Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabboo
tag
válasz
Komplikato #42 üzenetére
Ahan, értem. Köszönöm a választ.
-
Gabboo
tag
Így most már teljes a kép, elmélettel és gyakorlati példával.
Viszont hogy "on" is legyek:
Arra van valami teszt kéznél (még nem kerestem rá), hogy ezek a SAS és FC meghajtók mennyivel gyorsabbak egy Raptornál vagy egy sima SATA2-nél a gyakorlatban? Tehát mondjuk mennyi pluszt jelentene, ha egy mezei felhasználó otthon bepakolna egy ilyet némi videókódolás, játék, miegymás alá? -
Gabboo
tag
válasz
Stalker-2572 #22 üzenetére
Uff!
Eldöntési probléma az, amikor az input egy olyan kérdés, amire az output "igen" vagy "nem".
Az eldöntési problémák azon osztályát, amelyek az input méretének polinomiális függvényével felülről becsülhető időben megoldhatók, jelöljük P-vel (pl egy gráf összefüggésének eldöntése).
Ha van egy varázsló, és megmondja, hogy egy G gráfban van Hamilton-kör és meg is mutatja, melyik az, akkor én vizsgán be tudom bizonyítani, hogy G-ben van ilyen. Ez egy NP-beli probléma. Kínaiul: Egy eldöntési probléma akkor NP-beli, ha minden olyan I inputhoz, melyre a válasz "igen", létezik egy olyan, I-től függő T "tanú", hogy egyrészt T hossza felülről becsülhető I hosszának egy polinomjával, másrészt I és T ismeretében polinom időben ellenőrizhető, hogy a válasz igenlő.
Nemleges válaszra hasonló analógiával létezik a co-Np osztály.Egy problémát NP-nehéznek nevezünk, ha minden NP-beli probléma visszavezethető rá. Ha ez a probléma maga is része NP-nek, akkor NP-teljesnek hívjuk. Ha egy NP-teljes problémát meg tudnánk oldani polinom időben, akkor minden NP-beli probléma is megoldható lenne polinom időben.
Cook és Levin bebizonyították, hogy létezik NP-teljes probléma. Később sikerült belátni, hogy a Hamilton-kör problémája NP-teljes, úgy mint a Klikk-probléma és a pontszínezési probléma.Na valami ilyesmiről van szó.
Bye Gabboo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Macbook White 13" unibody
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest