- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thunder23
csendes tag
Még mindig nagyon jó teljesítményre képes, és használtan nagyon jó áron hozzá lehet jutni.
-
steven84
tag
Beruházok nemsokára egy ilyen HD 7950-be.
Nagyon király kártyák lettek! -
Expulso
tag
szép szörnyeteg.. azok a hőcsövek vadállatok.
köszi a tesztet.
-
Monty Cora
csendes tag
Jó kis teszt!
Nagyon jók lettek ezek a HD 7900 -as karik!
Egy MSI TF III hűtéssel szerelt példány tetszene.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
proci985 #535 üzenetére
Igazad van hogy a nagyobb fogyasztás komolyabb hűtést és tápot is igényel, az előző hsz-ban ezzel nem számoltam. Valószínűleg azért, mert már régen megtanultam hogy ezeken nem szabad spórolni. Ezért ha összerakok egy gépet, akkor is HAF házzal kezdem ha még nem is tudom hogy milyen vga lesz benne. Tápból is inkább nagyobbat veszek, hátha később szükség lesz rá. Amin spórolok, hogy nem ragaszkodom a modulárishoz, még egy HAF912-ben is szépen elférnek a kábelek. Vízhűtés szerintem csak extrém esetben kell, volt pár cf-em, de a 4870X2 óta soha nem volt gond a hőmérsékletekkel. Szóval ha van egy normális alap, akkor a fogyasztáskülönbség már csak a villanyórán jelentkezik. Kivéve persze az olyan kártyákat mint a 6990, amihez a Corsair GS700 sem elég (ezzel rengetegen vitáznak, pedig tényleg kevés hozzá).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cypresss #534 üzenetére
ja, hűtésre/házra sajnos számolni kell. minél többet eszik a rendszer, annál többet
.
egyébként tényleg remek a kártya, widescreengaminges teszt alapján a 79x0 széria három monitorral remekel, majdnem a 6950 2gbt is hozza ár/értékben, pedig a célra eddig kb az volt a best buy.
-
Cypresss
senior tag
válasz
proci985 #533 üzenetére
Mondjuk én a házat nem számoltam, az igaz. De az én konfigom (600k) is hasonló kártyát kapott anno és ott valóban ilyen tétel volt a hűtés, amit írtál, vagyis nálam a teljes összeg kb 10 százaléka volt a vízhűtés. De ezen nem veszünk össze.
A lényeg, hogy remek ez a kártya, csak éppen fájdalmasan drága, pedig idén váltani szeretnék. Na majd meglátjuk hogy mozdulnak az árak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cypresss #532 üzenetére
ja, 60k egy már elfogadható tripla EKLes set ami talán már el is bírja, 25k a fullcover block, 35-50k alaphangon a ház amibe befér (HAF 932/X, esetleg egy 692 is jó két radival de oda kell még egy radi). plusz egy szabályozópanel esetleg.
a negyedével tolja meg a költségeket azért nem mondanám filléres költségnek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VateRicsi #527 üzenetére
a villanyszámla az egy dolog. minél többet fogyaszt egy kártya, annál macerásabb lehűteni. picit magasabb áramszámla az még egy dolog, viszont egy hangosabb kártya már sokaknak kevésbé tolerálható.
az se mindegy, hogy elég valami olcsó elite, vagy a Raven3b lesz a "még megfelelő budget" megoldássá. tápok árai is 400-500W fölött nagyon megugranak.
-
VateRicsi
aktív tag
Szerintem a fogyasztás a legkevésbé fontos. Érdekes lenne, ha valaki megvenne egy 7950-et 125 ezerért és azt számolná közben hogy hány száz forinttal lesz több a villanyszámlája, mikor eleve súlyos ezreseket veszít havonta a kártya az értékéből. Ha egy év múlva 70-ért még el lehet adni, akkor is 4500 Ft/hó az amortizáció. Egy 7970CF esetén pedig tízezer felett van havonta és mégis van aki ilyen konfigot használ.
-
kondás
tag
Én már csak akkor fogok új VGA-t venni ha a fogyasztásokat leviszik 150 Watt alá
Egyébként se nagyon lesz semmi jó játék idén aminek kéne.GTA5 de az csak jövőre. -
mickemoto
őstag
Régen a mérnökök azért fáradoztak hogy az új kártyákból kihozzák azt a kis plusz teljesítményt, ma meg azon fáradoznak hogy kordában tartsák az új kártyákban lakozó kraftot és nehogy átlépjék a 10-15%-os tervezett(kötelező) teljesítmény növekedést.
-
Tbs82
tag
Te jó isten 7970-es ehet akár 500wattot is a teszt szerint
, hát egy kisebbfajta atomerőmű kell neki.
Bár aki kicsenget 170 ezret egy kariért annak már nem gond a villanyszámla... -
Jack@l
veterán
válasz
proci985 #515 üzenetére
Nem azt mondom, az részletkérdés hogy az laggol e, az aero akasztja néha meg kis időre a másik 3d-s alkalmazást, nemcsak a vramot zabálja, főleg atinál jelentkezik. Maga a vram amit zabál az nem sok(kíváncsi voltam így kiszámoltam), mert elvileg 3 monitoron fullHD tripla bufferrel kb 75 megát eszik + a képek/textúrák.
-
szab.tam
nagyúr
ha érdekel a téma, tényleg gyere át ide, ne itt offoljuk szét a 7950-et....
-
proci985
MODERÁTOR
asztal egyébként nem laggol, ott csak 700mega körül foglal. namost ki is készülnék, ha 5,34 illetve 4m pixelen egy 6950 nem bírná el röhögve az aerot
. viszont kb lineárisan nézve a memigényt extrém multimonitoros kiépítéseknél probléma lehet a VRAM elfogyása.
egyébként háttérben futó dolgok pár esetben tényleg tudnak anomáliákat csinálni, de normál ember általában nem áll neki úgy játszani, hogy a háttérben fut egy virtuális ubuntu, java SDK meg egyéb kiskutyafüle. (én meg lusta vagyok addig kilőni őket, amíg picit lazítok
).
-
Jack@l
veterán
válasz
proci985 #510 üzenetére
Próbáld meg win -ben aero-t full letiltva, valakinél mintha olvastam volna, hogy a kis lagolás megszűnt mikor kikapcsolta(nálam alapból ki van *** minden hasonló sz). Akkor amúgy aszondom passz, amit linkeltem benchmark, ott rohadtul keveset számított eyefinityvel is a jóval gyengébb proci.
GPU-Z vel amúgy szépen lehet monitorozni a háttérben mindenféle cuccot. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #511 üzenetére
juteszembe, Stalker SoC lehet kifutott a vramból, mert közölte, hogy nem teljesíti a minimális követelményeket a hardverem (ööö
). 3840x1024, dx11, mindent kimaxolva AA nélkül még ment, AAval nem volt hajlandó indulni. mivel már AA nélkül is elég rendesen zabálta a memóriát (1.8as egyik peak abban volt), lehet az akadt ki. vagy csak a drivert nem szerette eyefinity+AA párossal, mindkettő megeshet. viszont sunshafts alatt 20fpsem volt stabilan (többi részen 40), szóval a GPU előbb kifutott ott is helytálló.
Jack@l: érdekes ötlet, de az szerintem nem zavarhat be. monitorozni afterburner+gpu-z+taskmanager+everest (tudom régi, de gpun kívül mindenre jó) kombóval szoktam.
-
szab.tam
nagyúr
"mert azt tudod mi történik, amikor elfogy a vram"
a msi afterburner kiírja, hogy max vram usage 2000 mb.....
(6950-e van, szerintem nem nagyon van vram problémája, csak szélsőséges esetben, dx11 alatt.) -
proci985
MODERÁTOR
6950 2GB, legmagasabb vram foglalás 1.8 giga körül mozgott.
metro gépzabbantós, de ha az volt az egyike a három játéknak, ahol betérdelt a kártya, onnantól legalább említeni érdekes.
szab.tam: az afterburnert ennek kiírására nem tudtam rávenni, lehet uppdatelnem kéne?
egyébként dolog gyanús, teszteken 1gb és 2gb között nem igazán láttam különbséget, bár widescreengaming 6950 1gb tesztet nem néztem.
egyébként szerintem előbb lesz kevés a GPU, mint a vram ennél a kiépítésnél 3dnél (régi játékoknál textúraméretek meg úgyse akkorák, hogy ez baj lehessen).
szélsőséges eset meg talán egy eyefinity6x1080p, vagy egy eyefinity3x1600p, 12megapixelen már akár 2dben aeroval is necces lehet a dolog.
-
törölt tag
LAN bejáratott alkatrészekkel. Netre 800x600-on megyünk, nincs értelme se a két vga-nak se az i7 nek
Igen.
(#505) BeLucZ: Az órajelen kívül semmi különbség nincs(bocs 6 vs. 8M), Illetve K-s mindkettő, tehát szerencse/hűtés kérdése hogy melyik az erősebb, ha kikapcsolod a HT-t
-
proci985
MODERÁTOR
nfs: shift szabályosan akadt pár helyen, egyedül is, 15:4es képaránnyal eyefinity3al. 1080pben semmi ilyen nem volt. érzésre mintha a cputerhelés is háromszorozódott volna. dirt3nál is jelentősen megugrott a cpuhasználat.
egyébként pár játéknál a játéktér szélét postprocessel mossa az engine is, ld crysis. innentől olyan szép terhelésgörbét húzott 3 kijelzővel, mint a furmark. fogyasztásban is majdnem megvolt a prime+furmark szintje.
aztán persze volt olyan, amit nem érdekelt a látótér, pl Deus Ex: Human Revolution volt ilyen. Shift2 szintén. metro2033 meg furán skálázódott, és akkor finom voltam. pixelmennyiséggel lineárisan skálázódó fpst csak Stalker CoP alatt láttam.
(saját tapasztalat, húzott q6600al)
-
-
törölt tag
5870, ill CF,-em volt, illetve 460 ill sli-t kaptam kölcsön, ugyan ez.
Amint cpu limites lett valahol, reszketős lett, alap órajel mellett is, tehát nem a cpu tuningot b@*!am el. Másik CPU-val, másik RAM-al is ki lett próbálva, sőt másik lappal is.Haverom -szó szerint- semmit sem vett észre on és off között, csak k*rv@ könnyen meghalt mp-ben, amikor a HT-on-al tolta
Engem meg halálra idegesített még FC2 alatti sétálgatás közben is
(#502) Abu85 :mindenféle hasonló "kényelmetlenség" elkerülése végett nem veszek HT-s cpu-t. Nagyon sok régi játékkal is játszom, amihez soha nem lesz HT patch.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#16939776 #497 üzenetére
A Hyper-Threading az önmagában nem okoz mikroakadást, csak akkor, ha a programkód rosszul van ráoptimalizálva. Ilyet lehet látni a Battlefield 3-nál [link] - mondjuk ott ez a jelenség tényleg nagyon csúnya, de ez programból eredő hiba. Sajnos időigényes a javítása, így egyelőre együtt kell vele élni. Persze remélhetőleg lesz rá valamikor egy patch.
-
törölt tag
válasz
szab.tam #495 üzenetére
Teljesen így van!
Ez az "összevisszaság" meglátszik a játékmeneten is.
HT-val, egyenesen idegesítő volt játszani számomra, nagyon dühös voltam magamra, hogy bedőltem a teszteknek. Persze lehet hogy csak "túlérzékeny" vagyok a mikro-lagokra
Q6600@3,6Ghz-ről váltottam i7 920@4Ghz-ra, után vissza Q9650@3,8Ghz-ra. -
szab.tam
nagyúr
amit nem próbáltam, arról nem tudok beszélni.
a ht pedig bizonyos kódoló progiknál jó, de láttam magonkénti görbéket 4+4-es prociknál konkrétan dirt 2alatt.
fura az egész. úgy tűnik, mintha használná mind a 8 magot. a játék ugye csak 6-ot tud. ez úgy jön ki, hogy valójában adott pillnatnyi egyidőben csak 4-et használ, de azt össze-vissza.
szerintem 2+2-nél ugyanez a helyzet.
bekapcsolt ht-vel az össz gflops teljesítmény is rendesen leromlik, igaz, ennek a valós, játék alatti használatban kevés következménye lehet.
de szerintem a ht pár kódoló alkalmazásnál biztos jó, játéknál szerintem nem hozza a +-t.
mindegy, hogy 2+2 vagy 4+4.de ez nem saját tapasztalat, csak összeollózott. lehet, hogy nem így van...
megkérdezhetem, hogy neked milyen procid van? mert nem látom az adatlapodon.
de én kiszálltam, mert vészesen szétoffoltuk a topic-ot....
-
szab.tam
nagyúr
dirt2.
nem a legfisebb játék. elvileg már 6 magot használ,m feltéve, ha van. (dirt3 már 8-at is...)
ez a játék, amit sok procival néztem már. mindegy, hogy proci vagy vga limit, van egy gusztustalan microlag.ja, ami "suhanásnál" a kép szélén jelentkezik. nagy kijlezőn, közelről jól látható. a jelenség talán valahol 50 fps alatt jön igazán elő.procilimit szempontájából ezekkel próbáltam:
ami biztos elég kb:
q9550@3.6ghz+
E8500@4.3ghz+ (de 4.7 ghz az igazi)ami még durván nem volt elég:
q9550@3.2ghz-
E8400-8500 4ghz-
q6600, 6700, qx6850 3.6 ghz-
6400 x2 akárhogy.és a dirt 2 nagyon friss és kemény játék ám....
úgyhogy ezt a 2 mag dumát szeritnem hagyd abba, mert csak magadat égeted vele.
nekem most q9550@3.9 ghz van. nem tudok jobbat venni. de nem hangoztatom, hogy milyen jó és mennyire elég. nem az. jó lenne erősebb, de most nem megy... -
Prof
addikt
válasz
MZperX75 #491 üzenetére
Ahogy mondom szerintem is fontosabb a játékélmény ezerszer mint a 200fps.
Engem FPS téren FarCry 1 óta nem tudott megfogni egy se igazán.
Anno 486 SX-33-on nyomtam Megarace 2-t, ami még egy p60-on is lassan ment. Volt hogy lement 6-ra az fps de végigvittemTovábbra is tartom, hogy játékra Fullhdban erős GPU kell és magas frekvencián (4ghz körül) üzemelő legalább 2 magos proci.
Aki a legújabb dx11-es csodákkal akar játszani vagy sokat multizik eyefinityzik annak meg 4 magos.Amúgy jó vicc a 7970 cpu limit tesztben, hogy egy 30ezres procival hajtanak egy 180ezres kártyát, de gyakorlatban nem, hiszem hogy létezik ilyen gép, pláne nem olyan aminél 1280x1024-ben használják.
-
MZperX75
addikt
A multi kedvelésről ,csak annyit tennék hozzá,hogy mikor a Crysis megjelent,én egy AMD Athlon X2-4200+ (2.2Ghz) Ati-2600Xt 256M kártyán kezdtem,barátomnak ugyan ez a konfigja volt csak NV7600-GT 256M-es kártyával,megszállott multisok voltunk,már csak ő aktív,néhány barátunkkal én tavaly kiestem(érdektelenség miatt
)
A felállás 800X600low beállításokon játszottunk,hogy minden Fps mienk legyen.
Én 1300.helyig jutottam a Crysis stats-on,barátom az 54.helyig (2x annyi játékidővel)
Játszottunk a francia Crysis VB győztes csapattal is ,nem hivatalosan,de nem győztek le!
(Hatalmi harc)Persze sokat számít egy FPS játéknál a grafika,de maga a stratégia,ebben sokkal többet!
Nagyon jól szórakotunk(HUNterClan)multis,vagy lanos időszak,Herretic,Blood,Duke-Nukem3D,Quake1-2-3FarCry1,FryCry2(sajátszerk.pályákkal)Crysis,CrysisWars,CodMW-MW2,Cod5,Crysis2,és még sorolhatnám hány játékkal nyomultunk,és a többiek nyomulnak.
Persze fontos a grafika,de a jó játékhoz nem a legfontosabb.
Ha valaki ügyes és szeret játszani,azt kielégíti egy optimális játékfuttatás,nem vagyunk elengedve anyagilag,de a játékokat szerettük!
Főleg skype,ventrilo és egyéb programok segítségével,egymással és más csapatok ellen!Én pályafutásomat egy esztelen költekezés után hagytam abba kb 2 éve
Phenom2-X4-945@3.3Ghz+HD4870-1G CFX kombinációval! Eladtam
most E-350-el! nyomulok,bőven kielégít,de nem tartom már magam HC játékosnak,pedig az voltam, napi 3-5óra játékkal munka mellett 3-4-5-en összeállva ,hétvégenként egész napos éjszakás programmal,nagy nagy röhögésekkel kisérve kajaszünettel együtt!
Manapság már nem játszom,néha a kis brazossal nyomok egy CodMW2 multit,de ez már tényleg lassúcska ilyen játékokra. -
KAMELOT
titán
válasz
#19617792 #489 üzenetére
kétmagos / négyszálas "csenevész" bőven sok mindenhova.
Nem azt akarom bizonyítani...csak azt hogy elég a játékokhoz. Kemény játékosoknak és multit kedvelőknek már erősebb kell.
Itt irogathatnánk a végtelenségig....amedddig nem csinálnak egy 20-30 konfigból egy átfogó tesztet videókkal, képekkel, grafikonokkal addig nem sok értelme van itt vitatkozni.
Ahogy írtad a folyamatosság más kérdés. Kitudja lehet egyes részeknél akár többször is beesik nem éppen lefogadható tartományba az FPS.
De innen onnan amonnan összeszedett tesztek amik csak grafikonokkal vannak tele nem sok mindent ér. Képek nincsenek így nem tud senki bizonyítani semmit. -
törölt tag
egy darab szám még nem jelent semmit, a folyamatosság talán még fontosabb tényező.
látom még mindig bizonygatni akarjátok azt, hogy egy kétmagos / négyszálas "csenevész" bőven sok mindenhova... pedig nem elég mindenre. mondok egy példát: X4 630 + L3 cache: Skyrim, legfrissebb verzió, szétmoddolva, városokon belül csúnány leesett az fps. i5-2400: megszűnt még a legutolsó lag is. Minecraft, X4 630 + L3 cache vs. i5-2400, érezhetően folyamatosabb, mert "bivaly erő" jut a JVM-nek. STO, X4 630 vs. i5-2400 iszonyat sok játékos, nagy fight közepette kevésbé esik az fps.
-
schwartz
addikt
Linkelgethettek itt akarmit a Hardocp-s teszt szerintem magaert beszel...
-
KAMELOT
titán
Na valaki legalább megmondja a dolgokat!
ilyen teszteket már régebben is láttam akkor egy Q9650 és egy i7-2600K volt összehasonlítva ugyan azon frekvencián. 3,4GHz Ugyan az a kártya mind kettó konfigban....előny FPS-ben 5 FPS volt keményebb játékoknál
Érdekes az a link.
Mennyi ilyen teszt van. Phenom II X2 ugyan annyi FPS(#485) BeLucZ: mondjuk ez igaz limit lenne lehet. IVY-hez 77es lap kell majd a chipset végett. De 22nm-es proci jó lesz ,mellé GTX680
-
Jack@l
veterán
válasz
VateRicsi #475 üzenetére
Előző hozzászólás, ucsó link: [link]
@Gbors, honnan tudod hol van a tárgy, ha az előző framenél nem számoltad ki(amikor még nem volt a látótárben)? Minden egyebet utána már a gpu számol onnantól kezdve, hogy átküldted a 3/4szögeket és textúrákat. (ha jól emlékszem még rá
)
Widescreengaming: ott van az 1 szimpla monitor is, de ha ennyire ignorálod amit mondan akartam velük, akkor mérj egyet a saját gépeden, FOV-t változtatgatva, és oszd meg velünk légyszi. (mennyi fps, mekkora átlag cpu terhelés volt közben a két esetben) -
BeLucZ
addikt
ha legközelebb fejlesztek akkor nem szarozok, 2600k vagy az ivys utódja 8 giga corsair ram 1600as , egy morbid lap p67 vagy z68 , meg egy kepler gtx 680 vagy valami félelmetes 1 gpus kari, de szvsz az nem mostanában lesz
annak nem sok értelme lenne mert iszonyat limitem lenne , vhol jol menne, de sok játékban csak pihiznének a 480ak
-
KAMELOT
titán
GTX480-al sokáig fogsz még vegetálni
Nem éppen mondanám ,hogy trágya a géped.
Ha beszerválnál egy GA-EX38-DS5 vagy egy GA-EX38T-DQ6 használtan (70-80eu) akkor már be tudná tenni még egy GTX480-at. Esetleg egy ASUS STRIKER II FORMULA is lehet!Tápod amint látom az sem a gyagyi kategóriából van Corsair AX750
Persze ha van rá kredited egy ASUS MAXIMUS IV EXTREME + i7-2600K + GTX580 3GB kombóra akkor okés -
BeLucZ
addikt
Szerintem is felesleges itt vitázni ezen, én gbors mellett foglalok állást, mert az én logikám szerint is így van, de igazából tök mind1, mert közülünk szinte senkit nem érint ez, akit meg igen ez kipengeti lazán egy erős processzor árát és nem egy i3assal fog meghajtani 3 db 7970est vagy 580ast
ennyi
-
KAMELOT
titán
i5-650-et tekergetve gondoltam.
ha már lehet tekerni a procin akkor adjunk neki.
Ha szeretsz maxon játszani akkor meg kell fizetni a pénzt.Ilyen egyszerű.
De csak azért hogy valaki néha játszik 2x AA-val annak felesleges drága procikra pénzt költeni.Mérésről jut eszembe. Kéne csinálni egy nagy tesztet ahol rendessen képekkel be lenne mutatva minden.1 monitoros és 3 monitoros felszereléssel.
És azt fő PH!-s témának betenni ,hogy végre értse már meg mindenki mihez milyen konfig kell. -
Végignéztem a teszteket, de nem tudom levonni ugyanazt a következtetést mint te.
Mérés nélkül meg elvitázhatunk itt naphosszat, ugyanazokból a számokból nem ugyanazt a következtetést vonjuk le.
Mérni kéne, mert így csak a billentyűzetem kopik fölöslegesen.(#476) KAMELOT: Egy i5-650-et azért meg kéne tekerni általában, de szerintem elég lenne.
Néha elpötyögni valami játékkal tényleg tök elég egy i3 vagy egy Athlon II X4, de ha az ember "komolyan" játszik akkor már nem. -
KAMELOT
titán
Kihajtja ,nem hajta!?!? igen kihajta a HD7970-et egy i5-650-es is amint a tesztekből láthatod. Olvasgatni kell és legjobb a személyes tapasztalat!
(#462) Jack@l: képernyő megjelínítéséért a VGA felel. De sajnos egy 3 monitoros rendszer esetében ugye ami elég kevés embernek van oda azért kell egy 2500K proci. 1 Monitorosnál 2/4-es is elég. Textúrákat a VGA számolja.
(#448) VateRicsi: ja...általában aki HC rendszert épít ott alap a brutál proci.
(#454) D1Rect: igen hát pont ezt magyaráztam felesleges kidobni pénzt ha meg lehet oldani egy 70-80euro értékű i3-540-es procival is
(#451) gbors: akinek van 3 monitorra pénze annak van procira is. (persze aki játszik) Ez nem vitás. Kivétel azoknak a 3 monitoros rendszere akik dolgoznak rajta. vagy egyszerúen szeretik nagyban látnia világot. Oda elég egy HD5670 eyefinity is.
-
VateRicsi
aktív tag
Nem szép dolog hogy beleszólok amikor a magad részéről az előbb zártad le a vitát, de ha eddig jól értettem az a vita tárgya hogy eyefinityhez kell-e erős cpu, viszont a hardocp-s teszt csak annyit bizonyít hogy játékra jobb a 4 magos i5, mint a 8 magos Bulldozer. Egyik processzor sem gyenge, tehát jobb lett volna valami i3 vs i7 teszt. Amúgy logikusan hangzik hogy a látótér bővülésével nő a cpu igény is, a kérdés csak az hogy mennyire? Bár ez is költői kérdés, mert szinte biztos hogy i5 alatt senki nem csinál 3 monitoros rendszert.
-
minek animálsz valamit, ami nincs a látótérben?
ha egy csepp ésszel dolgozik a motor, akkor az lesz az első dolga, hogy a biztosan nem látható dolgokra annyira kevés erőforrást allokál, amennyit muszáj (ami persze nem 0, de sem fizikában, sem a modellek animálásában nem annyi messze, mint amit látsz).
miután 3 hsz-szel korábban linkeltem egy tesztet, úgy gondoltam, addig sikerülni fog visszaolvasnod
azokat a teszteket, amiket belinkeltél, nem ártott volna értelmezni. javaslom a következőket megnézni:
- anand: far cry 2, dawn of war 2, civ 5 - mindegyikben elég gyengén muzsikál az i3-540, az i3-2100 kicsivel jobb, de ezek ugye csak átlag fps-ek. ez a teszt pont arról győz meg, hogy játékhoz 4 mag kell, ha normális fps-eket akarsz.
- bittech, widescreengaming: mire megyek ezekkel a tesztekkel? mindenre elég erős a gyengébb CPU, mert a VGA csak 30-40fps körül hoz? és ha két 7970 lenne, amivel már normális lenne a sebesség, akkor is ugyanennyi lenne a diff? válasz: nem tudjuk. szóval ezek a tesztek semmit nem bizonyítanak.nézd meg a hardocp-s tesztet, amit a #460-ban linkeltem - ott pont az derül ki, hogy a "nyócmagos fx" sem hasít olyan nagyon 5040x1080-ban. 4 mag és jó IPC kell az eyefinity-hez, ennél több valószínűleg jelenleg felesleges. end of story.
-
Jack@l
veterán
válasz
#19617792 #471 üzenetére
Mérjen egyet akinek van olyan cucca, le merném fogadni, hogy a játékok 95%-nál alig lenne érezhető a különbség. (pár frame max)
@Abu: Ahogy látom elég sok a fejekben a félreértés/infó hiány, nem lehetne egy átfogóbb cikket feldobni a mai cpu-król, csinálni egy tesztet, sok game-el + eyefinity, hogy kiderüljön mi mennyire számít?( vagy lehet elkerülte figyelmem hogy mostanába volt is ilyen)
-
Próbálom kisilabizálni mire gondolsz, de az i3 elég 3 monitorhoz dolgot nem látom igazoltnak semmilyen összefüggésben a linkelt tesztekkel.
(#468) Jack@l: Sztem senki nem vonja kétségbe, hogy a nagyobb felbontás rendesen leterheli a VGA-t, inkább arról van szó, hogy ott már jelentkezhet CPU limit egy gyengébb processzorral.
(persze mennyire reális, hogy valaki egy 100€-s processzorral játszik, miközben elver 1500€-t VGA-ra meg monitorra)
-
Jack@l
veterán
Mértétek már mennyi a CPU/GPU arány 1 frame kiszámolásánál kb? AMD-nek van hozzá frankó monitorozó cucca, opengl/opencl alatt jól működik, dx-et nem tudom, de a tipp kb az hogy 10-15 % a a teljes frame rendernek a procira jutó része, a maradékban a GPU számol, ezért hülyeség ez a fene nagy "CPU" terhelés, biztos van minimális overhead, de nem számottvő, viszont a + terhelés sokkal nagyobb arányban jelentkezik a vga-nál.
-
Jack@l
veterán
Animálni/fizikát számolni a dolgok legnagyobb részénél akkor is kell, ha az nincs a látótérben, valóban fogalmam sincs mit beszélek, én onnantól már nem szoktam foglalkozni velük miután a Draw() parancs ki van adva opengl-ben vagy directxben...
De abba biztos vagyok hogy a nagyobb látószög max annyi + terhet jelent hogy több háromszöget/textúrát kell áttuszkolni a videokártya bufferébe, semmi egyebet, a vágást ígyis úgyis el kell végezni, meg meg kell keresni a látószögbe került ojjektumokat a kirajzoláshoz, de az már nem az átlag programozó dolga ha API-t használ. Még jó hogy konkrét számadatokkal és érvekkel szolgáltál válaszként, így volt értelme egyáltalán beírnod
De hogy rádszánjak az életemből 5 percet, megkönnyítem a dolgod, hogy legyen mié osztani az észt:
Cpu régebbi játékoknál: [link]
Cpu 2ghz vs 3,3: [link]
Sok cpu összehasonlítás BF3 alatt: [link]
És a kedvencem, a hőn áhított multimonitoros cucc: [link]Nos ezek után még mindig aszondod kő a "nyócmagos" Fx eyefinity-hez?
Ha igen bátran nevezz nagybetű trollnak, és én kérek majd elnézést érte. -
Nem hülyézett le, azt mondta hülyeséget beszélsz.
Konkrét tesztet nem tudok mutatni, ahol 5760-os felbontás mellett tesztelnek CPU-kat, de egy i3 tényleg kevés lehet egy ilyen konfigban.
Nem is az átlag FPS szerint, hanem ha belefutsz egy-egy olyan jelenetbe, hogy egy rövid időre leesik a min. FPS.Szóval tényleg számít a CPU, már közel sem annyira mint régebben, de 3xFullHD esetén lassan megint beszélhetünk CPU limitről.
-
szab.tam
nagyúr
-> #456...
Jack@l (#462
valamit nagyon nem akarsz megérteni. több monitornál nemcsak a részletgazdagság nő, hanem a látószög növekedésével új elemek kerülnek kiszámolásra. kvázi több fizika, nagyobb cpu terhelés.
az más kérdés, hogy pl a 6 monitoros eyefinity-nél mi lesz a helyzet. mert ott a képarány majdnem ugyaz lesz, mint az 1 kijelzőnél. ott nem nő jelentősen a látószög, csak a felbontásból adódó részeltgazdagság. (ezért szerintem ez utóbbinak nincs is nagyon értelme...)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Gborsnak igaza van abban, hogy a monitorok számának növelésével nő a procira jutó terhelés is. Az egy dolog, hogy a teljes világ modellezése minden szempontból egységes, vagyis ott még szóba sem került az, hogy mekkora lesz a kamera által látott részlet, de a háromszor nagyobb látószög azt is jelenti, hogy háromszor több részlet lesz, amit le kell animálni, és arra kiadni a rajzolási parancsokat. Zömében ez a procit terheli. Normálisan összerakott konfigban persze sanszos, hogy a VGA lesz a limitáló tényező, hiszen ez az egység is jóval több munkát végez, de ettől a proci is sokkal többet fog számolni.
-
eddig nem hülyéztelek le, de majd most
ahogy elnézem, fogalmad sincs róla, mit beszélsz, csak hajtogatod, amit egyszer valahol olvastál / hallottál. csak így tovább, minden fórumnak szüksége van trollokra!
vagy, esetleg ne adj' Isten megfogadhatnád a saját tanácsodat, és egy kicsit tájékozódhatnál.../off
/ignore -
Jack@l
veterán
Nézz utána mielőtt lehülyézel...
Átlagfps AAA DX11-es játékoknál = 2 fps+ -t jelent 80 magos procival is, GTX 580 -al.
UI: 3 monitornál több proci, LOLElárulom barátom, ugyanannyit kell számolnia framenként a procinak 320x200-ba is, meg 500550550x5416546848 ba is. A felbontás only videokártyát zabáltat (kivétel ha a postprocessing cpu-t igényel, ami ritka manapság, de az ahhoz is nagyon kevés teljesítmény kell)
-
OK, remélem, nem túlzottan off, mivel a 7950 úgyis alkalmas 3 monitorhoz
szóval, 19x12-ben és 25x16-ban jellemzően ugyanazt a jelenetet látod, csak az utóbbi a több pixel miatt részletgazdagabb lesz. 57x12-ben szélső esetben a középső monitoron fogod azt látni, amit 19x12-ben, a bal és a jobb oldali monitoron pedig olyan elemekkel találkozol, amik a 16:10-es aspect ratio-jú felbontásban nincsenek a képen. ezekre kell fizika, ki kell a pozíciójukat számolni, el kell helyezni a jelenetben, és továbbítani kell a VGA-nak. ez mind CPU-feladat. a 3x-os CPU-igény persze csak a szélső eset, de dupla minden további nélkül lehet, még optimalizált FoV esetén is.
#452 és #454: ezt érdemes megnézni - tanulságos.
#456: nohát. akkor ennyi
-
-
válasz
VateRicsi #455 üzenetére
Epic.
Költsük el egy jó konfig árát sz@r konfigra.De egyébként mint mondtam, nem feltétlen kell a +4szál játékhoz.
(persze ha az ember vesz 3-400eFt-ért VGA-t meg monitort, akkor nem érdemes spórolni a CPU-n)(#457) Nagynozi: Egy 6950 is nagy előrelépés. Nem tudjuk milyen lesz a 7850, úgyhogy ne aggódj.
Egyébként meg betolsz mellé egy másik 5850-et, aztán "csókolomvan" FullHD-n minden játéknak. -
Nagynozi
aktív tag
Anno 2009-ben vettem a Sapphire HD5850-emet 65 ezer forintért! Full HD mellé nagyon kéne már egy HD7950 minimum, de horribilis összeget kérnek érte, és attól félek, hogy a HD7850 ill. HD7870 nem hoz majd annyi többletsebességet, hogy megérje majd váltanom.
Illetve, ha az aggódásomnak nincsen semmi alapja, világosítsatok fel..... -
szab.tam
nagyúr
így van. ezt saját bőrömön tapasztaltam, de nem mertem leírni, mert rögtön meg lett volna magyarázva, hogy miért nem lehet.
szerintem a felbontás és a kijelzők számának növelésével is nőhet a cpu használat.nálam gtx480 + 8400gs + softth-tal még szélsőségesebb a helyzet, mint egy normál eyefyinity-nél, nvida surrond-nál.
igaz, hogy a q9550@3.9ghz felett kezd eljárni az idő, de 5040*1050-ben, dx9, 80%-os gpu, 8-900 mb vram kihasználtság mellett belszaladgálok néha cpu limitbe ott, ahol fullhd alatt még nem. pedig csak normál autós játékokat tolok, nem is bf3 féle gépzabálókat.tehát hiába a nagy felbontás, ott is lehet cpu limit.
így nálam is elkélen egy erősebb proci, de most ez van.(#452) Def26
azt már talán nem. (feltéve, hgoy 4 giga fölött megy.) -
VateRicsi
aktív tag
Ez jó kérdés, az biztos hogy memóriából több kell. Itt van egy cikk olcsó eyefinityről, ebből idéznék: "Fontos megjegyezni, hogy sem ilyen drága alaplap, sem hatmagos CPU nem kell a három darab 19”-os monitor vezérléséhez, vagyis akármilyen Athlon II X4, Core i3, Core i5 központi egység tökéletesen megfelelt volna." Ettől függetlenül én mindenképpen i72600K mellett döntenék ha eyefinityt raknék össze, a videókártyák ára mellett már úgysem számít.
-
A SB szerintem is aláz, egy tényleg játékos konfigba szerintem 2500K dukál 4,5Ghz körül.
Mondjuk én krónikus eset vagyok, mert mindig túl erős CPU-t rakok a rendszerbe.
Anno ez még számított.(#446) KAMELOT: Ebben nincs min. FPS, ami bekavarhat. De egy átlagusernek aki olykor játszik nem kell 200€-s CPU.
(#447) Def26: Elértük azt a szintet, hogy a belépő CPU is elég erős az átlagos játékosnak.
Néha pötyögni egy kis COD-ot, vagy BF3-at tök elég.Sőt, egy ideje a VGA sem fejlődik, valahol a 8800-4850 volt a hullám teteje, azóta "egy helyben tötyörgünk".
A csúcs VGA piac fejlődik, de vicces pénzeket kérnek érte és lássuk be, nem sok olyan játék van ami megköveteli.(#451) gbors: Erre én még nem láttam mérést, de teljesen reális.
(#452) Def26: Engine függő, ha 2 magot használ, akkor tökmindegy, csak fűt.
Inkább órajel függő. -
BeLucZ
addikt
ezt megindokolnád? eddig nem tudtam róla hogy aspect ratio összefüggésben lenne a processzor terheltségének szintjével, elvégre ugyanazt a képet látod meg grafikát csak nagyobban, nagyobb felbontáson, úgy gondolnám hogy ez továbbra is a gpu-t terheli egyre erősebben, de ezek szerint a proci is jobban izzad ilyenkor? talán a nagyobb látótér, látótáv miatt több objektum is belefér az aktív mezőben és ezáltal még többet kell dolgoznia?
jó helyen kapiskálok ? -
nem kellene a hülyeséget terjeszteni... átlag fps esetén sem 2fps a különbség, min fps terén pedig elég nagy diff is lehet egy 2 mag + HT és egy natív 4 magos CPU között.
3 monitornál pedig rohadtul számít a proci, ugyanis 57x12-ben akár 3x annyi dolga is lehet a CPU-nak, mint bármelyik 16:10-es felbontás esetében.
-
VateRicsi
aktív tag
Mielőtt bárki belekötne, 7970 esetén a normális cpu-nál nem Core2Duo-ra gondolok, de 3 GHz felett szerintem tökmindegy hogy i5 vagy i7.
-
VateRicsi
aktív tag
Teljesen igazad van. A fenti tesztben az X4 970 és az 5GHz-en hajtott 2600K között Crysis2-nél 2560x1600-ban nincs különbség, full hd-n meg van 2 fps, viszont az i7 30 ezerrel drágább! Alacsonyabb felbontást nem kell nézni, senki nem játszik ilyen hardverekkel 1280x1024-ben, aki meg igen az meg is érdemli. Játékhoz kell egy normális cpu minél magasabb órajellel és egy (vagy kettő) brutális VGA, ennyi a recept. Talán a három monitoros rendszerek a kivételek, de aki ilyen rendszert rak össze az már úgysem spórol a cpu-n sem.
-
KAMELOT
titán
Na ilyesmi teszteket már 1 éve is láttam igaz akkor GTX460-at tesztelték különböző procikkal.
Ott is ilyenek jöttek ki kb.
CRYSIS 2-nél Full Hd-ban i5-661 3,33GHz-n 2/4 éppenhogy kevesebb FPS-t kap mint i7-2600K 5GHz 4/8 esetén.
Szóval erről beszéltem. Ha játszani akar valaki akkor erős VGA kell és elég az i5-540 4,4GHz majdnem hogy alapfeszen!
Persze ha valaki tud szerezni olcsón LGA1156 / LGA1366-os i7-es procit akkor hajrá.
és amint látható egy i5-661-es is kihajtja a HD7970-etKöv. levonva: gyengébb procihoz is vehetünk erős kártyát.
-
nincs semmi gond a phenom X4-ekkel, nem kell velük sehol vállalhatatlan kompromisszumokat kötni - de ettől még az i5 nem egy helyen jóval gyorsabb. meg úgy általában, idegesítő az a szemlélet, hogy aki a jobb terméket megveszi drágábban, az vérpistike. no mindegy...
#444: 2560x1600 esetén ugyanannyi a CPU melója, mint 1920x1200-ban vagy 1680x1050-ben. három monitor esetén viszont változik a helyzet - gyökeresen más az aspect ratio, sokkal többet kell a CPU-nak dolgoznia.
-
BeLucZ
addikt
szerintem cry 2 egy fosport és 60 fps kell oda , érzésem szerint, de ez csak személyes érzet alapján mondom, codok szintén
nem mind1 hogy 60 vagy 200, utobbinál sokkal pörgősebb lesz, lehet a szemed nem lát sokkal többet de a játékdinamika még jobb leszCryEngine 2 az enginek enginje
nem véletlen istenitem ennyire, szerintem talán a frostbite 2 ami hozzámérhető egyedül az összes pcs játékokra fejlesztett motor közül, de persze ez is csak az én értékrendemben
-
KAMELOT
titán
válasz
#19617792 #439 üzenetére
ÁÁÁÁ...jó kis QUAKE...mindig levettük a grafikát ,hogy jobban menjen. Akkor 640-ról 320-ra butítottuk le.
Kicsit durva volt úgy! Még akkor keméyn pénzeket fizettünk a netért és tárcsázós net volt...ja és volt pár embernek! Annó 10-12 éve volt ez! 266-os pentiumon 15-ös CRT monitorral.
Ezt mondom ,hogy az új gameknél 60FPS felett nem annyira érezni. Aki meg multizik oda meg kella kakaó.
-
törölt tag
hát, 60 fps fölött is még észrevehető, de mint Te is írtad, ez motorfüggő. pl. anno Quake valamennyiben 125, vagy 333 fps kellett egyes mapokhoz, hogy nagyot ugorj. szóval engine függő afelett is, ha nincs vsync. de ez extrém példa, meg picit bug kihasználás is... általában a modern címeknél 60 fps nincs drasztikus különbség.
-
KAMELOT
titán
Alátámasztom pedig nekem nem HC kártyám van.
CRYSIS 1 35FPS-el szépen játszható CRYSIS 2 40FPS-el szintén. FULL HD / medium beállításokkal.GTA 4 35FPS-el is szépen megy.
De ahogy írták teljessen motorfüggő mennyi FPS-el mi játszható és mi nem.
60FPS felett meg már nem észrevehető szerintem a különbség. -
törölt tag
válasz
csucsbicep #431 üzenetére
ami ráadásul játékonként eltérő, hogy mennyi az, amivel már kellemes azt játszani. pl. Crysis 1 single része 25 fps-sel sem rossz, még élvezhető, míg egy Counter Strike annyival kész borzalom.
szab.tam: már alig várom.
de hát a filmek is csak 24 fps-sel mennek és folyamatos.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
csucsbicep #431 üzenetére
nah, megint jönnek majd páran a 24-gyel....
-
KAMELOT
titán
Abban igaza van ,hogy semmi különbség...csak nem tette oda hogy MAX FPS-ben. tesztek alapján tényleg csak pár FPS a különbség. Minimim FPS-ben viszont többet dob ha mondjuk i3 helyett i5 vagy keményebb változat van. Azaz nem esik le annyira mondjuk robbanások esetében.
(#425) MZperX75: Kevés % HC gamer. De egyre többen vásárolnak jobb kártyákat olcsón. Így nekik is megnyílik ez a terület. Igaz ha HC gamer alatt GTX580 SLI és I7-980x társait értjük akkor tényleg kevés van. Mert az már drágább réteg.
De pl. lehet olcsón venni GTX460-at vagy HD6870-et és ezeket SLI vagy CF-be teszed. Más kérdés itt már ,hogy melyik gameben tudsz profitálniVagy melyiknél nem lesz valami bibi.
Megj: én sem vagyok oda a csili-vili cuccokért. De ha van rá lehetőség akkor legyen már szebb a grafika. Ritkán játszom én is ,de legyen elfogadható FULL HD-ban. min 35FPS stabilan legyen. -
válasz
MZperX75 #427 üzenetére
Aki játszani vesz I5-2500K ,az nem normális!(kivétel,ha megszállott szimulátor rajongó) a többi teljesen Vér pityu kategória.
ezt azért nem ártana alátámasztani valamivel...
X4-955egy I3 és I5 közt fullHD-ban,vagy e fölött szinte semmi különbség sincs!(1-2fps)max..
ezt pedig az i3 esetében korrektül hülyeség. X4 és i5 között játéka válogatja.
-
szab.tam
nagyúr
a vga teszteknél nekem úgy tűnik, hogy jópáran a cikk elolvasása nélkül csak hisztizni járnak a topic-okba...
azoknak ajánlom, hogy menjenek a vga vásárlós topicba, és oda ragkosgassák ctrl c, ctrl v-vel a "semmilyet, mert jó neked a régi is, hiszen nekem is jó" dumát. biztos ott is szeretni fogják érte...
annyirsszor le lett írva: ha valakinek túl drága, túl erős, túl felesleges egy harverelem, ne vegye meg. ilyen 1xrű...
pl. csak azért nem lehet megvenni egy csúcshardvert, hogy birtokolhassa? minden más racionális magyarázat, ok nélkül...
-
MZperX75
addikt
Nem szabad ennyire sarkítani,amit írtam,arról van szó ,hogy X4-955egy I3 és I5 közt fullHD-ban,vagy e fölött szinte semmi különbség sincs!(1-2fps)max..
Persze lehet nagymercit venni azért,6-os festőlétra ráfér,meg kényelmesebb vele a tüzépre menni, jó csak nem indok,mert a tények mást mondanak.
Az viszont érv ,hogy időállót szeretnél azt adom,de játszani?
-
tombar
senior tag
válasz
MZperX75 #425 üzenetére
miért lenne nem normális? szerinted csak 1 évre vásárolnak az emberek? vagy sokan csak azért tuningolnak h a legutolsó fpst is kifacsarják? nem lehet h véletlen szeretnek is tuningolni?
azért mert téged már nem érdekelnek a játékok, attól még másokat igen és sokszor említették már h minél több fps, annál gördülékenyebb grafika. ezért nem mindegy h egy i3 vagy i5. plusz még ott van h alapvetően gyorsabb is, tehát a szavatossága is jobb egy erősebb cpunak.
ennyi erővel mindenki hülye aki nem brazost vesz. -
MZperX75
addikt
Aki játszani vesz I5-2500K ,az nem normális!(kivétel,ha megszállott szimulátor rajongó) a többi teljesen Vér pityu kategória.
Akinek ismerőseim közül I5-2500K -ja van,az csak munka miatt ,használja,de osx-en,nem win alatt!
(1-millás hangkártyával) és már rég nem játszik.A felhasználók pár % HC gammer.
Akinek a legújabb kell az megveszi,nem kötelező,nekem ha 60.000-ért adnák sem kellene,mivel már nem játszom,ill annyira nem érdekel szuper csili-vili konzolportos grafika.
Attól még a kártya nagyon jó,érdekel.(HD7970) -
KAMELOT
titán
Miért 300euro a HD7950-es USA-ban???? Nem hibáztatok senkit. Csak teljesítményhez képest drága.
Nem élek rossz helyen! Van lehetőségem olcsón és ÁFA mentessen vásárolni. Csak nem szeretek pár %-al erősebb kártyáért kiadni dupla árat.
(#415) Prof: használt autóról nemrég vásárolt kocsim jut eszembe. 300 000ft volt FORD ESCORT COMBI 1,8D. 191 000km-vel vettem. Mintha új lenne! Fogyasztás 3,5-5liter/100km
(#411) franc0: Aki CF-et vagy akár 1 GPU-s HC kártyát használ annál alap a i5-2500K vagy erősebb procik. Innentől kezdve alap a jobb alaplap és ha már jobb alaplap akkor ott egyből a CF / SLi is benne van. Későbbiekben ára csökkenni fog ez logikus főleg ha megjelennek a GTX6xx kártyák.
-
tombar
senior tag
válasz
gainwardgs #422 üzenetére
szerintem a metro 2033 is drága gpu szindrómában szenved inkább, túl sok különbség ott nincs a 2 gyártó kártyái között.
am az is érdekes h néhány evolvedes húzócímnél szintén alig-alig van különbség pl. bf3, bc2, dirt3 stb. mondjuk ez speciel nem gond -
VateRicsi
aktív tag
válasz
gainwardgs #420 üzenetére
Ugyanígy gondoltam amikor először indítottam el és fél óra játék után ki is léptem belőle. Aztán pár nap múlva csak megnéztem még egyszer és elég gyorsan rákattantam, majd viszonylag gyorsan a végére is értem. Most már kb háromszor vittem végig, mondjuk másodszor külön a DX11 miatt, utána meg a látvány kedvéért és mert nem volt még BF3. Ettől függetlenül az első rész és a Warhead is jobb, de azért az átlagos fps játékokat szerintem a Crysis 2 is veri, az egyértelmű konzolossága ellenére.
-
VateRicsi
aktív tag
Pont a Crysis2 az, amin észrevettem hogy egy 6970 is be tud lassulni (az utolsó pályákon, full hd-n, fullos grafikán), viszont azért nem éri meg két vga-t vagy 7970-et venni mert néhány játék bizonyos pályáinál egy ideig leesik az fps az élvezhető szint alá, akkor inkább vissza kell venni a grafikát. 150-180 ezer forintot vga-ra költeni csak eyefinity vagy 2560*1600-as monitor esetén érdemes, akkor viszont sajnos szükséges is, mert ilyen monitornál meg hülyeség lenne csökkenteni a felbontást.
-
törölt tag
-
Prof
addikt
válasz
Dr. Akula #413 üzenetére
Szarul megírt, optimlaizálatlan játékok vannak, voltak lesznek. Aki azokkal akar játszani az költsön a gépre egy használt autó árát, megérdemli
Nem művészet szar programot írni. Le lehet terhelni 4 db 7970-et is egy primitív programmal.A trükkös Nvidiabarát Crysis 2-t c2d-n 5870-el dx11 patchel, highon sose ment 30 fps alá. 1200p-ben.
-
Dr. Akula
félisten
A mai játékok egy két generációval előtti kártyával (5870) is nagyon szépen elkocognak
Feltéve hogy elég neked a 640x480 felbontás, minimál grafikával. A 2-3 évws StalkerOP is meg tud fektetni egy 6970 CF-et ha sokan (40+ NPC) vannak a közelben.
nagyobb zajt generál 2 kártya mint 1.
Viszont 2 hűtés jobb mint 1. Inkább hangja legyen mint szaga. -
VateRicsi
aktív tag
Nekem még az is szempont és a CF javára szól, hogy ha eladom az egyik kártyát, a másikkal még mindig tudok normális felbontásban játszani, legfeljebb visszaveszek a beállításokból. Ráadásul eladni is könnyebb egy 60 ezres kártyát, mint egy 120 ezreset. Ez nekem csak azért fontos mert eddig elég gyakran cserélgettem az alkatrészeket, ha valaki évekre tervez, annak jó az egy darab erősebb kártya is.
Kicsit visszatérve a táp kérdésre: Nem a CF miatt kellett bivaly tápot vennem, hanem egyetlen 6990 miatt (bár igaz, hogy az is 2 GPU-s). A lényeg, hogy két gyengébb kártyának együtt is elég volt az addigi táp. Gondolom azért, mert nem csak az számít hogy hány wattos a tápegység, hanem hogy a 12V-os ágon mennyit ad le és a 6970-nek kevesebb kell, mint a 6990-nek. -
Prof
addikt
válasz
VateRicsi #409 üzenetére
De töredéke , ezért kb. 5-ször nagyobb luxus nálunk ilyen kártyát venni mint USA-ban.
Ez egy felsőkategóriás kártya, nem létszükséglet, olyan luxuscikk mint egy S8-as Audi.
Amúgy az Audi-s hasonlat valóban sántít, de akkor ez jutott eszembeA mai játékok egy két generációval előtti kártyával (5870) is nagyon szépen elkocognak.
Sőt egy 5-6770-el is kisebb kompromiszumokkal.Megszokott, hogy minden luxuscikkért csillagászati árat kérnek, nincs ebben semmi új.
Az zavar sokakat (kicsit engem is), hogy az AMD aki eddig a jó teljesítmény/ár/fogyasztású VGA-i miatt volt kedvelt most rontott ezen az értéken (mivel megteheti, mert jelenleg előnyben van az Nvidiához képest).
Minden fogyasztó érdeke, hogy az nvidia az új kártyával kijöjjön minél hamarabb, hogy megint beinduljon a verseny és csökkenjenek az árak.A használt, régebbi szériákból épített SLI, CF már elég régóta óta veri a a következő generáció csúcskártyáját is megejelenéskor mindig olcsóbb.
Viszont többet fogyaszt (drágább táp+nagyobb áramszámla), több gond van a játékok megjelenésekor a többkártyás támogatással, olyan alaplap is kell hozzá ami CF-es, nagyobb zajt generál 2 kártya mint 1.
Viszont előnye, hogy 2 kártyád van, vagyis ha tönkremegy az egyik, még mindig tudsz játszani.
Amúgy maximálisan egyetértek, hogy csak ár/teljesítményt nézve egy 5870 CF-el sokkal jobban jár az ember (pláne ha 40e-ért vette használtan nyáronDe aki így gondolkodik az azt fog venni és nem szórja el a pénzt 7950-re. Mert szigorúan játékos szemszögből nézve nem igazán nyújt többet egy 7-es széria, mint egy 5-ös.
-
VateRicsi
aktív tag
Sajnos nálunk tényleg jóval drágább, ami akkor is gáz lenne ha az itteni átlagkereset nem lenne a töredéke annak amit nyugaton vagy az USA-ban keresnek az emberek.
A másik amiért írok Off: olvasd el légyszíves a válaszomat amit arra írtam, hogy szerinted keverem a szezont a fazonnal! Nem olyan fontos, de ha fáradtam vele hogy válaszoljak, akkor legyen már értelme! Szóval ezt írtam eredetileg, ebben írtad hogy keverem a dolgokat és ezt válaszoltam rá. Ennyi, bocs ha zavartalak vele.
-
szmiagor
tag
remek kis tesztek
-
D1rect, - = Zk = - , BeLucZ: köszi
-
tombar
senior tag
válasz
X Factor #401 üzenetére
de most speciel le van sz*rva az apró. ezt annyiszor elmondták már, h senkit sem érdekel az apró, többek között emiatt nincs is ár/teljesítmény jellemző, mivel mindenkinek csak járna a szája h ő használtan ilyen olyan buherálással ezt meg ezt tudná ennyi pénzből... nc.
amúgy boltnál is lehet simán nettóba megbizniszelni a dolgokat. -
KAMELOT
titán
válasz
Oliverda #400 üzenetére
Természetessen értem az egészet és elfogadom más máshogyan való gondlokodását! Én csak azt írtam ,hogy mint új kártya kicsit drága.
Ha kicsit lejjebb mennének az árral még akkor is csak fanatikoknak lenne ez a kártya ,de legalább elfogadható áron.
Gyártási költsége kb. annyi mint a HD6950-é.kivéve + hozzájön a fejlesztési költség. De az biztos nem +250eu
Én nem is törekszem ilyen teljesítményű kártyára. Lényeg legyen eyefinity ,olcsó és erős!
Másokkal ellentétben nekem a villanyszámla is fontos! Ugye 24/7-ben megy a gépem! -
X Factor
addikt
Ennyiért összeszedek 2db 6950-et, amiket lehet moddolni, számla és gari nélkül a hardverapróról
Oliverda Szerintem a legtöbb ember úgy van ezzel mint egy jobb autóval, nincs szükségem a legújabb f10-es kódjelű 530as BMW-re, de inkább mászkálnék azzal mintegy Vectraval, holott utóbbival is elviszem a családot akárhová.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OpenMediaVault
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Asztalos klub
- Milyen házat vegyek?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bankmentes Részletfizetés ÖNERŐ NÉLKÜL? NÁLUNK EZ NEM KÉRDÉS HANEM LEHETŐSÉG!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest