Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thamasz
senior tag
válasz Fuxosbömis #1975 üzenetére
Lesz benne valami érdemleges újítás, mit lehet tudni?
-
thamasz
senior tag
Újra frissítésünk van (lesz): 32.3.A.2.33.
-
thamasz
senior tag
válasz lalyoska #1871 üzenetére
Android 7.0 is letölthető rá, nem csak a 6.0. Nagyon jó telefon, de pont a fotózás ahol elvérzik... Ha elsősorban fotózásra kell, akkor nézz más készüléket: nagy látószögű a lencse (szinte a legnagyobb a mobilok között) ezért a széleken erős torzítás lép fel, amit szoftveresen próbálnak korrigálni, ehhez jön még a túl nagy felbontás, a 23 Megapixel magas zajt eredményez magasabb érzékenységen. Videózásra viszont nagyszerű mivel kiváló a képstabilizálása (szoftveres) és a széli torzítás sem jön elő a Crop miatt (kép mező közepét használja).
-
thamasz
senior tag
Nekem nem fagy és a GPS is jó, cserébe nagyon merül, én is lusta vagyok resetelni és belakni újra, ráadásul valószínű úgyse lesz jobb tőle. Ilyenkor mindig kezd erősödni bennem a gondolat, hogy a gyártók mintha direkt rontanának szoftveresen a telefonokon másfél éves ciklus után, hogy új vásárlásra add a fejed. Őszintén, miért cserélném le ha minden jól működne, még pár évig meg lennék az újdonságok (4K kijelző + lassított felvétel) nélkül is.
-
thamasz
senior tag
Nekem nem fagyott eddig se és az új rendszerrel se fagy, 376-al se és most a 378-al se. A többi változtatás ami idegesít téged, gondolom nem Sony hanem Google féle "fejlesztés". Ezek engem nem annyira zavarnak, de van akit lehet, hogy igen. Engem sokkal jobban zavar, hogy jobban merül az akku az új rendszerrel.
A 376-nál jelentkező hiba, hogy az album nagyon lassan jeleníti meg az éles képet, a 378-nál nálam már nem jelentkezik, akit ez zavart az frissítsen 378-ra. -
thamasz
senior tag
Nekem vot Z1C-n ilyen alu keret, nem ajánlom, a Spigen Liquid Crystal-t nyugodt szívvel ajánlom, nekem is van ilyen a Z5 védelmére, de jelenleg a nagy testvérét, az Ultra Hybridet használom. A sima olcsó szilikon tokoknál ezek nagyságrendekkel jobbak!
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
úgy tűnik már jön is a nougat frissítése, a 376-os helyett már a 378-as végű szoftvert adják ki egyre több régióra, T-Mobile HU már egyből azt kapta
-
thamasz
senior tag
Kinél hogyan alakul az akkumulátor merülés Nougat alatt? Nálam sajnos gyorsan merül.
-
thamasz
senior tag
Remélem magára talál az új rendszer, de gyanús, hogy nálam is jelen van amire fórumokon panaszkodnak: folyamatosan pörgő 4 processzormag, a másik négy pedig használaton kívül, az alvó mód hiánya miatt gyors merülés, a korábbinál nagyobb melegedés. Az első töltés után 100-ról 20 százalékra 12 óra alatt lemerült. :-(
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
válasz Fuxosbömis #1779 üzenetére
Még nem adták ki a Nougatot az E6633 Dual CE1 verzióra...
-
thamasz
senior tag
Ráeresztettem én is a 7.0-Nougatot , a ma kijött CE1 verziót, ezúttal simán kényelmesen Xperia Companionnal, nem Flashtoollal és nem volt gyári visszaállítás. Kíváncsi leszek így hogy működik, egyelőre gyorsnak tűnik, bár semmi eget verő látható újdonságot nem látok, talán az akku használati grafikon normálisabb lett, az zavart nagyon 6.1 alatt. Kicsit csalódás, hogy továbbra sincs full manuális kamera és RAW, és az osztott képernyőt sem találom
-
thamasz
senior tag
Feltűnt (nekem csak most) egy "Generic GLOBAL" nevű régió a Nougat letöltések között, ez vajon nekünk is megfelelhet? A CE verziókra továbbra se jött még ki.
-
thamasz
senior tag
Na valami geb@sz van, visszavonták a szerverről a Nougat frissítéseket a már kiadott régiókról
-
thamasz
senior tag
Nougat-os jó reggelt mindenkinek! Elkezdődött az Android 7 rollout Z5-re !
Hír[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
Olyan jó ez a telefon, hogy nem pörög a topik... Sajnos az új 5.11-es frissítés óta egy elég idegesítő hiba lépett fel nálam , a telefon random eldobálja az internet kapcsolatot. Wifit és mobilnetet is, de a wifit gyakrabban. Az se segít ha ilyenkor ki-be kapcsolom a wifit, egy idő után magától visszajön a netkapcsolat de hamarosan megint dobja. Ha újraindítom a telefont akkor kb fél vagy 1 napig semmi hiba, majd újra jelentkezik a netkapcsolat elvesztése. Először a CE5 rom volt fent, majd rátettem a CE1-et de ugyanaz, majd gyári visszaállítás is volt, egy de nap után ugyanaz... Mi a l__asz lett a telefonommal, ami eddig tökéletes volt (kamerát most hagyjuk). Van ötletetek?
(A wifi routeren több más eszköz is lóg minden gond nélkül) -
thamasz
senior tag
Újabb frissítést kapunk, el is kezdődött a rollout: 32.2.A.0.305
több optimalizálás mellett belekerül egy úgynevezett "optimalizált akkumulátor töltés" funkció, az akku teljesítmény javítására illetve a hosszabb élettartam elősegítésére. -
thamasz
senior tag
válasz SPeti1984 #1623 üzenetére
Sajnos a Z5 fényképminőségével adódhatnak problémák, elég sokrétű a dolog. Maradjunk annyiban, hogy vannak jobbak a piacon olcsóbb kategóriában is. Tudnod kell, hogy a Z5 kamerája az egyik legnagyobb látószögű, és emiatt a középtől a szélek felé haladva rohamosan romlik a képminőség. Vannak példányok amelyeknél valószínűsíthetően a nem megfelelően pontos illesztés (érzékelő és optikai rendszer) miatt a bal sarokban extrém minőségromlás tapasztalható. Erről ebben a topicban még nem olvastam, de külföldi fórumban elég sokat. Itt: Sajnos az én példányom is ilyen, nagyon zavart először a dolog, de rájöttem, hogy rajtam kívül a környezetemben senki nem is veszi észre a hibát, így egyelőre nem idegesítem magam rajta. Majd a gari lejárata előtt megpróbálom "javíttatni" vagy cseréltetni. Vagy itt van a sarkok kék színeződése gyenge fényben készült képek esetében (ez szoftveres hiba és nem optikai, mert ki lehet küszöbölni megfelelő beállításokkal) Mivel DSLR-el fotózom, hiányolom azt is, hogy a manuális beállítási lehetőségeket és a Raw supportot nem adja a Sony, mint más gyártók a csúcskategóriában. Ennek ellenére összességében elégedett vagyok a telefonnal, és a fenti hibák ellenére -megtanultam együtt élni vele- gyakran a nagy gép cipelése helyett a Z5-el való fotózást választom...
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
válasz SPeti1984 #1613 üzenetére
Nekem soha nem kapcsolt ki még melegedés miatt igaz 4k videót én is hanyagolom, fhd eddig nem okozott gondot. Sokkal jobban melegedett nálam navigáció közben autós töltőre dugva a szélvédő mögött nyáron, de akkor se kapcsolt ki. 400 fotó egy nap alatt, ott inkább az akku gyors merüléssel lesz gondod...
-
thamasz
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
-
thamasz
senior tag
válasz rewonka #1597 üzenetére
A "Testreszabás" jelenti, hogy milyen régiós a rom, jelen esetben 1298-2388 R7C = Central Europe 1-et takar, vagyis nem szolgáltató által testreszabott a rom.
Ha megírod mit ír a tiéd, megnézem az XperiFirm-ben neked.
Beállítások->Támogatás->Eszközök->Diagnosztika->Adatok
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
válasz Pikkolo^^ #1538 üzenetére
A telefonkönyv névjegyzékében kiválasztod a kontaktot, majd rámész a kapcsolat szerkesztésére (ceruza ikon), azon belül az illető fotójára (bélyegkép) kattintasz, és lecseréled a meglévő képet egy másikra vagy akár ugyanarra a telefonodon lévő képek közül, utána nagyban fogja mutatni. Sajnos ez manuális meló, de én is kipróbáltam, működik.
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
-
thamasz
senior tag
válasz Pikkolo^^ #1506 üzenetére
Értem, de ez nem jó, Z5 már nem rendelkezik mágneses töltő csatlakozóval, csak USB csatlakozóval tölthető, Z1C-hez még én is használtam ilyesmiket, jól beváltak, szerettem, bár elég nagy minőségi szórás volt a kábelek között, ki kellett tapasztalni a megfelelő típust.
-
thamasz
senior tag
Korábban a Z1C idején még használtam én is Poweramp-ot, nem rossz lejátszó, sokat ki lehet hozni vele, de mostanában a Z5-tel már nem használom csak a gyári lejátszót, a play mucic appot, valamint ha még jobb minőségre vágyom akkor ezt az alkalmazást: USB Audio Player PRO, ez tud pl. TIDAL-ról HIFI minőségben is streamelni, ha épp nincs letöltve amit Losless hallgatnék. A zenehallgatáshoz ezeket a hardvereket használom most:
USB DAC
http://www.av-online.hu/fejhallgato/fiio-q1-usb-dac-es-fejhallgato-erosito-teszt_1551
Sennheiser In Ear
http://www.av-online.hu/fejhallgato/sennheiser-momentum-in-ear-fulhallgato-teszt_1279
ATH M50x
http://hangzasvilag.hu/audio-technica-ath-m50x-fejhallgato/ -
thamasz
senior tag
Szerintem a Z5 rendszersebesség tekintetében nagyon jó, ezzel nincs baj. Full HD videóban van tapasztalatom, abban nagyon jól teljesít, gyönyörű képe van és a szoftveres képstabilizálás brutálisan jó. 4K videó módban nem használom. Fotó képességek terén viszont eléggé csalódott vagyok... Zenei téren jobb, mint a háztartásban lévő samu telók (A5 és A5 2016) és tab (S 10.5), de S7 pont nincs, azzal nem tudom összehasonlítani. A hangzást tovább javítottam egy külső USB DAC fejhallgató erősítővel, ha fontos a zene minősége ezt javasolom neked is, bár egy kicsit macerásabb a hordozhatóság tekintetében, de brutálisan jól szól. Külső erősítő nélkül a nagy fejhallgatómat már nem tudja dinamikusan meghajtani, de a (nem gyári) bedugós fülessel azért szépen szól. Melegedés: tud melegedni ez is rendesen, pl. autós navigáció+töltés esetén, de még soha nem kapcsolt le emiatt, gondolom 4K is megizzasztja, majd kipróbálom. Akku: 2 nap üzemidő 4 órás képernyőidővel nálam elég ritkán jön össze, stamina ide vagy oda, erre nem alapoznék. Az új Xperia X vonal szerintem visszalépés, akkor inkább már a Z5, ha Sony. Mivel szeretek fotózni, bennem a fotós "gyenge" teljesítménye az egyetlen tüske, különben kiváló készülék. Az enyém is Telekomos, de már CE1 rom fut rajta, amúgy független hiába a T-nél vettem. Mindig használok kijelző védőt de nem fóliát, hanem üveget, ki van vágva az érzékelőknél és a kameránál, soha nem okozott gondot. Valamilyen tokot érdemes használni szerintem, mert sérülékeny a keret festése is, de melyik mai vékony üveg -fém telefon nem sérülékeny...
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
Olvastátok már az Okostelefonos kamerateszt (2016) -cikket a mobilarénán? Szépen utolsó lett a Sony (Xperia X). Sajnos sok mindenben egyet értek a cikkben olvasottakkal a Z5-re vonatkoztatva is.
-
thamasz
senior tag
válasz holozis_HUN #1465 üzenetére
Nálam sosem volt szürke négyzet az ikonok helyett. Amúgy meg itt is jönnek a frissítések rendesen, néhány hete van kint a 32.2.A.0.224 frissítés és máris jön ki a 32.2.A.0.253
-
thamasz
senior tag
Jött ma ota frissítés de nem tudom mi frissült, egy kb 5 megás és egy 15 megás patch töltődött le. CE1 régió.
-
-
thamasz
senior tag
válasz zerdelyi #1417 üzenetére
Nos a gyors töltés mivolta esetünkben a Qualcomm Quick Charge 2.0 megoldást jelenti. Nekem van egy Quick Charge 3.0 töltőm, amely elméletben max 5V 3A , 9V 2A , 12V 1,5A értékekkel tud tölteni, és visszafelé kompatibilis a QC 2.0-val. Ezzel a töltővel 1,5 óra alatt töltődik a telefonom közel nulláról 100%-ra, de ezen belül fél óra alatt közel 70%-ra, és épp ez a lényege, hogy gyorsan ad nagy töltést, majd értelem szerűen a Lithium aksik töltési tulajdonságából adódóan belassul a töltés 100%-ig.
Qualcomm Quick Charge link[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
Feltettem flashtoollal a T-s 6.0.1-et, elsőre tetszik, kis változások vannak a felhasználói felületen is, a rendszer összességében még pörgősebbnek tűnik!! Gyorsabb, és megbízhatóbb lett az ujjlenyomat olvasó is, és dupla koppos zárolás is jól működik. Most feltöltöm, hogy az akku használatot 100%-ról kezdve lássam, kíváncsi vagyok a Staminára is. Gyári kamera appban továbbra sincs záridő beállítás, pedig azt olvastam egy fórumban, hogy van, majd még utána keresek ennek, lehet félre értettem vagy külső appra írták. (Egy változást vélek felfedezni a kamerában, de ezt nem kiabálom el, majd délután lesz alkalmam szabadtéren fotózni, akkor kivesézem)
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
-
thamasz
senior tag
Most jelzi a telefonom, hogy új rendszerfrissítés áll rendelkezésre. Ez mi lehet? 185-ös CE1 van rajta amúgy.
Xperia Companion is jelzi, most szedi le, de nem ír még méretet sem.[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
válasz pockhome #1309 üzenetére
Nemrég tárgyaltuk itt a tokokat, nekem a Spigennel van nagyon jó tapasztalatom. Abból is a vékonyabb jön be jobban (mindkettő van). Ne ragaszkodj a nillkin üveghez az is csak kínai, az is el törik, kevésbé ismert nevű is jó tud lenni lényeg hogy le legyen kerekítve a széle. Amazon.de szoktam rendelni, de ebay.de is nagy a választék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple Watch
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Hisense LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Android szakmai topik
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest