője
-
ReJim
őstag
ezt a kódot beírva:
[C.][M.][C.]ez hibásnak jelzett. de normalizálás után már ok, mert lezárja egy /C-vel(ponttal írtam, mert különben a jelenlegi sem jeleníti meg rendesen.)
Amúgy úgy generálódót, hogy formáztam egy szöveget programkódnak, majd megint kijelöltem és konvertálatlannak, majd "véletlenül" töröltem a végén található dolgokat, és formáztam még benne. -
DarkByte
addikt
Várható hogy valamilyen videó linkelési lehetőség bekerül a cikk/hozzászólás szerkesztőbe?
Sejtésem szerint már az is nagy segítség lenne ha pl. csak YouTube videókat lehetne beágyazni egyelőre és így nem kell a komplex objektumos kód bemásolását megengedni, csak a sima YouTube URL-t amiből aztán beszúrja a lejátszót a fórum motor az oldalra automatikusan. Nem tudom ez még mennyire fér bele a biztonsági megszorításaitokba mondjuk.
-
Peter Kiss
őstag
Miért nem minden szabvány BB kód, ha már hozzányúlsz a rendszerhez? Ez az egy érdekelne igazán engem.
-
mhorvat
senior tag
Én csupán annyit jegyeznék meg, hogy a régi hozzászólásírásnál (amiben még most is írok) a "Félkövér" és "Dőlt" gomb megfelelően félkövér, illetve dőlt betűtípusú volt, ami szerintem igen praktikus. Apróság, de szerintem hamarabb felfogja az ember, ha látja, mit fog művelni a gomb, és nem kell elolvasnia, mi van ráírva.
-
aram01
nagyúr
szerintem jó ötlet
-
AXisBOLD
addikt
én kifejezetten örülök hogy lehet "több bekezdést egyszerre formázni, illetve nem fog gondot okozni a keresztben-lezárt kódok használata sem".
mert ezt m[I]ost nem lehet[/I]
-
Yany
addikt
Beírtam egy blablát, majd megnyomtam a normalizálást és törlődött az űrlap.
-
proof88
addikt
Örülök ennek, még az jutott eszembe, hogy kényelmes dolog, ha smiley-ra kattintok és berak elé egy szóközt, viszont lehetne olyan okos, hogy csak akkor rak smiley elé szóközt, ha még nincs előtte, mert sokszor ki kell törölnöm egy plusz szóközt a szöveg vége és a smiley között.
Nagy gondjaim vannak, mi? -
Korcsii
őstag
nagy-nagy grat, megint nagyot alkottatok... talán a legjobb, amit eddig láttam... az egyedüli hiba, amit eddig találtam, hogy pl ha egy több bekezdésre vonatkozó jobbra zártba rakok bele egy sorkizárt bekezdést, akkor az nem lesz az
nah de tudom, ez hülyeség... a nyit/zár sorrend javítását pedig tényleg le a kalappal, bár elég szép kódot generál így, de a w3c-ért meg kell szenvedni
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ez szándékos, mivel a mindenféle egyéni linkek sajnos biztonsági problémát okozhatnak. (Pl a "javascript:..." típusú linkek.) Így hát a biztonság és az egyszerűség kedvéért maradtak a "http://...", "https://..." és "ftp://..." típusú linkek.
Vasinger!: Nem, ez az egész csak átmenetileg lesz elérhető, az új programkód tesztelésének céljából. Aztán hamarosan lecserélem erre a korábbi kódot, és minden megy tovább ahogy korábban, a Próba topikkal együtt.
-
cousin333
addikt
Lehet, hogy későn szólok, és túl különleges az igényem, de ha jól látom ezzel sem lehet speciális (Opera) linkeket beszúrni.
Például:
opera:config#AuthorDisplayMode|UserCSS
[L
pera:config#AuthorDisplayMode%7CUserCSS][link][/L]
vagy
opera:/button/Manage,,,,%22Panel%20Collapse%20Right%22
[L
pera:/button/Manage,,,,%22Panel%20Collapse%20Right%22][link][/L]
Előbbi régebben működött, aztán valamelyik módosítás tönkre tette
-
Vasinger!
nagyúr
Ez ha jól értem, a próba topikot váltja ki/fel?
-
Wyll
őstag
csak értelmesnek szánt bemenet esetén szóljunk, ha piros?
mert úgy pirossá lehet tenni, ha formázó karaktert formáznék, bár ennek nyilván semmi értelme, pl:[[B]M[/B]]lorem ipsum[/M]
amúgy:
RI/OS gépház rangja: öreg motoros -
Panther
HÁZIGAZDA
A hibákat, kérdéseket ide írjátok! Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest