Új hozzászólás Aktív témák
-
einstein
senior tag
válasz
janos666 #209 üzenetére
Hogy érted, hogy eltolt 5000k? A D65 konkrétan 6500k.
Szerintem kalibráld arra amit a program kínál.
Amúgy nekem is lenne kérdésem a basiccolorral kapcsolatban: Milyen contrast / brightness érték a "helyes" ? Ugye itt LCD-nél nincs ilyen beállítás külön, csak a színhőmérséklet.
Azért kérdem, mert többféle beállítással is megkaphatom a kívánt színhőmérsékletet, adott luminance mellett. Próbáljam meg az összes variációt? Akkor kalibrálgathatok egy darabigSzerk: de most nézem, a videóhoz D50-t javasol....
-
einstein
senior tag
válasz
i are robot #206 üzenetére
Természetesen azzal próbálkoztam alapból, és ugyanez lett az eredmény.
Végül azért próbálkoztam meg a 9300K-val, mert a gyári színprofilok közül (6500 v 9300) is ennél volt a szebb képe. (CRT) -
einstein
senior tag
válasz
mzsombor #193 üzenetére
Én teljesen meg vagyok vele elégedve. Használom játékra is, nem tapasztalok vele semmilyen utánhúzást / lagot szóval merem ajánlani. Mondjuk ha játékra veszed, ott hátrány a nagy felbontása, munkához, de még netezéshez is viszont jól jön.
Gondolom használtan veszed. Figyelj a pixelhibákra, mert sok embernek volt vele gondja. Nekem szerencsére hibátlan jutott. -
einstein
senior tag
Az enyémet újként árulták. Van rá rendesen garancia, bár itthonról gondolom azt nehezen tudnám érvényesíteni, de végülis mindegy, mert hibátlan.
Ugye azért volt olcsóbb, mert LT és nem 2... Ha valaki venni akar egyébként, ajánlom figyelmébe, mert lehet egy kicsit spórolni, és a gyári progin kívül ugyanazt kapja.Egyébként kösz a az ötletet a szoftverről, azt is ki fogom próbálni. Gondolom ingyenes.
-
einstein
senior tag
válasz
janos666 #187 üzenetére
Nekünk asszem ugyanaz a monitorunk...
(L220x)
Én egy Eye One Display LT-t vettem ebay-ről 30k körül szállítással megvan (UK-ből). Mondjuk csak egy monitor miatt nem vettem volna, de kezdenek gyűlni az eszközök, amikhez fel tudom használni (más monitor + laptopok + lcd tv) , így megleptem magam vele Karácsonyra.
Én is néztem a Huey-t de az LCD tévé miatt döntöttem a Eye One mellett ... (2 hsz ezelőtt le is írtam a problémámat, hogy vajon lehet-e tévét kalibrálni)
Mivel az Eye One elég népszerű eszköz, támogatja más program is, pl. a ColorHCFR, ami nagyszerűen használható tévéhez is. A Huey-nál nem volt ilyen lehetőség. Ráadásul külföldi fórumokon olvastam olyanokat, hogy az olcsóbb megoldások pl. Spyder2-3, Huey nem is olyan pontos, azaz gyárilag nincs kalibrálva - i.e. kifoghatsz rossz darabot is. Lehet, h hülyeség, de maradtam az Eye-nál.
Az LT és a 2-es között pedig hardverben nincs különbség, lehet pl. upgrade kódot is vásárolni hozzá, de biztos lehetne valahogy hekkelni is.Tehát csak a saját programja különbözteti meg a kettőt, mégpedig annyiban, hogy nem tudsz luminance-t állítani a végén és nem kapsz szép színes összehasonlító grafikonokat.
-
einstein
senior tag
Sziasztok, van egy két homályos pont számomra a témakörön belül, remélem valaki segít megérteni.
Elsősorban a színprofil és a hardveres beállítások közötti kapcsolat nem világos nekem. Odáig eljutottam, hogy vannak egyszerűbb kalibrációs eszközök, melyek nem "bántják" a monitor beállításait, hanem csak a számítógép által használt színprofilt állítják be, így korrigálják a színeket. (pl a huey is ilyen? Illetve ahogy sejtem, az eye one egyszerű kalibráló módja is..) Ezt én úgy értelmeztem, hogy az eszköz nem a monitort, hanem gyak a videókártyát állítja be, azt állítja hozzá a kijelzőhöz.
De... Ahogy ebben a tesztben is leírják, van olyan módszer, amikor magán a monitoron végezzük a színek beállítását. A végén kapunk egy R/G/B/Kontraszt/Fényerő beállítást.
Ilyenkor mi szükség van az alaptól eltérő színprofilra? Vagy ilyenkor csak az a lényeg, hogy egy adott -kvázi bármilyen- színprofilhoz beállítjuk a monitort? Akkor mégis miért kell az alap profilt is megváltoztatni?
A kérdés a tévék kalibrálásával kapcsolatban merült fel bennem. Ugye tévék esetében nem beszélhetünk színprofil cseréről... Ott hogy oldják ezt meg?
Az avforums.com 'guide'-jában is eye one display 2-t javasolnak használni, és szó nem esik profilról.Igaz más szoftvert is használnak, nem a hozzáadott gyárit.
Szóval örülnék, ha valaki felhomályosítana engem ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Chrome
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest