Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gazda1

tag

válasz attika89 #1127 üzenetére

Nem lehúzni akarom a masinát, tényeket írtam le. Mellesleg ugyanolyan Symbian van rajta, mint az akkori Nokiákon, de valamiért mégsem akar működni.

Mondanivalóm lényege annyi lett volna, hogy ennyi pénzért sokkal jobb és használhatóbb telefont is ki lehet fogni.

Nem csak a Garmin merítette nálam. Az optimalizáltságot úgy értem, hogy a telefon - az akkori viszonylatok szerint - erős hardverrel rendelkezik, de ezt képtelen kihasználni, mert még az SMS írás is döcögősen megy rajta, ami nagyon alap dolog már kb 15 éve.

Ergo csináltak egy jó paraméterekkel rendelkező készüléket, de arra már nem vették a fáradságot, hogy a szoftveres oldalt is hozzáigazítsák a hardverhez. Képzeld el, hogy veszel egy új, a mai viszonylatok szerint legjobb hardverrel rendelkező notebook-ot, DE csak 3.1-es Windows-zal használhatod. Van ennek értelme?

Csak azért írtam, hogy más ne járjon úgy, mint én. Ha Te elégedett vagy vele, az egy jó dolog, de nekem sok más viszonyítási alapom is volt és kijelenthetem, hogy - a kamerát leszámítva - messze elmarad az innov8 a konkurenciától, tehát nem racionális döntés a megvásárlása. A dolog részemről is lezárva. :R

• Gazda1

tag

válasz wertigo1984 #1123 üzenetére

Olvasd el a felső üzenetemet és utána dönts. Képzeld el, hogy meg akarsz írni egy SMS-t, de fél másodpercig tart, amire a következő karakterre léptet és van még 150 karakter hátra, vagy, hogy feltettél egy progit és teljesen behülyül tőle a telefon és 5 óra alatt lemerül. Ilyen szempontból bármelyik hasonló korú/árú Symbianos Nokia leiskolázza. De ha meg akarod magad szívatni, akkor próbáld ki.

Nem tudom, hogy milyen árban mozog most ez a telefon, de olyan 25-re tippelek. Ha hozzáteszel még egy kicsit, akkor egy új, Androidos készüléket vehetsz, ami 100-szor használhatóbb. Vagy, ha mindenképpen veteránra vágysz, akkor csakis Nokia. Régen még a Nokia volt a legjobb.

SZERK:
    Nokia 6710 Navigator kerülendő, mert szériahibás az összes! 6220 Classic jó telefon, nincs mi elromoljon rajta.

• Gazda1

tag

válasz attika89 #1122 üzenetére

OK, kifejtem, hogy mi vele a gond. Az a gond, hogy szoftveresen egyáltalán nincs optimalizálva, ezért könnyen megzavarodhat, ha valami olyat telepítesz rá, amit nem szeret. Pl. feltettem egy progit, amit mindig használtam a korábbi Nokiáimon, reggelre teljesen lemerítette, pedig nem használtam a telót! SMS írás dög lassú volt, kb fél másodpercbe telt, amire váltott a karakterek között, EZT NEM HITTEM EL. Alapjáraton is gyorsan merült, nagyon gyorsan. Csomó program nem ment fel rá, ami a Nokiákon simán szaladt. SW frissítés nem is jött ki rá, vagy talán csak egy. Tehát a használhatósága szinte egyenlő volt a nullával.

Anyaghasználatból valóban jeles, kamera is jó, de okostelefonként és úgy általában telefonként nagyot bukott. Egy N95 valóban játéktelefonnak tűnhet mellette anyaghasználat szempontjából, de az legalább alkalmas volt arra, amire tervezték.

Ezek függvényében nem tudom ajánlani senkinek, mert egyszerűen nem használható a bug-os SW miatt. Nyilván főzőtt ROM-okkal lehet próbálkozni, de ahhoz meg egy átlag júzer nem ért.

Apropó SGS2, ha már szóba került. Ismerem a típust, tehát nem a levegőbe beszélek. Na az valóban fröccsöntött darabnak tűnik kézbe véve. Hátlapja kb 0,4 mm vastag. Ergonómia nagy nulla! Alig lehet egy kézzel használni. Fel kéne fogni, hogy a kijelző méretét nem kell a végtelenségig növelni, a felbontáson viszont lehetne javítani. Két mag semmit nem ér, mert még azzal is lassabb egy mezei i4-nél. Ami a legidegesítőbb benne, hogy a másik félnél visszhangzik telefonálás közben.

• Gazda1

tag

válasz wertigo1984 #1114 üzenetére

Én anno újonnan vettem egyet ebből a csodából, de őszintén szólva egy hulladék az egész. Senkinek nem ajánlanám. Szoftveresen egy hatalmas nulla! Semmiképpen sem ajánlott vétel. Nagyon-nagyon sok telefonom volt régen, mert mindent ki akartam próbálni. Göröngyös volt az út, melyen eljutottam a tökéletes készülékig, ami nem más, mint az Apple iPhone. Ami még egy kiváló telefon (telefon, nem okos készülék), az a Nokia E52, nem hiába kerül még ma is majdnem annyiba, mint új korában.

Még mielőtt kioktatna valaki, hogy egy iPhone mennyivel drágább az innov8-nél, elmondanám, hogy a minőségnek ára van és olcsón is lehet sokkal jobb készüléket venni az i8510-nél.

• Gazda1

tag

válasz hpszi #1108 üzenetére

Igen, pont az az illúzióromboló benne, hogy kidobták - az akkori technikához képest - egy jó hardverrel viszont a szoftveren már nem csiszoltak. Amikor nekem volt ilyenem, akkor még nem volt elérhető frissítés, de már az alap SW is rettentő lassú és bug-os volt egy Symbianos Nokiához képest, a főzött ROM-ok pakolgatására pedig már a Motorola E398-as telefonom idején ráuntam (pedig még utána évekig bűvészkedtem telefonokkal, de ebben a készülékben nem láttam fantáziát), és az Innov8-nak mindenképp mennie kellett.

Tehát egy jó ROM-mal biztosan sok mindent ki lehetne hozni belőle, de az meg idő- és energiaigényes dolog, szóval nálam ez a készülék mindenképpen a nem bejövős kategória.

• Gazda1

tag

válasz peti1616 #1106 üzenetére

Remélem nem vettél ilyet. Én kb másfél éve vettem egyet újonnan, de életem legrosszabb döntése volt. Egy hulladék az egész, nagyon lassú, rosszul optimalizált a SW rajta, éppen ezért nagyon gyorsan is merül. Egy SMS megírása kb 5 perc, olyan lassan léptet a karakterek között, pedig nem is telepítettem rá semmit. Miután feltettem egy-két alap Symbianos progit, reggelre full lemerült, ki is kapcsolt. Szóval óvatosan.

Ugyanez a helyzet a mostanában sokak által istenített Galaxy S2-vel. Ergonómia nulla, két mag ellenére simán meg lehet akasztani pusztán azzal, ha a menüben lépkedsz plusz telefonálás közben visszhangzik. Akku ott is kevés. Anyaghasználatra olyan, mit a játék telefonok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés