- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Black Phone #23684 üzenetére
Benéztem az avatarodat.
Bocsánat: -inferno- #
nintendojet -
válasz
bluemirage #23681 üzenetére
Hja igen ez a megoldás nem működik...
settings / apps / all ---> app kiválaszt (Filmek) --> clear default
vagy az adatok törlése ugyanitt... nem működik.szerk:
Nintendojet: köszönöm: működik.
Szégyen egyébként a megoldás
Ha csak ez a megoldás van, akkor Droid fanoknak kívánom, hogy a Win alatt is így működjön. Minden társítást és beállítás, tiltást stb... törölve...Aztán hajrá, lakják be újra...
-
Volt már jó régen szó a fájltársításokról, de nem találtam meg a fórum keresővel. Alkalmazás társítás megváltoztatása...
A probléma, hogy a barátnőm a telefonom egy videó fájl lejátszásánál a gyári lejátszóra bökött és a mindig-et választotta... az MX player helyett. Így az albumból és bárhonnan, most a gyári lejátszó játsza le az mp4-es videókat...
Megoldás Windows-ban:
- fájl tulajdonságoknál (jobb gomb stb... lehet újra definálni a társítást)
- a legtöbb program képes maga a fájlkiterjesztéseket magának társítani a beállítások menüpontban, hogy saját maga legyen a default.Megoldás Droid alatt:?
-
válasz
half333 #23480 üzenetére
Könyörgöm... nem tudom, hogy mi ez az ekkor baki. Amit feszegetsz, az megoldható, akár véglegesen is. Minden telefonnál vannak problémák.
Beleolvastam a Go topikba. Csak három képernyő kellett visszaolvasni és már #2365 táján már érdekes dolgok vannak. Nem idézem, mert ide Off. Hát hajrá vedd meg. Szerencsédre el lehet adni a P-t annyiért, hogy legyen egy GO-d.
PS: ma már nincs tökéletes telefont és szerintem már nem is lesz. Ne értsd félre nem a P-t védem, csak a panaszkodásoddal nem tudok egyetérteni. -
válasz
half333 #23476 üzenetére
2012 novemberi vásárlás az enyém. Még nincs rajta, de gyanítom, hogy csak idő kérdése.
A 2 év gyári gari miatt még van kb. 1,3 évem, hogy kisírjam a garis cseréjét, ha gond lenne vele. Ha emiatt ugyanis valamelyik hajszál vékony vezeték sérül alatta, akkor a kupak alatti résznél gondok lehetnek... ahogyan ezt korábban írták. Már pedig oda eléggé sokmindent zsúfoltak be. -
válasz
oszi666 #23470 üzenetére
Jézusom, azért nem kell túlozni. De ha így gondolkodsz, akkor semmilyen műszaki berendezést ne vegyél. Mert ha beleásod magad, hamar jönnek minden márkánál a problémák A teljesség igénye nélkül:
- Moto Razor i. Edge-to-Edge tervezésével, takarékos 1 magos böszme erős Intel procijával meghaladta a korát, de különlegesnek gondolt kevlár borítása karcosodik.
- A Sony-nak is volt a kamerás sorozatban talán D750, ahol a Joy-al sok hiba volt. A 2000-es évek eleje, közepe. Volt ilyenem, tudom. Én pont megúsztam
- Aztán a C902, ahol az elegánsnak gondolt gombsort nehéz volt kezelni. De közben a lencsevédő flipp-es újítás megbízható és masszív volt.
- A Mátrix után a Nokia 7110 tarolt. De a csúszkát vezető rézsín hamar kikopott és ezzel az aktív flip hamar meghalt. Ekkor a Nokia uralta a világot 1999/2000.Gondolom sokak sokféle példát tudnának hozni a múltból. A lényeg, hogy a gyártó hol a design, hol a praktikum oltára előtt akarnak újítani és ez már a múltban sem mindig jött össze. P átlátszó sávjának esetében a design oltára előtt feláldozták az üzembiztonságot. Akkor ezt még nem tudták. Most már tudják ők is.
-
Beállítások --> Alkalmazások FUT fülön van valami ami ébresztgeti és a telót is fogyaszt.
Ezt láthatod pl. ha nem nyúlsz hozzá és a Beállítások - Energiagazdálkodás menüpontban az akkugrafikont megnézed. Ott az ébresztés résznél lesz csík, azaz valami fut és hajtja a procit. Attól, hogy kihúzod az appokat, attól még a skynet' lelkű android még futtat dolgokat a háttérben.Az egyik megoldás egy tiszta telepítés (SD kártya töröl) és úgy .100-as JB fel. A telefonszámokon kívül más nem nagyon van visszaállítva, hanem inkább a playről telepítesz újra. Továbbá kigyomlálod a rendszert és a "MIND" fülön letiltasz egy csomó FB, Timescape és más baromságot.
Ha ez megvan és még így is merül, akkor valamelyik telepített app okozhatja.
Ekkor root és Greenify nevű program fizetős verziója (+ Xposed telepítő), amivel már a rendszerappok is hibernálhatók. Kipróbáltam, tényleg jó. De nem egyszerű az install és a használata... némi tanulást igényel, de megéri.Az igazság az, hogy ez nem az Xperia P hibája és nem a kis akksié, mert ha 1800 mAh akksi lenne benne, akkor a leírásod alapján max néhány órával később merülne le.
Ez a user - telepített app - és az android, mint OS-nek szerencsétlen hármas konstellációja.
Azaz mindhárom kell együtt, hogy így merüljön.
bluemirage, akkor nem igazán android rajongó, de elviseli, mert szép telefonon fut
-
válasz
gusthy #23366 üzenetére
Nekem még mindig van egy PDA-m. 2006-os HP-s. 3,5 colos kijelző... kis fülpiszkálójával' nyomkodva. Korábban az utazások alatt erről NET-eztem, de mára az öreg gyári IE már nagyon nem uptodate rajta.
Mai napig ezt használom GPS-nek. 60 sec alatt talál műholdat és az utazás végéig megtartja. Egy windows CE van rajta és IGO 8 a navi, aminek térképeit évente 2x frissítem a .cc áruházból, copy/paste módon.
Ha meghal, akkor PNA-t veszek helyette, de a telefon és GPS a akksi technika mai színvonalán, meg aGPS segédlettel is egy vicc... hosszú idő mire jelet talál... szóval még gyerekcipő, mint a 3D-s tévézés. Mondjuk ez utóbbi lehet, hogy kihal. De ez már nagyon off. -
válasz
horvath85g #23286 üzenetére
A mobilarena-s cikkből is látható, hogy nincs jelentős újítás a 4.3-as JB-ben mobiltelefonok esetében. Ezért nem is kapott más nevet. A többfelhasználós üzemmódra való erősítés is max csak a tabletek esetében lehet jó... szerintem. Ráncfelvarrás és apróságok.
Eddig a tények.Szerintem a P-re nem lesz. Ez meg a vélemény.
A szoftverfrissítésről, meg az új droid a jó droid és kell'-hez a saját véleményemet meg már nem akarom ismétlődő jelleggel leírni. Talán lelkileg már túl öreg vagyok és az ilyen értelmetlen dolgok már nem hoznak lázba.
-
válasz
Gyurma23 #23180 üzenetére
Amennyiben a hűség mellé egy adott tarifacsomagra is hűséget vállaltál, akkor nem biztos, hogy jól jártál. Több PH-s topiknak is volt témája az ilyen szolgáltatói akciózás'.
A többség úgy gondolja, hogy az ilyen esetben Te egy szolgáltatást veszel 2 évre és arra vállalsz hűséget. Hasonlóan egy kábelTV-s vagy műholdas előfizetésnél. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges eszközt pedig a szolgáltató biztosítja. A készülék ára pedig a szolgáltatásba (értsd tarifa csomag és annak díjai) van beépítve.
Szintén téma volt, hogy a fenti, más szolgáltatásnál már élő dolgot előbb utóbb a GVH vagy a Fogyasztóvédelem fogja rákényszeríteni a mobilos cégekre. Azaz a plakátokon a tarifacsomagnak és annak árának, díjainak, további feltételeinek kell látszódnia, ami mellett a készülék akciós ára, csak kisebb mellékes valamiként tűnhet fel. Hasonlóan egy műsorszolgáltatás igénybevételéhez szükséges Set Top Box esetén.
Én pl. nem akartam 2 év tarifahűséget és abban megfizetni a készülék árát.
Bocs az offért mindenkitől. Ilyen szemlélettel a készülékakciókhoz tartozó topikok kommentjeinél lehet találkozni. Ahol számtalan külfölddel és példázódó Blood Steven is van bőven. -
válasz
merowingi #23175 üzenetére
Sokáig... értsd hónapokig ugyanannyiba került, sőt néha még olcsóbb is volt a Nextel-nél vásárolt Xperia P, 2 év gyári garival, mint pl. a szolgáltatóknál lévő 2 év rabsággal. Erre emlékeznek is a régi fórumtársak
Idővel aztán a szolgáltatói akciózások már némileg alacsonyabb árat eredményeztek.De mégis 4 okból vettek szolgáltatótól telefont az emberek:
1., A szolgáltatói gari jobban megfelel, kényelmesebb azaz sok helyen van T-Mobile, kap(hat) cserekészüléket stb... A gyári garinál vagy Te viszed be Nagyfalu' egy adott szervizébe, ami azért vidékinek vicces... vagy vannak un. 'leadó helyek', mint a Media Markt, ahonnan felküldik helyetted és javítás után ugyanoda vissza.
2., A szolgáltatónál lehetett részletre is venni és volt akinek ez így volt jobb.
3., Nem zavarta őket, hogy hiányzik a bőrtok és talán a HDMI kábel
4., A nyitható BL és a kártyafüggetlenséggel járó előnyök nem érdekelték őket. Az utóbbi 2 év után pénzért ugyan módosítható, de 2 év múlva már nem biztos, hogy megéri ezzel szórakozni.Én főleg az 1. pont miatt tépelődtem, hogy T-s, vagy független legyen. Akkoriban a 2 helyen ugyanannyiba került. De eddig nem bántam meg, hogy függetlent vettem.
Szerk: a szolgáltatói árazás egy külön világ. Nem sok köze van a matekhoz. Van logikátlanul magas ár, lásd fentebb és verhetetlen dömping ár, ugyanarra a készülékre néhány hónap elteltével.
A cserekészülék függ attól a ponttól ahova leadod, attól, hogy van-e nekik cserekészülékük és attól, hogy milyen ügyfél státuszban vagy. Hja igen és attól, hogy a javítás várhatóan mennyi időt vesz igénybe. Egy platinakártyás ügyfélnek valamit pl. mindig előkaparnak. Én sosem kértem. A korábbit mindig megtartottam, hogy elérhető legyek és tudja telefonálni MINDEN helyzetben. -
Újabb állapotjelentés, immár a lassan 2 hete használt 'dekrer' 4Shared megosztásán lévő 1.100 CE1-es JB-ről.
- Akksi idő olyan, mint korábban: tökéletes
- SMS-ben van költségtakarékos menüpont emiatt cseréltem a sima CE-es változatot le
- Nincs hívásbug, de a CE-s alatt sem volt.
- A GPS működik az aGPS adatok letöltése és helyszolgáltatások bekapcsolása után... kb. 1 perc alatt talál jelet amit fixen meg is tart. A majd 10 éves PDA-m GPS-éhez képest kicsit lassabbnak tűnik a frissítés pl a Wisepilotban ahogyan futkostam a Muterék telkén fel-alá a telefonnal. De alapvetően jó.
- Normál felhasználóként, gyári állapotban a Sony úgy gondolja, hogy Stamina miatt az értesítési led-ről le kell mondani sajnos. Bár tudom, hogy van egy itt ismertetett megoldás amihez Root kell...Egy zavaró apróság maradt már csak:
A skynet-es GCM szolgáltatás folyamatos kilövése az egyetlen dolog ami zavar, de majd küldök róla fényképet. A google barátom nem talált semmit, hogy hogyan lehetne végleg leállítani ezt a folyamatot ami a Google Szolgáltatások részeként indul el és az ikonja hasonlít a Google Play szolgáltatások ikonjára... ugyanis 2 folyamaott indít és olyan szivárványszínű. A Net szerint ez a folyamat az alkalmazások és a fejlesztő között üzenetcserét szolgálja. A Google Cloud Messaging felhöbe' küldi az alkalmazás az adatokat és úgy kapja meg ezeket a fejlesztő.
Ez mind szép, de sajnos felébreszti a telefont. Éjjel is, többször. Hiába állítom le a Google Szolgáltatásokat mindhárom helyen (Futó, tárolt és Mind fül)... 1-2 óra múlva újraindul. -
válasz
Knight666 #22946 üzenetére
"Ez semmiképpen sem tűnik normálisnak. Sőt, ami azt illeti, a lassabb PC-s töltéssel (~500mA) elhanyagolható mértékben még tovább is kellene bírnia."
Ez az állítás csak a nagyon régi asztali gépekre igaz.Már az utóbbi 3-4 évben eladott számítógépek USB portjai is jóval a szabványos 500 mA felett töltenek, sőt kikapcsolt állapotban is töltenek, ha ez a BIOS-ban be van állítva. Az érték elérheti akár a 2A-t is. Az alaplap gyártójától függ, de az 500 mA-as szabvány többszörösével töltenek már a szgépek. Keress csak rá az alaplapok gyári specifikációjában a NET-en.
-
-
válasz
Fekete Mano #22896 üzenetére
A fenti topik összefoglalóból idézve
"Lefagyott a telefonom, hogyan indíthatom újra? - Mivel az akkumulátorhoz nem férhetünk hozzá, ezért a Sony szoftveres kapcsolót alkalmaz, amit a bekapcsoló és a hangerő fel gomb öt másodpercig tartó együttes lenyomásával érhetünk el."Ha ez sem segít(ett), akkor szerviz.
-
-
Tegnap sikeresen lecseréltem az 1.100-as JB CE-t, 1.100-as JB CE1-re. Az SMS ékezetek miatt.
Tehát a dekres 4share megosztásán lévő 1.100 CE és 1.100 CE1 FTF firmware közti különbség:
- CE1-ben nincs már benne a Wifi-t forgalmat is számláló adatforgalomszámláló. Ha jól látom
- CE1-ben benne van a költségtakarékos üzzemód menü az SMS beállításoknál.
- CE1-ben néhány kisebb alkalmazás külön mappába van szervezve és nem ikonként van a menüben
- CE1-ben sincs hívásbug nálam, ahogyan a CE-s alatt sem volt
- CE1-ben nem tudtam működésre bírni a GPS-t egy üres telken, hiába a GPS-es segédprogi és az aGPS adatok letöltése. Fura, de az iránytű is forog. A CE alatt nálam jó volt, de nem adom fel még tesztelem.SD kártya formázás, tiszta flash-es telepítés, csak a címjegyzék (vcf file) és fényképek visszamásolása és a néhány app play-ről való újratelepítése. Tehát gyakorlatilag gyalu és telepítés
-
-
A CE1-es JB-t próbálom letölteni, mert a sima CE-sben az SMS alól hiányzó költségmetakarítási pipa gondot okoz. Nemcsak anyagit, hanem fogadó oldalon is necces több darabbal olvani az SMS-t, főleg régi készüléken. A fórumban nincs link a kereső szerint, így dekrer 4Shared megosztásáról töltöm le az FTF file-t.
A 4Shared 100KB/sec-es letöltése mellett ez nem fog hamar megtörténni.
Nincs még fenn valakinek valahol vagy egyéb link a .100-as JB CE1 editionból? Google Docs stb...
Feltölteni nem érdemes csak miattam, mert annyi idő alatt le is jön. Kb. estére lesz meg -
válasz
balint82 #22644 üzenetére
Ez normális, a fényérzékelő szenzorára jutó fény szerint módosítja a kijelző fényességét AUTOMATIKUSAN.
Beállítás - Megjelenítés - Fényerősség
menüpontban az automatikus fényerősségtől pipa ki, majd a csúszkán beállítasz valamit és akkor fixálod ott. De ekkor este és napsütésben is ugyanúgy fog működni, ami nem biztos, hogy szerencsés, de többen használják így a telefont. -
válasz
zerdelyi #22585 üzenetére
A kernel nem változott. Hacsak valaki nem cserélte le kézzel phantom kernelre vagy más varázslatra.
A GPS probléma nálam nem jelentkezik. aGPS adat frissítése, majd néhány perc után talál jelet. De ez is olyan, mint a hívás bug. Attól, hogy valakinek nincs még létezhet. ICS alatt néha, ritkán volt nekem. Az új JB alatt soha. Másoknál meg van JB alatt és visszarakták az ICS-t, mert nekik meg ott nem volt.
Szóval létező, mégsem egzakt dolgok és pláne nem megfoghatóak és nem egységes jelenségek ezek. A megfoghatatlansága miatt ezért nincs egyikre sem megoldás. Itt-ott felbukkan egy-egy tipp, azokat ki lehet próbálni... hátha alapon. De egyikre sincs még 100%-os megoldás, mint ahogyan az sem 100%, hogy az említett hiba létezik a készüléken.Én utálom ezt a skynet lelkű droidot és a droid csak egy adott oldalról nézve egyértelmű:
Mobil OS HU
Mobil OS CH
Munkám miatt gyakran megyek Svájcba, ott szinte mindenkinek szifonja van. Ezért a link, de a többi országot és földrésszel mindenki jáccon' ahogy akar. -
válasz
nintendojet #22546 üzenetére
ezt nem értem, na mindegy...
Az iránytűt minden használat előtt kalibrálni kell.
A telefont hosszában és keresztben is meg kell forgatni a tengelye körül 2x-3x minimum. Ekkor érzi a mágneses tér változását és kalibrálja a telefont. Az említett progiban opciók-eszközök menüpont erre fel is hívja a figyelmet. Láttam olyan usert, aki ennél kényelmesebben a levegőben nyolcasokat csinál vele a csuklóját is tekerve. Ez gyorsabb és biztonságosabb megoldás.
A Play tele van olyan kommentekkel, hogy csak pörög meg ilyesmi.. GPS jel és a telefon haladása nélkül, sajnos gyakran szükséges a kalibrálás, hogy érezze a mágneses tér változását. -
válasz
zsoltzsolt #22465 üzenetére
Arra gondolnak a srácok, hogy az említett progival az aGPS adatokat le kell tölteni, ha beléptél abba a programba. Opciók - Eszközök stb.... Ehhez pl. mobilnet kell. Az iránytű mellett a bal alsó sarok mutatja, hogy milyen régi az aGPS adat.
A friss aGPS adatokkal nagyon hamar talál jelet, továbbá jobban is kíméli az akksit. Mert a kereséshez szükséges sok-sok számítást nem kell elvégeznie a telónak.
Nekem is régóta megvan ez a progi és bevált.
Ezenkívül tud: fényt mérni lux-ban, iránytű (kalibrálni kell), vízszintezni is tud stb... -
válasz
bluemirage #22162 üzenetére
Hja igen és root kell(ene) hozzá, amit a srácok elfelejtettek leírni a leírásba
Így felejtős, notfications led megoldása Stamina alatt
A leírás megy a frissen letöltött becsapos nevű Root Explorerrel együtt megy kukába
Az értesítő ked hiánya túlélhető. Jó lesz töltésjelzőnek.
A miért nem rootolod a telefont a rendeltetésszerű használathoz kezdetű tanácsokat kérem mellőzniSzerk:
Azóta Nintendojet megírta, hogy Root-os.
Settings / Apps / all / extended standby mode control angolul sincs nálam. Csak az Eco módos dolog. Az exchange az egyetlen ex* az ALL fül alatt. Ahh... utálom a Skynet-es Droidot. A post-olást már be is fejeztem. -
válasz
freemanone #22160 üzenetére
Hazudtak a XDA-n
Eco Mode Controller a tippem, mert Extened Standby Mode Control tuti nincs az angolban sem! -
válasz
freemanone #22156 üzenetére
Nincs ilyen alkalmazás, ezen a néven: extended stand by...
Azért kérdezem, hátha tudja valaki a magyar becenevét -
válasz
nintendojet #22141 üzenetére
NotificationsLed...Stamina alatt:
OK, de ennél a leírásnál:
http://forum.xda-
developers.com/showthread.php?t=2277768
Ez mit is jelent? Mert a beállítások alkalmazások menüpontban nem tudtam megtippelni, hogy mi lehet magyarul:
S2: Go to Settings-Apps-Extened Standby Mode control ,clear data, force stop
A másik, hogy nem írták, hogy kell hozzá root, ezért a root explrorer is elegendő az attributum módosításához és a system/app mappába másoláshoz? -
Nálam még mindig nincs hívás bug az új JB alatt, pedig sokat telefonálok. Egyetlen fagyás volt csak hívás közben amiről itt írtam.
Az ICS alatt sem volt.. Ott is csak néha volt egy rövid utócsörrenés, mután felvettem... kb. minden 5.-6. hívásnál.
Fura, hogy egyre nő a panaszkodók száma -
-
-
válasz
razorka777 #21618 üzenetére
Ez ICS alatt is így volt általában. 1 vagy 2 rezgés és utána volt hang.
Sokat telefonálok és az 1.100-as JB mellett tegnapig nem volt semmi a hívásokkal.
De tegnap egy furcsa dolgot csinált, amit előtte soha:
- Telefon csörög az asztalon
- Odanyúlok és látom, hogy nem látom...azaz sötét képernyő.
- Elkezdem sikálni' a kijelzőt, de a fekete kijelzőn nem történik semmi.
- Gyorsan bekapcs gomb, erre a hívás azonnal megszakad, de a képernyő még mindig sötét
- Hosszan nyomom a bekapcs gombot és megjelenik a "kikapcs/repülő/rezgő stb.../ profil választó képernyő, ahogy kell.
- Visszanézem a nemfogadott hívást és felhívom az illetőt. Megkérdezem tőle, hogy elnézést, de rosszalkodik a telefonon (ami nem igazi) és ezért szeretném tudni, hogy őt tette le, vagy megszakadt. Azt mondta, hogy néhány csengés után megszakadt...
Szerintem ilyen nem lesz többé, csak érdekességként jegyzem le.
-------
Egyébként szuper ez az új JB, üzemidőben, gyorsaságban és minden más téren is. A 2 korábbi bugot, ami még néhány embernél jelentkezett valszeg' megkísérlem egy SUS-os telepítéssel orvosolni. Én ugyanis mindent töröl, formáz. Majd Flashtool-al raktam fel a mostanit. Ahogy illik. De ezután megpróbálom majd még a mindent töröl és formáz, majd SUS-al tiszta telepítést csinálni és ezután, hátha lesz költségtakarékos menüpont az SMS-nél.Sokan mondták, hogy náluk az üzemidő kb. annyi, mint az ICS-nél.
A JB Stamina-ja és az ICS "bővített készenlétje"... hiába ugyanaz az ikon a fenti soron... biztosan eltér ebben-abban. Nemcsak az, hogy a Stamina-nál beállíthatók a kivételek, ezáltal lerontható ennek a funkciónak a hatékonysága, hanem az, hogy a Stamina alatt nem villog az értesítési led... azaz annyira alszik, hogy nem figyeli és értesíti az elmulasztott dolgokról a tulajt. Tehát hiába az egyforma ikon, alapjaiban más a kettő... szerintem a Stamina jobb fojtja a telót, ha nincsenek kivételek beállítva... -
válasz
Krinyo #21364 üzenetére
Nagyon javasolt a tiszta telepítés, tehát újrarakni, azaz a play-en megvásárolt/tárolt dolgokat szépen újra rátelepíteni. Sokkal több időt bukhatsz el egy esetleges szívással és bosszankodással. Ebben az esetben a kényelem az ésszerűség ellenében megy.
Tehát, SD tartalma töröl és flashtool az én javaslatom, ha a SUS és PCC nem jelez. Majd szépen névjegyek és app-ok vissza. -
válasz
spawn21 #21116 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy a kamerával eddig nem volt az 1.100-ban gond.
A 0.400-ban volt mindenféle izgalom, de az új JB-ben főleg user error-os kritikák vannak, amit a skynet lelkű droid nem megfelelő kordában tartása, a nem tiszta telepítés, vagy esetleg különféle külső app-ok okoznak.
Szerintem...
Komolyabb rendszerintű bug-ot, amit tömegesen írták volna... én még nem olvastam erre a kiadásra itt. Pedig idegileg én is borulékony vagyok az ilyen témára, ezért csak akkor szoktam rajta firm-et cserélni, ha már mások, azaz a többség leokézta. -
válasz
janes1976 #21054 üzenetére
Nálam a bal oldali (a sötét WC-ben most csekkoltam) erősen világít, a középső és a jobb oldali alig láthatóan... meg kellett döntenem a telefont, hogy biztosan lássam, hogy a rés közt fény jön.
8 hónapja van meg, de még nem vettem észre, ha nem írod meg sem nézem. Nálam marad. Nem érdekel
Biztosan nem viszem emiatt szervizbe és pláne nem adom vissza a telót -
válasz
laca19 #21008 üzenetére
Én tényleg full és sokat telefonálok és nincs hívás bug! Néha van, hogy az akksihasználatban a hívás előrébb van, mint a képernyő. Nulla hívásbug.. Az ICS alatt volt nagy ritkán egy utócsengés, ha felvettem. Itt már az sincs.
Kimondhatom, hogy nálam hibátlan az új JB.
-Az értesítő led a bekapcsolt Stamina miatt nem működik, tehát nem bug, hanem feature
-A SMS-nél meg érthetetlen okbólnálam nincs a költségtakarékos menüpont és ezért figyelnem kell az ékezetekre az unicode miatt, de ez sem bug, hanem csak hiányzik egy menüpont a dekrer féle nem rootolt 1.100 CE-s JB-ből, amit flashtoolal raktam fel szűz, teljesen törölt rendszerre.
- Az akksiidő számszakilag jobb lett, mint korábban volt az ICS alatt. Tehát nem érezhetően, hanem tényleg még +1 nap.
Tőlem tehát megkapja az AJÁNLOTT plecsnit ez a JB -
válasz
Dave1984 #20812 üzenetére
A gyári fólia szinte rá van vasalva a kijelzőre, de le lehet szedni... pláne, ha már megkezdted. Akik ilyet már csináltak ők azt írták, hogy egy korrekt szikével és kézügyességgel lehet óvatosan leszedni.
Az, hogy a szike alatt a tapétavágót (népi nevén schnitzert), vagy rendes precíz szikét értettek... nem tudom -
Nekem sincs facebook, én sem a mátrixban élek...
de ezzel én is csodabogár vagyok. De az X generáció nagy részének, mint én is.... ha van is, akkor is gyakori, hogy hetente, vagy ritkábban néz rá. Ezt az ismerősi körből tudom. Ügyeit még mindig gyakrabban intézi telefonon vagy a mátrixot' megkerülve.
Az Y és főleg Z generáció teszi ki a Facebook függők nagy részét. Ez nem baj. Minden generációnak megvoltak és megvannak a maga sajátosságai, jellemvonásai. Ezeket a jelenkor nem tudja hitelesen megítélni, és így nem is szabad ítéletet mondani. Jó pár évvel el kell majd távolodni egy ilyen jelenségtől, hogy annak hatásai hitelesen be lehessen mutatni és ezáltal jogos véleményt lehessen alkotni.
#Offtopik //OFF// bocsi...
Sajnos a mai kor technikai színvonalán elég mAh igényes a virtuális barátkozás egy mobilon vagy a korábban írt Viber-es költséghatékony társalgás.... és ez így is marad még egy ideig, mert ahogy nőnek az akksik, úgy zabálnak egyre többet a telók is. (magok, GPU, kijelzők) -
válasz
szalagyoor #20687 üzenetére
Korrekt-e az USB 2-es csatlakozás?
Az asztali gép hátsó USB-jébe dugd. Győződj megy róla, hogy valóban USB 2-es portra dugtad a kábelt. Pl. az alaplap könyvéből stb... -
válasz
darvinya #20682 üzenetére
Az AT Service, azaz a telefonkagylós ikon nem. Az mindig meg volt adva kivételnek, mert tetszett a neve
, de nem használt semmit.
T, mint Telefon meg nincs.
Gyanús még az Eseményfolyam-motor.... azt majd még kipróbálom. Ha az sem, akkor hagyom a fenébe. Ki lehet bírni nélküle. -
válasz
roland091 #20680 üzenetére
Így van. Erre tegnap este jöttem rá.
Korábban írtam, hogy ez a JB tökéletes két apróság kivételével.
-SMS unicode probléma
- és az értesítő led probléma.
De tegnap éjjel rájöttem, hogy az értesítő led azért nem pislog fehéren, mert a STAMINA be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, akkor nekem is pislog, ha SMS vagy nem fogadott hívás volt.
Tehát az értesítő led és a STAMINA közt nálam van összefüggés.A kettő együtt nem megy.
Találós kérdés, hogy az elmulasztott telefonhívásokért melyik alkalmazás felel? Azaz ki legyen a kivétel? -
válasz
Dave1984 #20672 üzenetére
Ha a telefon cellahatáron van, akkor váltogat a cellák között és így gyorsabban is fog merülni. Lehet, hogy a 2G hálózatnak pont ott van a cellahatára és lehet, hogy emiatt látod a két különböző cella, különböző erősségű jelét...
A 3G-s hálózatnak meg máshogy jön ki épp ott a határa. Magyarországon a 3G-vel a telefon csak azért fogyaszt néha többet, mert úgy általában a 3G-n gyatra lefedettsége van. Ahogy erősödik majd a mobilnet, úgy lesz egyre korrektebb és erősebb 3G-s lefedettség. Egyenlőre arra még - főleg vidéken - várni kell. -
-
-
Aranyosak vagytok. De én nem fogom ezért rootolni a telót. Inkább figyelek, hogy vert/vért, kert/kért stb. esetekben használjak csak ékezetet. Csak egy kicsit figyelnem kell.
De így akkor kiderült, hogy módosították az üzenetek app-ot az új JB-ben. Ha sokan kérdezik, akkor az összefoglalóba is bele lehet írni, hiszen az SMS elég alapfunkció és előbb utóbb mindenki telefonján ez a JB lesz. Szerintem a Sony már nem fog más JB-t kiadni. -
-
-
válasz
darvinya #20634 üzenetére
Nincs.
Ékezetes betűk probléma 2010-ből, akkor még nem volt OS, de a fejét ugyanúgy felütötte az unicode probléma, ha hanyag volt a gyártó... mint most is. A világnak csupán egy kis részén használnak ékezetet a félreértések elkerülése miatt.
Vicces, hogy most éppen ez haladta meg a diplomás mérnökök képességét és kísért a múlt. De még így is jó ez a JB.
Az SMS hossza maximum 70 karakter lehet ha az unicode-os levágás nem működik. -
válasz
Blamazs #20619 üzenetére
Az akksi vagy az értesítő led miatt kérdezed?
A futóban:
- beállítások (ez logikus)
- Google szolgáltatások (néha zárom).
- Google Play Áruház (ha mindhárom helyen (fut, tárolt, mind) zárom, akkor csak 1-2 nap múlva jelenik meg)
- Xperia bill.Néha befigyel a térkép, de ha azt az előbbi 3 helyen leállítom, akkor akár 2 napra is eltűnik.
Telepített, pontosabban újra letöltött apok:
Angol nyelvtanfolyam
Angry Birds
GPS Státusz
Hi-Q Mp3 Recorder
Időkép
MX Player
Opera Mini
Total Commander
UPM (ez egy password manager)
Vízmérték
Wifi Analyler
ZseblámpaMinden facebook, twitter, Timescape, google talk és más közösségi szar le van tiltva. Ez számít a legtöbbet talán. Skype, Viber nincs. Sem nekem, sem a többi 30 éves ismerősnek. Mi még telefonálunk, a 90-es évek vége óta, ha kell valami
Only GSM, azaz csak EDGE! A Stamina-ban csak a SIM eszközkészlet van engedélyezve kivételként. Wifi-t heti 1-2 alkalommal használom. A mobilnetet szinte csak Opera Mini-vel, havi 30 MB-os csomag sem fogy el. (ami úgy 300 MB-nak felel meg). Így azt panelról naponta 3-4 alkalommal ki-be kapcsolom
Fényerő automatikus, engergiatakarékos. 2D-s GPU gyorsítás bekapcsolva.Látszik, hogy én még főleg telefonálásra használom a telefont, így keveset megy a kijelző. Nem hallagatok rajta zenét (arra van mp3 lejátszóm), nem nézek rajta filmet (arra van kényelmesebb és jobb megoldás: TV és Angry Birds-el is csak hetente 1x játszom. Úgy tippelem, hogy a korábbi min 2, max 4 nap helyett meglesz a min. 3 nap, max 5 nap, az én retro szokásaim mellett.
Nekem csak egy szép és egyedi (kvázi ritka) fém telefon kellett, hogy azon telefonáljak. 4'-on eszem ágában sincs olyat csinálni amit 17-32 col közötti eszközökön is meg lehet tenni. Ezzel eléggé csodabogárnak számítok 2013-ban. Ezt a style-t a többség nem tudja és nem is akarja utánozni. Sokan tabletként is használják az okostelóikat.
A most kinézet utódok: Razr i és HTC M4szerk:
@dekrer. Az SMS-nél tudom, hogy mi okozza, de az ICS alatt szerintem nem volt ilyen! Vagy rosszul emlékszem? -
#20415-ben írtam pro és kontra az új 1.100-as JB mellett. Már akkor 1 nappal a felrakás után azt mondtam, hogy tökéletes. Azóta további napok teltek el, csak nem voltam gépközelben.
Az akkuidővel nagyon meg voltam elégedve az ICS alatt is. Most ezzel a JB-vel még jobb!! Alig merül a telefon
A STAMINA (lánykori nevén bővített készenlét) be van kapcsolva, de a fene sem tudja, hogy ez mennyiben számít. A lényeg, hogy megérte várni, megérte a full tiszta telepítéssel járó apró kényelmetlenség is.
Engem megvett... kilóraTehát két apró bosszúság van csak nálam:
- Az értesítő led, töltést jelző leddél avanzsált nálam (valszeg így marad)
- az itt is említett, SMS unikódos' szívás. Ennek majd utána járok, hogy nem 1 mondat/1 SMS legyen. -
válasz
darvinya #20429 üzenetére
Igen. Valóban köszönöm.
Hosszan majd: Háttérkép - Élő háttérkép alatt van kb. középen az a bizonyos kék cosmic flow.
Csak éppen nem élő már, hanem halott, pont ahogyan kell nekem.
Az élő szó zavart meg, de nem mozog.@centaurium
Kb. 7-8 rövid hívásom volt, úgy fele-fele arányban fogadott és hívott tegnap este óta. De nem volt gond eddig.
[SD kártya törlése, majd flashtool] Szerintem ez is számíthat, ki tudja. -
válasz
TomWexX #20420 üzenetére
Nagyon nem világít. Azóta egy nem fogadott hívás és egy SMS van. Bár mivel az ibolyán túli tartományt nem látom, így nem vitatkozom.
Ha meg már az ultraibolya tartományban van, akkor meg inkább bekenem az arcom naptejjel.
De mától elneveztem töltésjelző lednek és többé nem hívom értesítő lednek.No problem.
Ha itt megállunk a bugok tekintetében, akkor jó lesz ez a szoft!@DaDa
Szerintem pik-pak megy a visszaállítás a Google Play és a különféle felhőbe és ide-oda mentő dolgok pont erre vannak kitalálva. Megkapod mindazt ami volt, cserébe kisebb a bug kockázata. Igazad van, ezt döntse el mindenki. Biztosra megy, vagy kísérletez. -
válasz
Krinyo #20411 üzenetére
Ahogy dekrer is mondta. A ráfrissítéssel nagyon nagy valószínűséggel nem lesz jó. Lehet rá elméletet gyártani, és az hajtogatni, hogy "de viszont", de egyszerűbb lenne elhinni, hogy megkíméld magad a csalódástól.
Más: A teljes OTA-s frissítést meg úgy tiltanám be ahogy van, illetve csak és kizárólag path-ekre engedélyezném. Ahogyan ez az online foltozás(!) OS-eknél már több, mint 10 éve bevált. Sok bosszúságtól kímélnék meg a felhasználókat. -
At 1.100-as JB rövid feedback #1
CE-s változat Flashtoola felrakva. Timescape, Sony Select és minden facebook-ra hasonlító szó és ikon tiltva az alkalmazásoknál.Pos:
- Látszatra gyorsabb érzés a főképernyők között. De lehet, hogy csak érzet.
- Látszatra nem merül jobban. Stamina be: kivételek közt csak a telefon funkciók beállítva. Már ez kész csoda 2013-ban.Kontra:
- Az SMS-nél, címjegyzéknél bántó a retina égető fehér háttér, de valszeg' napfényben jobban olvasható, mint a fekete alapon fehér. Tudom, hogy van alternatív tárcsázó, miegymás, de egyenlőre szokom, mint vakember a botot.
- megszokott csengőhangoknak és a kedvenc nem élő kék cosmic-os háttérnek annyi, most túrhatom a NET-et, vagy kunyerálhatok az NXT-s(!) ICS-es XPERIA tulajoktól.
- a felső értesítő led, nem világít kéken, ha SMS vagy nem fogadott hívás van. Túlélem az értesítő sáv mutatjaÖsszességében sem jelentős hátrány, sem jelentős előny nincs az ICS-el szemben... egyenlőre... Nem baj, ha nem nevezhető meg előny. De ma a Droidos világban az előbbinek kell örülni, azaz annak, hogy nem járt egyenlőre hátránnyal a frissítés.
-
Épp készülök elő a telepítéshez, Flashtool újabb verzió, biztonsági mentés stb... és látom, hogy a .54-es ICS 384 MB volt, az új JB pedig 610-640 MB...
Hát igen, "így múlik el a világ dicsősége"
De, ha már így van, akkor, reméljük 170%-al jobb is! -
Kíváncsian várom a tiszta telepítéses új JB tapasztalatokat. Főleg dekrer-től.
Ha ebbe már nincsenek komoly bugok, akkor talán lecsérelem az ICS-t, aminek egyetlen baja nálam a 4:3-as üzemmódban való vakuvakságos fotózás. Azóta nem is használtam 4:3-ban ami elvben, 2013-ban már csak dokumentum fotózáshoz ajánlott. Ott van 4:3-as oldalarány. -
válasz
unreg1 #20188 üzenetére
Dobozostól volt ellopva,
vagy akármi. Lehet, hogy belerakod a kártyát és IMEI alapján tiltva van a készülék. De lehet több elsőre rejtett hibája is. Wifi, GPS vagy egyéb egység hibája. Kérdezd meg tőle, hogy személyes találkozón (ekkora ár mellett akárhova utazhatsz) rád szán-e fél órát, hogy a használat után mond meg, hogy OK-és. Ha erre nem hajlandó, akkor gázos a sztori.
De rám ne hallgass, mert nekem már a bolti garis is felesleges kockázat a 2 év gyárival szemben. Ehhez képest az apródos 25 tHUF-os ajánlat bevállalása már a másik véglet.szerk: hasonlóan írtak
-
válasz
Jaffa75 #20177 üzenetére
A timescape-et valóban használod? Már tavaly ősszel is, mint viszonylag sokat zabáló, alapban tiltandó gyári app-ként szerepelt ebben a topikban. A futó közül zárható, majd a mind fülön leállítás után tiltható. Előtte a gyorsítótárban is rá kell nézni.
Az Android Tuner Free is a gyanús listán van nálam... simán okozhat többletfogyasztást. Eljárást a fentihez hasonló, vagy uninstall.
Ezen a listán az utolsó a 38 órája futó Eszközök folyamat. A futóban zárni, gyorsítótárban ellenőrizni, majd a mind fülön leállítani. Egyenlőre nem tiltani. Reméljük, hogy ő sem indul el ezután.A gyorsítótárazott közül ha a Google Play-t hetinél ritkábban használod, akkor onnan simán kiszedhető. Nem fog kényelmetlenséget okozni, ha 0,5 sekundomot vársz majd 1-2 hét múlva rá, ha elindul. Ezután ugyanezt a 2 folyamatot a Mind fülön leállítani (nem tiltani!)
Hasonló logika alapján a Hangtárcsázó, ha szintén nem használod, csak 1x játszottál vele.
A legnagyobb talány nekem az Eseményfolyam-motor a 2-es képen. Nekem ilyen ICS alatt nincs. Talán a Timescape-hez tartozik? Nem tudom, a gyorsítótárban biztosan zárható kockázat mentesen és a mind fülön is valszeg leállítható. De nem tudom, hogy mi....Sajnos a Droid olyan, mint a T3-ban a Skynet, így a fentiek után is új életre kellhet. De egy ilyen, akár többszöri gyomlálás után, kevesebb gaz nő egy idő után vissza. Ez tapasztalat.
-
válasz
Jaffa75 #20137 üzenetére
Az utolsó 2 képernyőt mi írta ki? Ez sajnos nem infó! Ez nem valami nyomozgató' appnak a saját maga által gondolt elnevezései? Batterystat vagy valami hasonló. Na persze, a tudományosan kWorker, azaz kernelBlaBla nem infó.
Az segíthetne hozzászólni, amit írtam.
Tehát beállítások :: alkalmazások :: futó programok (képernyőkép(ek)), Ez lenne fontos. Előtte nézz rá, többször, hogy nálad mi a jellemző? Mi is fut?
Majd ugyanitt, lenn van olyan, hogy gyorsítótárazott, tulképpen ez is a Futó fülhöz tartozik és akkor onnan a képernyőképek.
Így látható, hogy mi fut és mi van gyorsítótárazva. Talán kibukik ott valami gyanús folyamat. Pl. minek van a térkép futóban, vagy cache-ben, ha már napok óta vagy mégrégebb' óta használtad?Nálam általában csak 3 dolog van a futóban: Vezetőnévjegyek/ Kapcsolatok / Xperia bill. De a tárolt/gyorsítótárazottban sincs sok.
Látom hogy JB-d van
Ott ez angolul itt van és lenn látható a cached processed.
http://media02.hongkiat.com/increase-android-performances/3-Running-Apps.jpg
ICS alatt is így merült ugyanúgy belakva? -
válasz
janes1976 #20124 üzenetére
Ha pesti vagy akkor még életszerű lehet a bolti gari. Ezt neked kell eldönteni. De az összefoglalóban is írt buborékosodás miatt az 1 év, pláne bolti gari nem biztos, hogy jó ötlet. De csak ez az egyetlen előforduló garis hiba. Szerintem még 2013-ban is jó és szép fémtelefon. Én is érzem, hogy vonzza a tekintetet a műanyag szappantartók világában!
A kompaktságot tekintve a jövőbe mutató kevlár/üveg/fém Razr-i vagy egy még meg sem jelent fém HTC M4 ami nálam méltó utód lehet. A Razr-i Intel procija extrém jó és takarékos, de sajnos az utasítás készlet miatt számos androidos app nem fut rajta. -
-
válasz
Jaffa75 #20112 üzenetére
A kworker semmit nem mond. Gugliz csak rá a szóra, hogy miket dob ki.
1., Kellene az alkalmazások menüpontból a futó programokról képernyőkép, de a gyorsítótárazottról sem ártana. Ez valszeg' több kép lenne, mert amíg nálam a futóban 4-5 dolog van, másoknak scrollozni kell.
2., Az beállítások - akkumulátorból kell a részletes kép (nagy grafikon, alatta a sávokkal)
3., Továbbá kell az áttekintő kép is.
Ezek kellenek az elinduláshoz. Enélkül meg sem tudjuk próbálni a segítést. -
-
válasz
bluemirage #19803 üzenetére
bocsi rosszra nyomtam a replyt, Zolee11-nek szántam az off-t
-
Tudod az android az olyan, mint a Terminator 3-ban a Skynet. Ember hozta létre, azért hogy őt szolgálja. De droidja sajnos önálló életre kell és ellene fordul.
Ez persze nem csúsztatás és még csak nem is vicces. Sajnos még akkor is megtörténhet ilyen, amikor semmit nem buzergálsz vele, csak a telepíti valaki pl. gyári módon SUS-al és használná... Azaz szeretné használni. Ha valaki viszont eljut az ilyen fórumokig, akkor előbb utóbb lesz megoldás. Aki meg nem jár utána, annak lesz egy merülő okostelója... és/vagy megszokja, hogy sokat kell tölteni. Én hozzá sem merek nyúlni, hogy jobban testreszabjam az enyémet, mert félek, hogy így járok, mint Te. Lekopogom, nálam jó a gyári ICS-el!
Nekem egy kicsit a Win95-ös időket idéző hangulatom van a mostani Droid telefonokkal kapcsolatosan. A hasonlattal élve.... várom, hogy mikor érik el legalább az WinXP szintjét.Anno egy éppen jól működő Win95-re sem volt tanácsos hardvert vagy szofvert telepíteni vagy piszkálgatni, mert hamar jött a vég. De néha csak úgy spontán szétfOSta magát.
Sokan imádják ezt a droidban és nem hibának látják, hanem feature szerintük és a jót is széthekkelik. Ők az igazi droidos célközönség.... mint, ahogyan anno a linuxnak is megvolt a maga célközönsége. Ő nekik nem is tetszik az ilyen morgás, de hogy nekik is jó napjuk legyen, ők az alábbi termékek közül választhatnak
1, 2, 3,Dél van... Jó étvágyat mindenkinek
-
-
-
válasz
Wilika #19751 üzenetére
Nem tudom, hogy mekkora mélységben ismered és uralod-e a beállításokat, de egy számodra nem lényeges üzemmód nem lett átállítva azon a kiránduláson? Motivumprogram, fehéregyensúly, ISO érték, képstabilizáló stb... stb...
Mondtak itt hideget/meleget az elmúlt egy hónapban a JB-re. Sok kifogás össze is csenget, így valszeg' valós bug, de a kamera minőségére még nem volt panasz. -
-
válasz
Hegyirabló #19595 üzenetére
Kicsit vissza az ollókkal.
Ha csak ez az apró gondod van, akkor Te vagy az egyik legszerencsésebb JB felhasználó itt. Vannak ennél durvább tapasztalatok is.
Visszaolvasás után rájössz erre.
Csengőhang ICS alatt nekem: előbb rezzen hosszan, majd cseng. Pedig gyári csengőhang... és ettől még mégsem hulladék. Egyéb maszek csengőhangnál érdemes megnézni, hogy az milyen formátumú stb.. Ha egy 5MB-os 320CBR-es mp3, akkor lehet, hogy lassan tölti be, és addig 2-t rezzen. Ez csak egy tipp.Nagy szerencse, ha nem vagy megelégedve a JB-vel, akkor fel tudsz rakni egy jó ICS-t, a téma összefoglaló szerint. Hogy ez milyen hátránnyal jár? Semmivel!
Jó hétvégét! és egy kicsit Take it easy
-
válasz
perzeus #19590 üzenetére
Véleményem szerint az ION sokkal nagyobb és más szempontból is más osztályba tartozó versenyző. Így ha az alumíniumot nem számoljuk, akkor az Xperia S-el illene összehasonlítani!
Ha viszont az összehasonlítás alapját kizárólag a fém képezi (van itt elég fémfetisiszta), akkor maradjunk is annál. Azaz a külsőnél. Itt viszont már szubjektív a pálya. Melyik fém telefon tetszik?
Nekem a P, mert kisebb, az ION túl nagy lenneTovábbá alig van ezüst fém telefon a piacon... így hát elég egyedi.
-
válasz
darvinya #19548 üzenetére
Tudom...tudom én is láttam már linkelés előtt. Mindkét ismertebb adatbázisban (Phonearena, Gsmarena) gyakoriak a kisebb' hibák. A SOC és GPU hibán kívül gyakori az akkumulátor és a fényképező adatok hibája. Gondolkodtam is rajta, hogy emiatt berakjam-e a linket. De legalább mindenhol más-mást rontanak el. Így a kettő adatbázis együttes vizsgálata és plusz utána olvasás kell, hogy az ember tudja, hogy mi a helyzet. De aztán a Gsmarena-n még nem volt fenn az említett modell, így face to face utalásként beraktam a P-vel szemben ami van.
Az alábbi sorrend szerint vettem mindig telefont. Adatbázisok(specs), tesztek, kézbefogás, végül fórum, mint utolsó lépcső.
Titeket pl. 2012 őszén 2-3 hónapig olvastalak... szinte read only-ban, mielőtt megvettem a P-t. Ha nincs Ferenczi Ako... (asszem így hívták) retro használatú tesztje (2G, telefonálás, 1-2 fénykép 4-5 perc internet, néhány SMS naponta), akkor pl. most nem lenne Xperia P-m! Ő bizonyította be, hogy telefonként min 2 napot, de akár 3-4 napot is kibír. -
Várom én is... győzzön a jobbik.
-
Az ICS alatt nekem elegendő volt minden facebook-szerű letiltani, hogy elégedett felhaszánló legyek. A 4:3-mas vaku probléma (ami root és CWM után megoldható), továbbá a felvétel után néha(!) még meg-megy csörrenen kívül nincs gondom. Tehát vállalható és akár lehetnék én is a P és a rajta lévő ICS reklámarca
.
Amióta megvan a P azóta minden más telefont, főleg azok külsejét és kijelzőjét lesajnálóan nézem. A kevlár/üveg/fémr "Razr i" az egyetlen ami úgy-ahogy... alternatíva. De az sem tökéletes. Sőt...
Az android viszont már nem az én világom. De ez van, ezt kell szeretni, ha egy szép fém telefont akar az ember. Illik ugyanúgy megszokni, az az office 2007+-ot. Ez van. -
válasz
Needfor #19530 üzenetére
Jó lenne a mostani JB is, de egy javított verzió, azaz újabb build kellene belőle. Így az óvatosabb felhasználók, mint én nem is telepítik, de a bátrabbak közül is többen visszarakták az ICS-t, ami nonszensz. Az többször említett hibák javítása nem lenne egy komoly erőfeszítés. Nem hiszem el, hogy ne adnának ki egy javított JB verziót 1-2 hónapon belül.
-
-
válasz
miclucky #19377 üzenetére
Nekem egy telefonnál elsősorban
-a külső(fém),
-majd kijelző (kezelhetőség!),
-majd a fényképező és kb. ugyanekkora súlyban üzemidő számít.
Hja igen és nem vennék műanyag telefont, így nem is tudom a kettőt összehasonlítani. De ettől kerek és szép a világ, hogy mindenki más alapján szortíroz.Az Xperia L, a P-hez képest:
10%-al nehezebb, pedig a P sem ingzsebbe való fajta
és 0,5 cm-el magasabb és szélesebb.
A kijelzőjével elsősorban talán nem is a felbontás a gond, hanem az, hogy a "P" white magic-es megoldása házon belül is magasra tette a mércét. Nemcsak szép, hanem a közelgő nyár miatt, napfényben is jobban olvasható. Véleményem szerint az Xperia L 4,3-as kijelzőjét, már csak átlagos, vagy inkább annál nagyobb kezű emberek tudják egy kézzel kezelni. De finoman szólva is a határon van. Az Xperai P 4-es kijelzője biztosabban kezelhető egy kézzel. 2 kézzel telefont kezelni, nemcsak nem praktikus, hanem az én szememben nagypapásan gáz... Én mindenesetre megmosolygom (kivéve a fekvő sms írást)
Az üzemidőben valszeg az L jobb lesz.@darvinya
Az mkv teszthez az anyagot nemsokára feltöltöm. 2 db 9 perces részlet. Az egyik mkv, ahogy sokan ismerik... kb. 200 MB H264-es, a másik ugyanabból a forrásból DVD rip 1-2 kattintással 400 MB mpeg2. Ugyanaz a film. -
Korábban én is írtam itt, hogy néha-néha megcsörren ICS alatt is, miután felvettem.
Ahogy akkor fogalmaztam ez csak néha fordul elő... kb. minden hatodik, nyolcadik felvételnél és az ICS alatt. Ha a JB-nek csak és kizárólag ennyi hibája lenne, akkor ez nem lenne komoly gond... De nem így van.
A nagyító az SMS íráskor már a kezdetektől benne van, az ICS alatt is, ahogy darvinya is írta. Hasznos dolog ha az apró betű között akarsz valamit javítani.
Azt nem figyeltem még megy, hogy az utó csörrenéses effekt köthető-e adott személyhez, személyekhez. De majd figyelek. -
válasz
luciferc #19030 üzenetére
Nyugodtan rakd fel a leírás szerint Flashtool-al. Nem veszik el a gari és tényleg inkább azt ajánljuk mindenkinek, tiszta telepítés. Hamar megvan, nem lehet elrontani, ha a leírás szerint csinálod.
Olvass vissza néhány hetet, ha időd engedi. Lesz pro és kontra a JB mellett bőven. Ha mégsem jönne be, akkor ugyanúgy néhány kattal vissza tudod rakni az ICS-t.A saját véleményem az, hogy
1., JB és az ICS között kevés olyan különbség van ami miatt egy átlag usernak az alábbi 2 mondat hagyná el a száját pozitív értelemben: jééééé! hoohooo hooo, de jó!
2., összehasonlítva a GB-ről ICS-re már érzékelhetőbb, komolyabb előrelépés volt anno.
3., Ha egyébként az ICS-el meg vagy elégedve, akkor miért próbálnád ki, hogy a mások által leírt bosszúságok közül mi jelentkezik nálad és az mennyire fog bosszantani. A legtöbbre már van egyébként megoldás pont itt.
4., Ha egyébként az ICS-el meg vagy elégedve, miért ne próbálnád ki, hogy korábban leírt bosszúságok jelentkeznek-e és ha igen, akkor a megoldásuk után, jobban bejön-e a JB?Ha a 4-es pont tetszik hajrá, irány az első szakasz.... ha a 3-as pont, akkor várhatsz és közben gyűjtheted a fórumról az infókat, nem maradsz le semmiről. Take it easy...
-
-
válasz
darvinya #18816 üzenetére
A hétvégén, ha lesz időm. tesztelek és írok a Logout-ra és belinkelem ide, mert közvetlenül Off, közvetve meg mégis hasznos, ha valaki mkv-t akar nézni a mobilján, hozott anyagból. Teszem ezt azért is, mert látom, hogy alapgondok vannak a videós fronton és hátha legalább ezzel tudok segíteni a kis közösségnek... látva azt is, hogy sokan tabletnek használják a telefont.
[1]
Biztos sokaknak van DVD-je vagy DVD ISO-ja a pl. .CC áruházból vagy elődjéből.
Az tuti, hogy 1 kattintással lehet belőle szabványos MKV-t csinálni. (MakeMKV). Így kell eljárni, ha DVD-t szeretnénk lapos TV-n nézni külső lejátszó nélkül. Az átalakítás kb. 10-20 másodperc egy teljes DVD lemeznél. Arra leszek kíváncsi, hogy az Xperia P saját lejátszója hogyan viszi (képarány lesz izgalmas, hogy az az MKV meta adataiból, hogy olvassa ki) és mondjuk egy MX Player Free hogyan viszi, a valójában mpeg2-es fájlt.
Előny: pár másodperc alatt bármiből lesz szabványos MKV, de annak mérete és minősége nem változik. Stúdiós szempontból ez az egyetlen elfogadott eljárás. Hátrány: megtartja az eredeti méretet, azaz pl. egy DVD 4,5 Giga.[2]
Ezután megnézem, hogy ugyanebből a DVD-ből MKV Merge vagy más hasonlóval csinálok H264 alapú MKV-t. Ahogyan sokan ismerik és hamisan gondolják, hogy az MKV az mpeg4 szerű valami. Így csinálják otthon az emberek.
Hátrány: transzkódolás nem kicsi ideje, minőségromlás. Előny: kisebb méret.[3]
Lejátszás közben tesztelem akksi használatot adott fix fényerő mellett és a proci használatot, bár ehhez majd kell segítség, de akkor szólok és kérek.
A hétvégére tehát eltűnők és majd jelentkezem. -
válasz
darvinya #18813 üzenetére
Tudom, egy kis TV stúdióban dolgozom 14 éve másodállásban.
Most sietek. Majd megírom este OFF-ban ide, mert hasznos lehet másoknak. Pl. egy DVD ISO-t, Xperia P-n megnézni átkódolás nélkül. A lényeg, hogy átkódolás, azaz veszteség nélkül mehet bele a DVD kompatibilis mpeg2... Az átkódolás jár veszteséggel, az mkv-ba történő kvázi átnevezés nem. Rengeteg formátumot lehet mkv-ba átnevezni, kódolás, azaz veszteség nélkül.
Az energiához passz. De az mkv-nak semmi köze nincs a H264-hez. De akár az is lehet benne, meg akár egy öreg VCD (mpeg1-es videó) is. -
-
válasz
rob210 #18797 üzenetére
Az mkv az csak konténer, ahogyan darvinya is írta. Itt a felbontás volt a lényeg.
Olyan videó tartalmat raksz bele amit akarsz. Tökéletes megoldás és példa pl. DVD ISO fájlok veszteség és akár kódolás mentes átmentésére mkv-ba, hogy pl. buta TV USB-jén keresztül is vissza lehessen nézni, ne csak okos asztali médiaplayeren. Tehát az mkv, mint konténer elég széles kompatibilitást és átjárhatóságot biztosít, de nem egy videó fajtát jelöl. Nem vagy egyedül, sokan gondolják, hogy a fájl név mögötti 3 betű az mindig a fájl típusát, azaz a videó fajtáját jelöli. Ebben az esetben nagyon nem.qHD meg egy újabb zavaró marketinges elnevezés.
Eddig fel sem tűnt.
-
válasz
freemanone #18800 üzenetére
helyakarékosság, proci és ezáltal akksi kimélés miatt én is inkább az SD-re zavazok. Azaz a mobil qHD-ra
, ami ugye 540 sor, ami ugye kevesebb, mint a 576.
További megerősítés és szoftver ajánló itt. Ajánlott bitráta: 1000-1500, ahogyan az asztali SD tartalmaknál lenni szokott.
Tehát ha már valaki nekiáll konvertálni, akkor mehet nyugodtan kisebb felbontásra és kisebb bitrátára.A 720p mellett csak egyvalami szól. Szélesebb körben használható, azaz mind mobilon, mind szgépen és mind a TV-n bevethető és így nem kell redundáns módon külön mobilra és külön asztalra' konvertálni.
-
Nem kell root. Nincs garivesztés. Simán rárakhatod az ott linkelt firmware-t a flashtool-al a leírás szerint. Az annyira részletes, hogy nehéz hibázni.
De ha nagyon bizonytalan vagy, akkor talán a SUS jobban ajánlott, az jobban vezeti az ember kezét... talán bolondbiztosabb'. -
T-nél kapható az Xperia L
Nézegettem a P ellenében. Itt és itt . Bocsánat az összevetésért, de talán nem alma és körte.Még egy apróság:
A fém fetisisztákat (azaz minket) megerősítő PR szagú cikk itt.
Idézet:
"... cég csúcsmodelljének népszerűsége a világ más részein is töretlen, hiszen a prémium érzést keltő hűvös, fémes unibody készülékházat sokan vonzóbbnak találják mint a szálcsiszolt fém hatását csak imitáló plasztik kivitelt."
Bárcsak a Sony is meghallaná ezt a okfejtegetést és kiadna egy Sony egy kompakt mikro-t, esetleg egy minit. Ugyanis az S4 mini óta a mienk inkább már mikroDe ez már nem is számít.
-
válasz
zerdelyi #18663 üzenetére
5-10 nappal korábban még a world generic-re gondolták többen, hogy jó és jobb, mint a többi. Az összefoglalóba viszont egy CE-s változat került.
A jelentős méretbeli különbségek az egyes FTF fájlok között főleg az előre telepített alkalmazásoktól függenek, azaz mit csomagolnak még hozzá.
A felhasználók viszont nem egyformán telepítik őket és azután nem egyformán használják, így a visszajelzések nagyon eltérnek. Nincs egy FTF ami mellett szignifikáns' elégedett csoport lenne. Miközben van aki sima OTA-s frissítéssel is meg van elégedve, míg a másik véglet sokadik próbálkozás és több FTF tiszta telepítése után is inkább ICS-t rak vissza, sőt volt aki GB-t. A nagy tömeg a 2 véglet között próbál eligazodni. Ezért nagyon nehéz egy adott FTF-t nyugodt szívvel ajánlani. Voltak akik azért segítőkészen ajánlottak, de aztán a visszajelzés szerint az illetőnek mégis gondjai voltak vele, miközben az ajánlónak nem. ::: i love android ::: -
válasz
darvinya #18649 üzenetére
Ő buszon akar vele fél órákat mozizni meg hasonló.
Néhány nappal korábbi eszmecsere.
Ő már inkább Tabletnek használná, így részemről nem ajánlott a P. Szép, stílusos telefonnak viszont ajánlott, továbbra is. -
válasz
darvinya #18638 üzenetére
Kacsintó mosolyt írtam a mondat végére, de úgy látszik, hogy ez nem jött át.
Nem hordtam le. De több, mint utalás, sőt figyelmeztetés volt, hogy várjon még a JB telepítéssel; szokja ismerje az ICS-t.
Egyébként úgysem fog, de akkor majd meg jön ide, hogy....
... de ezt már úgyis ismerjük. Akkor majd a fórum megmagyarázza, kimagyarázza és segít. Elvégre ezért van ez a közösség. No problem. -
válasz
zerdelyi #18635 üzenetére
Ha mindenképp el szeretnéd rontani a felhasználói élményt a rajta lévő ICS cseréjével, mondjuk egy JB telepítésével
, továbbá új P-s tulaj vagy, akkor ha nem is olvasol vissza, legalább a topik összefoglalót olvasd el kérlek és azzal kapcsolatosan kérdezz, vagy írj ha elakadtál. Segítünk.
-
Az Xperia P GPS-ének felállásán is sokat javít a GPS Státusz program. Ami letölti a műholdak adatait, így ha ez a GPS használata előtt megtörténik, akkor a teló gyorsabban talál jelet. Van benne néhány egyéb okosság, mint iránytű (mozgatással kell kalibrálni), fénymérő stb...
-
válasz
Dany007 #18569 üzenetére
Nekem az ICS alatt egyetlen gondom van. Az pedig, hogy naponta többször a felvétel után is csörren a telefon. Nem álmában csönget egy picit, hanem felvétel után...
Nem tudom, hogy mit hal ebből a másik fél... de elég vicces és zavaró. A GB nem használja ki ezt a hardvert. Ezért is várták az ICS-t, mert az már normálisan tud párhuzamosítani... kihasználva a magokat és ez nagyobb terhelésnél nagyon is észrevehető.
Ezzel szemben a JB-t a topiklakók írásai alapján csak erős idegzetűeknek ajánlom... Sajnos egyhamar nem lesz javított kiadás vagy újabb build.A következő telefonom biztos, hogy WP-s lesz... Ha tehetném erre is azt raknék. Csak használnám és használnám... az meg csak működne és működne... sokáig... ahogy a WP-s telók úgy általában. Csak várok, hogy mikor lesz egy normális nagyságú, android mentes fém telefon.
Hja igen... azt ugye tudjátok, hogy az Xperia P egy un. mikro telefon?
-
1., nekem ezüst van 7 hónapja és nem kopik. De leesett a járólapra, a bal felső sarka behorpadt és lejött ott a festék. Látszik, hogy alatta is világos szürke... ami nem meglepő, hiszen alumínium. A lenti műanyag kupak kopásról hallottam, de nem tapasztaltam. A vásárlás hónapjában itt egy topikos csoportos beszerzés keretében rendeltem hozzá kupakot és elraktam talonba... De a kupak szerintem fehér müa.. ha így van, akkor a kopás szempontjában mindenképp az ezüst a jobb választás és egyedibb is. Az embereknek fekete szappantartójuk van és nagy részük meg van győződve róla, hogy ez az egyéniségüket is kifejezi.
A bátrabbak már fehér szappantartóval operálnak... főleg nők. Ebben sablonos világban már egy fém színű, fém telefon is kuriózum.
2., Anno engem is ez érdekelt. Volt egy topiktárs aki, még tavaly ősszel csinált Retrotesztet. Azaz csak telefonnak használta és az ő tesztje győzött meg és vettem meg, amit nagyon nem bánok. Nem mértem, de 2G-s telefonálásra használom és a NET-et is 2G-n használom (Opera Minivel) rajta... kb. napi 5 percet. Az akksi idő szuper. Sok telefonálással min. 2 nap, kevesebb telefonálással 3-4 nap is meglehet. A topiklakók többsége tablet funkciókra használja, azaz ahogy ők mondják kihasználják a TELEFONT, mint tabletet.Úgy 1 nap a biztos és nem célszerű másnap reggel ugyanazzal az akksival kezdeni a napot.
3.,A barátnőm nyomja néha rajta az Angry Bird-öt és akkor sem meleg. Max langyos, de mivel fém, lehet, hogy a kezének a hőmérsékletét vette át.
Napfényben nagyon jól olvasható. Telefonnak bátran ajánlom bárkinek.
Tablet funkciós célcsoportnak nem, ott már azért látszik, hogy alig 1300mAh!
Ha Te a kettő között vagy, akkor kérdezgess tovább.Ui: darvinya belezi ezt a telefont.. is.
Ezért lehet, hogy ő tudja vagy látta, hogy milyen az alapfestéke, vagy az alapszíne az egyes alkatrészeknek.
-
ICS kontra JB....
A hívásos bugról szóló, egyenlőre még csak elszigetelt jelzések aggasztanak.
Az üzemidő jobb esetben nem javult, rosszabb esetben még romlott is.
Azért ne felejtsük el, hogy ez egy telefon! Legalábbis én arra használom.Ezért egyenlőre hajrá és tisztelet minden berepülő pilótának
egyenlőre még várok.... és talán már nem is rájuk, hanem talán egy másik build-ra...
-
válasz
NemMoby #18017 üzenetére
Nem kell formázni, ezentúl pedig....
A LiPo az egyik legtöbbet kibíró akksitípus: Élettartama jóval 1000 töltési ciklus felett van és ez 3 éven túli élettartam még napi töltés mellett is. Ezalatt állítólag nem nagyon csökken a kapacitása.A nagy töltőáram nem a legjobb neki sem. Ennek utána lehet olvasni. A Sony a 1,5A-es töltőfejjel az 1300mAh aksihoz már a határokat feszegeti. Én 1A-es töltőt használok és szerencsére csak 3 naponta kell töltenem, de így is előbb fog a telefon elavúlni', minthogy az akksi kapacitása csökkenne.
-
válasz
darvinya #17643 üzenetére
Jól gondolom, hogy a legtöbb energiát a kijelző fogyasztja?
Ha igen, akkor jól gondolom, hogy számít az, hogy sötét, kvázi fekete kijelző tartalom kevesebb akksit eszik, míg a világosabb többet? Ha így van, akkor pont egy 1300 mAh P esetében a Sony mérnökök komolyan gondolták default-ban a fehér hátteret?Buta és nem idevaló hasonlat, de plazma TV-k áramfogyasztásánál nagyon számít, hogy a megjelenített tartalom sötét, vagy világos. Ez tény. De a most fogalomban lévő Edge LED-es TV-k energiafogyasztása is megnő fehér kép esetén... pl. téli olimpia
Bár az ugrás nem akkora, mint a plazmáknál. Ez is tény.
Tudom, hogy több mobilos kijelző technológia van S-LCD, Amoled stb... így ezeknél nem biztos, hogy számít az, hogy mennyire világít a kijelző... bár nem hinném.
-
válasz
Knight666 #17266 üzenetére
Úgy tudom, illetve tudtam eddig..., hogy nem 2 egyenrangú mikrofon van benne. A második mikrofon feladata a hangminőség javítása, de leginkább a háttérzaj kiszűrésének a támogatása.
Délután most már kipróbálom amit darvinya írt és meghallgatom a 2 feltett mintát is. Most már kíváncsi lettem... Hagyom magam meglepni. -
válasz
lacy027 #17220 üzenetére
"Amit sajnálok, hogy még mindig nem stereo, csak mono."
. A telefonban monó mikrofon van. Azaz ha egy alkalmazás mégis, látszólag sztereóban is rögzít, az nem más, mint a monó mikrofon 2 hangsávban való lerakása.
LGT-Szól a Rádió 9. versszaka
Vannak videókamerák, melyekben pl. sztereó mikrofon van. Sőt akár úgy tudnak dolby-ban rögzíteni, hogy a mikrofon(ok) a balról, elölről, hátulról, jobbról jövő hangokat külön érzékeli és úgy tárolja le. Azaz ha a kamerától jobbra énekelsz, akkor a jobb hangsáv intenzívebb és ahogy elsétálsz előtte balra, úgy kerül át balra a hang. Na ezt ne várd egyenlőre egy mobiltól! De valszeg van olyan alkalmazás, ami dupla monót tárol le. Ilyen több mp3-ba is rögzítő diktafon alkalmazás a play-en.... Egy ilyen sztereó' mp3-ban rögzíthet pl. egy xperia p-n, de attól az csak dupla monó. Ugyanezt ez a hatás elérhatő egy Xperia P-s mp4 fájl videóvágásakor is... Az ilyen programok egyébként is ajánlottak, ha valaki 'komolyabban akar videózni' a telefonnal.
Remélem tudtam segíteni ebben a lényegtelen apróságban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest