- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GonziD
csendes tag
válasz
Touch-ko #187 üzenetére
Ha neked ez a két dolog ugyannyira hasonlít, mint a zsebrádió az iPodra...Akkor bocsánat, ha az elején tudtam volna hogy ennyire nincs esztétikai érzéked, akkor nem mentem volna bele az egészbe. De örülök is hogy itt vége az ámokfutásodnak.
ui: Fentebb a saját idézetedre írtad, hogy "Ennyi!"
-
Touch-ko
őstag
"Ha van ket kulonbozo targy, aminek kulonbozo funkcionalitasa van, akkor az mar elvbol sem lehet koppintas."
Ez miert lenne butasag?
NEzd meg a kepeket! Szerinted beszelhetunk koppintasrol? Mindket targy minimal design, es mindeketto hasonlo alaku:
Valamint ez:
Ezek annyira hasonlitanak egymasra, mint a BRAUN radio es a Map Pro, hiszen mindketto minimal design-ban keszult.
Es itt nem valaszolok a lehulyezesekre (megha ironikus is) es a tovabbi sertegeteseidre. A tovabbiakban nem erdekel a velemenyed, hiszen olyanokat irsz, hogy rohogunk rajta, irj barmit, ezek utan en nem vagyok hajlando vitazni!
Higyj amit akars, ez mar a legkevesbe sem erdekel. Nekem van jobb dolgom is, minthogy munkaidoben, vagy azon kivul a faraszto kommenteidre reagaljak!
Tovabbi szep OFF-olast, trollkodast!
-
Touch-ko
őstag
válasz
arnyekxxx #181 üzenetére
`Nem ertem hogyan lehet valamire azt mondani,hogy lopott, ha csak a design stilusa hasonlo. Ennyi erovel ha van 2 epulet, ami azonos stilusban epult, es megtalalhatoak ugyanazon stilusjegyek mindketton, noha 2 kulonbozo epitesz epitette, lehet ra azt mondani, hogy az egyik masolt a masikrol? Nem, ez ostobasag lenne!`
Ennyi!
`Azert mert a kezeloszervek mindket esetben lennt vannak, valamint a hangszoro es a kijelzo felul hangszoro felül es a kijelzo középen helyezkedik el, meg nem mondhato masolasnak. Tovabba mindket termek ugyanabban a stilusban keszult. Mivel nem a BRAUN APPLE formatervezoje talalta fel a minimal stilust, ezert sem mondhato, hogy az iPod Galaxy egy masolat lenne. Komolyan mondom, mi jon meg? Az iPhone Wave is koppintas, vagy mi?`
En erre mar nem irnek semmit, mert van itt 1-2 olyan aki ezt is szetoffolja, `szettrollkodja` Velemenyem lasd egy masik topicban.
-
GonziD
csendes tag
válasz
Touch-ko #180 üzenetére
"Ha van ket kulonbozo targy, aminek kulonbozo funkcionalitasa van, akkor az mar elvbol sem lehet koppintas."
Sok butaságot olvastam tőled, de ez viszi a pálmát. Az ember mindig is másolt, amikor csak tudott, rengeteg dolgot/találmányt a természetből koppintottunk. De te be akarod adni, hogy a bogár hátú volkswagen, nem egy bogárról lett koppintva, mert más a funkciója, vagy ez a merci, nem a bőröndhalról:[link]
Gratulálok!"Komolyan mondom megall az eszem rajtad."
Nem tudom feltűnt-e már, hogy kb mindenki egyet értett azzal a ténnyel, hogy az Apple ugyannyaria másolt, mint a Samsung(illetve, az ihletet merítésben egyeztünk ki). És a kinézetről beszélünk, ezt is ezredjére elmondom, de ezredjére se fogod fel.
Biztos mi vagyunk mindannyian hülyék, és csak neked lehet igazad."Indoklas: Nem mondhato el masolasnak ha 2 targy majd` fel evszazados kulonbseggel, egy azon stilusban keszult, ugy, hogy raadasul nem is ugyanarra a celra szolgal."
Miért kell belekeverni hogy milyen célra szolgál, miért nem lehet felfogni hogy a kinézetről beszélünk
Ráadásul direkt kértem hogy ne kitéréssel válaszolj, mert olyan világi hülyeséget írsz, hihetetlen.
De a te felfogásod szerint, pl a zeneiparban, a régi dalok feldolgozása szerinted nem másolás. Bravó. Pedig az, ahogy az előadók is tudják, ezért is kell eredeti szerző beleegyezése, jogdíj, stb...
Az előző kommentemben már leírtam, hogy :"Az Apple minimálba megtervezte az Ipodot, és egészen véletlen egy ugyanolyan kerek kezelőfelületet rakott rá, amit tekergetni lehet, mint a Braun zsebrádiója."Erre nem is nagyon válaszoltál, de nem is csodálom, mivel már látni hogy makacsságból nem ismered be az igazat...
"En lennek begyepesedve? LOL Szerintem nem en kezdtem egy forumban TOTAL mas temarol beszelni, hanem TE bizonygatsz arrol, hogy az Apple termekei lopottak XD
Ezek utan ki vagy `begyepesedve?`"Tudod mit jelent a begyepesedve szó? Mert ha valaki egy fórumban esetleg más témáról beszél, arra mindent lehet mondani, de hogy be van gyepesedve azt nem, ráadásul nem is én kezdtem, csak becsatlakoztam. Az utolsó kérdésed meg tök értelmetlen, szóval nem is válaszolok rá.
"Ezeket TE egyedul talalod ki, vagy segitenek neked?"
Szerencsére nekem egyedül is sikerül felfognom a nyílvánvalót, de rád nagyon is rád fér a segítség. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Touch-ko #178 üzenetére
Nem ertem hogyan lehet valamire azt mondani,hogy lopott, ha csak a design stilusa hasonlo. Ennyi erovel ha van 2 epulet, ami azonos stilusban epult, es megtalalhatoak ugyanazon stilusjegyek mindketton, noha 2 kulonbozo epitesz epitette, lehet ra azt mondani, hogy az egyik masolt a masikrol? Nem, ez ostobasag lenne!
Azert mert a kezeloszervek mindket esetben lennt vannak, valamint a
hangszoro es a kijelzo felulhangszoro felül es a kijelzo középen helyezkedik el, meg nem mondhato masolasnak. Tovabba mindket termek ugyanabban a stilusban keszult. Mivel nem aBRAUNAPPLE formatervezoje talalta fel a minimal stilust, ezert sem mondhato, hogy aziPodGalaxy egy masolat lenne. Komolyan mondom, mi jon meg? AziPhoneWave is koppintas, vagy mi?Eskuszom megall az eszem.
Valamint, mindig mindent szet kell OFF-olni? -
Touch-ko
őstag
`Nincs funkcio beli hasonlosag, de latom te ezt meg mindig nem latod."
Mikor mondtam hogy van funkció beli hasonlóság? `
-Latod, mivel nincs funkciobeli hasonlosag, igy nem is lehet koppintasrol beszelni.
Nem ertem, hogyan lehetne, ha ket kulonbozo termekrol beszelunk. Mellesleg sikerult szepen kiterned a kerdeseim elol!`De nem tudom mikor fogod felfogni azt az egyszerű dolgot, hogy a termékek másolva lettek.`
-Ne is zavarjon, hogy elotte mar 5 kommenten keresztul leirtam, hogy nem lemasoltak valamit, hanem ugyanabban a minimal stilusban keszult. Ha van ket kulonbozo targy, aminek kulonbozo funkcionalitasa van, akkor az mar elvbol sem lehet koppintas.
`ez is elég minimál mp3, mégsem hasonlít. Ha szerinted a Braun cuccai nem lettek lemásolva(kinézetre), te olyannyira be vagy gyepesedve az Apple által, hogy az nevetséges.`
En lennek begyepesedve? LOL Szerintem nem en kezdtem egy forumban TOTAL mas temarol beszelni, hanem TE bizonygatsz arrol, hogy az Apple termekei lopottak XD
Ezek utan ki vagy `begyepesedve?``Na persze, majd pont ezzel fogom tönkrevágni a nyaramat, hogy elkezdjek neked bizonygatni dolgokat privátban, hogyisne. Mert hogy minden üzenetemre valami hatalmas kitéréssel, és badarsággal válaszolnál, az biztos.`
-Ha minden kerdesedre (tobb tucatot feltettel mar) szerinted hulyeseget valaszolok, akkor miert irkalsz?
Tovabba irigyellek a jos tehetseged miatt`A végére egy egyszerű kérdést tennék fel, amire egy őszinte választ várok, csak igennel, vagy nemmel válaszolj légyszi, semmilyen kitéréssel.`
-NEM!
Indoklas: Nem mondhato el masolasnak ha 2 targy majd` fel evszazados kulonbseggel, egy azon stilusban keszult, ugy, hogy raadasul nem is ugyanarra a celra szolgal.
Ezeket TE egyedul talalod ki, vagy segitenek neked?
Komolyan mondom megall az eszem rajtad.
-
Ricardo
titán
válasz
Touch-ko #178 üzenetére
Ezt értem, sőt van benne sok igazság. Ezt próbálták sokan elmagyarázni, hogy a készülékek bár hasonlítanak, messze nem egy az egyben másolatok. ott valahogy egyikőtök sem volt ilyen rugalmas. A "Samsung másolat és kész". Ezen akadt sok ember. Nem tagadták a haonlóságot, de vitaták, hogy másolat lenne. Ugye milyen rossz dolog a másik oldalon lenni, amikor hiába magyarázod, az egyértelmű dolgokat?
Ugyanaz a húzás ne essen már más megítélés alá. Az egyik másol, a másik ihletet merít.... -
Touch-ko
őstag
Nem ertem hogyan lehet valamire azt mondani,hogy lopott, ha csak a design stilusa hasonlo. Ennyi erovel ha van 2 epulet, ami azonos stilusban epult, es megtalalhatoak ugyanazon stilusjegyek mindketton, noha 2 kulonbozo epitesz epitette, lehet ra azt mondani, hogy az egyik masolt a masikrol? Nem, ez ostobasag lenne!
Azert mert a kezeloszervek mindket esetben lennt vannak, valamint a hangszoro es a kijelzo felul helyezkedik el, meg nem mondhato masolasnak. Tovabba mindket termek ugyanabban a stilusban keszult. Mivel nem a BRAUN formatervezoje talalta fel a minimal stilust, ezert sem mondhato, hogy az iPod egy masolat lenne. Komolyan mondom, mi jon meg? Az iPhone is koppintas, vagy mi?
Eskuszom megall az eszem.
Valamint, mindig mindent szet kell OFF-olni? -
GonziD
csendes tag
"A vita azon volt, hogy a samsung lopta a formatervet az Apple meg nem lop. Arra világítottak rá, hogy az egyik sem jobb a másiknál, így felesleges előadni a hattyú halálát. Aztán ebből kerekedett ki "az én apukám erősebb mint a tied" szintű vita "
Jó látni négy sorban azt, amin oldalakon keresztül ment a vita
-
arnyekxxx
veterán
majd eldönti a bíróság
ebbe az a gáz, hogy egyik országban a biró kiröhögte és hazazavarta őket, a másik országban egy kontinensröl kitiltotta a biró a készülékeket, a harmadik országban a birónö körábban az egyik féllel üzleti kapcsolatba volt és nem enged bizonyítékot bemutatni majd duzzog... szóval nem lehet azt mondani, hogy lenne bármiféle mindenek felett álló igazság csak mert biróság mondja ki.
-
Rickazoid
addikt
Mindenki a divathullámon lovagol, nem csak a Samsung. Csak a Samsung úgy tűnik idiótákból áll. Ahogy az Apple is, de ők másképp. Mondjuk magukhoz képest egyik félnél sem azok, hisz szépen meggazdagodtak ebből, ahogy most a perek kapcsán is megszedik magukat. Ha nem érné meg mindkét félnek, már rég lezárhatták volna.
Az Apple esetében meg anno megtetszett nekik egy dizájn, lemásolták és remélve, hogy már mindenki elfelejtette most magukénak vallják. És ez nem csak ebben az esetben van így, nincs olyan technológia vagy dizájn - pontosabban ötlet, hisz ők ötletek miatt perelnek - a piacon, amit ne találtak volna ki jóval az Apple előtt. Ez a minimalista dizájn átka, mindig is létezett, senki sem tudhatja honnan ered, senki sem vallhatná magáénak. Elvonatkoztatva attól, hogy milyen hatásai voltak és vannak az Apple-nek más cégekre, a viselkedése szimplán erkölcstelen. Vagy azt hiszem a kapitalista a megfelelő szinonimája az erkölcstelennek ebben az esetben inkább. -
Ricardo
titán
Az ok az ebből a szempontból mindegy. A vita azon volt, hogy a samsung lopta a formatervet az Apple meg nem lop. Arra világítottak rá, hogy az egyik sem jobb a másiknál, így felesleges előadni a hattyú halálát. Aztán ebből kerekedett ki "az én apukám erősebb mint a tied" szintű vita
-
irgum
addikt
Szerintem a másolás és az "ihletet adott" két külön dolog. A legsikeresebb mp3 lejátszók az ipodok voltak, ehhez van némi köze a braunnak, mert ötleteket adott. De hogy copy lenne az hülyeség. Zsebrádió, mp3 lejátszóval szemben, 40 év technika fejlődés után. A samsung mobiltelefont másolt mobiltelefonról, nem zsebrádiót.
-
GonziD
csendes tag
válasz
Touch-ko #160 üzenetére
"Nincs funkcio beli hasonlosag, de latom te ezt meg mindig nem latod."
Mikor mondtam hogy van funkció beli hasonlóság? Még jó hogy nincs a Braun hangszórója közt és az iMac közt funkcióbeli hasonlóság...bár a zsebrádióban még vannak funkciós hasonlóságok is, ahogy azt leírták előttem.
De nem tudom mikor fogod felfogni azt az egyszerű dolgot, hogy a termékek másolva lettek. Belinkelhetem ezredjére is a képet, hogy mennyire hasonlítanak a cuccok. Ez meg hogy a stílussal védekezzel, szánalmas. Az Apple minimálba megtervezte az Ipodot, és egészen véletlen egy ugyanolyan kerek kezelőfelületet rakott rá, amit tekergetni lehet, mint a Braun zsebrádiója.
nézd csak:[link]
ez is elég minimál mp3, mégsem hasonlít. Ha szerinted a Braun cuccai nem lettek lemásolva(kinézetre), te olyannyira be vagy gyepesedve az Apple által, hogy az nevetséges."Ha ezt tudod csak felmutatni, akkor sajnallak."
Igen, csak annyit tudok felmutatni, hogy egy rahedli kép bizonyítja mennyire hasonlítanak a két cég cuccai, és egy videót, ahol maga Jobs mondja, hogy sose féltek lopni. Tudom, ez nagyon gyenge. Én sajnállak téged, hogy egy céget ennyire tudsz isteníteni, hogy alapvető tényeket nem bírsz felfogni."Ha gondolod irj egy listat privatban amit az Apple lopott, es en irok neked egy olyat amiben egyertelmuen latszik az ellentetje."
Na persze, majd pont ezzel fogom tönkrevágni a nyaramat, hogy elkezdjek neked bizonygatni dolgokat privátban, hogyisne. Mert hogy minden üzenetemre valami hatalmas kitéréssel, és badarsággal válaszolnál, az biztos.A végére egy egyszerű kérdést tennék fel, amire egy őszinte választ várok, csak igennel, vagy nemmel válaszolj légyszi, semmilyen kitéréssel.
Az Apple iPodja a Braun zsebrádiójáról lett másolva?
-
A bólogatós iMac überfasza volt! De lenyomta az eMac tudásban.
Magam: az Apple cuccokat túlárazottnak tartom - ezért is veszek használt Mac-et. /nem iPod, Pad, ifon-t!/
A Samu meg nálam többször is lebőgött tudásban. Köszke - nem kell!Industrial design Rulez!
-
Touch-ko
őstag
`a, én nem tudok épkézláb válaszoakt írni, ugyanazt szajkózod 4-5 kommenten keresztül, bármit ír az ember. Már az elején elmondtam hogy nem vagyok Samsung fan, szóval hiába támadod egyfolytába, nem fog érinteni a dolog, végig azt próbáltuk leírni, hogy ugyanazt tette az Apple, MÁSOLT. Remélem tisztában vagy a szóval, mert én már tényleg nem tudom mit nem értesz.
És ne írd le még többször, hogy ők 40 éves terméket másoltak, felfogtuk, mindig leírod. Ja és azt állítod hogy az tök más... ugyanaz, másolás.`Neked is leirom. Az Apple termekei minimalista design-ban keszulnek, ugy ahogy a BRAUN termekei is. A ketto kozott egyeb hasonlosag nincs. Nincs funkcio beli hasonlosag, de latom te ezt meg mindig nem latod.
A linket ismerem, ha jol elekszem 96-ban mondta. Gondolom tudod, hogy mire is gondolt, ugye? Mert, noha lehet, hogy ezt mondta, de a ceget megis innovativ cegnek jellemzik, nem pedig lopkodos cegnek.
Ha ezt tudod csak felmutatni, akkor sajnallak.
Ha gondolod irj egy listat privatban amit az Apple lopott, es en irok neked egy olyat amiben egyertelmuen latszik az ellentetje. Valoszinuleg torolni fogjak azt a listat, mert tovabbi feszultsegeket fog szulni, ezert ird meg privat uzenetkent! -
Touch-ko
őstag
``Te is végig tagadtad a nyilvánvalót, semmivel sem vagy jobb, mint a Samsung. Pontosan a Braun-os esetnél. ``
-Olvasd el, eloszor, gondolkodj, ertelmezd, valaszolj!
Ha ez nem megy, akkor ne irkalj!` A Braun termékekről nem szifont, vagy iPad-et másoltak. Azok azért egy kicsit mások voltak. Egy iMac, vagy iPod esetében van lehetőség értelmes dizájnt összerakni, míg egy iPhone vagy iPad-nél elég nehéz, hisz a praktikusság rovására menne, ha bonyolítanák a nagy üveg előlapot, lekerekített sarkakkal, szögletes kijelzővel. Két teljesen különböző dologról beszélünk. Design, mint olyan, iPad-ben nincs is. A home gomb talán és a hátlap a logóval. Ennyi.`
Erdekes, mint sokan emlitettek, elotte is leteztek erintos telefonok, tabletek. Emlekszel-e pl a P800-ra? A 7700-as Nokiara? Ezek erinto kijelzos keszulekek oltak, total ellentetes kinezettel. Nemcsak, hogy egymasra, de meg az iPhone sem hasonlit rajuk. Sikeresek voltak? A `P` szeria mindenkepp!
Nezd meg a kepet:Nincs hasonlosag? Ezek utan hasonlitsd ossze a BRAUN radiojat a Mac Pro-val. Hasonlit? Mivel egy stilusban keszult, maga a stilus a 60-70-es evekbol szarmazik, az USA-bol. Anno az volt a gondolatmenetuk, hogy a kevesebb tobb. Igy keszultek azota hazak, lakasok, ezkozok, keszultek minimal stilusban festmenyek. Ezt hivjak minimalizmusnak!
Igen, ezt a jegyet hirdozzak az Apple keszulekei is. Gondolom, most azt fogod irni, hogy igen a stilust masoljak. Ebben a stilusban keszulnek! Ez nem masolat, semmirol sem, egyszeruen ebben a stilusban keszulnek.
Viszont a Samsung nem ebben a stilusban gyartja a termekeit, illetve csak bizonyos tipusokat gyart minimalista stilusban, az erintos telefonjait is csak az iPhone utan!
Viszont az Apple maga az iOS UI-et is minimal design-ban keszitette, a Samsung TW felulete viszont mar nem az. Ott mar mindenfele widgetek belelognak, egy nagy osszevisszasag az egesz ha csak a stilusat nezzuk.
Persze az OS felepitese mar mas, iOS-re hajaz!Ugyanez a helyzet az iPad-nel is.
Ha most sem erted, kerlek felejtsd el amit irtam, mert nem fogom megegyszer elmagyarazni.
`2. Olyan vicces, hogy jóformán fogalmad sincs, miről van szó. De tényleg. Szándékosan belerángatod a Samsungot, hogy mikor valami egyenes kérdésre kéne válaszolnod, tudj mellébeszélni. A Samu még most sem érdekel, végig arról volt szó, hogy a Braun-ról másolt az Apple. Ez pedig elég egyértelmű. Hogy a Samu mit csinált, az engem kicsit sem érdekel. Az viszont tény, hogy az Apple termékeinek designja copy.`
Valoban nincs fogalmam az Apple termekeirol, sot a Samsung termekeirol sincs
Kulonosen ez a mondatod tetszik:`A Samu még most sem érdekel, végig arról volt szó, hogy a Braun-ról másolt az Apple.`
Javaslom kicsit olvass vissza, es meglatod, hogy paradoxont allitassz.
`Hogy a Samu mit csinált, az engem kicsit sem érdekel. Az viszont tény, hogy az Apple termékeinek designja copy.`
-Ez a masik kedvencem.. Mi a cime a topicnak? Az Apple masol a BRAUN-rol? Nem...A cime ez:
`Samsung: Nem Apple találmány a multitouch`Ergo nem ertem miert kelllett felhoznia valakinek, es miert kell neked is tovabb erolkodnod.
Mellesleg erre a bekezdesre javaslom az en elso bekezdesem ujboli elolvasasat.
Ha neked nem vilagos az, hogy az Apple nem a BRAUN termekeit masolja (ha azt masolta volna radiot, TV-t keszit, nem pedig iPod, MAc Pro, vagy iMAc lenne)
Viszont a Shamesung termekei megegyeznek, az Apple termekeivel, mind az eszkoz funkciojat, mind a design-t tekintve, ezzel konkurenciat allit.`Ez pedig elég egyértelmű. Hogy a Samu mit csinált, az engem kicsit sem érdekel. Az viszont tény, hogy az Apple termékeinek designja copy.`
Jah, hogy a Samsung lemasolja az Apple termekpalettajanak a felet, az teged nem erdekel!
Viszont, az Apple minimalista design-ban kesziti az eszkozeit, az egybol masolas mar neked. Leirom megegyszer:
Vannak stilusok, stilus jegyek, amiket tobb teren fel lehet hasznalni. Szemely szerint nekem a minimal, es az Art Deco stilusok tetszenek.Az utolso bekezdesedre nem is reagalnek, mert ezt hivjak trollkodasnak.
Lenne viszont egyetlen mondatod ami erdekes:
`a Samsung elleni utálatod tedd félre legalább addig, míg egyáltalán valahogy szóba jön.`
-Nincs Samsung elleni gyuloletem, magam is hasznalok Samsung okostelefont. Egy BlackJack-et, meg 2006-bol. Szoval, ez nem jott be. Ellentetben veled, aki minden Apple temanal megerkezik, es irkal minden butasagot! Ezt mar tobben is megmondtak, nem csak en.Javaslom neked az Apple hirek atugrasat, hiszen elvbol gyulolsz minden Apple termeket. -legalabbis a kommenteidbol ez jon le!
-
GonziD
csendes tag
válasz
Touch-ko #155 üzenetére
"JAvaslom, ha nem tudsz epkezlab valaszokat irni, akkor inkabb ne is irj semmit. Tovabba megkerlek, hogy ne a szavaim kiforgatasabol alljon a valaszod!"
Ja, én nem tudok épkézláb válaszoakt írni, ugyanazt szajkózod 4-5 kommenten keresztül, bármit ír az ember. Már az elején elmondtam hogy nem vagyok Samsung fan, szóval hiába támadod egyfolytába, nem fog érinteni a dolog, végig azt próbáltuk leírni, hogy ugyanazt tette az Apple, MÁSOLT. Remélem tisztában vagy a szóval, mert én már tényleg nem tudom mit nem értesz.
És ne írd le még többször, hogy ők 40 éves terméket másoltak, felfogtuk, mindig leírod. Ja és azt állítod hogy az tök más... ugyanaz, másolás.Mivel a javaslatod kisértetiesen passzol hozzád, szerintem fogadd meg !
Ha nem írnál olyan dologokat, amik ellentétben állnak egymással, nem forgatnám ki a szavaid.
"az Apple fel termek palettajanak lemasolasaval kezdodott az egesz.."
még jóhogy a perről beszéltem, de hozd fel itt is a másolástakkor én meg megint felhozom hogy ők meg Braunról másoltak, te meg írd le hogy de azok 40 éves termékek voltak.
Az Apple nem fizetett anno-- Az Apple szemet volt.
A Samsung nem fizet-- Az Apple a szemet...
Gondolom te meg mind a két esetben védted, tehát neked olyan mindegy mit csinál az Apple, neked minden esetben ők a jók. Én meg nem állítottam hogy anno szemetek voltak, szóval alapból tök fölöslegesen hozod fel, az Apple hatereknek meg jóhogy mindig szemetek lesznek, de ennek a fordítottja meg rád igaz.Értem én hogy Apple fan vagy, de elvakult ne legyél már lehetőleg.
Biztos ismered ezt a videót:[link]
kiemelten neked az ominózus mondatot, de alig várom hogy erre valami szaftos Samsung becsmérlést írj!"Te is végig tagadtad a nyilvánvalót, semmivel sem vagy jobb, mint a Samsung. Pontosan a Braun-os esetnél. "
De ők 40 éves terméket másoltak!!!!!44négy Az más, azt lehet, a Samsung meg egy féreg fújj... -
zooole
senior tag
válasz
Touch-ko #155 üzenetére
"Mivel ha a Samsung ugyvedei megengedhettek maguknak azt, hogy a nyilvanvalot letagadjak (mikozben ok maguk is osszekevertek a termekeket), igy vettem a batorsagot es leirtam ugyanezt ide, ahol most sokak szerint egy radiorol masoltak a Mac-et.
Ha ok megtehettek,(osszekevertek), hogy azonos kategoriaban par honapos csuszassal kimondjak a fenti mondatot, akkor en is megtehetem, hogy kimondjam, hogy az Apple nem a 40-50 eves radiorol (ami itt hangsulyozom NEM EGY KATEGORIA) maslta a MAc-et."Te is végig tagadtad a nyilvánvalót, semmivel sem vagy jobb, mint a Samsung. Pontosan a Braun-os esetnél.
Tehat itt nem baj, hogy a design ugyanaz. A kerdesem ugyanaz, mint fentebb:
Ha a 40-50 eves radiora minimalisan hasonlit (ugyanabban a stilusban keszult) az szerinted gond, viszont megmagyarazod nekem a fent mondattal ama allitasod, hogy nincs mas forma amit fel lehetne hasznalni?
Ezt most gondolom nem komolyan irtadTehát:
1. A Braun termékekről nem szifont, vagy iPad-et másoltak. Azok azért egy kicsit mások voltak. Egy iMac, vagy iPod esetében van lehetőség értelmes dizájnt összerakni, míg egy iPhone vagy iPad-nél elég nehéz, hisz a praktikusság rovására menne, ha bonyolítanák a nagy üveg előlapot, lekerekített sarkakkal, szögletes kijelzővel. Két teljesen különböző dologról beszélünk. Design, mint olyan, iPad-ben nincs is. A home gomb talán és a hátlap a logóval. Ennyi.
2. Olyan vicces, hogy jóformán fogalmad sincs, miről van szó. De tényleg. Szándékosan belerángatod a Samsungot, hogy mikor valami egyenes kérdésre kéne válaszolnod, tudj mellébeszélni. A Samu még most sem érdekel, végig arról volt szó, hogy a Braun-ról másolt az Apple. Ez pedig elég egyértelmű. Hogy a Samu mit csinált, az engem kicsit sem érdekel. Az viszont tény, hogy az Apple termékeinek designja copy.
Gondolom erre is jön, az, hogy hogy merek én ilyet mondani?!!! Meg hogy a Samsung így meg úgy másolt.
Szerintem kicsit szedd ösze a gondolataidat, mert már csak indulatból írsz. Gondold egy kicsit végig és a Samsung elleni utálatod tedd félre legalább addig, míg egyáltalán valahogy szóba jön. Amíg viszont nem róla van szó, ne emlegesd, mert semmi értelme
-
Ricardo
titán
Jut eszembe! Tudja valaki, hogy volt e pereskedés az ITT Nokia miatt? Hiszen az Apple használja a i kezdőbetűt a dolgaihoz
-
Touch-ko
őstag
REndben valaszolni fogok minden bekezdesre.
"A Samsung ceg ugyvedei is pont a meretaranyt hoztak fel az iPad elleni perben. "
`Tehát akkor most egyet értesz velük? Döntsd már el mit akarsz mondani...`-Mivel ha a Samsung ugyvedei megengedhettek maguknak azt, hogy a nyilvanvalot letagadjak (mikozben ok maguk is osszekevertek a termekeket), igy vettem a batorsagot es leirtam ugyanezt ide, ahol most sokak szerint egy radiorol masoltak a Mac-et.
Ha ok megtehettek,(osszekevertek), hogy azonos kategoriaban par honapos csuszassal kimondjak a fenti mondatot, akkor en is megtehetem, hogy kimondjam, hogy az Apple nem a 40-50 eves radiorol (ami itt hangsulyozom NEM EGY KATEGORIA) maslta a MAc-et. Ha nem erzed a kulonbseget, akkor oszinten sajnallak:
radio (40-50 evvel ezelottrol) es computer esete (2000-es evek masodik fele)
VS iPad (2010) es Galaxy Tab (2011), vagy iPhone 3G (2009) Galaxy S (2010), vagy Mac Mini (2010) Chromebox (nehany honapja)...
Te most szorakozol velem?"az Apple termekei kifejezetten szepek"
Ezt mindenki maga dönti el, én konkrétan az iMacen kívül nem vagyok oda semmilyen Apple cucc kinézetéért.
-Melyik iMac-re gondolsz? Gondolom az iPad, az iPod (10 eves vonalabol egyetlen egy sem tetszik?) az iPhone, Mini, MBA?"A design szinte ugyanaz"
`Jóhogy, mert egy téglalapról és egy kijelzőről beszélünk, ja meg egy gombról. A Gillette se perli a Wilkinsont, pedig tök ugyanolyanok a borotvák.`Tehat itt nem baj, hogy a design ugyanaz. A kerdesem ugyanaz, mint fentebb:
Ha a 40-50 eves radiora minimalisan hasonlit (ugyanabban a stilusban keszult) az szerinted gond, viszont megmagyarazod nekem a fent mondattal ama allitasod, hogy nincs mas forma amit fel lehetne hasznalni?
Ezt most gondolom nem komolyan irtad"Szerintem meg az az undorito, amikor valaki evekig fejleszt valamit, majd bemutatja, es a konkurens ceg egybol lemasolja a termeket, es nehany honappal kesobb kidob egy szinte teljesen ugyanolyan kulsovel, dobozzal, design-al, de meg UI-el egy termeket"
Dieter Rams szerinted 10 perc alatt hozta össze a termékeit?
-Nem, de abban az idoben nem is masoltak egymasrol. Sot, nehany eve a Shamesung-nak voltk szep telefonjai, egyeni otletei,erdekes design-jai mara viszont fut az Apple utan...
Viszont a doboz, a design de meg a boltban talahato ikonos dekoracio is az Apple boltjaiban volt megtalalhato nehany honappal a Samsung boltjainak dekoraioja elott.Ami meg az UI-t illeti, a Googlet kéne perelni, nemde?
-Ezt is rosszul tudod, ugyanis a TW az Samsung... Mellesleg javaslom, hogy nezz meg egy Android GUI-t az iPhone bemutatasa elott, es a tenyleges verziot. Latsz valami erdekeset. Fogsz latni, ne izguljEmiatt hivta Jobs `lopott termek`-nek az Androidot...
"ment oldalakon keresztul az Apple fikazasa, szidasa, hogy `mocskos Apple,` stb.?"
`És gondolom az Apple fanok meg védték, ugyanott járunk, mint ahol most vagyunk.`
-Igen, de gondold vegig, mielott irsz:
MEgjelenik egy Apple hir. A konkurens ceg neve nem is szerepel a cikkben, majd jon a sok Apple hater, es elkezdenek offolni, trollkodni. Mindezt teszik ugy, hogy elolvassak a cikket elotte. Konyorgom, ha nem szeretek valamit, sot, ha egyenesen utalom, vagy csak nem erdekel, akkor nem olvasom, es plane nem megyek oda szidni azt. Legyen az barmi. Sosem mentem meg pl: belyeg gyujtok honlapjara, vagy meleg oldalakra anyazni, mert egyszeruen nem erdekelnek.`És itt is lenne a lényeg, ha az Apple sem fizetett licenszet miért van pofája mástól kérni?`
-Az Apple azota fizet, sot mint kiderul volt olyan eset amikor fizetett is elotte, vagy akart.
Viszont itt jelen esetben a Shamesung szandeka teljes mertekben kizarhato, mivel visszautasitottak az Apple ajanlatat. Itt szinten latom a kettos mercet.
Az Apple nem fizetett anno-- Az Apple szemet volt.
A Samsung nem fizet-- Az Apple a szemet...
Szoval, hogy is van ez??A Samsung nem fizet, de nem is igazán olvastam, hogy valami hatalmas perbe belekezdett volna(ha van ilyen, akkor bocsi), persze most már ő is támadja az Applet, de nem ők kezdték.
-Nem ok kezdtek? Az Apple fel termek palettajanak lemasolasaval kezdodott az egesz.. Azota mar van iPhone, iPad, iPod Touch, MBA, Mac Mini, masolat. Bocsanat nem masolat (nem szeretitek ezt a szot) Olyan eszkozuk ami az Apple termeke utan jott ki, es megdobbentoen sok a hasonlosag. (tudom,tudom veletlen egybeesesek, termeszetesen az osszes az..)
`Amúgy meg a legtöbb 4g szabadalma a Samsungnak van, szóval hosszú távon az Apple szívja meg, de hát sokat akar a szarka...`
-Latod, pontosan, es ezek utan megy az anyazas, hogy a szemet Apple mindent leved..JAvaslom, ha nem tudsz epkezlab valaszokat irni, akkor inkabb ne is irj semmit. Tovabba megkerlek, hogy ne a szavaim kiforgatasabol alljon a valaszod!
-
GonziD
csendes tag
válasz
Touch-ko #153 üzenetére
"A Samsung ceg ugyvedei is pont a meretaranyt hoztak fel az iPad elleni perben. "
Tehát akkor most egyet értesz velük? Döntsd már el mit akarsz mondani...
Itt szidod a Samsungot, de a méretarányos cáfolásomnál velük érvelsz? Akkor most szerinted ők sem másoltak? Hogy van ez?"az Apple termekei kifejezetten szepek"
Ezt mindenki maga dönti el, én konkrétan az iMacen kívül nem vagyok oda semmilyen Apple cucc kinézetéért."A design szinte ugyanaz"
Jóhogy, mert egy téglalapról és egy kijelzőről beszélünk, ja meg egy gombról. A Gillette se perli a Wilkinsont, pedig tök ugyanolyanok a borotvák."Szerintem meg az az undorito, amikor valaki evekig fejleszt valamit, majd bemutatja, es a konkurens ceg egybol lemasolja a termeket, es nehany honappal kesobb kidob egy szinte teljesen ugyanolyan kulsovel, dobozzal, design-al, de meg UI-el egy termeket"
Dieter Rams szerinted 10 perc alatt hozta össze a termékeit? A kinézetet pedig feljebb leírtam. Ami meg az UI-t illeti, a Googlet kéne perelni, nemde?"ment oldalakon keresztul az Apple fikazasa, szidasa, hogy `mocskos Apple,` stb.?"
És gondolom az Apple fanok meg védték, ugyanott járunk, mint ahol most vagyunk. És itt is lenne a lényeg, ha az Apple sem fizetett licenszet miért van pofája mástól kérni? A Samsung nem fizet, de nem is igazán olvastam, hogy valami hatalmas perbe belekezdett volna(ha van ilyen, akkor bocsi), persze most már ő is támadja az Applet, de nem ők kezdték.
Amúgy meg a legtöbb 4g szabadalma a Samsungnak van, szóval hosszú távon az Apple szívja meg, de hát sokat akar a szarka... -
Touch-ko
őstag
`A méretarányok meg nem nagyon számítanak egy hamisításnál, szerintem ezzel is tisztában vagy ugyanúgy.`
A Samsung ceg ugyvedei is pont a meretaranyt hoztak fel az iPad elleni perben. Bar biztosan ok is rosszul tudjak.
`Na de, az egészet ráadásul nem is azért írtam mert olyan főben járó bűnnek tartom, tudom is hogy Jonathan Ive szereti Dieter Rams munkásságát, de azért olyankor kicsit kivagyok, amikor a nagy Apple fanok úgy vannak elszállva tőle, hogy milyen színvonalas formatervező, miközben másokat nem is ismernek. `
Ivy eleg jo formatervezo, mert az Apple termekei kifejezetten szepek. Mivel Johnny Ivy-val nem beszeltem errol, igy nemtudom az O velemenyet. Viszont az mindenkeppen latszik, hogy a Shamesung lemasol mindent amit az Apple bemutat. Azzal a kulonbseggel, hogy mig az Apple egy uj eszkozt mutat be, (pl modern tablet-tudom, hogy elotte is voltak, de nem ilyenek) aztan a Samsungnak masolnia kell egy sajat tabletet.
Ugyanez volt a Mac mininel is.
A design szinte ugyanaz. Es itt nem mondhato el az, ami a BRAUN-Apple-nel, hogy mas kategoriaju termekek, itt nem, mert ugyanabba a kategoriaba tartoznak, ergo konkurens termekekrol beszelunk!`Azzal egyetértek, hogy ők használták ki ezt az ötletet a legjobban, mint ahogy az egérben is Jobs látta a fantáziát, de hogy van pofájuk belemenni ebbe a pereskedésbe, az már több mint undorító. `
Szerintem meg az az undorito, amikor valaki evekig fejleszt valamit, majd bemutatja, es a konkurens ceg egybol lemasolja a termeket, es nehany honappal kesobb kidob egy szinte teljesen ugyanolyan kulsovel, dobozzal, design-al, de meg UI-el egy termeket...
`amsung fannak se mondanám magam, de azért örülök hogy megtették ezt a lépést, hogy nem fizetnek licensz díjakat, hátha valaki helyre teszi kicsit az Apple-t.`
Tehat jonak latod azt, hogy nem fizet az Apple-nek a samsung. A Microsoft fizet, a Samsung nem. Ezt nem csak TE gondolod igy. Anno emlekszel amikor arrol ment az Apple nem fizetett valamiert, es ment oldalakon keresztul az Apple fikazasa, szidasa, hogy `mocskos Apple,` stb.? Tehat ott az Apple volt a hibas, mert nem fizetett (amiert mar fizet licenz dijat), itt viszont szinten az Apple a hibas, mert licenz-et ker es a Samsung pedig tok artatlan, -meg sajnaljak is- mert nem fizet valamiert amiert kotelessege lenne fizetnie.
Ezt hivjak kettos mercenek, es nem tul igazsagos. Latom ez nagyon sok embert itt egyaltalan nem zavar, es szerintuk MI vagyunk a fanboyok akik ezt le merik irni.
Tok mindegy ki talalta ki, az Apple levedett valamit, amiert a Samsung nem akar fizetni. Egy masik konkurens ceg ugyanugy fizet erte, de a Samsung nem.
-
GonziD
csendes tag
válasz
Touch-ko #147 üzenetére
a példád hihetetlen gyenge volt, szerintem te is tisztában vagy vele, ha nem, sajnálom hogy számodra ez a kettő ugyanezt jelenti. A méretarányok meg nem nagyon számítanak egy hamisításnál, szerintem ezzel is tisztában vagy ugyanúgy.
Na de, az egészet ráadásul nem is azért írtam mert olyan főben járó bűnnek tartom, tudom is hogy Jonathan Ive szereti Dieter Rams munkásságát, de azért olyankor kicsit kivagyok, amikor a nagy Apple fanok úgy vannak elszállva tőle, hogy milyen színvonalas formatervező, miközben másokat nem is ismernek. Maradjunk annyiban hogy Dieter Rams,Raymond Loewy,Karim Rashid,Alvar Aalto...stb ők jó formatervezők, mindannyian egyedit alkotnak/alkottak. És bár látom, hogy teljesen úgy sem értünk majd egyet abban hogy az a zsebrádió milyen mértékben lett lemásolva, de azt, hogy valamilyen szinten másolva lett, te sem vonod kétségbe. A kis kitérésem mellett itt lenne a lényeg, nem az Apple termékeit utálom, hanem az Apple üzletpolitikáját. Hihetetlen mód azt hiszik, hogy ők olyat alkottak, ami csak is az ő fejükből pattanhatott ki, mert ők akkora géniuszok... Az Iphone előtt is volt már érintőképernyős teló, maga az ötlet elég nyilvánvaló volt, mint ahogy azt is tudjuk, hogy egészen biztos lesz repülő autó a jövőben, ez ugyanúgy igaz az Ipadre is. Azzal egyetértek, hogy ők használták ki ezt az ötletet a legjobban, mint ahogy az egérben is Jobs látta a fantáziát, de hogy van pofájuk belemenni ebbe a pereskedésbe, az már több mint undorító. Samsung fannak se mondanám magam, de azért örülök hogy megtették ezt a lépést, hogy nem fizetnek licensz díjakat, hátha valaki helyre teszi kicsit az Apple-t. De látom beálltál a rengetegbe, ahol elvakít a csillivilli alma fénye...
Amúgy meg mindkét cég inkább arra figyelne oda, hogy az alkatrészeket gyártó cégeknél ne gyerekek dolgozzanak -
Touch-ko
őstag
Ertem, ennyi erovel a kovetkezo peldam ugyanolyan, mint a tied:
Van 4 kerekem, plussz egy amit kicserelek 30-ra, teszek bele nagyobb ablakokat, ajtokat, es kicsit atalakitom es az autobol maris vasuti kocsit kapok...
Gondolom a meretaranyokat is annyira vetted figyelembe.Bar, ha utolag belegondolok, akkor az iPhone utan az osszes erintos telefon kisebb valtoztatason ment keresztul, mint a BRAUN radioja az iPod utan, hisen ott egy uj kategoria jott letre, es nem radiot arulnak. Tovabba a tablet fronton is ez a helyzet. Az Apple elkezdte arulni az iPad-et, es a tobb tucat gyarto is hasonlo (itt is kevesebb dologban valtoztattak, mint az Apple-BRAUN esetben.
Ha ezt leirnam, itt mindenki anyazna engem, es egybol lehulyeznenek!
-
Ricardo
titán
Egy Apple alkalmazott Ive-ről:
„ Két féle gondolatmenet létezik ebben a témában… Az egyik az, hogy ő egy átalakító tervező, valaki aki túllépet a normákon és valami újat és minőségit hozott a piacra. A bonyolultabb olvasat szerint ő volt a megfelelő ember a megfelelő időben.”
-
zooole
senior tag
válasz
Touch-ko #129 üzenetére
1. Tehát tudod mit jelent a copy-paste, és még így is butaságot beszélsz. Ez gáz
2. [Moderálva]
3. Folyamatosan hisztizel, mindenkit hülyének nézel. Azt hiszem, ez pont elég rossz hangvétel.
Privátban teljesen más volt a téma. Igazából most csak azért folytatom, mert jó derülni azon, ahogy a nyilvánvalótól próbálod védeni a bálványodat. Nem tudom, mondták-e már, de ez tényleg égő.
4. Aranyosan levágtad az iMac-es képet, de még ez sem gond. Az iPod azt hiszem, teljesen egyértelmű. Itt, ahogy eddig is, a fiatalembernek annyi dolga volt, hogy a kijelzőt ráhúzza a hangszóróra.
Az iPad és Galaxy Tab esetén még azt sem értem, mi a fenének lovagolsz? A Tablet egy szögletes képernyőről szól. Mit másoltak az Apple-ről? Lekerekített sarkakat? Ez már egy éve is nevetséges volt, nem hogy most. Annál a minimalista design-nál nem is volt más választása a Samu-nak.
Jadevárj várj várj! Megint Samsung. Mostantól már inkább nem is válaszolok a Samsung-al kapcsolatos okádékodra. Én leírtam már legalább ötször, hogy itt az Apple másolásáról van szó, nem pedig máséról.
5. Magyarul szerinted az Apple saját maga tervezte az egészet, mit sem tudva Braun termékekről.
Gratis: Igen, továbbra is urban legend
[ Módosította: #65675776 ]
-
ZooLee
senior tag
válasz
Polarstar #135 üzenetére
A samunál ilyenről szó sem volt. / Ismerünk 100% Samsung tervezőt? Nem. /
Pedig vannak. Nem tudom a nevét, de aki ezt a TV-t tervezte, az azért ott lehet szeren. És még lehetne sorolni, tehát nem a dizájnerekkel (mérnökökkel) van a gond...
Hasonlóság: Ivy 100% ismerte ezeket a termékeket akár fotóról, akár kézből is.
Ezt nem is tagadta sem Ő sem senki, hogy hatással voltak rá a Braun termékek és a Dieter Rams által lefektetett tervezési "alapelveket" követi Ő is!
Z.
-
zord01
senior tag
Na jó, aki most azt hiszi, hogy a kis koreaiak beültek egy pincébe 30 éves Sci-Fi-ket nézni, hogy vissza tudjanak vágni az Apple-nek, annak mondanám, hogy ez azét nem így van.
Arról van szó, hogy az Ap. olyan dolgokat vindikál "saját" találmánynak, amik már évtizedek óta a köztudatban vannak.
Lásd tábla pc vs űrodüsszeia, MBA kinézet vs évekkel korábbi Sony notbook dizájn, komplett dizájn stílus vs Braun dizájn.És igen, egyet értek azzal, aki azt állítja, hogy azért az nem ugyanaz, amikor az Apple lemásol egy 30 éves zsebrádió dizájnt egy Ipodhoz, vagy egy számológépet a Iphone-hoz, mint ha tőle lopnak.
De kérdem én, ki lopott tőlük??????? A konkurencia is csak a Braun dizájnt másolja. Pont.Az Ap. kezd nagyon nevetségessé válni. Olyan mint egy autista hülye gyerek, aki nem fogja föl, hogy nem ő fingta a passzát szelet. Szánalmas barmok hada...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
kiskaktusz #136 üzenetére
A sony hifik szépek? az utóbbi évben átment giccsparádéba. Kb 10 évvel ezelőtt voltak szép sony hifik.
-
válasz
kiskaktusz #136 üzenetére
Bang And Olufsen?
Mark and Levinson?
BOSE?
B And W?
A szon-ni sajnos tucatka. /Son ni - "értéktelen" japánul /
-
Az Apple sajnos fel tud mutatni egy igen jónevű, ráadásul remek tervezőt.
Jonathan Ivy.
A samunál ilyenről szó sem volt. / Ismerünk 100% Samsung tervezőt? Nem. /
Hasonlóság: Ivy 100% ismerte ezeket a termékeket akár fotóról, akár kézből is. Van pénze, ideje, lehetősége!! ezekkel foglalkozni mert olyan körökben forog és a feje is ott van.
Ivy munkája ellen nem emelt senki kifogást - érdekes!Multitouch, kinézet ide vagy oda. Ezzel a szabadalmi izével úgy néz ki alapokban van baj.
Ennek az orvoslásában mi nem igen veszünk rész. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Touch-ko #129 üzenetére
bármennyire is szeretnéd az ellenkezőjét hinni, de a zsebrádió?/ipod az annyira 1:1 dizájnkopy amit a samu is csak a pincében, elfüggönyöztött ablak mellett lekapcsolt lámpával merne megcsinálni.
A stilus, a divat kb 30-40 evente ismetli onmagat
És a stilus/divat adott időpontban azért stilus/divat mert nem egyetlen termék használ adott idópontra jellemző dizájnt. Tudod, a "divatos" kifejezés nem azt jelenti, hogy a világ egy terméke olyan.
"meg bizonyitekot, linket akarsz"
a szemét bizonyitékot akar, pedig el is hihetné bemondásra.
-
Touch-ko
őstag
válasz
sirály12 #130 üzenetére
`Tudod már csak azért nem írok, mert szánalmas, ahogyan véded a nagy és mindenható almát! És az egészben az a legrosszabb, hogy te magad is elhiszed, amit itt leírsz!
Bár vannak dolgok, amiben még igazad is van, de sajnos amiben nincs, azt nem ismered fel, és ez itt a gond! Elvakultan véded minden és mindenki ellen, pedig nincs értelme!
De majd meglátjuk pár év múlva!
No offense!`Szanalmas? Szanalmas, hogy kimondom az igazsagot?
Nem vedem mindenben, csak kicsit zavar, hogy a tenyek ellenere jon par Apple hater- mert, hogy jonnek, az teny- es leirnak minden butasagot, hogy szegeny Samsung, pedig maganak kereste a pert.PAr ev mulva? Megneznem, ha barmi tortenne az Apple-el, ami miatt nem gyarthatna tobb eszkozt, mi lenne a Shamesung-gal, mennyi innovaciot mutatna fel az Apple nelkul..
-
Pikkolo^^
addikt
-
sirály12
őstag
válasz
Touch-ko #129 üzenetére
Tudod már csak azért nem írok, mert szánalmas, ahogyan véded a nagy és mindenható almát! És az egészben az a legrosszabb, hogy te magad is elhiszed, amit itt leírsz!
Bár vannak dolgok, amiben még igazad is van, de sajnos amiben nincs, azt nem ismered fel, és ez itt a gond! Elvakultan véded minden és mindenki ellen, pedig nincs értelme!
De majd meglátjuk pár év múlva!No offense!
-
Touch-ko
őstag
1.,?
2., Milyen Apple termeked van? Kicsit nehezen hiheto, hogy olyan termeket hasznalsz, amirol meg vagy gyozodve, hogy sz.r. LAsd egy masik forumban. Mellesleg majdnem minden forumban megjelensz, ami az Apple-rol szol. Hogy is van ez? Utalsz valamit(sajat elmondasos szerint) de megis hozzaszolsz, es mostani elmondasod szerint meg birtokolsz is egyet. Milyen termeked van, ha megkerdezhetem? Gondolom iPod...
3.,
`Te nem mutatsz semmi tiszteletet a másiknak, meg vagy győződve az igazadról`
Mutass mar egy kommentet itt, ahol hasonlo hangvetelben irtam neked!!!
itt ragelsz egész nap, de még annyi sem telik tőled, hogy értelmes érveket felhozz, mint mondjuk everman, vagy joey.Felhoztam erdekes erveket, anno privatban is irtam neked 80 soros uzeneteket, konkret erveket sorakoztattam fel lista szeruen, de te erre kitero valaszokat adtal. Emlekszel? Mert en igen. Sajnos idezni nem szabad, ugyanis az szabaly szegesnek minosul es tiltas jar erte..
4.,
`Lényegében semmit nem hoztál fel az ellen, hogy a design egy az egyben ugyan az. Mint mondtam, engem nem érdekel, hogy mi van benne, de ha valaki elé tennének egyet, biztos, hogy nehezebb lenne megmondani a különbséget, mint egy Galaxy tab és ipad között. `Igen valoban vannak stilusbeli hasonlosagok a 40-50 evvel ezelotti BRAUN termekek kozott. Fentebb irtam egy okot, de azt sem olvastad el. Ha elolvastad volna, most nem irnad ezt! Nehogy mar azt mond, hogy a Mac Pro jobban hasonlit egy 50 eves radiora, mint egy Galaxy Tab az iPAd-re!
Komolyan gondolod, hogy egy szamitogep jobban hasonlit egy kb.50 eves radiora, mint 2 tablet, aminek bejelentese kozott eltelt par honap? Mellesleg a ket eszkoz azonos kategoria is, es fentebb irtak is, hogy `mashogyan nem lehet megtervezni, legyen haromszog alaku?`Ezek utan dontsd el, hogy melyik hasonlit jobban.
5.,Vagy jelentsd ki, hogy az Apple saját maga tervezte, és csakis ők a design-t, senkitől, soha sem másoltak. (nyilvánvalóan ez butaság, de kíváncsi vagyok, mit mondasz`
Mar leirtam fentebb a velemenyemet, de leirom ide is. A stilus, a divat kb 30-40 evente ismetli onmagat, (lasd retro, fem szinu elektronikai eszkozok)
A legutolso mondatodra reagalva:
http://handras.hu/?s=vasarlo
Ennyi! PErsze majd az fogod ide is irni, hogy kamu, meg bizonyitekot, linket akarsz. Nos, ha ezt akarod leirni, akkor ne is faradj, mert nem erdekel!
-
Touch-ko
őstag
válasz
arnyekxxx #114 üzenetére
Ertem ha O maga irta a blogjaban:
http://handras.hu/?s=vasarlo
Mellesleg ha a viccet nezzuk alapul, az `O mondta` akkor ennyi erovel ez RAD is, meg mindenki masra illik. Szoval ha egybol ebbol indulsz ki, akkor ezek szerint barki hazudik, akirol azt feltetelezed. Gondolom akkor mondanom sem kell,hogy ne jarj forumokra, sot emberekkel se beszelgess, mert mindenkire raillhet: `hat, O maga mondta`
-
zooole
senior tag
1. Ez örvendetes, de csak rosszabb lesz tőle a helyzeted.
2. Nekem is van Apple termékem. Te pedig Samsung hater és allinone Apple fanboy vagy. Kettő az egyben
3. Te nem mutatsz semmi tiszteletet a másiknak, meg vagy győződve az igazadról, itt ragelsz egész nap, de még annyi sem telik tőled, hogy értelmes érveket felhozz, mint mondjuk everman, vagy joey.
4. Lényegében semmit nem hoztál fel az ellen, hogy a design egy az egyben ugyan az. Mint mondtam, engem nem érdekel, hogy mi van benne, de ha valaki elé tennének egyet, biztos, hogy nehezebb lenne megmondani a különbséget, mint egy Galaxy tab és ipad között.
5. Igen, az a rádió jobban hasonlít rá. Pont. Mondhatod, hogy az rádió, de ez továbbra sem érdekel senkit, mikor design-ról van szó.
Vagy jelentsd ki, hogy az Apple saját maga tervezte, és csakis ők a design-t, senkitől, soha sem másoltak. (nyilvánvalóan ez butaság, de kíváncsi vagyok, mit mondasz
De érvelek neked a Te szinteden is, hogy megértsd.
Magyarországon is megtörtént, hogy egy Apple júzer bement a boltba, kért egy fülhallgatót, amit az eladó erőszakosan odaadott, majd bejelentette, hogy mindent lemásoltak a Samuról tudtuk előtt, mivel a Samsung még az 1900-as években kezdte a fejlesztést csak az Apple megzsarolta, hogy ha nem adják át a fejlesztéseket, személyesen fogják megerőszakolni a samu CEO lányát, akit elraboltak.
Megtörtént eset!!!4444négy
Ha már urban-legend-ek
-
Ati3120
tag
Nekem nem tűnik az valószinünek hogy valaki egy samsungot használ és nem tudja
Rá van írva nagy betűkkel hogy SAMSUNG!!!
Egyébként az emberi hülyeségről annyit hogy soha nem tudod elégé lebecsülni én a kikában dolgozok és nap mint nap találkozok emberekkel akik azt hiszik hogy az ikeában vannak és az ottani termékeket keresik ,vannak akik kb 2-3perc múltán hajlandóak azt elhinni hogy nem jó helyen járnak ,hozzá teszem nagyon sok Iphone-t is látok az ügyfeleknél. -
törölt tag
Én csak olyat láttam, h a csajszi fintorogva fordult ki a boltból, mert ő olyat szeretett volna, aminek alma van a hátulján.
Azt hiszem, sosem fogom tudni elképzelni, mennyire hülyék tudnak lenni az emberek.
De akkor meg megérdemlik, ha nem azt a telefont kapják, amiért elindultak.
Itt azon akadok le mindig, hogy bár az emberek több mint felének új almafónja van, nagyon sokan feature phone-nak használják.
Akkor nyilván elképzelhető, hogy egy átlag amerikai (mert ugye a perek nagyrészt nem Európáról szólnak) igencsak vakargatja a fejét, és nem tudja eldönteni, hogy melyiket látta a tívíben.
-
fuximaxi
senior tag
-
butyek
senior tag
Talán olvasd el mégegyszer a mondatot, amit írtam. Akkor lenne némi fogalmad róla, hogy miről is van szó. Nem csak erre az egy akciójukra írtam, hanem úgy az összesre. Még ha ezen fejlesztettek is, a formákat levédetni pl. nem túl szimpatikus. Csak osztod itt az észt mindenkinek, mintha (a folytatás evidens). Persze, trollkodni könnyebb, mint olvasni és értelmezni, de akkor is próbáljuk meg...
-
-
sirály12
őstag
-
arnyekxxx
veterán
válasz
sirály12 #104 üzenetére
Tudod, az ismerős ismerősének ismerőse bár okostelefont használ, de nem tűnt fel neki hosszú használat alatt, hogy egy böszme SAMSUNG felirat alatt tologatja az ikonokat és bármennyire is akarja, nem tud belépni az iCloud-ba, hogy szinkornizáljon egyet az iTunesával, ráadásul a telefonja google azonositó megadásával indult be és a play.google.com-ról tölti le az appokat.
És ezt leirják tök komoly arccal
-
arnyekxxx
veterán
-
zord01
senior tag
Nem a Samsung lopott az Appletől, nem az Apple lopott a Sonytól, hanem mindenki lop mindenkitől, és így van rendjén. Ettől megy előre a világ, aztán majd valaki megint összerak valami nagyon ütőset, jól megszedi magát, és majd tőle fognak lopni.
100.000 éve így megy. Amit valaki feltalálta a lándzsát, az első harc után már le is nyúlták a találmányát. Aztán jött a kart, az íj, a számszeríj, ágyú, puska, tank, repülő, atombomba...Amúgy ez a pereskedsé kezd kicsit nevetséges lenni (nem azért mert pereskednek, hanem mert totálisan mondvacsinált indokokkal). Nekem az a feelingem ettől, mintha 2 autóversenyző összeverekedne a boxban. Tessék a pályán (ez esetben a piacon) lerendezni...
Amúgy ti emberek is lámák vagytok, mivel ezred ekkora balhé, meg fujjolás sem volt akkor, mikor kiderült, hogy a Carrier IQ progival az okostelók úgy lopják az emberek legszemélyesebb adatait (sms, mail, pillantnyi pozíció, böngészés előzmények, híváslista, pinkódok, bankszámlaszámok) mint Robin Hood a nottinghami bíró vagyonát.
Pedig ez azért kissé fontosabb kérdés (legalább is szerintem) mint hogy az egyik érintőképernyős készülék hasonlít a másikra (jé, az egyik TV hasonlít a másikra, hogy a monitorokról már ne is beszéljünk).
Úgyhogy fulladjatok bele a fankodásba, és xarjátok le, hogy közben feladtátok a magánéleteteket. Grat nektek... -
ZooLee
senior tag
válasz
#01696768 #92 üzenetére
Már várom, mikor perelik a kavicsok a Samsungot.
A szappantartókról nem is beszélve.
És akkor a tepsiket már ne is említsük
Pont erről írtam egy másik témában.
Vagy hogy megveszi a samut, mert nem tudja, hogy az nem az, ami a haverjának van.
Mert nem hiszem el.
Pedig elhiheted. Ha valaki nem tudta pontosan, hogy miről van szó, akkor az SGS-t lazán összekeverhette az iPhone 3G-vel. És akkor még ott van a dokk-csatlakozó, a töltő, és hasonló apróságok, amik külön-külön nem biztos, hogy szemet szúrnának, de együtt azért kicsit sok.
ati3120 #91: Szerintem nagy kár hogy a Mitsubishi nem tudta hogy milyen egy kelendő hype technikát fejlesztett ki
Volt már ilyen a történelemben, a Xerox többször is belefutott, és eladta (átadta) az ötletet másnak, történetesen az Apple-nek. Egyébként kötve hiszem, hogy ne védette volna le több szabadalommal a terméket.
fl0werstar #92: És akkor az egész pereskedés hülyeség, mivel a hasonló kinézetű telefonok ugyanúgy reklámozzák az almát.
Hülyeség, ha a témáját nézed, ha viszont azt, hogy hónapok óta az technikai média nagy részét ezeknek a pereknek a részletei töltik ki, a leírásokból és elemzésekből már bőven megismerkedhetett mindenki az Apple és a Samsung protfóliójával, akkor meg nagyon is okos húzás mind a két fél részéről. Én sokkal inkább ezt látom a dizájn perek mögé, mint valós okokat...
Z.
-
Touch-ko
őstag
válasz
#01696768 #92 üzenetére
Mar tobbszor leortam mashol, de meg Mo-n is megtortent, hogy Apple boltba ment be a foszer toltot venni es fel volt haborodva, mert neki fekete gyari tolto kellett. Utolag kiderult, mi volt az oka Szoval sajnos letezo problema.
Nem folytatom a gondolat menetemet, mert akkora anyazas lenne, de hidd el megvan az oka, hogy miert csak a Samsung-ot perelik design vegett es itt semmi koze ahhoz, hogy sikeres a ceg 1-1 modellje.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
#01696768 #92 üzenetére
Pontosan volt ilyen állítás a tabletekkel kapcsolatban, később kiderült, hogy nem egészen volt az úgy, mint hogy felvázolták. Bár tudom sok a buta ember, de azért olvasni mindenki tud szerintem. Kinézetre max az SGS1 volt nagyon hasonló arra még rá is lehet talán fogni egy kicsit a copy-t. De ne feledjük, voltak előtte is hasonlóan (szerintem gusztustalanul) kinéző Samsung mobilok is. Ja hogy nem okosmobil nagy gond ez.
-
törölt tag
És akkor most aki szereti az almát, az nyilván örül, hiszen hát mégiscsak egy sci-fibe illő álmot valósítottak meg a fiúk.
Aki meg nem szereti, az meg jön a naugyenemmegmondtam-mal... Már az egész olyan nevetséges. Nagyon kevés dolgot lehet ma már csak úgy feltalálni, ez tény. Nem azért kell szeretni egy márkát/telefont, mert hogy úristen mennyire innovatív. Éppen ez vezet a parasztvakító, ingyen reklám perekhez. Egészen biztos vagyok benne, hogy akármilyen dizájnnal jön elő akármyelik gyártó, azt már láttuk valahol, valamikor. Már várom, mikor perelik a kavicsok a Samsungot.
A szappantartókról nem is beszélve. És ne mondja nekem senki, hogy ha a júzer ott áll a boltban egy alma-termék meg egy klón előtt, akkor nem bír választani, ill. szimplán az olcsóbbat fogja. Vagy hogy megveszi a samut, mert nem tudja, hogy az nem az, ami a haverjának van.
Mert nem hiszem el. És akkor az egész pereskedés hülyeség, mivel a hasonló kinézetű telefonok ugyanúgy reklámozzák az almát.
Megyek, beveszek vmi nyugtatót.
-
Ati3120
tag
Nem várt fordulat
Szerintem nagy kár hogy a Mitsubishi nem tudta hogy milyen egy kelendő hype technikát fejlesztett ki ameddig az alma nem csinált belőle telót ,megnéztem volna autóban fedélzeti számítógép vezérléseként .
-
ZooLee
senior tag
válasz
Polarstar #69 üzenetére
kiskaktusz #75: Egyem a kis álszent lelkedet.. Mikroprocesszor volt, kapacitív képernyő volt, hálózati technológiák voltak, stb, stb. Csak összekukázták. Kész, pont.
Ha tényleg ennyire egyszerű, akkor miért nem csinálta meg más is, esetleg sokkal hamarabb? Azért mégis csak lehet valami tudás abban az "összekukázásban"...
hagel #69:Érdekes... A Mitsubishi találmánya a multi-touch.
Hmmmm...
Azt nem vitatja senki. Az Apple sem. De azt tudod, hogy az Apple-nek mire van szabadalma? Mert az itt fröcsgők közül úgy látom senkinek nincs. Jobb lenne, ha fröcsögés helyett inkább utánolvasna mindenki annak, hogy mit fikáz éppen.
butyek #73: Lassan elérünk oda, hogy az apple is csak egy szabadalom-troll lesz. Nem fejlesztenek annyit, mint amennyi "találmány" miatt perelnek.
Elolvastad, hogy mi az a "találmány" ami miatt perelnek? Akkor lenne némi fogalmad róla, hogy miről is van szó. Mindenki azt hiszi, hogy a Samsung itt egy nagy titokról rántotta le a leplet, holott a Mitsubishi DiamondTouch-ra való hivatkozás magában az Apple szabadalomban is benne van. A szabadalom maga pedig nem a MultiTouch-ról szól, hanem arról, hogy azt az Apple hogyan valósította meg. Ami tartalmazza a képernyő felépítését (már itt teljesen eltér a Mitsubishi megvalósításától), az érzékelés megoldásáig, és leginkább, ami miatt megkaphatta a szabadalmat a kapott adatok feldolgozásáról, ugyanis az egész megvalósításban az a legnagyobb nehézség. A technológiák persze, hogy rendelkezésre álltak már, de az egész rendszer az érzékelés feldolgozásával és kiértékelésével az Apple saját megvalósítása. Szóval mielőtt mindenki anyázna és fikázna, olvasson egy kicsit, a www nagy, és mindenki előtt nyiva van. Persze, trollkodni könnyebb, mint olvasni és értelmezni, de akkor is próbáljuk meg...
hagel #69:Egy "pici" füllentés még belefér azapplénél?
Nincs ott füllentés, a feltételezésekkel ellentétben az Apple nem hülye (ahogy a Samsung sem, amikor a saját kis játékait játssza) és pontosan tudja, hogy meddig mehet el, hol fog rábaltázni és hol nem.
Z.
-
eclipse92
tag
Mi ez itt?
a Multi Touch-ot én találtam fel, mikor kiskoromban 2 ujjal rajzoltam a homokba!
. de amúgy vicces ez a samsung-apple civakodás , a samsu-s bácsik nagyon nem lájkolják az almásokat
-
tzsolesz
nagyúr
Ki találta fel a telefont? Nem tudom, de beperelhetné már az Apple-t.
Gusztustalan egy bagázs........... -
Touch-ko
őstag
Eloszor is, tisztaban vagyok a copy paste jelentesevel.
Masodjara pedig TE vagy aki baromira el van tevedve, foleg mert van Samsung termekem, ellenben TE koztudottan Apple hater vagy!Harmadjara pedig vegyel vissza a stilusodbol! Amennyi tiszteletet adsz a masiknak annyi jar neked is!
Negyedszerre pedig ujra sikerult bebizonyitanod, mekkora troll vagy.
Otodjere pedig valoszinuleg (szerinted) jobban hasonlit a Mac Pro egy radiora, mint a Galaxy Tab 10.1 az iPad-re, es innentol en befejeztem veled a kommunikaciot, mert teljesen remenytelen eset vagy!
-
zooole
senior tag
Te tisztában vagy a Copy-paste jelentésével?
Tisztázom neked, mi történt. Az Apple-nek kellett jó design, aztán meglátták a Braun régi termékeit. Gondolták pont passzol majd egy képernyő, így dizájnernek annyi dolga volt, hogy rábiggyesszen egy képernyőt. Semmi mást sem csinált
Ennél még az emlegetett Samu-nál is többet gürcöltek a mérnökök.
Mellesleg Apple a téma. Minek hozod folyton ide a Samut? Értem, hogy hater vagy, de ez senkit sem érdekel. menj vissza a ketrecbe és ott verd magad a Samu-ra
"Ha nem, akkor nincs mit irnom neked a tovabbiakban!"
Amekkora mennyiségű marhaságot böfögsz be ide, én ezt az ötletet száz százalékban támogatom
-
Touch-ko
őstag
? Ez most komoly? Szerinted, ha a Mac Pro design elemeit egy 50 eves radiorol (ha jol emlekszem a cikkre) meritettek, az egybol `kopi peszt` lenne? Az egyik egy radio, a masik egy szamitogep. Gondolom tudod melyik szo mit jelent.
Aztan jon a Shamesung es a telefonjat az Apple telejonjarol masolja le. Jon az iPad, es arrol a Shamesung pedig a sajat tabletjet masolja. A ketto kozott remelem erzed a kulonbseget! Ha nem, akkor nincs mit irnom neked a tovabbiakban!
-
Pikkolo^^
addikt
Lopnak és lopnak majd trollkodnak, ennyi
-
butyek
senior tag
Lassan elérünk oda, hogy az apple is csak egy szabadalom-troll lesz. Nem fejlesztenek annyit, mint amennyi "találmány" miatt perelnek.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
kiskaktusz #71 üzenetére
Ha sok hasonló hozzászólás lesz mint a tiéd, akkor biztosan...
-
kiskaktusz
addikt
Hát igen, ők csak összekukázták a telefonjukat, aztán minden porszemet levédetnek..
btw, ez a topic is megél 1000hsz.-t?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Polarstar #69 üzenetére
http://youtu.be/6uW-E496FXg?t=7m28s
it ignores unintended touches it super smart
you can do multi finger gestures on it
and boy have we patented it -
Érdekes... A Mitsubishi találmánya a multi-touch.
Hmmmm...
Egy "pici" füllentés még belefér azapplénél?
Apropó! Bejegyeztette a mitsu egyálltalán?????
Mert ha nem, akkor bukta - de nem lekváros!
-
zooole
senior tag
Engem nem érdekel, mik a funkconalitásban lévő különbségek, vagy hogy milyen régi.
A tanulság az, hogy az Apple a termékpalettájának háromnegyedét copy-paste másolta a Braun-ról és nincs benne semmi eredetiség.
Az Apple gondolt egyet, visszanézett pár céget, és rájött, hogy a Braun cuccai olyan marha jól néznek ki. Fogta, és lemásolta.
A Samu is másol, és az Apple is. Egyik cégnek sincsenek eredeti design ötletei. Vitatkozz nyugodtan, de ez így van.
JAVÁRJ az Apple-nek még van ájfónja és ájpedje. Na azok fantasztikus és egyedülálló design-al bírnak, amihez évekig tartó fejlesztés társult. Így az Apple kifejlesztette a revólúsöneri szögletes képernyő, lekerekített sarkak technológiát
-
otoaak
tag
Hát ha már itt tartunk azért azt se feledjük, hogy a két készülék időben, hogyan is jelent meg.
2010 március a samsung bemutatja a galaxy s-t
2010 június 4 a boltokba kerül a galaxy s (szingapúr)
2010 június 7 bejelentik az iphone 4-et
2010 június 24 polcokra kerül az iphone 4 (san francisco)Persze ettől még lehet, hogy a Samsung csak lemásolta az iphon 4-et csak nekem nem tűnik életszerűnek márciusban bejelenteni egy olyan másolatot ami csak majd júniusban készül el és kerül nyilvánosság elé.
-
Touch-ko
őstag
Te tudod, hogy egyaltalan miket irsz?
A BRAUN-nak a design stilusa egyezik az Apple-evel. Csakhogy a BRAUN ezeket az 1950, 1960-as evekben hasznalta. Ergo 40-50 eves design-okat hasznalnak a feltetelezesek szerint.
Lattam par kepet amin a BRAUN radioja hasonlo alaku volt mint az iPod Classic, vagy a BRAUN TV-je es az iMac.
Gondolom arrol sincs semmi ismereted, hogy a stilus, nagyjabol nehany evtizedenkent ismetli onmagat, lasd retro.Tovabba nem ugyanaz hogy van desing-beli hasonlosag egy radio es egy mp3 lejatszo kozott, vagy egy televizio es egy szamitogep kozott, mint az iPhone es az S1 vagy az iPad es a Galaxy Tab, valamint a Chromebox es a MAc Mini kozott..
Mig elobbiek nem ugyanazt a celt szolgaltak, lasd radio (akkoriban a hirkozles volt az elsoszamu celja) es az mp3 lejatszas, valamint a televizio es egy szamitogep sem ugyanarra a celra keszul. Gondolom ez teljesen egyertelmu szamodra is.
Viszont, es itt jon a bokkeno, az S1, a Chromebox, a Galaxy Tab, ezek ugyanazt a celt szolgaljak, mint az Apple termekei, ennek ellenere jobban hasonlitanak az Apple termekeire mint az Apple termekei a BRAUN akkori 40-50 evvel ezelotti termekeire.
Remelem itt is erzed a kulonbsegeket.
Nem mindegy, hogy 1-1 design elemet nyernek egy teljesen mas kategoriabol, mint az, amikor szinte komplett masolatot keszitenek 1-1 termekrol. Utobbira lasd a peldat fentebb. (chromebox, Tab, S1, stb)
-
=Mentor=
őstag
A Samsung nagyon jól tudja, hogy nem az számít ki talál fel először valamit, hanem hogy ki szabadalmaztatja!
Tovább megyek a multitouch-ot az első két kézzel ablakot pucoló ember találta fel! :
-
vicze
félisten
Külseje nem, az Galaxy Nexus és az SGS3 SW-je igen, ezek sokkal jogosabb dolgok mint a külső, és ezt gyorsan meg is változtatják.
Alma a külsőt azért pereli mert ez az egyetlen mód, hogy tiltva legyen, mivel az nem változtatható, az SW problémákat egy update-tel meg elehet oldani, ezért sokáig nem állja meg a helyét a bíróságon, vagy újra és újra perelnek minden frissítésnél. -
xZer0kidx
senior tag
válasz
Cyberpunk #52 üzenetére
Az azért elég érdekes, hogy egy német bíróság, hogy rendelkezhet egész Európa felett...?!
De ne is nézzünk ekkora területet, mi köze lenne egy Magyarországhoz mondjuk...
Hiába nagyon nincs itt minden rendben...Amúgy érdekesek ezek a pereskedések de én nem mélyülök bele túlzottan hisz megoldást úgy sem mondhatok a vérnyomásom meg szent ugye
Engem már csak az érdekelne ha a Samsungosok Űrodüsszeiát néznek a lehetséges védekezési pontok miatt az Apple vajon mit nézhet ugyan ezért? a Godzillát -
vicze
félisten
-
Valzor
aktív tag
Nevetséges az egész per, semmi értelmét nem látom az egésznek.
-
-
leslie_smith
aktív tag
Na azért az apple is kap egy kicsit.Bár én ha már olyat olvastam amiben benne volt az apple meg a per esetleg a samsung az már nem volt hír.Végül csak kiderül, hogy az apple is van amit lop.
-
xZer0kidx
senior tag
De amúgy elképzelem ahogy a kis (bocs) ferde szeműek leülnek popcornal a Samsung központ egy elhagyott alagsori irodájában és nekiállnak ős sci-fiket meg zs kategóriás horror filmeket nézni, hogy miként tudnának "visszavágni"
de a vicc az egészben az, hogy lassan már csak erről szól a két cégről hallható hírkavalkád...
támad az egyik aztán visszatámad a másik hihetetlen -
Ed3r_X_
nagyúr
Van benne valami...
-
mrhitoshi
veterán
Ezt eddig is tudtuk.
-
zooole
senior tag
Egyébként nem teljesen mindegy? Az Apple majdnem az egész mostani termékpalettáját a Braunról másolta.
-
kakuk.tamas
addikt
És szerinted az lenne a jó, ha megegyezne a Samsung is? Akkor az Apple még több alapvető dolgot védetettne le, és akkor hol lenne ennek vége?! Sehol!
Ha most nem sikerül betömni az Apple száját, akkor csunya világ lesz itt, kikészítik majd a gyártókat, újjakat létrehozni meg nem lesz esély a sok Apple féle licencfizetés miatt...
Ez most olyan, hogy én levédettetem, hogy a kiscsibéket a tyúkom költi ki 3 hét alatt. Te is így csinálod?! Fizess csibénként 1000ft-ot! Hogy tetszene a dolog? Gondolom húznád a szád nem kicsit... Hozzáteszem, jogosan!
-
fuximaxi
senior tag
-
hallerlaller
addikt
Na megint egy trolletető.
Engem sokkal jobban érdekelnének az ilyen hírek: [link]
-
Cyberpunk
félisten
Hmm még a végén kiderül, hogy nem ők találták fel a spanyolviaszt.
joey20: most mond, hogy nincs igazuk!
-
joey04
titán
A dél-koreai gyártó pontosan egy évvel ezelőtt az 1968-as „2001: Űrodüsszeia” egyik jelenetére hivatkozva kérte a bíróságtól az iPad dizájnszabadalom megsemmisítését
na kb ennyi értelme van ennek is. -
BoC1ka
senior tag
Szerintem te is ugyanezt csinalnad enis mindenki mikor feltesszuk a kerdest hogy miafeneert vedeti le bla...penzert..megtobb penzert...igazabol semmit nem ereztunk ebbol eddig mo.on tehat nekunk kb tokmindegy mit tiltanak be hol. mint tobben leirtak nem az apple a szemet mert megtehet valamit teljesen legalisan jogosan, hanem azok a barmok akik ezt megengedik nekik. az elet a lehetosegek es kiskapuk kihasznalasarol szol...
-
copass
veterán
hát ez gáz...
-
Integra
titán
mert az amerikai oltalmi rendszer ezt lehetővé teszi. és ami nem tilos, azt szabad, akármennyire is etikátlan és gusztustalan. ilyen világ ez, minden egyes dollárért megy a háború. az apple meg tovább merészkedett ebben a jogi ganézásban mindenkinél és nyílvánvalóan még büszke is rá a piaci hatalmánál fogva. amíg egy bíró nem csap szét és nem regulázza meg ezt az egészet, addig nem lesz megállj. és az is kell, hogy magát az oltalmi rendszert is megreformálják. amire úgy tűnik nem nagyon gyúrnak az ámerikáiak..
-
Nem baj ha kicsit kap az alma is...
Már lassan a levegővételt is levédetik
-
Orton96
aktív tag
Ebben végülis igazad van
ez a tőlük származó sok pereskedés már akkora ellenszenvet keltett bennem hogy most már mindenért ők a hibásak
(de ettől függetlenül sem értem hogy minek védetnek le mindent ami csak tetszik nekik... ezért van most ekkora sz*r és most mindenkit perelhetnek mert ezek az ő szabadalmaik...
)
-
kutkut
addikt
-
hunter84
aktív tag
És most őszintén: adott bármi újdonságot a világnak ez a szerencsétlen rezesbanda?! Mindent csak összelopkodnak, néhányan meg még tapsikolnak is hozzá, és csak tátják a szájukat, hogyaszongya twice as amazing...
-
Tomy Yayo
senior tag
Meg az se mellékes, hogy egy sci-fi filmben azok általában nem működőképes, csak annak láttatott eszközök, ez a Mitsu multitouch viszont valóságos és működőképes
Persze akkor nem egy technológiáról, hanem csak magáról az eszköz kialakításáról volt szó, szóval... Áhh, hülye az a szabadalmi jogrend, az biztos, meg sok más is, röhej néha milyen pereket milyen eszközökkel meg nem nyernek a nagy vizen túl
(ld. aki mikróban akarta szárítani a macskát nagy pénzt akasztott le, mert nem volt a használati utasításban. Azóta beleírják, hogy élő állatot legyenek szívesek mellőzni a dear userek
)
-
bRezo1
csendes tag
az egeret sem ők találták fel, mégis Steve Jobs nevéhez füzödik.
-
Yeee, chicken fight
-
Orton96
aktív tag
Grat apple!
Nemrég volt valami hír hogy az ájfón kinézetét is csak lenyúlták (talán a Sonyitól?
) most meg ez...
Aztán meg pofátlanul perelik a versenytársakat hogy dizájn lopás így meg úgy meg stb. közben ők csak annyit csináltak hogy megtetszett nekik valami és levédették... nem különösebben megerőltető...Egyszerűen szánalmas...
-
.mf
veterán
"A dél-koreai gyártó pontosan egy évvel ezelőtt az 1968-as „2001: Űrodüsszeia” egyik jelenetére hivatkozva kérte a bíróságtól az iPad dizájnszabadalom megsemmisítését, hiszen a több mint 43 éves filmben látható eszköz legalább annyira hasonlít az Apple üdvöskéjére, mint a Galaxy Tab. Ez a próbálkozás ugyan nem jár sikerrel, "
... ezért most az Epöl ki fogja ásni Stanley Kubrick holttestét és a bíróság elé fogja cibálni, mivel az Űrodüsszeiában az Ájped egy silány másolata miatt a cég eladásokat vesztett, valamint mindezt egy Epöl találmánnyal tették, az Epöl Time Machine-nal.
-
Psych0
őstag
Ha valakinek remlik meg a goatse, akkor sejtheti, hogy az apple hogyan fejlesztette ki a multitouch nagyitast.
-
Rickazoid
addikt
Heh.. azt hittem sosem jutnak eszükbe a sci-fi filmek. Nem nagyon van olyan megoldás piacon, amit ne találtak volna ki emberek fél évszázaddal ezelőtt vagy még korábban egy regény vagy egy film számára. Mondjuk érdekes, hogy azt elutasították... igaz nem volt levédve, de azért ha már egy igen ismert filmben felbukkant, ugyanannyira megalapozott az Apple általi másolás, mint a Samsung általi.
De ez a baj a US jogrendszerrel, azok a hülye precedensek, meg hogy mindenért lehet perelni, hogy új precedenseket alkossanak. Épp tegnap beszélgettem egy ügyvédjelölt ismerősömmel erről, hogy mennyire kaotikussá válik a jogrendszer, ha hagyják elfajulni, ahogy az USA tette.
-
Syl
nagyúr
-
elpatkorado
aktív tag
Fanháború: Elkezdődött (már a mozikban)
-
Pszihonaranc
senior tag
jeee...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eredeti 120 Wattos Xiaomi Töltő + kábel
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Apple Smart Keyboard, Okos Billentyűzetes Tok iPadhez (Kompatibilitási lista a képek között!)
- A+ CHARGER Wireless 3-in-1 gyorstöltő
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest