- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Tehát akkor van 200-260 euróért (52-68e Ft) 2 évre kicsit gyengébb navigációs szoftvered, vagy van 30-35e Ft-ért (én nemrég láttam 30-ért akciósan) időkorlát nélküli, valamivel jobban használható progid. Magyarországon szvsz egyértelműen jobb a Garmin a TopMap térkép miatt. Melyik tűnik jobb megoldásnak?
-
erdoke
titán
Ez már nagyon OFF itt, hiszen az Innov8 nem érintőkijelzős mobil, de 2 hónapja még én is nézegettem a szifont. Aztán úgy döntöttem, hogy sokkal jobban idegesítene az, hogy nem tudnám szénné paraméterezni a készüléket (csak hallgatnám, hogy ez így tökéletes, jobb nem lehet), hogy nagy ritkán nem tudnám cerkával gyorsítani a gépelést, hogy nem tudnám normál pendrive-ként vagy HSDPA modemként használni a készüléket, hogy egy kontaktot vagy egy fájlt nem lehet átküldeni BT-on, hogy ki tudja mennyit kellene várnom egy normális navigációs szoftverre (és akkor mennyit fizetnem érte), hogy mindent egy hulladék spyware-en keresztül kell intéznem, illetve hogy kukázhatnám a BT sztereó fülesemet, mint az, hogy a tapizás gördülékenyebben megy, vagy hogy jobb a felbontása a kijelzőnek. Mozizni úgysem fogok nevetséges 3-4" kijelzőkön, se képet szerkeszteni vagy videót vágni, úgyhogy ez a része nem zavar. Ha meg számháborúzni kell, akkor ott az 5 MP kamera.
"az sem mindegy, hogy az az erintokijelzo hogyan mukodik"
Tényleg nem, de ha az enyém is teljesen jól használható, akkor nem sokat számít, ha van valamivel jobb. Főleg, ha számomra fontosabb paraméterekben elvérzik. Jailbreakelésről hallani sem akarok, és hasonló okokból még a húdemennyiveljobb ROM-okat sem tettem fel az Omniámra. -
erdoke
titán
válasz
ez_meg_emaz #434 üzenetére
Mivel a felbontása is ugyanaz (240x320, QVGA), nemcsak az átlója, így az eltérő képarány csak téglalap alakú pixelekkel jöhetne ki. Szóval jól gondolkodott, csak te valahol lemaradtál. Szövegértelmezés?
-
erdoke
titán
válasz
ez_meg_emaz #415 üzenetére
Garmin Mobile XT megy rajta, az a lényeg, mert a Nokia-féle (és a Samsung-féle) úgy se ér sokat...
Egyebet nem tudok mondani, se N95-öm, se i8510-em nincs. -
erdoke
titán
válasz
ez_meg_emaz #411 üzenetére
Nem nagyon értek az S60-hoz, de ami az N95-re felmegy, az az INNOV8-re miért nem?
-
erdoke
titán
Nézd, bizonyára hallottál már arról, hogy különböző embereknek eltérő igényei lehetnek. Ennek fényében ilyen kinyilatkoztatásokat tenni, hogy ebben ez a tökéletes, másban meg a másik, szvsz nem lehet.
Nekem a szifon szoftvere egy fura vicc, mert a megszokott WM-hoz képest a paraméterezhetősége zéró. Kis utánaolvasással és türelemmel bármikor csinálsz egy WM-ból szifon megjelenésű (vagy akár pofásabb) skint, és megfelelő hardveren mégcsak lényegesen lassabb sem lesz. Próbáltam, a 624 MHz-es XScale jóval izmosabb mint az 520-as Samsung, ami a szifonban fut. Tehát WM-on megvan a lehetőség, hogy akár teljesen szifon-szerű működést csiholj ki, ha valamiért ez az igényed, és mégsem azt vettél, ellenben az almás készülék korlátaiból sokat még garanciavesztés árán sem tudsz feloldani.Az is jól látható, hogy azokon a piacokon, ahol a kijelző kiemelten fontos, a gyártók bele is teszik a készülékbe a jobbat. Pl. az Omnia Japánban 3,3" WVGA kijelzővel és mobil TV vevővel jelenik meg, miközben semmivel sem lett nagyobb, mint az európai/amerikai verzió. Tökéletes telefont szándékosan nem építenek, csak olyat, amit a lehető legolcsóbb gyártás mellett a lehető legdrágábban és/vagy legnagyobb példányszámban el lehet adni. Egyelőre megvan a helye a piacon a szifonnak, a Symbian okostelefonoknak és a WM PDA-knak is, amíg megfelelően tudják pozícionálni.
Ha változtatásra van szükség a vásárlói igények változása miatt, akkor remélhetőleg alkalmazkodnak a szereplők. Lásd pl. billentyűzet nélküli, nagy érintőkijelzős készülékek (ami egyébként NEM az Apple találmánya), ahová a WM mellett belép a Symbian is. Rövidesen lesz WM 6.5, aztán itt a WM7, a következő generációs iPhone-nak majd azzal és az Androiddal kell megküzdenie. -
erdoke
titán
válasz
South Velen #380 üzenetére
Hagyd, ő akkor született, amikor a szifon piacra került.
BTW teljesen igazad van, itt van a polcon egy D600 és egy Prada doboz, mindkettő nagyban hasonlít az INNOV8-ére, és mindkettő előbb került piacra mint a szifon. -
erdoke
titán
Van ilyen telefonom, és letöltöttem rá anno (egy évvel ezelőtt) a WM6 frissítést (WM5-ként jelent meg a telefon). Ez olyasmi, mintha a S60 9.1-es telefont 9.2-re tudnád upgrade-elni. A mostani i900-ra is láttam már hivatalos frissítést, bár a többség, amivel találkozik az ember, nem hivatalos. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az újabb Symbian készülékeikre, így az i8510-re is lesz 1-2 frissített FW. Szerintem több nem is kell, mert azzal azt jelezzük a kedves vásárlónak, hogy eredetileg egy fost dobtunk piacra.
Okostelefonokról beszéltünk, én nem értem, hogyan jön ide a többi Samsung telefon frissíthetősége. Szerintem az lenne igazán jó, ha nem kellene egyáltalán frissítgetni, hanem normális, stabil szoftverrel adnák ki a készülékeket. Nem mondom, hogy a Samsungnál ez jobban igaz, mint más gyártók esetében, mert nem tudom, viszont az biztos, hogy sokadlagos paraméter az átlagos vásárló szemében. Elég, ha csak az utóbbi évek piaci helyzetét nézzük, amikor is előbb a Samsung, majd az LG is simán lelépte a "frissítgetős" SE-t...
A fizetős, errefelé xart se érő Nokia térképekkel meg kitörölheted. Nem véletlenül dózerolja le a legtöbb user, aztán hegeszt rá lopikált Garmin XT-t.joey20,
Nagyjából föntebb leírtam a tiédre is a válaszom, nem feltétlenül rossz, ha csak 1-2 frissítés jön ki az egyik készülékre, és nem feltétlenül jó, ha éveken keresztül 3 havonta jön új szoftver egy másikra. -
erdoke
titán
"van hozza termektamogatas, tehat lehet frissiteni online, interneten otthonrol (ezt megintcsak a C905 tudja, ugyanis a Samueknal ilyen nem letezik.. itt megintcsak elverzett a nagy INNOV8)"
Legalább utánanézhetnél, hogy ne irkálj butaságokat. Vagy a net is csak SE szűrőn keresztül megy nálad? Egyáltalán volt mál Samsung okostelefonod vagy PDA-d?
FYI, csak egy példa. Október 31-én lejár, bár utána már úgyse sokan nézik majd ezt a linket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest