- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz
Scarabeus #18 üzenetére
Totálisan félreértetted az iróniát melyet papírra vetettem.
Vót má hogy mindenki a kamera felbontására gerjedt, az akkor divatos HD kijelzőn nézegették 800x-os nagyítással a minél több megapixeles képeket. És csak ez számított, a megapixel.
Aztán a kijelző felbontására matyiztatták rá a gyártók a népet A szakértőkből álló törzsközönség egy méterről meglátja a századmilliméteres pixeleket, ha ezzel igazolni tudja a felesleges beruházását, és ezért még fórumokon veszekedni is képes. Ahogy audiofil fórumokon sokan vannak akik egy denevértől vették kölcsön a hallásukat.
Aztán most bele lett kombinálva a képfrissítési frekvencia a felbontás g-pontba, vak aki nem azt hirdeti, hogy 120Hz alatt lehetetlen olvasni a mobilarénát, meg nézegetni a menő hátlapot.Csak egyszer érnénk már meg, hogy az üzemidő legyen a matyifaktor.
400-420ppi, 60 Hz, és 14 óra sot, 3 nap használattal. Ez lenne az én telefonom.
5 óra sot-ért akkor se adnék három-négyszázezr forintot, ha közvetlenül a látóidegemre csatlakozna és az hinném navigálás közben hogy gokartozok.Ja a másik kedvencem: " 2020. augusztusban"
Mintha az idő múlásával évente duplázódna az emberiség látásának, hallásának minősége.Vegyük már észre, identitást akarunk ezektől a szaroktól, és ehhez keresünk indokot!
-
Scarabeus
aktív tag
válasz
Blizzardking #17 üzenetére
Miért nem az akkumulátor kapacitását növelik a gyártók 6-7000 mAh-ra, a töltési sebesség növelése helyett? Csak nem fizikai korlátai vannak jelenleg?
-
-
törölt tag
válasz
holozis_HUN #9 üzenetére
Samsungon elhanyagolható különbség van a FHD és QHD mód fogyasztása között. Szerintem sokaknál az a gond, hogy összehasonlítgatják a kijelzőket. Valódi használatkor nem hiszem, hogy két telefont néznek egyszerre egymás mellett.
-
Scarabeus
aktív tag
válasz
holozis_HUN #9 üzenetére
Én értem, de manapság vezetéknélküli QI kompatibilis power bankok is léteznek nagyon maximum 10 ezer forintért. Arra ráteszed a telód, ha nem kocsiban ülsz, vagy magaddal viszed ha menni kell valahova. Minden második-harmadik éjszaka rádugod a powerbankot is a töltőre, reggel lehúzod. Mindenre van már ma megoldás, csak lehet valakinek kényelmetlen. Annak pedig meg kell adni a döntés lehetőségét, hogy natív QHDn, vagy inkább FHDn szeretné használni. Csak ami natív FHD csúcstelefonként, ott ez ugrott.
Nekem egyébként QHD 6.67tel 90hzn 5h SOT van. Bőven elég. Mivel konstans áram / powerbank közelében vagyok nincs rá igényem, hogy csak 2 naponta kelljen tölteni (igaz nekem csak kábel játszik most, nincs QI a telóban.) -
kakuk.tamas
addikt
A Huawei Mate 20 Pro és a P40 Pro között ~100PPI különbség van (a Mate 20 Pro javára), de mégis azt mondom, hogy a P40 Pro-nak jobb a kijelzője. A Mate-et másfél évig nyúztam, most másfél hónapja a P40-et.
Ha jók a színek, és a fényerő, nem veszed észre a különbséget.És nem, nem rossz a szemem. Évente van látásvizsgálatom a munkahelyemen.
-
holozis_HUN
addikt
Szerintem felesleges 400 PPI fölé menni.
Nem azt mondom, hogy nem látható a különbség, de az aksi kárára megy, főleg 120Hz körül.
Általános távolságban nézve, nem pixelvadászkodva, elenyésző a különbség.
Szerintem akkor lesz érdemes fellépni 1440p felbontásra, ha lesz hozzá 5000-5100 mAh aksi minimum és variable refresh rate, okosan kezelve, hogy ne zabálja le a magas Hz feleslegesen az aksit. Így kompenzálva a felbontás miatti többlet SoC és kijelző fogyasztást. Nyilván ehhez kell szoftveres háttér, hogy az Android és az appok okosan tudják kezelni a képfrissítést.
-
Scarabeus
aktív tag
5.5on is látni szerintem is (Oneplus One FHD vs Samsung S7 Edge QHD), na és 6.67en, meg lassacskán már 7.0 colos telefonokon? Aki nem látja szerintem bármi offense nélkül de nem jó a szeme, illetve az is lehet szemüveg kell. Mert hiába nézi az ember a 4K TV-t is -1.0 dioptriás szemmel szemüveg nélkül, persze hogy nem fogja látni.
És ide is muszáj leírnom, ha már erről a kijelzőről szól a cikk. Ezért a pénzért ez a felbontás 2020. augusztusban:
-
Fred23
nagyúr
Nem tudom, hogy az S10e pentile -e, a Sirocco viszont az. Mégis akkora a felbontásbeli difi, hogy időnként látszik. Nem gyakran azért, és teljesen jól el tudnék lenni az S10e-vel is, de nagyfelbontású YouTube videóknál és képnézegetésnél egyértelműen nálam jobb az élmény feleségem szerint is. Nála nincs is értelme ugye egy videót 1440p-n lejátszani...
-
Fred23
nagyúr
6.67"-on az 1080 x 2340 elég vacak, ha amúgy a panel jó is.
-
janeszgol
félisten
Akkor gondolom a TCL 10 Próban saját Oled, a TCL 10L-ben pedig saját gyártású LCD került?
-
jeni
félisten
Az LG és a Samsung kijelzők gyártó soraik lesznek majd leépítve?
Lassan a Samsung az összes telóikba más gyártó LCD-it építi be.
Így is baromi drágák a jelenlegi Samsung mobilokban a saját kijelzőik!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi high-end telefonja helyi beszállító topkategóriás OLED megjelenítőjét használja.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest