Hirdetés
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
Nekem 2001 óta megvan a Siemens SL45i-m. Full dobozos, minden tartozékkal. A mai napig hibátlanul működik. De van egy full dobozos M55-öm és egy Nokia 6131-em is.
-
SGC
tag
UP!
-
SGC
tag
kaptam 1 működőképes N5110-et ajándékba
csak annyit mondok: furi -
petipetya
nagyúr
Okostelefon Akadémia 6.0
-
cassius.clay
senior tag
Én is csak most találtam meg, de igazán szórakoztató cikk!
Hihetetlen, hogy a cikk írása óta (2005) napjainkig is (2011) mennyit fejlődött a technológia. -
beefjeez
senior tag
csak most találtam meg, de jó kis írás
-
sz.balazs.95
veterán
Nekem az egyik nagy kedvencem a Sony Ericsson T630 volt. Az volt a 2. telom.
3 mega volt a memoriaja, de siman rafert vagy 40 tema, midi cs.hangok es par jatek, ugy, hogy utana maradt meg egy teljes mega szabadon! -
SGC
tag
Wazz, olyan gyorsan jönnek az új cuccok, hogy 1/2 év múlva min1ik elavul és 'legendás' lesz
-
AusWolf
őstag
Hi!
Igaz, hogy már évek óta nincs új hozzászólás, de ez most nem baj.
Az idő múlásával nekem úgy tűnik, hogy mostanra felkerülhetne a listára a Sharp GX20/GX30 páros. Emlékszem, annakidején apám 3 éves hűségnyilatkozattal vette 40 ezerért a GX20-asát, és szerencsés volt, hogy kaphatott, mert az ára ellenére szállítás után egy nappal már nem volt egy darab se a boltban.
De nem is csoda, hiszen gyönyörű, 320x240 pixeles kijelzője volt (még van is), és fantasztikus fényképeket csinált. A színes külső kijelző az önarcképkészítés lehetősége miatt hab volt a tortán, bár az sajnos alig egy év múlva elromlott, a javítása pedig sokba került volna. A zseblámpaként is használható vaku pedig a család kedvenc funkciója volt.
Szerk.: Közel fél évig egy én is egy Alcatel 715 büszke tulajdonosa lehettem. Másokhoz hasonlóan én is imádtam.
Aztán szintén másokhoz hasonlóan sajnos elkapott a színes kijelző mániája, és lecseréltem egy Siemens MC60-ra, aminek a kijelzőjét inkább barnának nevezném, mint színesnek, akvarell-jellegű homályosságáról nem is beszélve. A lassúságával és lefagyásaival azt is legendás telefonnak számítom. Pfuj!
-
BRinyo
aktív tag
Eljött az idő, hogy lecseréljem jó öreg Alcatel OT715 -ös készülékem. 2003 áprilisában vettem, jól szolgált 4,5 éven át. A mai napig az eredeti akkujával használom, amivel ha nem beszélek sokat, 3 napot is kibír egy töltéssel. Most viszont kell egy korhűbb készülék. A 6230i és 6300 környékén vaciláltam, de már nem. Megláttam a samsung e250-et, azt hiszem az kell nekem. Ezen az áron (20-25e) nemigen találtam jobb készüléket. Arra, amire nekem kell, remélem meg fog felelni. Ha évekig szolgál, akkor meg pláne boldoggá tesz....
-
BOBO6
aktív tag
válasz
L|zsidoboz #339 üzenetére
Nem, négy szürkeárnyalatot volt képes megjeleníteni.
-
L|zsidoboz
őstag
Nem tudom, hogy más már írta-e, de sztem van egy elírás.
Sony z5-nél:''Röviden a tudásról: négy szürkeárnyalatos kijelző...'' az gondolom 4 soros. -
zolikaDB
veterán
Bog: akkor én is mondanék egy típust, ami azért odatett az akkori mezőnynek: Nokia 7110!!! Sztem ez volt az első olyan igazi üzleti modell... Már ami a tudását illeti... Meg az a hatalmas kijelző...
Amikor öcsém szerzett egyet- majd lefostam a bokámat... Pedig akkor épp 3650-esem volt- úh tudtam, h mi a jó
A flipet leszámítva igazság szerint nem sok közük volt hozzá a 8-as csodáknak...
Ja, Ericcson R320!!! Ezt se felejtsük ki: hatalmas tudás, polymeres v ionos akku (már nem emlékszem...), illuminált világítás, SMS memória, saját telkönyv, nagy kijelző, diktafon, INFRA... És az a gyönyörű antenna!
Sztem ezek is legendásak!!! -
-
galag31
csendes tag
Helló mindenkinek!
Sajnos én csak egy diák vagyok, akinek pénze sincs túl sok, de elkezdtem telefonokkal foglalkozni, s nagyon megszerettem őket! Ezért határoztam el hogy elkezdem gyűjteni a jó illetve rossz mobiltelefonokat, de mivel nem futja rá hogy mindenkitől megvegyem, új, de inkább régi mobilját, így a kollekcióm nem túl nagy. Ezért szeretném mindenki segítségét kérni, akinek rossz, vagy nem használt telefonja van, az írjon nekem mert egy jelképes összegért, de átvenném! Előre is köszike!
ÜDV.
Az egyik legnagyobb telefongyűjtő! -
Oldmobil
aktív tag
Hahó!
Köszi, igen, egy honlap nagyon sok idő. Mondjuk szerencsém volt, mert összekötöttem a kellemest a hasznossal, és egyúttal megtanultam kicsit php-ban programozni is.
Én is szoktam bütykölni a régiségeket, ha megoldható, meg ha nagyon kell, akkor burkolatcserel, vagy több hibásból összehozni egy jót. Mail ment!
Üdv,
Oldmobil -
Fred23
nagyúr
válasz
TheVeryGuest #282 üzenetére
Atyám ! Volt neked ezek közül bármelyik is ? Egyedül a 7650-re mondanám,hogy nem valami kiforrott dolog,viszont a maga nemében korszakalkotó akkor is.Egyébként meg úgy 4-5 éve használok 7110-et,és ha egyszer végleg lemondok róla,hiányozni fog a kis lelkemnek,mert mondhatni tökéletes.
A P800-at viszont kihagytátok ! -
Stimpy
senior tag
válasz
Oldmobil #328 üzenetére
Helló!
Köszi a kiemelést.Megnéztem a honlapodat, grat hozzá.Én is tervezek egy hasonlót, csak egyenlőre nincs rá túl sok időm.Ritkaságokból is van egy - kettő, bár néha nehéz szívvel megválok némelyiktől : Pl.: volt egy sony c1-em tökéletes állapotban, 3 napot bíró akkuval, ezt meglátta tesóm egyik ismerőse, és közölte, hogy bármennyit kérhetek érte, kell neki..........kicsit bánom, de jól jött a pénz (5számjegyű) is.
Jómagam fe is újítgatom a szerzeményeket, amennyire tudom , meg van némelyikből több is, tehát ha alkatrész, vagy bármi érdekel, keress meg nyugodtan.
Üdw : Stimpy -
HXY
addikt
Nekem van egy ilyen telóm és habár már kb 10 éve nem használtam, de az aksija !! még mindig bírja kb 1 nap készenlét, és egy óra beszélgetés. Múlt héten a blahán mki baromira megnérzte, hogy mégis mivel telefonálok...
Ericsson 198 -
Oldmobil
aktív tag
Hahó!
Külön üdv a gyűjtőknek (Stimpy, Zsoci)!
Magam is gyűjtögetem a régi jó mobilokat, nem rég léptem át a 100-darabos bűvös határt. Nézzetek el honlapomra [link] sok érdekesség található ott. Pl. talán az első rejtett antennás telefon (egy Hagenuk) vagy a már itt is sokat emlegetett Nokia 8110i.
Ja, és éljenek a régi mobilok!
Üdv,
[Szerkesztve] -
Sirandrish
legenda
khm
-
Sirandrish
legenda
nekem van 1610esem...aksi kéne rá de amugy tökéletesen müködik
-
rover45
őstag
A Bosch még elkezdte fejleszteni a nagy tudású zászlóshajót is, azonban ezt már Siemens S40 néven adták ki, sajnos szintén nem futott be nagy karriert.
Kikérem magammnak
Komolyan, volt anno SiemensC30am, aztán Nokia 6210, 5510 majd jött ez a gyönyörűség.
2,5évig nyúztam, gyűrtem és hajtottam, az ég egy világon semmi baja nem volt! És amit a legjobban imádtam, hogy soha nem jött velem szembe az utcán egy sem
Csakis jó emlékek fűznek hozzá! -
Louies
aktív tag
mit ér ma egy motorola star tac?
-
Omni
aktív tag
Én Ericsson fan vagyok. A héten vettem egy t28ast. Ma ujítottam hozzá egy eredeti Ericsson bőrtokot 500ért. Hát srácok nagyon kafa...
Szépen mutat az R520 mellet
A legszörnyűbb amit ma hallottam, hogy egy mobilbolt/szervizben egy T39-est adtak ki cseretelfonnak!Annyira nem volt rá kereslet..hogy ezt a sorsot szánták neki a boltosok.
[Szerkesztve] -
Gvara
tag
+1 jó pont a 2003-as modell SE T610-nek
Sok mai kiadású modellt ver a konkurens gyártók közül
(tök jó emailkliens, infra és BT együtt, mindennel kompatibilis java-appl.) -
Gvara
tag
Én most a hatodik mobilomat gyűröm (ami egy Moto v360). De az örök kedvencem az első telóm, a 3310 marad, amit csak azért cseréltem le anno, mert nem ismerte a wap-ot.
[Szerkesztve] -
DarkByte
addikt
Üdv mindenki!
Úgy gondoltam én is felvetek egy mobilt (kíváncsi leszek milyen reakciót vált ki). Nokia 5510! Immáron 3. éve nyüstölöm.. persze több kevesebb sikerrel. Már nem is tudnám megmondani, hogy annak idején miért vettem meg, de akkor nagyon beleszerettem (talán az ''mp3 lejátszót akarok, de akkor legyen különleges'' filozófia véget.. na meg bárki bármit mond, a Nokia telefon mindig is a trendiség jelképe volt.. nem vagyok Nokia párti, de sztem ez így van). Sorban ez a 3.telefonom: Ericsson GH688, Siemens M35i, Nokia 5510. Emlékszem hogy én és a haverom közel egy hónapig nyúztuk az egyik nagy áruházat érte (mert épp szünetelt a telóeladás, és mi nagyon akartunk két 5510-et abból az ötösböl ami kint volt a vitrinben). Mostmár jócskán elismerem az akkori osztálytársak véleményét, hogy bizony egy téglaDe az az igazság, hogy ennek ellenére is sokszor elkérték zenét hallgatni, meg játszani... Szóval azért valamennyire bejött nekik sztem, de maguknak nem akartak (főleg a nagyon fura formája miatt). Én zenehallgatásra a mai napig használom (vonaton hazafelé nagyon jó tud lenni). Pedig a hangminősége a mai mp3 lejátszók minőségét meg sem közelíti (talán kezdve a headset minőségével) Annak ellenére hogy kb. 3x volt szervízben, meg már egyszer full külső cserére is szorult mert jól megzúztam még mindig el tudok vele lenni. Pedig vannak ám szoftveres hibái is bőven. Néhány kedvencem: a zenemásolás közben tökre magától eltünő meghajtó, amely az újbóli csatlakoztatás után nem tartalmaz semmit; meg a számlista, amelyben ha még a betöltés közben lépkedünk akkor egyazon szám akár 10x is rajta van. És amin meglepődök, hogy a mai napig összetalálkozom olyan emberekkel akik még ilyet használnak (a haverom már áttért egy Samsung D500i-re.
).
Hogy legendás mobil lenne? Nem hiszem. Sőt ha a legrondább mobilok cikk megíródni, valószínűleg belekerülne.Hiszen azt hiszem az első mp3 lejátszós mobilt a Siemens készítette (valamilyen SL volt azt hiszem, de már nem emlékszem melyik). Még szerintem a fektetett billentyűzet sem ebben a modelben jelent meg először.. de javítsatok ki ha tévedek. Ennek értelmét akkor sem láttam (kevesen chateltek a csak hívás alapú WAP miatt akkoriban.. ma meg főleg.), egyedül talán SMS írást könnyíti meg. Számomra viszont emlékezetes marad.. ha másért nem is, innetől kezdve csak olyan mobilt kívánok venni amiben mp3 lejátszó is van.
Nagyon kíváncsi leszek a reakciótokra. -
Digital
addikt
UP! a topiknak
-
Louies
aktív tag
Ericsson GH 198 a nosztalgia kedvéért...
-
Ricardo
titán
Nem szabad megfeledkezni az Ericsson T28 ról sem.
Remek kis készülék volt -
Stimpy
senior tag
válasz
rajtmeister #311 üzenetére
mikre gondolsz?jöhet priviben.
-
rajtmeister
csendes tag
helló!
érdekel valakit régi telefonok, előlapok, tartozékok stb? -
acer_
aktív tag
6600 850-es akkujaval 1-3 nap.. Szemelyes rekordom a napi ket toltes, illetve a bp-kaposvar vonat ut alatti lemerules. Az ut ~3 ora, indulas elott vettem le a toltorol, gprs net vegig +duma + jatek, es mire felertem, tolthettem ujra. Nem egyszer fordult elo. Az akkunak semmi baja, kimelo uzemben egyszer kiprobalaskent 5 napig ment.
Es ugyanezzel a bl-5c akkuval adjak ki az uj telokat is! Pl n70, mikor mar a 6600 ala is keves. -
acer_
aktív tag
válasz
Coyote2000 #269 üzenetére
Az a lapos ericsson az r320 volt. Volt hozza olyan akku, ami nem logott ki a hatlap sikjabol, ezzel eleg jol festett (bar a keszenleti ido jelentosen rovidult). Nagy kijelzo, 100helyes telefonkonyv, naptar, wap, modem funkcio (hasznaltam modemkent, 9600bps powa
), infra, stb stb. Ne feledjuk, 2000-es modell.
[link]
Jut eszembe, nincs valakinek elado r520-asa, normalis aron?
[Szerkesztve] -
Darth Gerill
csendes tag
hogyne lenne nokia reklám
n70es, előtte a mozis-forma1es 6230i... van nekik mindig...
) és sajnos már ott tartunk hogy jó bornak is kell cégér
-
Stimpy
senior tag
Minden féle van, de úgy kb 3210-ig bezárólag időben (kivéve a 6510-et, azt használom) alca one touch széria teljes, szinte az összes 3-as és 6-os ericcson, van, amelyik dobozban! Rengeteg nokia, 1011-től kezdődően, halom panasonic, sonyból is van, meg a ritkábbak, külföldiek,450Mhz-esek,stb...Pontos listám nincs, mert még nem volt időm készíteni, meg a készlet is változik folyamatosan.Te mikkel rendelkezel?
-
Zsoci
tag
válasz
TheVeryGuest #282 üzenetére
Pontosan mi is volt a szopás ezekkel ?
Nekem volt mind és nem szoptam. Nem értem mire gondolsz?
Üdv Zsoci -
Zsoci
tag
válasz
dj technics #267 üzenetére
Már mindegy neki.
Ha egy telefon elázik AZONNAL kell tisztinai ionfördőben ( szervíz !).Ha elinul az alkatrészek alatti oxidáció már nem javítható. Legfeljebb alaplap cserével.
Üdv Zsoci -
ragazzo
őstag
A legendás mobilok körében nem hiszem hogy volt szó a Siemens S25-ről, ami a második színes kijelzős telefon volt.Ugye az első a világon (Európában) talán az S10 volt. Nekem nagyon tetszett, és akkoriban ez üzleti telefon volt. Persze a Siemens csinálta az első szétcsúsztatható mobilt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Összeállításunkban olyan telefonokra emlékezünk vissza, amelyek egykor kiemelkedtek kortársaik közül.
- AliExpress tapasztalatok
- Felgördült a függöny, kezdődhet a hardverszínház
- Ukrajnai háború
- Linux kezdőknek
- Le Mans Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Könnyebben megjegyezhető mobil számok, olcsón! /Yettel Telekom és One
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Telefonosok figyelem! Telefon tartozék kb 350db
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest