Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Nem hiszem, hogy lenne bármi köze is ahhoz a dolognak, hogy melyik adatkábelhez csatlakoztatod.
Egyébként elviekben az EISA partíciókat is másolnia kellene, mivel szektorról szektorra, bitről bitre ugyanazt írja fel az új merevlemezre is.
De ez már egy elég régi leírás, azóta én is 64 bitre váltottam és fentebb is linkeltek programokat, amik talán mára már eljutottak arra a szintre, hogy 1-2 kattintással megoldják ugyanezt és nincs szükség utólagos ügyeskedésre sem. De mivel mazochista alkat vagyok, amint merevlemezt cserélek a jövőben én akkor is maradni fogok a saját megoldásomnál és frissítem majd a cikket a 64 bites rendszer klónozására vonatkozó instrukciókkal.
-
The DJ
addikt
Az intéző persze, hogy a régi méretet mutatja, hiszen a partíció az előző merevlemezzel teljesen megegyező méretű (hiszen klónoztuk).
A lemezkezelő látja a HDD teljes méretét és engednie is kellene, hogy kiterjeszd. Nekem Win 7 alatt rögtön sikerült, tehát nem babráltam másutt, nem ügyködtem egyéb programmal sem. Sajnos nem emlékszem már pontosan hogyan csináltam, de nem kellett sokat tanakodnom a dolgon. Megkérdezte mekkora méretre legyen kiterjesztve a merevlemez, megadtam a maximálisat és egy pillanat múlva kész is volt a művelet.
-
The DJ
addikt
válasz
Crystalheart #8 üzenetére
Nem éreztem elég részletesnek és kidolgozottnak ahhoz, hogy címlapra menjen
-
The DJ
addikt
Mindennel együtt olyan 2 óra volt körülbelül az egész folyamat, tehát ennyi idő kellett míg az új merevlemez átvette a régi szerepét. Nekem bőven megérte, mert én 4-5 évente telepítek Windows-t általában (nem vicc!) és szeretem, ha minden ott és úgy van, ahogy én használom. Van akinek az újratelepítés egyszerűbb ez biztos, de én nem tartozom közéjük
pr1mzejEE: Nem szokásom semmit törölni. Nem akarok hazudni, de ha jól emlékszem ezidáig nem is töröltem egyetlen személyes bejegyzésem sem. Ezután sem tervezem
A kis útmutató írása közben eszembe jutott, hogy mehetne talán címlapra is, de elvetettem az ötletet, mert nálam a címlapos írások ennél hosszabbak, kidolgozottabbak és részletesebbek.
Azért remélem akad majd olyan, akinek hasznos lesz. Viszont az is biztos, hogy délutánra jönnek majd a tippek azokról a programokról, amik egy az egyben elvégzik ezt a procedúrát, mindenféle utólagos szöszölés nélkül.
-
The DJ
addikt
Köszi, ez igazán hasznos!
Tudathasadásos, magával beszélgetős, "jelenjémámeg" hozzászólás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest