- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
For357y
aktív tag
Találtam egy leírást, sokaknak működött, valóban modellfüggő, elvileg az /etc/modprobe.d/alsa-base-hez kellene az options snd-hda-intel model= sort, modelhez a modelt írva, a gond az, hogy nem tudom mit írjak...Próbáltam már sokfélét. Fujitsu Siemens Amilo Pi2530 notim van, elég sok lehetséges kombináció van...Valahol találtam egy táblázatot is a modellekről, de ez a gép valahogy nem volt köztük...Mellesleg aki ezt írta, annak egy Esprimo V5515 notija van, és a modelhez neki F1734 kellett...Tehát tanácstalan vagyok még mindig...
Egyszer csak sikerül.Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget!
-
-
Scalpel
senior tag
Szerintem még mindig driverről beszélsz, nem firmware-ről.
Na, nekem meg az R100-on a Trident VGA-t kell majd megreguláznom (driver), mert 800x600-ban fut az XGA-s kijelzőn, széthúzás nélkül... és ez már "a szememet is fárassza".... de mondjuk még nem 8.10, hanem csak 8.04, de 8.10-ből nincs még xFace, pedig az jó lenne... 1,8" vinyón minden apró sebesség növekedés exponenciális hatással van a többi komponensre.
-
bambano
titán
Elbeszéltek egymás mellett. A driver és a firmware két különböző dolog.
A driver az oprendszer oldaláról hajtja a kártyát és a pc-n fut, a firmwaret meg beletöltik a kártya jelfeldolgozó procijába és azon fut.
Csúnya lenne, ha a firmware nem lenne szabadon felhasználható a kártyával, mert anélkül nem működik a cucc. Az meg, hogy a driver nem open source, csak annyit jelent, hogy a gyártó nem akar másoknak tippeket adni a driver íráshoz.
-
-
Apollyon
Korrektor
Félrement
Amúgy meg lehetne már oldani a driver problémákat. Múltkor szenvedtem elég sokat a hangkártya miatt (8.04-ben), aztán végre van hangja az mp3-aknak, de a firefoxnak meg nincs (youtube, ilyesmi). Emiatt feladtam, de nem végleg. Na jó, meg a videókari telepítése is elég problémás, hiába van linux-os driver ati kártyákhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest