Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
Ha esetleg kidobnád a már használhatatlan épp egy éves X-Rite vagy Pantone Color checkert, szürke kártyát, szólj, elmegyek érte.
Van egy ilyenem, etalonnak nem tekinteném, de az auto WB-nél jobb eredményt ad. Persze nem kizárt, hogy egy 80 g-os fehér papír éppúgy megtenné
-
Lassú Víz
addikt
Talán valamennyire kapcsolódik a fórumhoz, hogy a Faststone 7-esben megjelent egy opció a CMS fülön, hogy használja-e a monitorhoz beállított színprofilt vagy se. Elsőre nekem működni látszik, ha másnak is, akkor *Ropi* frissítheti a tudásbázisát.
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz
kuyarashi #3760 üzenetére
A második ábra nem azt mutatja, hogy 7912 K-re állítottad a fehér színt? Nekem is két monitorom van, de elfogadhatóan azonos képet csak akkor kaptam, ha addig bűvészkedtem az első pontban míg mindkettőn azonos (6500K közeli) értéket mutatott a mérés. A másik a 120 cd/m2 fényerő volt amit megcéloztam. Ezért úgy gondolom, hogy hiába van mindkettőnknek kalibrált eszköze, mégsem ugyanazt a képet látnánk ugyanazt a jpg-t megnyitva.
Ebből adódik egy kérdés is, mire kell törekedni abban az első lépésben, amikor tényleg beleszólhatunk a kalibrálásba? -
Lassú Víz
addikt
Oké, lépjünk egyet hátra. Kalibrálás után különböző programok nem egységesen jelenítik meg a színeket. Hogy döntsem el, hogy melyiknek higgyek? Ne mondd, hogy az LR meg a PS tuti jó, mert azok most nincsenek.
Helyette ezek vannak, és a tapasztalatok. -
Lassú Víz
addikt
Ennél jóval egyszerűbbre gondoltam. Pl. a displaycal mondhatná, hogy nyisd meg a szürke1.jpg-t, tedd fölé a mérőt, click ha megvagy. Aztán mér. Kb. 10-30 képből már biztosan meg tudná mondani, hogy helyes-e a megjelenítés vagy sem. És ha mindezt egy előtte bekalibrált monitoron teszed, akkor már csak a jpg-t nyitó program buzerálhat bele a színekbe.
-
Lassú Víz
addikt
Van arra valamilyen módszer, hogy az egyes programok jpg motorját lehessen hitelesíteni színhelyesség szempontjából? Gondolok egy teszt kép sorozatra, amit a vizsgált programban megnyitva és a mérő szoftverrel mérve a megjelenő végeredményt a program meg tudná mondani, hogy az adott képnézegető kuka, vagy hiteles lett a látvány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest