- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
válasz
Dare2Live #83 üzenetére
Lol, ervek nelkul
khmmm, latom akkor szajbaragosra kell venni a figurat, mert kulonben nem erted meg...
- Architektura valtas es drasztikus orajel emeles nelkul csak ugy lehet 6-7x-es gyorsulast elerni, hogy a tranzisztorszam novekedik jelentosen a GPUban, amit nem ellensulyoz olyan mertekben a csikszelesseg csokkentes, ergo ugy gondolom abszolut jogos az a feltevesem, hogy ennek valamilyen szinten a CPU latja karat, es mint mondottam, annak idejen (tegra2) CA9 ide vagy oda, egyaltalan nem muzsikaltak ugy az nV CPUk mint a rivalisok, igy nagy eselyt latok, hogy itt is ez lesz. Csereben a tobbi versenyzo jelentosen atalakitott GPU-kkal tamad, ami lehetoseget ad a teljesitmeny novelesere anelkul, hogy mashonnan kellene elvenni tranzisztort.
- Jossz itt nekem a Nexus peldaddal, amire szerintem teljesen tenyszeru valasz az, hogy az egy nyomott aru es nagymeretu eszkoz, amibol konnyen kovetkezhet, hogy nem a gyartosor mintapeldanyait szerelik bele (Ha ugy gondolod ez nem szamit, akkor ajanlom figyelmedbe pl a regi Radeon 5830 tesztet a ph-n). Szerinted a pl a Nexus7-ben is ugyanaz a tegra3 van mint a OneX-ben? Es szerinted az sem szamit, hogy kb fel ev el is telik a ket produktum kozott?
- Jossz a big.LITTLE dologgal, en meg mondom baromi sokat segitett a segedmag tavaly is a tegrakon (ami azert lehet, viszont a konkurencianak nem igazan kellett), ezen is nem ertem mi a talalgatas....
Viszont toled csak azt latom, amit mintha maga az nVidia marketing adott volna a szadba, keptelen a vitara, makacsul ragaszkodva egyetlen dologhoz. Es meg en beszelek alap nelkul....
-
vicze
félisten
válasz
Dare2Live #83 üzenetére
Ha már lovagoltok a 6X-os gyorsuláson, ami simán rendben is van. Csak hogy a ULP GeForce úgy le volt maradva mint a borravaló, így most kb. a 4. generációs iPad szintjére hozták fel.
Adreno 320 kb. 20-25%-kal van lemaradva, Mali-T604 10-15%-kal, és akkor az új generációs PowerVR-t nem láttuk, ami eléggé alázni fogja (mint minden mást).
Szóval a GPU-t szintre hozták ennyi történt pusztán.A 4 Plus 1 sokkal rosszabb mint a big.LITTLE, mivel pont, hogy a zabáló A15 marad ugyan úgy 5.-nek, szerintem értelmetlenül, big.LITTLE lényege hal meg így, ezért nincs semmi hasonlóság köztük. Már az OMAP4-ben is segédmagos megoldás volt, csak ott is értelmesen alacsony fogyasztású magokkal, Ezért nem értem az nV-t miért ezt az utat járják.
Ha van egy kis esze a Samsungnak csinál egy 4magos (2db A7-2db A15) big.LITTLE-et S4-hez, telefonba maximálisan elég és ideális lenne fogyasztás szempontjából. Köröket verne a Tegra 4-re akuidőben.
-
Cathulhu
addikt
-
Cathulhu
addikt
válasz
Dare2Live #70 üzenetére
Ha 6x-7x-esre emelkedett a GPU teljesitmeny, akkor az bizony egy dolog elol tudta felzabalni a tranzisztorokat, ez sem agysebeszet. Szoval marad a papiron szep teljesitmeny.
Tobb forrasbol jott a 4 magos 2 GHz-es pletyka az S4-el kapcsolatban, a nexus10 meg ebbol a szempontbol irrelevans, mivel korabbi darab, kezdeti szerias, es nyomott aru nagy meretu tablet, tehat valoszinuleg a hulladek exynosok kerultek bele, nagy akksi miatt minden mindegy alapon. Az S4 mar eleve fel evvel kesobb jon, nyilvan a jobban sikerult, kiforrottabb chippekkel, a note3-rol meg ne is beszeljunk meg.
Talalgatasokba nem akarok ennyire melyen bele menni, de a segedmag es az orajel visszavetele mellett meg akad fogyasztascsokkento technika. -
Cathulhu
addikt
válasz
Dare2Live #67 üzenetére
a 6-7x hiszem ha latom, amugy ra is ferne, igencsak verszegeny a tegra GPU csalad. Az uj Exynos akkor is agyonveri ha ugyanaz az architektura, mivel magasabb orajelen fog jonni. A big.LITTLEtol meg nem tudom miert teszed fuggove a dolgot, lattuk 2012ben is, hogy nagyon nem hozott semmit fogyasztas teren az nV szamara az 5. mag.
De lattuk mar 2 eve is, hogy az nVidia valamin szeret sporolni a CPUban, mert azonos orajelen sokkal gyengebb volt mint a kortarsai. Barmelyik uj generacios (2013) csucs SoC fogja verni, ezt szinte garantalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Formula-1
- PlayStation 5
- A HMD visszalép az USA piacáról
- DUNE médialejátszók topicja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest