Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sultansmith

senior tag

válasz azopi74 #80 üzenetére

öh... nem tudom, honnan vannak az információid, a lexus 1989 óta létezik, és az 1991-es utolsó cserkész c. filmben már bmw-ket törtek halomra filmekben az amerikai keménylegények, akkora ázsiója volt.

A történet pedig az volt, hogy a bmw fejesei látták, hogy a lexus modell ugyanoda van árazva, ahol az ő autóik, ezért igen közvetlen veszélyt jelentenek rá. Egy termék életpálya görbéje alapján már akkor is tudták, hogy ha valami új, az sokkal izgalmasabb, eladhatóbb, mint a régebbi termék. Már jó előre igen nagy számban történt rendelés a lexus modellekre, a piac pedig nagy volt... Idővel valószínűleg visszatérnének hozzájuk a vásárlók egy része, de még ebben sem voltak biztosak, mert látták, hogy a lexus autói jók.
    Mindenki azon a véleményen volt a tanácsban, hogy csökkentsenek árat, hogy versenyben maradjanak, és ne csökkenjenek az eladások.

Kivéve egy ember.

Ő azt mondta, hogy emeljék meg a bmw autóinak árát. Azt mondta, hogy a tanács tagjai nem értik a bmw-t. A bmw nem autókat árul, hanem életérzést. Presztízst és színházat. Emeljék meg az árat, ne csak kicsit, legyen szembetűnő a változás, hogy amikor miamiban egy lexusos meg egy bmw-s áll egymás mellett a disco parkolóban a kulcsot lengetve, a csajoknak a bmw-s még mindig bmw-s legyen, a lexus meg hát mégiscsak egy olcsó termék, proliknak... amikor az igazgató beáll a bmw-vel hirdesse, hogy van itt pénz, míg ha ugyanezt egy lexus autóval tenné, adódjon a kérdés: mi van, nincs pénze bmw-re?

Meglépték, és rekordeladásuk lett.

Szerintem hidd el, hogy így történt, egyetemeken oktatják a sztorit, és hogy miként történt ez így.

De elmondanám egy jó ismerősöm példáját, aki profi minőségű henteskésekhez jutott hozzá, nevetséges összegért, és tök olcsón elkezdte árulni. Nem kellett a kutyának se, azt hitték kínai másolatok. Elmeséltem neki a bmw-s sztorit, poénból megemelte az árat, majdnem, mintha bolti, eredeti ár lenne, és láss csodát... elkezdték vinni... :U

Új hozzászólás Aktív témák