Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Byu

aktív tag

De jó lenne, ha kisülne ebből valami... :) 3 éve használok Ubuntut PC-n, figyelemmel kísértem a változását, és rengeteget fejlődött. Tény, sok mindenben egész egyszerűen másolta, utánozta az OSX-et, de ez nem feltétlenül bűn, mert a Windowsba belefáradt embereknek nyújt egy szép, modern alternatívát, ami ráadásul ingyenes is. Éppen ezért természetesen (és sajnos) nincsenek olyan jó programok és tartalomszolgáltatások, mint OSX-re vagy akár Windowsra - vagy legalábbis KEVÉS van - , de ingyenes alternatívaként nagyon derék, amit a Canonicalos fejlesztők összehoztak. Én mai fejjel már ránézni is alig bírok Windowsra, annyira hozzászoktam az Ubuntu barátságos, könnyű, biztonságos használatához.

És egyedi ötleteik is vannak a srácoknak. Az Ubuntuban már az iPhone-os App Store beindítása előtt létezett egyféle szoftverközpont, ahonnan pillanatok alatt lehetett programokat megtalálni is feltelepíteni. Jóval az OSX előtt képes volt már a rendszerszintű frissítések mellett a feltelepített programok automatikus frissítésére (a Windows a mai napig nem képes rá). Nagyon ötletesen reformálták meg az értesítési rendszert a "libnotify"-al, azaz az egérmutató érintésére átláthatóvá váló értesítési buborékokkal. És szintén az OSX előtt már modern "overlay scrollbar" volt a rendszerben, amit az okostelefonok ihlettek. :)

Van tehát kurázsijuk a srácoknak, és nagyon pöpec dolgokat tudnak összehozni, de félek, az egész fejlesztésnek sokkal szigorúbb mederben kéne zajlania, ha a tabletek piacára valami igazán versenyképes termékkel akarnának belépni.

Új hozzászólás Aktív témák