- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Richland is VLIW4 lesz. Gyakorlatilag ez egy Trinity-re épülő lapka, csak felújított Piledriver modulokat kapott, kicsit felújított IGP-t, hogy ezek kisebb feszültségen és magasabb órajelen üzemeljenek. A funkcionális változás az integrált északi vezérlőhídban van. A módosításokkal több HSA kiterjesztést támogat a Richland, mint a Trinity. Ez a lényeges eltérés. Meg persze változik egy picit az energiamenedzsment is. Ha a nagy átlagot nézzük, akkor egy Trinity némi extrával. Az egész célja az volt, hogy nagyobb legyen a teljesítmény (plusz a Fusion Fund szoftverfejlesztők könnyen megvalósítható igényeit beépítsék). A változás igazából főleg a mobil termékeknél lesz látható. A leggyorsabb ULV Richland olyan gyors lesz, mint most leggyorsabb 35 wattos Trinity. A 35 wattos Richlandnél egyelőre az IGP-ről van adat. Az A10-5750M, ami a 35 wattos mobil csúcs Richland olyan gyors 3DMark 11-ben, mint az A10-es asztali Trinity. Nagyjából ez a biztos.
-
vinibali
őstag
én csak arra gondoltam, mindegy milyen néven adják el. arra nevezik át amire akarják. sztem nem a névhez keresnek architektúrat, hanem csak elnevezik valahogyan azt
(#46) UnSkilleD: volt már nálad Richland, hogy így tudod?
(#50) daa-raa: ha akarnak beépíteni alacsonyabb csíkszélességen több tranzisztort egy erősebb architektúrában, arról nem tudjuk, hogy meglégszik-e majd a Trinity környékre memóriasebességekkel-e vagy sem. sztem ha egy 77xx körüli tranzisztormennyiséget dobnak be, oda célszerű lesz már egy gyors(abb) DDR4-ben gondolkozni.
-
juzer78
tag
A Kaveriben a modulokat nagyon átdolgozzák, de közben valószínűleg rájöttek, hogy ez önmagában nem elég, mert a grafikus egység fejlődése illetve az egységes címtér megvalósítása kissé bonyolultabbá teszi a helyzetet, mint azt korábban gondolták. És valószínűleg nem is az a cél, hogy 10%-al legyen jobb, mint az előd volt. Én a magam részéről azon sem csodálkoznék, ha a Kaveriben már nem találkoznánk ezzel a modulos felépítéssel.
A Richland meg egyértelműen kényszergyerek, mert a Haswell ellen valamit dobni kell...
-
juzer78
tag
Ha az eredeti ütemtervhez tartják magukat a Kaverinek már piacon kellene lennie, mert először úgy volt hogy 2012 őszén jön.
Őőő igen, valóban nagy a kukázgatás/késlekedés mostanság... CPU-k és APU-k esetében meg is értem, a Bull alapokkal nincsenek a helyzet magaslatán... de mást is csiripeltek a madarak, pontosabban egyenlőre egy kósza dög (fél info) volt és igazából nem is merem elhinni, illetve nem tudom hova tenni... de arról van szó, hogy lapátra került a Sea-Islands...
Pista0001: Az FM1 se kompatibilis az FM2-vel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest