- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vand
csendes tag
& (#2078) mr_ricsi
Ha jól értem, akkor bizonytalan mennyi ideig jó egy koloriméter és nem nagyon egyszerű ellenőrizni, hogy jó-e még.
Mivel nem létszükséglet a színpontosság (webezés, képek, videók és kevés játék lesz a fő felhasználás), és évente kb 2szer kalibrálnék, valószínűbb, hogy boltban kalibráltatom oszt jól van. Kivéve, ha találok még az ismerősi körömben olyanokat, akik szintén kalibrálnának és beszállnának a költségekbe.Köszi mindenkinek a segítséget.
-
vand
csendes tag
válasz
mr_ricsi #2074 üzenetére
Köszi az infót. A linkelt oldal valóban arra utal, hogy a videókártyától nem (vagy csak jelentéktelen mértékeben) függ.
Igazad van ez egy gamer monitor de én általános használatra veszem, és elsősorban az egyenletes világításért és jó kontrasztért fizetem ki a felárat (pl Dell U2715 vs Asus MG279Q), az alacsony input lag, Freesync és 144Hz-et egy ideig nem tudom kihasználni, de még jól jöhet.
Vkinek van infója arról, hogy a kalibrátorok kb 3 év után elöregszenek? Különösen a ColorMunki Display esetén érdekelne ez. Ha igaz az öregedés, akkor az idő árt meg nekik elsősorban, vagy a használat?
-
vand
csendes tag
Köszönöm a részletes választ
Nem csinálok jelenleg olyat, amiért nagyon pontosak kéne legyenek a színek (és valsz az ASUS MG279Q erre nem is a legjobb választás), csak szeretném ha nagyjából pontosak lennének. Kb fél évente kalibrálnám a monitoromat (nem tudom mi lesz, ez inkább jelzés, hogy kb mennyire fontos a kalibráció nekem).
Az OS/videó kari/fényviszony/öregedés -től való függés a saját kalibrátor felé tol.
De! Tegnap egy boltban azt mondták, hogy a kalibráló eszközök elöregszenek és kb 3 év után ki lehet dobni őket, mert már nem pontosak (kivéve pl a Colorimeter Discuss-t amit 2 évente vissza lehet küldeni a gyárba kalibrálni; cserébe baró drága). Igaz ez a 3 év körüli öregedés a ColorMunki Display-re is?
Inkább az időtől, vagy inkább a használat gyakoriságától függ az öregedés? -
vand
csendes tag
Sziasztok,
Bocsánat, ha ezerszer elmondottat kérdek, most nem volt időm tájékozódni.
ASUS MG279Q monitorm lesz hamarosan és az a dilemmám, hogy kalibráltassam-e a boltban 4-6 ezer forintért vagy inkább vegyek eszközt és csináljam azzal.
A boltban valsz más videókártya van a gépben, és más OS (itthon Win 10 van, esetleg Linux boltban valsz Win7).
Vhol olvastam, hogy időnként újra kell kalibrálni a monitort.
Kíváncsi vagyok, hogy a videókártya, az OS és az idő számít-e a kalibráláskor.Egy rövid keresés alapján a ColorMunki Display-t néztem ki, ami kb 50eFt. Van jobb hasonló áron? Megéri szerintetek a X-Rite i1 Display Pro a 20 eFt-os felárat, ha nem számít a sebesség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) monitor garanciával
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest