- VoLTE/VoWiFi
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Mobil flották
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2258 üzenetére
Jaaa. Értem.
Most felnyomtam az 1.1-es customot. Azzal az a bajom, hogy vegyesen francia meg angol. Ez nem kissé idegesít.
Ághghghg megőrülök a hülye francia feliratotktól.
Megelégeltem megy vissza a gyári backup. Nekem még a memóriát is zabálja és állandóan gondom van csak vele. A widgetekkel főleg.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2255 üzenetére
Vissza raktam a gyári ROM-ot. Viszont sehogy sem látszik az EXT2 partíció. Így nem mountolja be? Egyszer tuti olvastam, hogy nem kell custom rom az apps2sd-hez. Fent is van az a2sd de mindig azt írja, hogy nincs megfelelően partícionálva a kártya.
Pedig linux látja és írni is tudja az ext2-t OSX szintén látja.
Újra formáztam egyébként mert valamiért ismeretlen fájlrendszert látott a gépem is először. Tehát ott volt egy hiba.
Quickbootnál próbáltam mindent ami ext-hez kapcsolódott, kivéve az ext2to ext3-at.
Akkor most próbáljam ki megint egy Custom ROM-mal? Az 1.4-es sem volt az igazi, mert ott meg valamiért nagyon lassúnak tűnt. Mintha valami zabálta volna a procit, restart után is. -
llaszlo
veterán
Feltettem Paul 1.4-es módosított ROM-ját. Felment rendesen, viszont valamiért nem működik az apps2sd. Először kiírta, hogy 64mega szabad hely van, most meg feltettem pár progit és már csak 59. Az SD-n van egy 512megás EXT2 partíció. Akkor mégis miért nem működik? Valamit be kellett volna állítani?
Ezt légyszi fordítsa le nekem valaki:
"Please note that first boot may take a little while, especially if you have a lot of apps on your A2SD partition. Be patient! If you want a real clean start or you have issues with your existing A2SD installed apps when you boot, you need to wipe your EXT2 partition on SD too by executing 'adb shell rm -r /system/sd/app', 'adb shell rm -r /system/sd/app-private' and 'adb shell reboot' "
KöszönömLehet, hogy rosszul értelmezem, de mintha azt írná Paul, hogy támogatva vagyon a swap is.
Itt
Vagy most melyik ROM-ra vonatkozik a leírás? -
llaszlo
veterán
válasz
kopasz79 #2244 üzenetére
Nem ijeszgetlek.
pl: Omnia rengeteg pixelhibás. Aztán a winmo miatt is sok gond van vele. Persze ez SW probléma. De más Samsungokból is elég sokat hoznak be szervízelni. De az SE-knél is van ami egyszerűen katasztrófa. Minden gyártónak vannak nagyon rosszul sikerült szériái. Van persze, hogy csak 1 készülék az ami rossz. Tegnap is egy ilyennel találkoztam egy Nokia 5310-el. Ami egyébként egy nagyon megbízható készülék, viszont a tegnapi már 3x volt ugyanazzal a hibával szervízben. És mivel nem cserélte ki a NOKIA így nem is vette át a tulaj.
-
-
llaszlo
veterán
Kérnék egy helyzetjelentést a Paul féle custom ROM-okról. Melyik milyen verziónál tart? Mert nekem ugye eddig egyik sem működött sajnos.
-
llaszlo
veterán
válasz
munnergep #2203 üzenetére
Nálam sem látszik, hogy ha műhódot talál, de egyet megfigyeltem. Ha elindítom a copilotot akkor megkérdezi, hogy bekapcsolja e a GPS-t. Ha be van kapcsolva az indításkor akkor van, hogy nem működik.
Ez tuti SW-s hiba. Ha CP indítja el akkor ha kilépek a home-ra akkor a GPS widget kikapcsoltnak mutatja pedig megy.
-
-
llaszlo
veterán
nandroiddal csináltam backupot. Most viszont nem tudom visszaállítani. Korábban sikerült ebből a mappából Kiírja, hogy futtassak valami parancsot a terminálban. Mi lehet a hiba oka?
-
llaszlo
veterán
válasz
SilentBobium #2167 üzenetére
Erre jó lett volna a ROM frissítés úgyis azt próbálják meg először. Ha nem megy akkor meg mást. De érdemes lett volna megpróbálni és akkor nem kellene 2 hetet várni.
-
llaszlo
veterán
válasz
SilentBobium #2165 üzenetére
Lehet elég lett volna egy ROM frissítés. Mitől szállt el?
-
llaszlo
veterán
válasz
kopasz79 #2162 üzenetére
Azt csináltam amit Bounty linkelt. Ott le van írva részletesen képekkel. Annál jobban tuti nem lehet leírni.
"És kövesd a .doc-ban levő utasításokat, vagy olvass vissza itt a fórumon, a dload mappát kell 1az1ben az SD-re másolni, aztán az "End Key, Voice + Key, Power Key"-t lenyomva indítani."
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #2158 üzenetére
Király!!!! Működik!
Na akkor arra a kérdésre is meg van a válasz, hogy hogyan lehet az alap ROM-ot vissza tenni a telóra, ha esetleg szervízbe kellene vinni.
Visszakaptam az eredeti ROM-ot, mint amikor a telót vettem.
Így már bátrabban szórakozom a telóval.
Kösz a segítséget! -
llaszlo
veterán
Még mindig nem bootolt be. Mi van akkor ha kiveszem az aksit? Ezután vissza lehet tenni valahogy a gyári ROM-ot?
MIt csináljak vele? Már eltelt kb negyed óra. -
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2137 üzenetére
Igen csináltam factory resetet. És újra megcsináltam a ROM telepítés után is.
Kipróbálom a másik ROM-ot.
KösziA quickbootban ha rányomok a Recovery módra akkor nagyon lassan lép tovább, kb 10 másodperc mire történik valami. Ez másnál is így van?
A linket már én is megtaláltam korábban. Onnan töltöttem le a ROM-ot.
Valaki légyszi írja le, hogy melyik link mit is takar pontosan?Main ROM download: http://www.romraid.com/paul/pulse/update-p...core-signed.zip EZT töltöttem le ez OKS.
'Wavesecure' add on pack: http://www.romraid.com/paul/3.0.0.40-updat...cure-signed.zip
Stock ROM downloads (to revert if you didn't do a backup) - these are simply repacks of the ROM from the Huawei site
V100R001GBRC85B116SP01 (shipping T-Mobile release) - http://content.modaco.net/pulse/update-pul...bile-signed.zip
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #2135 üzenetére
Olyan mintha sokkal tovább bootolna alapból, mint az eredeti ROM. Ez miért van? Nem az első bootolásra gondolok.
Amikor meg akarom adni a gmail-es címemet, hogy szinkronizáljon a teló, akkor ezt írja ki:
Setting up your Modaco custom ROM U8230 Edition 1.0, SSH password: NBOlys.Kérdés:
Az 1.0 az a verziószám? Nem úgy volt, hogy van már újabb? Az SSH pw-öt meg lehet változtatni?
Még mindig nem megy a billentyűzet.Sehol sem.
Be kellene állítani valamit?
Sőt tovább megyek le is fagy az adott progi, hogy ha a billt elő akarom hozni. -
llaszlo
veterán
Az alap 3 home képernyőt lehet bővíteni? Mert nekem az a 6 nagyon kellene.
Most egyelőre megbántam, hogy feltettem, de még vissza lehet tenni az eredetit.
A bootnál alap még mindig a T-Mobile ikon? -
llaszlo
veterán
Én is feltettem.
Viszont nem megy a billentyűzet. A wifinél akarom beírni a jelszót, de nem jelenik meg a bill.mindkét inputot próbáltam
-
llaszlo
veterán
Miért fontos az, hogy a partíciók milyen sorrendben helyezkednek el?
Pl: FAT32, EXT2 APPS, később swap
vagy
swap, EXT2 APPS, FAT32
Ennek mi a jelentőssége? -
llaszlo
veterán
Zsíír.
Eddig a backupig jutottam, most jönne a partícionálás és a custom rom telepítés.
Miért ne legyen swap?
Én így szeretném:
7giga FAT32
512mega EXT2
128mega swapEz így nem fog működni? Mit kell még beállítani, hogy használja a swapet is? Vagy nézzek meg egyéb leírásokat ehhez? Valahogy csak rájövök.
Az SD-re hová tette a backup fáljt?
-
llaszlo
veterán
válasz
munnergep #2090 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez alapján már könnyebb dolgom lesz OSX alatt. Nagyon nem tér el, csak jobb látni magyarul, hogy mit is kell csinálni. Mert angolul nem minden lépést értettem pontosan. OSX-nél még egyszerűbb is, mert nem kell fájlokat másolgatni.
Bár a linkek nem látszódnak.De a modaco-n megleltem a topicot.
-
llaszlo
veterán
Ha már linuxról és open sourceről van szó. Van valami progi ami .odt-t megnyit?
-
llaszlo
veterán
Nos. Szeretnék megkérni valakit, hogy írja le magyarul a rootolástól kezdve, a custom rom telepésen át az eredeti rom és állapot visszaállításig.
Köszönöm.
LacaMa láttam a madaras tecsóban 1500hufért USB-s autós töltőt.
Én a következőket használom.
- Copilot live GPS
- Astrid todo-ra
- Appmanager Nekem nagyon bejött, mert gyors és egyszerű
- Dolphin browser: netezéshez
- AndroZip: Zippelő és filemanager
- Email for PW: Email kliens
- OI shopping list: bevásárló lista illetve egyéb listák készítéséhez. Szép designja van.
- Sticky Note. Post it
- Beautiful widgets: Gyönyörű óra és időjárás
- aContacts
- Handsent sms
- Speed dial. Egy érintéssel hív
- MAthdroid. számológép
- Wifi, GPS, BT Silent, Brightness widget
- eRay memória ürítő, task killer, hálózat figyelő stb.
- Airplane switch
- MountUSB
- vizBattery widget
- BT file transfer
- Wifi buddy, nagyon jó wifi kereső
- Pure calendar widget: kiteszi a HOME-ra a naptárat szép igényes progi.
- Google search alapból meg van
- APNdroid 3G.GPRS tiltás
- Sprite backup. Erre biztos van jobb megoldás, de ahhoz rootolt teló kellene. De a progik beállításainak nagy részét megjegyezte. HOME beállítások megmaradtak, stb.
- Picture viewer: nagyon kicsi és jól működő képnézegető
- Photoshop
- Profiles: hang és teló profilokat lehet beállítani
- Status note: A status barra lehet betenni figyelmeztetéseket
- Download crutch: letöltés kezelő
- Laik Agenda widget. Mutatja a dátuom érintésre betölni az agendát
- Nimbuzz, Fring. Ezek még tesztelés alatt, hogy melyik a jobb
- PLUSZ játékok. -
llaszlo
veterán
ROOT unROOT
Most találtam ezt a fórumot. Nem tudom, hogy milyen telóhoz van a leírás, de ezek szerint lehet valahogy unROOTolni is a telót. Ha ezt valaki leírná magyarul akkor én is ROOTolnám. De addig nem akarom amíg nincs rá biztosíték, hogy gebasz esetén ha szervízbe vinném vissza tudom tenni az eredeti romot. És mindenképp érthető és MAGYAR leírás kellene hozzá.Linuxnál elszórakoztam az angol leírásokkal is, de ott nem volt gond a helyreállítással. Meg persze némi hozzáértés is volt
-
llaszlo
veterán
Lehet mégsem a telóval van a gond, mert amit kaptam fájlt azt a gépem sem játsza le. Meg csináltam újonnan készült kames felvételt azt lejátszotta rendesen.
Valaki más is elküldhetné az eredeti Pulse videót a telóról. Előtte mindenképpen nézze meg, hogy megye a gépén is.
Köszi -
llaszlo
veterán
Van olyan progi amivel egyszerre lehet több app-ot telepíteni? Nem kell egyenkétnt felpakolgatni?
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #1887 üzenetére
De azért megpróbáltam a hardresetet és tényleg nem játsza le az mp4-eket.
Előbb-utóbb szervíz. Kíváncsi vagyok, hogy milyen cseretelót adnak majd. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #1885 üzenetére
Hát ezért még nem megyek oda. Max csinálok egy backup-ot majd hardresetet és ha akkor is gányol akkor megyek.
Tényleg van valami progi ami csinál backupot a beállításokról is? -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #1883 üzenetére
Igen már próbáltam.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #1879 üzenetére
mp4. Szerintem az eredetit külde el aki elküldte.
-
llaszlo
veterán
Megkaptam az eredeti Pulse Guide videót KÖSZÖNÖM, de nem hajlandó lejátszani a telóm.
Na ez mitől lehet? Ötlet?
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #1875 üzenetére
Nekem is volt olyan, de nem tudom, hogy miért. Most minden rendben. A GPS nem kapcsolt be először, de nem tudom, hogy mi volt az oka. A Car locatorral működött legelőször azóta már GPS progival is megy.
-
llaszlo
veterán
A Pulse bemutató videót ami alap rajta volt a telón azt le lehet tölteni valahonnan? Mert töröltem.
-
llaszlo
veterán
válasz
kisbergics #1865 üzenetére
Ugyanaz a tervrajz.
Honnan töltötted le?
-
llaszlo
veterán
válasz
kisbergics #1863 üzenetére
Ezért nem kell warezolni.
-
llaszlo
veterán
SSHD telepítése
-
llaszlo
veterán
válasz
alansmithee #1853 üzenetére
Hívó képe: Erre még én sem találtam megoldást.
A felbontás 320x480. Azt mondják azzal meg szépen. Feliratot nem tudom. -
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
Nekem most a class 6os kártyám egy formázást követően csak class4en hajlandó menni és van, hogy megszakad a másolás nagyobb fájlok (300-400 megától) esetén.
Legutóbb is hasonló történt csak akkor még 1mb/seckel sem volt hajlandó másolni, akkor cserélték a kártyát, de most nem fogom megint cseréltetni, mert nincs értelme postázni meg vissza.
Nem tudja valaki, hogy mitől lehet? Nokia SDHC 8GB Class 6 -
llaszlo
veterán
válasz
magnusheron #1837 üzenetére
Ez szép és jó, de ON-LINE.
-
llaszlo
veterán
válasz
munnergep #1834 üzenetére
Ha nem értesz hozzá ne foglalkozz vele, mert csak tönkre teszed a telódat. 1x próbáltam kernelt fordítani, ment a gépem csak dög lassú volt, meg nem volt net.
Kernelt nem olyan egyszerű fordítani, hogy csak Gyökkettő Pistike oda ül a géphez és hopp én most kernelt fordítok.
Ez nem személyes, csak egy példa, hogy érzékeltessem elég komoly szaktudást igénye egy jól működő kernel fordítása.
-
llaszlo
veterán
Linux ismeretek nélkül figyelj oda mindenre FŐLEG ha ROOT-ként használod. A legtöbb vírus és egyéb azért működik, mert admin joggal megy a gép. Mert mondjuk nekem sem evidens minden paracs jelentése és paraméterezése. De szerencsére ez nem is mindig kell. Linuxhoz (Androidhoz is egyre több) nagyon jó dokumentációk vannak, legtöbbször mindent úgy kell csinálni ahogy le van írva.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #1823 üzenetére
"Are you even rooted? Because all the roms now have automatic apps2sd .. just partition the sd and your good to go."
Akkor mégsem tudja minden ROM az apps2sd-t? Vagy akkor ez mire vonatkozik?
Itt van SD partícionálás
Itt szintén ROOTolás és partícionálás
Itt pedig a csávó írt egy scriptet ami automatikusan partícionál. -
llaszlo
veterán
Ezen topic szerint (ha jól értelmezem) nem kell főzött ROM ahhoz, hogy SD-re telepítsünk. A ROOTolás persze elengedhetetlen.
Ha valaki magyarra tudná fordítani az jó lenne. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #1810 üzenetére
Pedig én sem tudom máshogy, csak hogy túltöltés. Az egyik cikk részletesen kifejti egy külön fejezetben.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #1807 üzenetére
Elolvastad a cikkeket amiket küldtem? Abban minden kérdésedre ott a válasz.
-
llaszlo
veterán
@bounty:
Te már ROOToltad a telót. Nézd már meg légyszi, hogy a Better Terminallal is permission denied-ot dob-e ha ssh-zni akarsz? És rootként is légyszi.
Kösz -
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
munnergep #1786 üzenetére
Az az car locator. A weathernél a weather forecast widget v2-t használom az működik. Csak szerettem volna másikat is kipróbálni, de az megy frankón eddig ennél találtam a legtöbb kinézetre vonatkozó beállítást. 1x1 2x1 4x1 meg még nem tudom hány féle nézete van.
-
llaszlo
veterán
Kérdés a ROOToláshoz. Ha rootoltam a telót akkor elég lesz csak az "su" parancs a root joghoz? Ha igen akkor meg lehet adni jelszót a root jog eléréséhez? Mert nekem nem elég biztonságos ha nincs hozzá jelszó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest