Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- 2026-ra halasztotta a Siri felturbózását az Apple
- Jóáras gamert mutatott az IQOO
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
Azért alkalmazásokat is írjanak rá, mert anélkül halott dolog lesz ez, szerintem.
-
leslieke
Jómunkásember
Ilyen már van: Intel UltraBook Tizen OS-szel a fedélzetén
-
debrejo
senior tag
Erre azért kiváncsi leszek. 2 darab Meego netbook van a családban, én elvoltam/vagyok vele, de ezt szívesen kipróbálnám. Már ha egyáltalán elérhető lesz netbookokra.
-
G-Guts
aktív tag
"vicze1: Pont annyira lesz ideális választás mint anno a Bada. 1-1-ben annak a szerepét veszi át."
Akkor biztos nagyon jó választás lesz...
-
Fryskitt
addikt
Én úgy látom, hogy egy telefonos (és egyéb) operációs rendszer sikere azon múlik, hogy:
1. időben mikor jön ki (az első előnye)
2. mennyi pénz van mögötte
3. mennyire új / innovatív.A Samsung már bebizonyította, hogy hiába a pénz, alkalmazások és támogatottságok híján akár az S40-et is felrakhatta volna a Bada helyett a telefonjaira (sőt, azzal többre ment volna).
A családban fellelhető egyetlen Bada telefont most azért kell lecserélni, mert pont olyan, mintha valami szar kínai zárt rendszer lenne: semmi sincs rá. -
rjg
őstag
válasz
dreamdancer #43 üzenetére
Mondjuk valódi multitasking-ot, esetleg az Ubuntu által elkezdett koncepciót folytatva - a natív x86 támogatással - megvalósíthatják a dokkolható telefon, PC, munkaállomás a zsebedben gondolatot. De ha csak még egy valódi mobil OS alternatívát adnak a piacnak, komoly gyártói támogatással, amire az Intelnek köszönhetően van esély, én már annak is örülnék.
-
vicze
félisten
Amúgy tudod is hogy miről beszélsz és hogy hogyan működik, vagy csak úgy vaktában beírsz valami hatalmas hülyeséget megszokásból?
Mind a két rendszernek ugyan az a Linux kernel az alapja.
A Tizen ugyanúgy ahogy az Ubuntu (valamije) egy főleg webes appokra kihegyezett rendszer, amiben jó natív app támogatás is van (API-król még nem olvastam, abban jobb lehet mint az Ubi). Illetve remélem tisztában vagy azzal is, hogy túlnyomórészt Intel HW-val (Atom) lesz forgalmazva, "bizonyos" okok miatt. Az Exynos gondolom Samsung nyomásra került bele a támogatásba, a kifutó 4-es szériát valamibe bele kell szórni, már úgyse jó semmire alapon.Pont annyira lesz ideális választás mint anno a Bada. 1-1-ben annak a szerepét veszi át.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
dreamdancer #46 üzenetére
Ezek mellé még jön az Ubuntu is.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
hallerlaller #47 üzenetére
HTML5 teszteken már most a legjobb: [link]
-
dreamdancer
őstag
Oké, meglátjuk, bár egy új OS bevezetése, karbantartása, natív appok hiányának ledolgozása és mindez azért, hogy legyen valami azoknak, akik unják az Androidot a 100 féle GUI-val, nem tetszik a WP, drága az iPhone meg a BB és túl gagyi(?) a Firefox... Hát elég szűknek tűnik ez a piaci rés.
-
AS
félisten
válasz
s3 tudást mondanak , HD kijelző 8 as kamera meg ilyenek.
Semmivel nem tud többet. Aki unja az Androidot vagy nem tetszik neki a WP azoknak ideális választás lehet.
Majd kiderül milyen is lesz a végleges szoftver, elég jókat írnak róla, de majd kiderül. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
Alternatívát azoknak, akik nem akarnak Androidot használni.
-
otto14
őstag
Dee ha már így az elején quad-core procit kell alápakolni akkor biztos nagy lesz a hardverigénye
-
Bone123
HÁZIGAZDA
De miért pont Tízen, miért nem monjuk Tizenketten?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
elpatkorado #32 üzenetére
Arra én is. Ha jó áron adják majd, veszek egyet.
-
leslieke
Jómunkásember
-
dreamdancer
őstag
Ha minőségi kompakt készülékkel akartak volna kijönni, megtehették volna Androiddal (WP-vel, badával) is, ehhez nem kell új OS.
Én sem értem, miért lenne ez más vagy jobb, mint a bada, annak a fejlesztése a Samsung kezében volt, mégis kikukázta. Ha valami olyasmit hiányolnak az Androidból, amit nem tudnak belebűvészkedni házilag, ott lett volna a bada, amit kedvükre fejleszthettek volna. (A Firefox OS más tészta, ott a kis hardverigény és az ebből adódó olcsó telefon a lényeg.)
-
sz.balazs.95
veterán
„ugyanakkor a bada OS fejlesztése és a fejlesztői ökoszisztéma kiépítése szélmalomharcnak bizonyult”
főleg azzal a hozzáállással, ahogy a samu fejlesztette és (nem) reklámozta a badát.
amúgy a Tizen logója arra enged következtetni, hogy ez is egy szélmalomharc lesz...
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
hallerlaller #23 üzenetére
Pl.: több szolgáltató és gyártó lesz mögötte.
-
Paul119
addikt
válasz
hallerlaller #23 üzenetére
Ne is emlegessuk a badat mert megint remalmaim lesznek
-
Szelley
senior tag
Nokia N900-on futott a Maemo5. Elkezdték fejleszteni a Maemo6-ot (harmattan), majd kukázták. Intellel közösen elkezdték fejleszteni a MeeGo rendszert netbookra és telefonra. Ezután kikukázták a debian alapú Maemo6-ot, leporolták, ráoptimalizálták az N9-re és az N950-re mint fejlesztői készülék, majd kiadták MeeGo "Harmattan" néven.
röviden ennyi (ahogy én tudom)
szerk.: ja és az N9 bemutatása, de még forgalombahozása előtt kijelentették, hogy nem lesz több ilyen rendszert futtató készülék, az oprendszer magára lesz hagyva miután kiadják a telefontÍgy elég nyilvánvaló hogy öngyilkosság lett volna olyan sok pénzt kiadni egy még meg sem jelent de már kukázott rendszerrel lévő készüléket
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz
d.salvatore #11 üzenetére
Talán valami hasonló: [link]
-
Dr. Oid
aktív tag
Nem tudom, mennyire hiheto ez a nagy nekibuzdulas, persze a Samsung akkora, hogy megteheti, hogy nehany evente bebukik egy ilyen projekttel, a bada gondolok itt peldaul.
De ugyanigy nem ertem a Firefox OS erolteteset, vagy az ez-Nokiasok Jolla nevu cuccat. A Firefox mar a PC piacon se huzonev, a Jolla meg se nem olcso, se nem eleg meggyozo ahhoz, hogy hude hirtelen elterjedjen.A Samsung amugy is erosen erthetetlenul kommunikalja, miert is szulkseges ez, amikor kizarolag az Androidnak koszonhetik, hogy most ott tartanak, ahol.
[ Szerkesztve ]
-
hallerlaller
addikt
Mi az ami miatt nem fog megismétlődni a bada féle bukás?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
d.salvatore #11 üzenetére
Itt láthatsz pár képet: [link]
-
Lenry
félisten
csak a sorrend volt más: az N9 még nem jelent meg, amikor a Windows-os szerződés már életben volt, a MeeGo / Harmattan rendszerű N9 már csak azért jött ki, hogy ne legyen kukázva a sok évnyi fejlesztés, de nem ezután döntöttek a Microsoft-házasságról, hanem még jóval előtte
-
hadrian77
csendes tag
Mivel közösen fejlesztettek biztosan a saját processzorokra lesz optimalizálva legjobban, ez segíthet az Intelnek piacot szerezni, mert ugye más gyártók is beszálltak már (Huawei pl.), a Samu meg önjáró lehet, a szolgáltatások és az oprendszer integrációja jobb lehet.
-
AS
félisten
Tizen az nem csak mobilra lesz , lesz tábletre , de még tv-k és kocsikban is. Elvileg képes lesz futatni a android alkalmazások egy részét is. (Angry B már most megy
-
Lenry
félisten
"Az Intel Moblin és a Nokia Maemo platformjának összeolvasztásából született MeeGo platform sosem vált igazán sikeressé, mely elsősorban a két óriás túlságosan különböző piaci stratégiájával volt indokolható. A közös projekt fejlesztése a Nokia N9 kiadása után gyakorlatilag leállt, hiszen a finn gyártó a piaci részesedés további elvesztésétől tartva inkább a Microsofttal kötött stratégiai együttműködési megállapodást"
ez azért nem egészen így történt...
-
Spancho
senior tag
Ez az amit tizen vesznek majd meg ?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
d.salvatore #4 üzenetére
Idén már megjelenik az első Tizen mobil.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Vajon előveszik azt a stratégiát, mint a Bada idejében, miszerint a saját rendszerre épülő készülékek minőségibbek? Jó lenne valami fém hátlapos, kicsit egyedibb telóval feldobni a rendszert szvsz.
-
danikollar
őstag
Én kíváncsian várom, hogy siker lesz-e vagy bukta?
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Az alapnak lehet, de erre ugyan úgy ráhúzhat bármit a Samu. Tehát a működés lehet más valamennyire, de a "look and feel" lehet attól még Samsungos, a szolgáltatás háttérrel meg más egyébbel.
-
blade zte
őstag
A magyarok változata meg a húszan.
Amúgy most mi lesz a jó ebben? Valami elöny a többiekkel szemben?
-
d.salvatore
tag
2 - 3 éve hallani felőle, elég lassan jön az info, de végülis lehetséges, mivel csak TIZEN dolgoznak rajta. Trolololl
Amúgy várandós, kiváncsi vok rá.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Dr.Anonymus #1 üzenetére
Az eddigi képek/videók alapján teljesen más felületet kap a Tizen.
-
Dr.Anonymus
addikt
ha erre is ráhúzzák a toucWizzet/motionWizzet, akkor sok értelme nem lesz egy új op rendszernek
amivel a userek ugyanazt az "élményt" kapják majd mint akármelyik galaxyval, csak kevesebb app-al a storeban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Intel és a Samsung közös fejlesztésű operációs rendszere a dél-koreai cég mobilprocesszora köré épülő okostelefonon kezdheti el a pályafutását.
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest