Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz tom_tol #80 üzenetére

Lassan eljutunk oda a cikk alapján, hogy a HBCC jobbnak lesz beállítva mint egy kártyára dedikált Vram? ne hogy már...
    fejlettebb memóriakezelést attól még NV tud ki dolgozni és lehet, hogy Voltán fog is.A cikk semmire sem alapoz, mivel még konkrét infók nincsenek Voltáról. MI van akkor, ha lesz rajt sok ram és ez mellé még fejlesztenek a memóriakezelésen is? Akkor is az lesz , hogy NV izomból oldja meg , mert hülyék,AMD meg fejleszt, menő csávók?

Tigerclaw:

Én szinte biztos vagyok benne, hogy a 8GB HBM memória nem olcsóbb mint12- 16 GB GDDR5x vagy az érkező GDDR6.
    Ez megint szerintem egy olyan dolog, amivel meg van magyarázva a dolog, miért is nincs rajt több. Egyszerűen 16 GB HBM sokkal drágábbá tenné a kártyát.Ha jól emlékszem valaki valami brutál árat írt arra, mennyibe kerül 8 GB HBM AMD nek egy egy kártyára.

Egyébként ez szerintem megint mesterséges pánik keltés, 8-12 GB még 1-2 generációt ki szolgál, ahhoz GPU erő is kell, hogy az ember 4 K ban játszhasson nem csak elég memória. jelenleg 4 K-ra alkalmas kártyája AMD nek nincs , hiába tolja ezt a dolgot, NV nek is csak kompromisszumosan.

Új hozzászólás Aktív témák