Új hozzászólás Aktív témák
-
Raucher
tag
válasz
Crystalheart #25 üzenetére
Például a klasszikus zene értelemszerűen magasabb szinten áll, mint a mai tucatzenék, és eme megállapítást nem bízhatjuk a műveletlenek tömegére.
Ja, ja. Ezt nem is szabad a műveletlen tömegekre bízni. Sőt, művelt emberek sem tudják minden esetben megkülönböztetni a klasszikus zene valódi értékeit, a populáris klasszikus zenétől.
-
Raucher
tag
válasz
Crystalheart #23 üzenetére
Példaképet, szerintem nem azért választunk, mert közmegegyezéssel követendő példának tartják sokan. Minden tiszteletem József Attiláé, de példaképnek sohasem választanám. (Ne csak Pákót emlegessem.)
"...hogy egy adott társadalomban a fennálló értelmiségi réteg szerint mi az, ami hasznos..."
Hibás megközelítés. A társadalom egy rétegét nem lehet kiemelni, hogy az tudja, a többieknek meg 'pofa alapállás'.(És még ezeket is követhetik magasabb rendű ideák.)
Ezt hívják álmodozásnak. -
Raucher
tag
válasz
Crystalheart #20 üzenetére
Ha nem érem el a céljaim, egy utolsó senki maradok.
Nem. Pontosabban nem fekete fehér ez a dolog, vagy igen - vagy nem.
Nehezen, de elérhető célt kell kitűzni, és a hozzátartozó rész célokat is meg kell határozni.
Hiába tűzném ki magam elé célnak, hogy 15 méter magas falat segédeszköz nélkül akarom átugrani, ez lehetetlen az izomzat felépítése miatt. Ez ugye eléggé nevetséges cél.Azt kitűzhetem magamnak, hogy a világ legmagasabb hegyét légzősegédeszköz nélkül akarom megmászni. Ha ezt nem is érem el, garantáltan senki sem fog kiröhögni. Én leszek az az ember, aki légzősegédeszköz nélkül a legmagasabbra jutott.
A különféle példaképek értéke is csak közmegegyezés dolga.
Nem. Csinálhattok közmegegyezést, hogy egy mai celeb példakép. Nem hinném, hogy Pákót példaképnek fogadnám el. Aki meg igen, az nem az én gondom.
A világhír vagy az ország fölemelése is kellően irracionális elképzelés, nem? Mennyi az esélye? Mégis voltak, akiknek sikerült.
Talán nem közvetlenül a világhírt vagy egy ország felemelését tűztek ki célul önmaguknak. Valamit nagyon jól akartak csinálni, és jól is csinálták. Ezzel jött a világhír. Ezzel lehetett megsegíteni például Görögországot, az elmúlt évszázadban.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged