- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
Én azt sehol nem írtam hogy nem lehet valakinek hibamentes, vagy legalábbis hogy valaki nem fut bele semmibe. Viszont a te géped az egy gép. Majd nézz szét a neten hogy mi van a többi géppel, és meglátod hogy gondok vannak szép számmal.
De egyébként nagyon is jó döntés a részedről, hogy ha már ubuntu, akkor lts az amit használsz. -
hibavissza
veterán
szerintem ez gépfüggő is. az ubuntu/gnome szerintem kicsit alálőtte a hardverkövetelményeket. egy korszerű gépen gondolom nem lassul. én egy atomos netbookot (1,66@x2; 1 GB ram; 250 hdd) próbáltam visszatenni a csatasorba vele és hát nem jött össze...pedig a kezdetek biztatóak voltak. egy ideje Mint (KDE) fut rajta (szigorúan az alap appokkal)....meglátjuk, eddig jó.
-
attila9988
őstag
Az a baj, hogy amiket írsz, azt nem a gimp -ről írod, hanem saját magadról. Értem ez alatt azt, hogy tök mindegy miről beszélgetnénk itt éppen, két választási lehetőségből nyilván az jön ki győztesen, amit már használtál korábban sokat. Ilyen szempontból neked semmi nem lenne jó, ami nem ps.
Ezzel meg nincs is gond, csak azzal az irreális elvárással, hogy egy programnak tökéletesen utánoznia kellene egy másikat. Nem kell neki....
Ez pont olyan, mint amikor valaki azt mondja, hogy a vim azért szar, mert nem úgy működik, mint ahogy a notepad. Én meg azt mondom, hogy hála az égnek nem úgy működik, pont ezért szeretem, mert sokkal hatékonyabb megoldásokat kínál szövegszerkesztéshez, mint akármelyik notepad származék. (vagy inkább "edit", végül is azzal kezdte az ms azt a fajta koncepciót)Egy software logikáját a megalkotója találja ki. Ki így, ki úgy gondolja jónak az adott probléma megoldása közben megfelelő kezelési megoldásokat. Az adobe -nak is van egy sajátja, ami jó is, kényelmes is, és te azt szereted. Ennyi. Akkor neked photoshop kell. A saját rugalmatlanságodat viszont nem szabad egy program hibájaként feltüntetni.
A gimp -nek nem kell photoshop -nak lennie, a photoshop -nak meg nem kell gimp -nek lennie.
-
-
-
hallador
addikt
Az a baj hogy ezen nagyon felesleges vitatkozni. (Teljesen iagazd is van), mert az a helyzet, hogy 10 évvel ezelőtt azért a GIMP nem ott ált ahol most. Aztán az Adobe akkora háttérrendszert épített ki hozzá, hogy a GIMP nem nagyon tud labdába rúgni, nem a tudása miatt, hanem az automatizállási folyamat miatt.
-
Elvileg már van egyablakos Gimp
Különben meg nagyon egyszerű a megoldás, Ctrl-b
Különben én pl. azokat a progikat nem szeretem, amik mindenáron adatbázisokat akarnak építeni a képeimből, meg katalogizálni akarják. Megoldom azt magam. A Gwenview tökéletes képnéző (nekem), képet nyit, gombokkal lépked, jobb kattra lehet nyitni szerkesztőben vele.
@rt06 : Nekem bőven elegendő, mezei hobbifotósként. Különben is csak utómunkára használom, nem kifejezett képmódosítára.
Szerintem nagyon sok hasonszőrű fotós csak azért használ PS-t, mert csak azt ismeri, mint képmanipulálót, meg mert ahhoz vannak tutorialok. Meg mert mindenki azt használ.
(Más kérdés, hányan fizetik ki.) -
Ja, csak pl. a GIMP is iszonyat bonyolult, pedig úgy általában nem érzem magam hülyegyereknek, új programokkal is könnyen elboldogulok. Akárcsak a kategóriájában a legjobbnak számító VariCAD, baromi nyakatekert, múlt századi logikával működik. S ez sajnos a legtöbb Linux programra igaz. Krusader egyébként tényleg jó, ha egyszer sikerült beállítani normálisan. Akár tetszik, akár nem, csak úgy lehet előrehaladni, ha nem próbálunk széllel szembe pisálni. Még a MS-nek is beletört a bicskája ugyanis, ld. Win 8, Surface és Xbox One kálváriája.
-
rt06
veterán
"Fontkezeléssel semmi bajom. Kivéve hogy itt más az alapértelmezett betűtípus, így a times new roman/arial-ra belőtt oldalak (pl. a ph bal oldali menük) eltérő böngészőkben kicsit furán néznek ki."
ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy valamelyik hasonlo cikk topic-jaban volt egy kb 200 post hosszu subthread (flamewar) a fontokkal kapcsolatban -
Nem ez a lényeg, mert pl. Win alatt is keres az ember új programokat, csak ott talál is, mert az esetek 90%-ában a névben benne van, hogy mire jó, pl.: Ashampoo Burning ROM vs. Brasero; IrfanView vs. GIMP; stb. Vannak persze üdítő kivételek, mint a GParted vagy DigitKam. Google nyilván segít, de ha egyszer fent van, kezdetben rohadt frusztráló, hogy fogalma sincs az embernek mi micsoda, mert csak annyit látsz, hogy Kate vagy Gigolo (ez utóbbi különdíjas is lehetne
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Revolut
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen program, ami...?
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Google Chrome
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest