- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #50 üzenetére
értem.
csak nekem az a gyanúm, hogy a samsungnál ez egy szándékos dolog. és nagyon nem egyedi. marketing fogás szaga van. direkt becsapják a felhasználót.
a procikkal ellentéteben (pl. ugye everest rosszul számolja ki), itt bármely monitorozó program ugyanúgy alámért adatot olvas ki.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #48 üzenetére
világos, érthető, logikus.
hamár a témánál vagyunk. amit sosem értettem. mennyire árthat a winyóknak, ha nem alaphelyzetben dolgoznak. főként az, ha az élükre vannak állítva, vagy akár 45 fokban megdöntve. csak ha a g-re gondolok. mindig más irányban hat a tányérra, felejre. vagy az annyira eltörpül a többi erőhatáshoz képest, hgy nem számottevő?
megelőlegezett cinikus beszólásom csak arra vonatkozott, hogy a samsungok alámérésére mondasz majd valamit, hogy miért nem úgy van....
-
Dagidög
senior tag
válasz
#65675776 #35 üzenetére
Magyarul mégsem vagy a FET-ek hűtése ellen, csak akkor azt inkább effektív módon tennéd?
(#38) szab.tam: Egész pontosan egy Samsung HD103SJ és HDSentinellel néztem. Én is hallottam már a Samsung trükkjéről, de kézzel is néztem és még csak nem is langyos, de egy hőmérőzést én is nézek, amennyiben találok erre alkalmasat.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#65675776 #35 üzenetére
A két hűtési módszer között valóban nagy eltérés lehet.
Vizsgáljunk megy egy konkrét esetet.
A merőleges áramlású CPU hűtőbordák is lamellásak. Felülnézetből nézzük ezt a bordát. Tehát a 2-2 egymással szemben álló oldalai között annyi az eltérés, hogy az egyik szemben álló párra párhuzamos irányban "nyitott" az áramlat útja, míg a másik szemben álló párra párhuzamosan zárt, az áramlat útja.
Mivel az alaplapoknál minimum L alakban szokták a CPU körül elhelyezni a szóban forgó FET-eket, ezért egyik fele az L alaknak sosem lesz hatékonyan hűtve, nyilván amelyik oldala a hűtőbordának zárt utat képez az áramlásnak.
Hacsak nem alkalmazunk valami ilyesmit. Ekkor már nem igaz a felvetésem.
Szóval én nem vitatom, hogy bőven elműködnek borda nélkül a FET-ek. Én csak azt állítottam, hogy ha van rajta borda (nem feltétlenül hőcsöves, az már tényleg kicsit túlzás) akkor esetleg az élettartama kinyúlhat az adott félvezetőnek. Ezt pedig senki nem vonja kétségbe, hogy alacsonyabb hőmérsékleten az élettartam növekszik. Vagy igen?
A HDD-s kérdés engem is érdekelne. -
Dagidög
senior tag
válasz
#65675776 #31 üzenetére
Ezek szerint az alaplapokon a FET-ek bordázása csak vakítás?
A vinyók 30°C alatti üzemelését viszont kifejtenéd, hogy miért van? Egyrészt érdekel, másrészt az enyém még ugyan határértéken, de 30°C-on üzemel.Nagyon tetszik az alapkoncepció, de ilyen áron soha nem lesz ilyen házam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Arctic freezer 33 eSport duo green
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest