- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem vagyok ellene, csak sok értelme nincs. Emiatt többletet kiadni egy alaplapra pedig nincs sok értelme.
szab.tam: A problémát a mechanikus alkatrészek okozzák természetesen. Több oka is van:
-hőtágulás: ahány anyag, annyiféle. Ha ezen anyagok érintkeznek egymással, akkor az eltérő hőtágulási együttható miatt lesz egy optimális hőmérséklet, ahol a súrlódási ellenállás a minimális, ebből következően az élettartam a maximális.
-folyadékcsapágy: a folyadék viszkozitása bizony hőmérsékletfüggő. Ennek is van egy optimális hőmérséklete, ahol az élettartam a maximális lesz.
-légsűrűség: erre sokan nyilván nem gondolnak, pedig a fejek egy légpárnán közlekednek. A levegő sűrűsége erősen hőmérsékletfüggő. Ami a vinyók fejei szempontjából lényeges, az a párnahatás. Nos, ez bizony igen erősen függ a levegő sűrűségétől. A fej-lemez távolságának szintén van optimuma, ezt pedig csak egy bizonyos hőmérséklet-tartományban biztosítja a párnahatás. Bármelyik irányba eltérsz romlik a hatékonyság. Ha nagyon hideg, sűrű a levegő, akkor a fej sokkal magasabban fog lebegni a lemez felett, ami az írás megbízhatóságát veszélyezteti. A meleg, híg levegő pedig jelentősen növeli a fej lemezhez ütközésének valószínűségét. Persze lehet azt mondani, hogy 10-20°C-nyi ∆Tről van csak szó. Ez bizony pont elég, élet és halál között dönthet. Kérdezz meg egy helikopterpilótát esetleg, nekik elég sok tapasztalatuk van ebben a témában.Csak így hirtelenjében.
-
szab.tam
nagyúr
"az enyém még ugyan határértéken, de 30°C-on üzemel"
boritékolom, hogy everst/aida-val mért samsung.
igaz, az everest inkább a proci maghőfokokat kalulálja alá, de a samsung keményen meghamisítja az adatokat.
hőmérővel többbször rámértem már ezekre.
nálam tipikus példa a 35 fok, ahol a hdd burkolatán mérve a lázmérő elhagyja 42 fokot, és error-a vált. minimum 7-8 fokkal alámérnek a samuk. ez a vevők szándékos becsapása, mert így sokan azt hiszik, hogy a samsung hűvösebb, mint pl. a wd.
így nő az eladás, ami bőven kompenzálja azt a pár megfőtt darabot, ami az alulmérés következményeként elhullik...
külön vicc, amikor a 24 fokos szobában start után 20 fokról indul a mérés....de kíváncsi vagyok, hogy daa-raa szerint ez miért nincs így....
-
gordonfreemN
addikt
"Ezek szerint az alaplapokon a FET-ek bordázása csak vakítás?"
Nem, nem vakítás, csupán egy megfizetendő plusz szolgáltatás. Vagyis ha fizetsz érte, akkor úgymond "alacsony fordulaton" járatod az alkatrészt.
Ez volt az alapeset. Gondolom a tuningos lapokat nem kell ecsetelnem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest