Új hozzászólás Aktív témák
-
Mackósajt
senior tag
Kikérem magamnak, hogy azt állítanám, meghamisították az eredményeket. Nem kéne belelátni a hozzászólásomba olyat, ami nincs benne. Ez szól a későbbi válaszolóknak is, nem bontom le név szerint.
Ami előfordulhatott:1. A kikerült CPU-k alaposan megválogatott példányok voltak. 2. Olyan nincs, hogy a tesztelő várakozásai ne befolyásolják az eredményt, ha csak kis mértékben is. Ez egészen egzakt tudományterületeken is így van.
De ez is feltételes módban. Nem véletlenül azt írtam, hogy két lépés távolság, és nem azt hogy csalás. Az enyhébb kifejezéssel nem az erősebbre céloztam.
És igen, látszik, hogy a Conroe jó. Azzal, hogy százalékokat mondjak arról, mennyire ver és mit, megvárnám talán a boltokbakerülést. (Aztán persze az is lehet, hogy még jobb lesz, mint az előtesztek jósolták, de ez nem változtat a véleményemen az előtesztek bizonytalanságával kapcsolatban.) -
Mackósajt
senior tag
Na igen, de mégis, kik ''lophatták'' ki a gyárból? Nyilván a jó belső kapcsolatokkal rendelkező Intel rajongók.
Ezzel nem akarom kétségbe vonni, hogy a Conroe jó, de azért nem árt két lépés távolság ezektől az előzetesektől.
Egyébként valóban, mintha eltűnt volna az Anandtech-en olvasott Conroe teszt. Hiába kerestem ma, de azt hittem én emlékeztem rosszul a helyre.
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
Én is ebben bízom.
Bár ez nem csak intelligencia, hanem nyres erő kérdése is, ha árháború lesz. Egyébként kétségtelen, hogy amit írtam, az a lehető legdurvább forgatókönyv. Károgtam egy kicsit.
Amennyire tudom, egyébként független tesztelők is csak úgy nyúltak még a conroe-hoz, hogy az Intel mérnökei csőre töltött pisztollyal áltak a tarkójuk mögött. Legalábbis az egyik teszter írta, hogy csak az Intel gyárában tesztelhettek, stb. Meglátjuk mit az, ami a boltok polcaira kerül. -
Mackósajt
senior tag
A különbség az, hogy az AMD nem tudta kihasználni az évekig tartó architektúrális előnyét. Elsősorban azért, mert nem volt gyártókapacitása, de azért sem, mert Intel mind a köztudatban, mind a vállalati szerződésecskék terén nagyon be volt ásva.
Ez nem szimmetrikus. Ha a Core duo tényleg jelentősen jobb, és az Intel az olcsóbb gyártástechnológiát, és a nagyobb tartalékait kihasználva árháborúba kezd (márpedig nagyon úgy néz ki, arra készül), akkor a K8L-ig előttünk álló 1 év elegendő lehet az AMD kicsinálásához. (Bár lehet, hogy alábecsülöm az AMD anyagi tartalékait.)
Remélem, hogy nem ez lesz, mert nem lenne jó, ha egy szereplő maradna a piacon. Úgyhogy ez most angyon sötét pesszimizmus volt a részemről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest