Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tippmix46

senior tag

válasz erzol #976 üzenetére

Lehet megpróbálta, csak abbahagyta :DD
    Én mikor programoztam, akkor első órában nagyon szenvedtem vele....másnap meg ment, mint a karikacsapás, teljesen ráállt az agyam.
    Nekem az 555is tetszett, hasonló külsőre a 785höz...jó használatot!

• Tippmix46

senior tag

válasz Kapanyél #974 üzenetére

Vaterán vettem (de nyilván használt, ahogy írtam is).
    Régóta nézem a hifis fórumok apróhirdetéseit+olxet+vaterát....főleg 525, 600 és One-ok vannak, 8, 10 és 22 ezer Ft környékén használtan...ritka használtban a 785, 885 és 900.

Újonnan 350es van 12.5ért, 650es 25.5ért, ultimate one 55 körül.

• Tippmix46

senior tag

válasz Tippmix46 #972 üzenetére

Kész, végre....sok beállítási lehetőség, nagy finomhangolási lehetőség hátulütője az időigényes programozás...sokan gondolom beleőszülnek ebbe, ezért is adtak külföldi oldalakon is sok univerzális Logitechnek rosszabb pontokat.
    Mondjuk egy német nyugdíjas el is hiszem, hogy kidobja, mielőtt beprogramozza ezeket.:)

Szóval az enyém a 785 lett végül (fő vetélytárs a One volt). A választások oka a nekem passzolóbb külső a One-hoz képest, nem lakk, kevésbé ujjlenyomat gyűjtő, igaz a táv egy része az 555höz hasonló meghibásodásra hajlamos gombok, remélem azért kitart egy ideig.

Tulajdonképpen egy nagy hibája van ezeknek a Logitecheknek, ahogy írtam is korábban..a kijelző felbontása. 2008 körül még éppen elmnet, de 2014ben azért egy QVGA felbontás elég gyengusz...persze az 1000/1100as modellnek is 320x240 pixel felbontású színes kijelzője van és ugye azok 70 ezer Ft körüli áron voltak anno. Ha jól tudom a One kijelzője se lett jobb ebből a szempontból.

Az általam vett használt 785ös 12 ezer Ft volt, ami végül is nem vészes ár...aksija ugyan már nem top, kb. 3 nap körül bírja majd átlagos használat mellett (most két nap nagyobb terhelést adtam neki és igen a végét járja), persze a bölcsőre rakni nem nagy dolog esténként.
    Néztem az aksi árakat, ebay, amazon 4 ezer Ft körül vannak az újragyártottak, a Logitech eredeti aksija meg 9000 Ft.
    Szerintetek melyiket érdemes venni? Valaki vett már eredetit 9000-ért? Sokkal jobb az? Budapesten is van bolt ahol kapni újragyártottat?
    Illetve hallotta valaki azt, hogy Nokia aksi is jó bele? vagy ez valami kamu?

• Tippmix46

senior tag

válasz Degeczi #969 üzenetére

Akkor jó, hogy nem 555öt, hanem a 785öt választottam....
    Elkezdtem este a programozást, hát melós, de egyszer kell jól megcsinálni remélem...

• Tippmix46

senior tag

válasz Degeczi #966 üzenetére

Úgy éreztem, hogy most a használtak között ár értékben nem rossz vétel a 785 (ahogy a 600 és 555 sem)....persze a 20-24 ezer Ft közötti One ár sem a világ, félreértés ne essék.
    Meglátom meddig fogja bírni a 785.
    Holnap tudok írni kézzel fogható tapasztalatokat is:)

• Tippmix46

senior tag

válasz Magga #964 üzenetére

Megmondom őszintén a One, a 785, a 650/600 és az 555 voltak a fő esélyesek...de ahogy írtam is, nagyon nem akartam elszállni árban sem és a One árak jó állapotban 22 ezer Ft környékén vannak, míg az 555/600as 10 ezer Ft körül láttam....és most a héten csaptam le 12-ért egy 785re, ami egész jó árnak tűnik, mert egész csúcs gép volt.
    Illetve picit elriasztott a One-tól a lakk borítás...egy távra ilyet rakni nem is értem, ennél jobban semmin sem látszik meg az ujjlenyomat...másrészt több fórumon olvastam, hogy nem sok napot bírnak a One-ok egy töltéssel állítólag (nem tudom mennyire igaz ez).

• Tippmix46

senior tag

válasz Kapanyél #953 üzenetére

Sziasztok!

Csatlakozom a Logitech Harmony tulajok táborába....egész pontosan újra csatlakozom.
    Ugyanis 2008 környékén vettem egy Harmony 1000et...szóval egész komoly szinttel kezdtem.

Anno, ha jól emlékszem olyan 50.000 Ft körül vettem azt akciósan...az 1100es is kapható volt már, de egyrészt az drágább is volt, másrészt az 1000es szál csiszolt külseje nagyon megfogott...és persze akkor még csak bejövő félben voltak az okostelefonok, így a kijelzős univerzális távirányító nagyon mutatós volt egy nappaliban.

Igazándiból sosem tudtam megszeretni...elsőként azért (még ha banálisan is hangzik), mert annyira féltettem, hogy inkább dísz volt a nappali üvegasztalán, mint eszköz, melyet állandóan fogdosok, néha ráülök vagy leejtek vagy kajás kézzel megfogok...
    Mert hát a nagy hátránya a szépsége volt, a kijelzője.
    Egyrészt a kijelző felbontása gyorsan elavult lett...manapság a középkategóriás mobilok 100x élesebb, pixelmentesebb képűek...amikor persze megvettem nem volt rossz, de pár évre rá, azért kezdett nem a nappali dísze lenni egy ilyen kijelzővel. Hiszen mikor meglett a Note1es telóm és a két kijelzőre ránéztem, hát...Másrészt a nagy kijelző miatt hamar merült, igazándiból, ha valaki keményen nyomogatta, akkor merült rendesen....már nem emlékszem, de szerintem 2, max. 3 nap és töltő kellett.
    Zavaró volt az is, hogy a kijelzőnek minden esetben világítani kellett, mindig azon kellett tapizni (kivétel a hang fel/le és a csatorna fel/le)....ha a 2es csatornáról a 35re kellett mennem, már tapi kijelző kellett...Mindig figyelni, hogy a kezem ne legyen koszos, mert azért csak vigyáztam rá stb.
    Illetve valahogy az egész táv formája nem állt kézre....nem egy távirányítós forma volt, arra a klasszikus nyúlt forma valljuk be, ami passzol.
    Szóval mikor bejöttek az okos telók és tudtam a tv-t a Note1el is irányítani, hirtelen messze nem akkor szám lett a történet, mégha a telóval mondjuk nem is tudtam a házimozi erősítőt, cd lejátszót is vezérelni...de a varázs elmúlt...eladtam 2012elején...30 ezer Ft körül, ha jól emlékszem.

Viszont most 2014 végén, nem is tudom hogyan, de valahol láttam hirdetésben ilyen eszközt és belegondoltam, lehet vennék újra....tv, cd, házimozi, parabola, légkondi...5 eszköz, 5 táv, néha zavaró...próbáljunk venni valamit....Első döbbenet, hogy alig van új Harmony és olvasom, hogy lehet ez az üzletág meg is szűnt vagy valami hasonló...hmm....akkor csak azon tömegbe tartoztam, akik ezt előidézték...(bocsánat Logitech)....de lehet az én példám is mutatja, pár év, és mégis visszahúz a szívem.
    Szóval nézem az új felhozatalt, de a régi verembe nem akarok beleesni, így táv formájú, nem nagy kijelzős és nem nagyon tapis táv lesz...
    Esélyesek így: újban: 650, 700
    használtban: One, 900, 890, 880, 785, 650, 600, 555

25 ezer a max. rá, így 700 kilőve...890,880 nem is láttam használtan az elmúlt hónapokban sehol...900 nem tud makrót és lakk, ami nem igazán tetszett, a One-on nincsenek a színes gombok és ugyancsak lakk....maradt 785, 650, 600, 555.

Lehet bennem van a hiba, de nekem valahogy a régi, téglalap forma szebb vagy nem is tudom, plusz a 600as gombjai olyan furán kiállóknak tűnnek, így maradt a 785 és 555.

Végül is árban használtan 10-12 ezer Ft körül mennek, azaz nagy árkülönbség nincs és mivel aksis és színes kijelzős a 785, így az lett a választás.
    Holnap veszem át...tapasztalatok később:)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés