- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
Magánember vélemény lesz, de kiindulva a svájci frank alapú ingatlanhitelekből, számomra elég kockázatosnak tűnik hitelt felvenni vagy pénzt kamatért cserébe fix időre lekötni egy ilyen ingadozó "devizában". Legalábbis feltételezve, hogyha x crypto hitelt veszek fel, akkor x cryptot is kell visszafizetnem + kamat. Függetlenül attól, hogy mi az aktuális USD crypto átváltás.
Fontos, hogy a svájci frank a forinthoz képest 2006-2010 közt "csak" 15%-ot ment fel.
Aki ilyenbe belemegy hitelfelvevő oldalt annak eléggé kiszolgáltatottnak, hülyének, vagy épp dörzsöltnek (Hitel mellett figyelembe veszi a crypto elmozdulását és annak összességétől remél hasznot.) kell lennie.
Betétes részéről függetlenül attól, hogy hülye vagy dörzsölt elég szép hasznot kell ígérni, hogy ilyen kockázatot vállaljon. -
almafa42
aktív tag
És ezek tényleg összeomlottak, pont ahogy mondod. És még 1000+ másik, ahogy már említve lett. A startupok 90%-a is bedöglik 5 éven belül (itt nem tudok pontos számokat, csak a hasamra ütöttem, de valami ilyesmi a statisztika).
Azt nem értem, hogy ebből miért következik, hogy minden kriptonak ez a sorsa."Szerintem a kriptopiacon hosszútávú trendekről nem nagyon lehet beszélni, mert nincs hozzá adat. Az látszik, hogy volt egy felfutása, meg az is, hogy az elmúlt fél évben minden elindult lefele."
Már többször megtörtént a felfutás - összeomlás ciklus, legalábbis BTC esetében. Ez pont azt mutatja, hogy bizonyos sokkhatásokkal szemben (akár 80% árfolyamesés) reziliens a rendszer. Egy tipikus piramisjáték ha egyszer bekerül a negatív spirálba akkor nincs visszaút.
A hosszú táv definíciója kérdéses. Kintlévőségek könyvelésénél 1 év+ az hosszú táv, földtörténetileg pedig 100 év is kerekítési különbség. 13 éve van kb BTC, erre az időszakra van adat. Szubjektíven lehet azt mondani, hogy ez nem elég hosszú, de ettől még szerintem nem teljesen figyelmen kívül hagyni az ezidő alatt keletkezett adatokat. -
koko52
nagyúr
Te magad vagy egy nagy vicc, lehet le kéne jönnöd a cuccról.
Pont le... irreleváns pénznek nevezik-e amivel fizetek ennyi a lényege az egésznek. Amiket vettem érte itt vannak, fizikailag. Senki nem kérdi meg mivel fizettem. Amikor elmegy melletted valaki egy "Lambóval" kérdezd meg miből vette. Ha esetleg kriptoból vette akkor nevesd ki, hogy mennyire hülye! -
almafa42
aktív tag
Figy, lassan 10 éve hallgatom, hogy nullára fog összeomlani, és mennyire meg fogom szívni. Ígérem meg fogom venni a zsömléimet ha így lesz. De azért különböztessük már meg az árfolyamváltozást és az eszközhöz való hozzáférést. Ha kripto összeesik, akkor ott az árfolyamról van szó. Ha a bank becsődöl, akkor nem az árfolyam esik le, hanem egyszerűen nem férsz hozzá a pénzedhez. Két külön rizikófaktor.
@Eugene Roe: Én hoztam legalább valamit, várom az ezzel ellentétes adatot. Arany természetesen érték, ki mondta, hogy nem? Az, hogy az arany érték sokak szerint hogyan befolyásolja a BTC értékét?
Mellesleg az, hogy 1000 felé (még sokkal több amúgy) oszlik a kripto piac még pont nem jelent semmit, 50% fölött van a BTC+ETH kapitalizációja, a többit elfelejthetjük. Remélem átjött, hogy nem a CMC 4562. helyén található tegnap rugpull céllal kreált BNB chain-es token mellett érvelek.@bambano: Bitcoin nem anonym, hanem pseudonym. Egy nyílt ledger, ott van rajta az összes tranzakció, bármikor visszakövethető. Több cég is ráállt a blockchain analitikákra, egyáltalán nem triviális elbújni, főleg ha köthető egy vásárláshoz vagy egy exchange beutaláshoz egy wallet. Illegál tevékenységre sokkal jobb a készpénz, nem véletlenül használják leginkább azt.
Ha azt kérdezed, hogy Monero tranzakciók hány %-a kötődik a fekete piachoz, akkor komolyabb pénzt tennék rá, hogy jóval magasabb, mint BTC esetében. -
nyunyu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- World of Tanks - MMO
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged