- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
MIFtIli #1601 üzenetére
Linkelnél belőle egyet-kettőt? Elég sok profi dolgozik Canon dSLR-rel (pl. a Dr. House egész évadát vették fel 5D2-vel, amikor megjelent), és a Canon szenzoroknak köztudomásúan erős a vörös csatornája: utómunkánál mindig -25 és -35 közé húzom le még úgy is, hogy előzőleg felülexpóztam a képet.
-
*Ropi*
félisten
válasz
MIFtIli #1597 üzenetére
"...nagyon "erős" lett a piros szín. Használhatatlan volt konkrétan. Ez lehet monitor, vagy noti hiba is..."
Az, hogy erős a piros szín sok minden függvénye. Pl. a legalapvetőbb, hogy amit előtte megszoktál az jóval fakóbb volt és ahhoz képest valóban Bloody Mary-nek tűnik a kalibrált állapot.
Jártam már így én is egy fotós kolléganőmmel, akinek a frissen vett Eizóját kalibráltam: kijelentette, hogy inkább használja kalibrálatlanul mert ahhoz szokott a szeme és azt a látványvilágot várják el tőle az ügyfelei is. Egy sima laptop képernyője után a nagy színterű monitorok neonreklámnak tűnnek az élénk zöld és narancs árnyalataikkal. Visszatettem neki az előző állapotra a gépét, azóta is használja boldogan.
Egyébként melyik kijelzővel szerelt a laposod?
- 15.6-inch diagonal LED-backlit HD+ WVA anti-glare (1600 x 900 resolution)
- 15.6-inch diagonal LED-backlit FHD WVA anti-glare (1920 x 1080 resolution)
- 15.6-inch diagonal LED-backlit FHD UWVA anti-glare DreamColor (1920 x 1080 resolution)A ColorMunki Display valóban ugyanaz a hardver mint az i1D Pro, viszont pontosan 5x lassabb, ráadásul a szoftvere is butított (pontosabban nem a CMD a lassú, hanem az i1D Pro gyorsabb 5x a legtöbb koloriméternél.
).
"Attól tartok, hogyha a colormunki displayt választom előjön ugyanaz a piros szín, mivel a hardver elvileg ugyanaz."
Be kell kalibrálni egy másik műszerrel és utána meg kell mutatni valakinek, aki meg tudja ítélni, hogy rendben vannak-e a színek (függetlenül a validálástól, mert az is csalhat, ha egy hibás eszközzel kalibrálod és ugyanazzal teszteled vissza).
40 ezer körül szeretnék venni valamit, van valami javaslat?
Nincs más normális alternatíva: a Spyderek nincsenek egy súlycsoportban az X-Rite-okkal.
-
ATM_automata
őstag
válasz
MIFtIli #1578 üzenetére
hehe...ez gyakorlatilag az első kalibráló gépem, csak más a neve. i1 Display 2
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Mesterséges intelligencia topik
- Fotók, videók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) monitor garanciával
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest