- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
t72killer #304 üzenetére
Igen, volt. VOLT.
De aztán eladták a lelküket. Értsd: a saját fejlesztésű motorjukról (Presto) átváltottak a Chromiumra. Így elvesztettek csomó funkciót. (meg csomó usert is).
De aztán páran a régi Operások közül létrehozták a Vivaldit, hogy folytassák az Opera szellemi és funkcionális örökségét. -
BiP
nagyúr
válasz
Dr. Akula #296 üzenetére
Itthon nem használom (mert minek), de cégnél ezer év IE után most az új Chromium alapú Edge lett a támogatott böngésző.
Előnye, hogy van benne IE kompatibilis mód. (ami az IE11 eredeti Trident motorját használja), és policy-ban lehet szabályozni az oldalakat.(#300) t72killer: Én is akkor búcsúztam el tőlük. Azóta Firefox.
Vivaldi-t (Opera fejlesztők csinálták az Opera eredeti szellemiségét továbbvive, igaz, ők is Chromium alapokra építve) viszont már nem próbáltam. -
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
válasz
vanRobert #284 üzenetére
Nem hiszem. Viszont azt el tudom képzelni, hogy az update (ami gyakorlatilag egy új rendszer telepítése) valamit belenyúlt a drive0 MBR-jébe (master boot recordjába), és emiatt a bios compatibitlity módja érzékel valamit, és onnan akar bootolni.
Vagy csak active-vá tette a drive0 első partícióját. Egy partition manager progival le tudod ellenőrizni.
A windows nem nyúl bele a biosba meg a boot sorrendbe, azt a bios/uefi kezeli. -
BiP
nagyúr
válasz
vanRobert #280 üzenetére
"Nos, igen, pont ez a gond, hogy hiába első a BOOT sorrendben az nvme, valamiért "visszatér" a SATA gyökereihez."
Mert erre való a CSM mód"hogy később sem okoz ennél nagyobb problémát. "
Elvileg nem fog. De szerintem ne foglalkozz vele. Megy, rendeltetésszerűen. UEFI módban bootol egy Win10-es UEFI eszközről. Ennek így kell lennie. -
BiP
nagyúr
+ vanRobert: A CSM az UEFI boothoz compatibility mód. Compatibility Support Module.
Kikapcsolva csak Win10 fog bootolni, ha korábbi oprendszert is akarsz, akkor engedélyezni kell. Mivel Win10-ről van szó, nem kell parázni. Kapcsold ki, és kész, semmi bajod nem lesz tőle. Valószínűleg a compatibility módot engedélyezve bezavarodik, és összeakad valamivel az nvme boot, olyannal, ami úgysem kell neked. Nem szerencsés, hogy a sorrendben pont tök utolsó a boot drive.
Szóval tök mindegy, használd úgy, ahogy épp működik nálad, és ne parázz feleslegesen. -
BiP
nagyúr
válasz
Dragon3000 #154 üzenetére
Neki az a baja, hogy az alulfesz még volt épp annyira stabil, hogy ment az egyik builddel, de a másikkal már nem.
De én is tapasztaltam, hogy az OC sem ment annyira jól az újabb és újabb verziók esetén, ergo kényesebb lett az új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest